Bajnoki Mérkőzések 07-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.10. 16:31:51

Ismertek, az egyik legkritikusabb Barca-szurkoló vagyok a fórumon. A tegnapi eredménnyel és mutatott játékkal elégedett vagyok. A csapat megmutatta, hogy tud fordítani hátrányból; hogy tud küzdeni, hajtani; hogy tud javulniu; hogy nem adja fel.
mypeternek van igaza: A csapat játéka átalakult. A 2004-2006-os brillírozást, hat kötény, öt ollózás egy támadáson belül - játékot lehet, hogy nem látjuk az idén. De, a győzelem, az győzelem. Ronnie pedig igenis visszatért, amit már jó pár meccs alatt megfigyelhettünk, és láthattunk. Csúszik-mászik, visszajön védekezni, kiválóan passzol és mosolyog. A közönség pedig oda van érte. Úgy, hogy remélem: Laporta komolyan gondolta a szavait, hogy nem adja el, és szerződést hossabbítanak vele.
Franknek viszont továbbra sincs helye a kispadon, de ettől még nem utálom. Viszont van Bastentől is az Úristen mentsen meg minket.
Kép
riboo
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.10. 16:28:17

Teljes mértékben igazad van...azt szerintem nem lehet elvitatni, hogy nagyon akartak tegnap a fiúk, a 3 pontot végképp nem, azt dokumentálta mindenki... Ahogyan az elöttem szólók említették Deco behozatalára ez egy optimális megoldás volt...( Puyol ki a szélre... ), sőt szerintem eto'o-t is jókor kapta le, s jött Bojan, aki megint felpezsdítette a puszta lelkesedéssel a támadójátékot!
Ergo, tegnap Frankie is jol munkálkodott, pont vúgy mint a fiúk, eggyütt, egy betömörülő, htározott Depor ellen, szerintem ez teljesen rendben van.
Ilyen hozzáállással nem lesznek valoban utolsó percben hullajtott pontok, sem lötyögős 0-0-ák, de mind Ronaldinhoval, mind Frankkel kapcsolatban győzködni felesleges itt bárkit is aki a "másik oldalon áll", inkább emlékezzünk szépen vissza arra az időszakra, amikor szeretett csapatunk a 12-16. hely környékén ingázott, amíg meg nem jelent a színen R10, meg Riijkard bele nem vetette magát komolyabban a munkába...hát igen, akkor nemlehetett elmondani azt, hogy veretlenül jutunk tovább a Bl egyik legkeményebb csoportjából, vagy azt hogy lőtávolban a bajnoki cím...hát...változnak az időők... :roll:

Gyerünk Frank, gyerünk Ronnie.... csak a Barca !!!!
Több, mint egy klubb...
mypeter
Entrenador del Barça

2007.12.10. 16:25:33

Sorry a félregépelésért... 4 ponttal vagyunk lemaradva.
Én ahhoz vagyok szokva lassan 30 (nagy ég...) éve követve a Barca játékát, hogy a Barca otthon is, idegenben is akar, küzd, akár megy, akár nem. És a legutóbbi 2 meccsen ezt láttam. Ez nekem elég ahhoz, hogy szeressem a csapatot edzőstül, elnököstül, játékosostúl. Azt azért már megtanultam, hogy nem lehet mindig nyerni, és azt is, hogy 3-4 éven túl nem lehet a legjobbnak lenni, legfeljebb óriási mázlival!!! (Cruyff alatt 2 ilyen bajnokságot is nyertünk).
Engem ez a győzni akarási láz megszünése húzott fel tavasszal, és ezt látom tünedezni hálistennek. Lehet, hogy nem vagyok nagyravágyó, de ez a Barca, így már szerethető nagyon, még ha végül alul is marad a végén...
Primitive
Entrenador del Barça

2007.12.10. 16:15:18

mypeter írta: Emberek másodikok vagyunk 3 ponttal lemaradva a ligában.

4 ponttal vagyunk lemaradva :!: :!:

Az meg, hogy sokan pukkadnak azért, mert így játszunk, az azért van, mert el voltunk kényeztetve 2 éve. És azért, mert a Barca nem ilyen, nyögvenyelős, egygólos, gólnélküli döntetleneket szokott játszani. Nekem a tegnapi meccs képe nagyon nem tetszett. Korai gól után, azt se tudtuk hol vagyunk, hagytuk a Deport játszani. Végülis a 3 pont, az 3pont, végelszámolásnál ugyanannyit ér.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
mypeter
Entrenador del Barça

2007.12.10. 16:05:51

Úgy veszem észre, hogy két szögesen eltérő véleményt magáénak tudó tábor alakult ki. A baj csak az, hogy szerintem a Frank és Dinho távozását követelőknek már nem elég semmi. Egy kicsikart 1-0 a Valencia ellen és egy fergeteges x vagy bírói segédletel és sok mákkal elért Clásicon való győzelem után ismét azt hallhatnánk, hogy Rijkaard sajnos megint megmenekült. Emberek másodikok vagyunk 3 ponttal lemaradva a ligában. Első helyen továbbmentünk a BL-ben. Állunk a spanyol kupában. 100% hazai pályán. Megvertük a Zaragozát, az AM-et és a Sevillát. Ha --- és nagyon úgy fest --- a Villareal kipukkad, akkor elmondhatjuk, hogy még nem vesztettünk rangadót! És a legutóbbi 2 meccsen (Espanyol+Depor) öröm volt nézni a csapatot. Nem a játék miatt, hanem, mert végre akartak! Ha ez fejlődik, akkor még pár vereség is becsúszhat, de nem lesz több lelketlen 0-0 vagy utsó percben elvesztett 2 pont, ami annyira jellemző volt főleg tavasszal. Akkor már tényleg csak pár játékos formajavulása szükséges (Dinho, Henry elsősorban) a "csodához", vagyis hogy szép játékkal, több góllal nyerjük a meccseinket.
Viszont úgy érzem, hogy akik megutálták Dinhot és franket, azoknak már az sem lenne elég...
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.10. 15:41:56

Enrique írta:Az ilyen kiszenvedett győzelmek fogják meghozni az áttörést
Pont ezt akartam leirni..s elobb utobb ha ilyen hajtas van..egyre jobban fogjak erezni egymast a fiuk...meg Frank se kell hozzajuk ha hajtanak es ujra egyutt tudnak mukodni.
Tiziano Crudeli fan :!:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.12.10. 15:30:24

Zozzy 5 írta:Annyit jelent, hogy hosszútávon ez a győzelem nem nevezhető hasznosnak. Ha most kikaptunk vna, akkor talán elküldték volna jóbarátunkat is, így viszont minden marad a régiben. Egy nagycsapat ellen koppani fogunk, de keményen.
Ez marhaság. Nem volt hasznos??? Minden győzelem ér valamennyit, a tegnapi pedig szerintem sokat is. Egyrészt Eto'o és Deco vissszatért, győzelemmel tért vissza, másrészt a csapatnak végre sikerült együtt kiharcolnia a 3 pontot. Végre hajtottak, küzdöttek, és végre megfordították a meccset, amire évmilliók alatt egyszer-egyszer volt csak példa.

Hiába reménykedtek, Rijkaard a szezon végéig szinte biztos, hogy a kispadon marad, ha csak agyon nem vágja egy becsapódó meteor. És szerintem még akkor sem küldené el Laporta, ha kikapna a csapat Valenciában és mondjuk a RM ellen is csak egy sovány, ránk nézve hízelgő döntetlenre lennének képesek. Ha esetleg 2-3-4-szer kikapunk egymás után, akkor meglenne rá az esély, hogy elküldjék, de ilyen sorozatba meg úgysem fognak belefutni.

Inkább legyenek ilyen hajtós, szenvedős de a végén 3 pontot hozós meccseink, mint flikk-flakkos esernyőcseles joga bonitós szambás döntetlen. Az ilyen kiszenvedett győzelmek fogják meghozni az áttörést, én legalábbis nagyon remélem.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.10. 15:09:03

Zsoltbarca írta: Ne haragudj,kérdezhetek valamit??
Te Barca szurkoló vagy amugy????????????????
""Elég nagy baj nekünk ez a tegnapi győzelem!""Ez mi???????
Annyit jelent, hogy hosszútávon ez a győzelem nem nevezhető hasznosnak. Ha most kikaptunk vna, akkor talán elküldték volna jóbarátunkat is, így viszont minden marad a régiben. Egy nagycsapat ellen koppani fogunk, de keményen.
Kövezzetek meg, nemigazán tudok örülni a tegnapi sikernek, nem elsősorban azért, amiért magas léchez képest megint trágyák voltunk, hanem mert az igazi változást egy másik edző hozhatná meg, ami nem lesz mindaddig, amíg vmi orbitális nagy, nem megmagyarázható szégyen nem történik...
Vito
Llegenda del Barça

2007.12.10. 14:59:47

mypeter írta:Vitonak: Egyetértek, hogy Puyol középen egyre magabiztosabb. De Rijkaard meg akarta nyerni a meccset, ehhez Marquez a támadásoknál kevés volt. Behozni Decot csak így lehetett. Egy védő le, egy középpályás be, Márquez vissza. Viszont a tegnapi játékosanyag csak ezt engedte meg, Milito és Márquez középen tudnak játszani, Sylvinho csak baloldalt. Egyedül Puyolt lehetett a helyéről elmozdítani. Tehát én az eredmény alakulása maitt kényszerű, de az adott pillanatban legjobb döntésnek vélem.
okés persze.
Marquez tegnap elég agresszíven, szabálytalanul játszott a középpályán (ami belső védőként elég sok kockázatot jelent), Puyol pedig hátul biztos pont volt. ezért nem értem, hogy miért kavarta meg a csapatot, ezt egy sima Marquez-Deco cserével is elintézhette volna.

a védelemben az egyik legfontosabb dolog az állandóság, Frank pedig szinte mindig ott változtat a legtöbbet. :roll:
Zsoltbarca
Barça B

2007.12.10. 14:38:23

Aprieto írta:Tartom a szerény kis véleményemet... szégyen.
Megérdemelte volna a csapat hogy ikszeljünk. Akkor talán nem tudná Rijkaard sem megmenteni a kis helyét és talán mindenki felfigyelne ott fent is arra, hogy okádék amit nyújtunk. IMMÁRON hazai környezetben is.

Nem lesz itt változás emberek januárban, Ronaldinho is maradni fog meg alibizni tovább ahogy látszanak a dolgok jelenleg.
Elég nagy baj nekünk ez a tegnapi győzelem!

Valencia ellen ez a játék...? Aha...
Ne haragudj,kérdezhetek valamit??
Te Barca szurkoló vagy amugy????????????????
""Elég nagy baj nekünk ez a tegnapi győzelem!""Ez mi???????
Forcabarca
mypeter
Entrenador del Barça

2007.12.10. 14:27:08

Vitonak: Egyetértek, hogy Puyol középen egyre magabiztosabb. De Rijkaard meg akarta nyerni a meccset, ehhez Marquez a támadásoknál kevés volt. Behozni Decot csak így lehetett. Egy védő le, egy középpályás be, Márquez vissza. Viszont a tegnapi játékosanyag csak ezt engedte meg, Milito és Márquez középen tudnak játszani, Sylvinho csak baloldalt. Egyedül Puyolt lehetett a helyéről elmozdítani. Tehát én az eredmény alakulása maitt kényszerű, de az adott pillanatban legjobb döntésnek vélem.
riboo
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.10. 13:36:17

Nem állitom azt, hogy a tegnapi produkció méltó volt a bajnoki álmokat szövögető Barcelónához.... viszont: 3 pont megvan, egy kiesőjelölt csapat ellen, akik előszeretettel szívják fel magukat a nagyok ellen, s ha kell 11 emberrel bekkelnek. Ha nem is szemkápráztató módon, de akarással kipipáltuk ezt is.... ha hullámvölgy van nem lesz mindig az, hogy najó, itthon vagyunk, akkor hiába vagyunk akármilyen gyengék, a Campban hengerelni kell, ez nem így megy!
S hát mi lesz a Valencia ellen?! A valencia egész másképpen fog futballozni, mint ez a Depor, és a sokak által kritizált Ronnienak( aki azért most is ajándékozott forintos lasztikat szépszámmal...) is több területe adódhat, pont úgy mint a mindíg gólérzékeny Eto'o-nak.
Biztosan mindenki hallott már olyanról, hogy " az ellenfél színtjén futballozni...", hát most ez történt, s ettől a produktumtól függetlenül nem fognak leszegett fejjel menni a fiúk a Mestallába.
Félni szerintem nincs okunk semmitől, és senkitől...sőt, én már X elgetem a napokat a Classico-ig:D

CSAK A BARCAAA !!!!!
Több, mint egy klubb...
Aprieto

2007.12.10. 13:12:46

Tartom a szerény kis véleményemet... szégyen.
Megérdemelte volna a csapat hogy ikszeljünk. Akkor talán nem tudná Rijkaard sem megmenteni a kis helyét és talán mindenki felfigyelne ott fent is arra, hogy okádék amit nyújtunk. IMMÁRON hazai környezetben is.

Nem lesz itt változás emberek januárban, Ronaldinho is maradni fog meg alibizni tovább ahogy látszanak a dolgok jelenleg.
Elég nagy baj nekünk ez a tegnapi győzelem!

Valencia ellen ez a játék...? Aha...
Vito
Llegenda del Barça

2007.12.10. 12:19:52

vannak dolgok, amik optimizmusra adnak okot, de azért a jó és magabiztos játék még messze van, mind Ronnie, mind a csapat részéről.
abban bízok, hogy az lesz,, ami a 2003/04-es szezonban történt, amikor Frank és Ronnie idejött. -az ősz elég siralmasan indult, aztán tavaszra fokozatosan javult a játék és beindult a henger.

egy dolgot azért nem értek:
Puyol az utóbbi 3-4 meccsen már kezdte azt a formáját mutatni (belső védő poszton!!!), amit 2004 és 2006 között produkált (mert valljuk be, tavaly ő is gyenge volt). erre Frank a múltkori meccsen kiteszi jobbszélsőnek, ahol talán eddigi leggyengébb teljeesítményét nyújtotta..
tegnap az első félidőben Puyol magabiztos volt, sok tiszta és fontos szereléssel.
erre Zambrotta le és megint kitolja jobbszélre...
barca99
Llegenda del Barça

2007.12.10. 11:52:57

Sajnos nem láttam a meccset, így csak az olvasott dolgokra támasztkodhatok. Kezdtem egy kicsit félni, hogy tényleg nem jól megy, szenvedés van, de mypeter hsz-át olvasva kicsit megnyugodtam. :) Lassan, fokozatosan beindulunk... :twisted: Sztem az a baj, hogy sok embernek az alap mérce a 04-05, 05-06-os szezon, és ahhoz viszonyítva tényleg szemmel láthatóan rosszabbul megy. Viszont lehet, hogy nincs akkora probléma, csak tényleg mindig közbejön valami, de szépen lassan azért csak haladunk. Oké, most lehet azt mondani, hogy mi abban a haladás, ha már otthon is izzadnunk kell, de azt azért vegyük figyelembe, hogy kevés olyan otthoni meccsünk volt (értsd: 0) amikor mi kaptuk az első gólt. Az Espanyol ellen idegenben is küzdöttünk, sajnos volt 15 percünk, ami nagyon rossz volt, ennek meg is ittuk a levét, de nagy tragédia nem történt. Most meg vert helyzetből álltunk fel, és ha minden igaz, megküzdöttünk érte.
Titinho
Director del Fútbol

2007.12.10. 11:36:34

Teljes mértékben egyetértek én is mypeter-el! Én se fogalmazhattam volna meg szebben! :D

A küzdeni akarás a legnagyobb pozitívum volt az egész meccsen! (talán az utolsó 5 percben már visszavettek a fiúk) Így kell játszani, meghalni egymásért a pályán! :twisted: Van még min javítani azt el kell ismerni, de jó lesz szerintem is! Eto'o és Deco formába lendül, visszatér Touré és Abidal és tényleg jó kis csapat lesz ez ha megtartják ezt az akarást! SOM-HI TOTS!!!
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Asys
Entrenador del Barça

2007.12.10. 11:11:50

Egyetértek mypeterrel :idea: Csak így tovább!!!
Ami Victort illeti xtem ezzel letudta a szezonbeli szokásos bakiját szóval megnyugodhatunk nem fog hibázni nagyot idén már... 8)

Forca Barca :!: :D
mypeter
Entrenador del Barça

2007.12.10. 11:04:22

Eléggé eltérőek a vélemények a tegnapi meccsel kapcsolatban. Általában a meccsértékelő cikk hűen tükrözi asját véleményemet, talán ma előszőr van ez másképp. Én tegnap egy nagyon izgalmas pörgős, színvonalas és jó meccset láttam. Rengeteg pozitívummal. Egy csapatot láttam, aki küzdött, harcolt, nem ijedt meg, pedig az otthoni nyerési kényszer egy gyors kapott gól után, Yaya és Abidal nélküli alkalmi védelemmel és középpályával, valamint elöl egy bizonyítási kényszerben szenvedő Dinhoval, egy május óta tétmeccset nem játszó Eto'oval és Messivel, aki láthatóan kissé elfáradt, folyamatosan hárman fogják és mindenki tőle vár mindent. Ez a csapat tegnap egy nagyon jó napot kifogott ellenfelet gyűrt le, türelmes és nyugodt játékkal. Senki nem brillírozott, de mindenki hajtott és akart. Ronaldinho és Marquez mikron pontosságú átadásai, Eto'o és Iniesta agresszívitása, Deco pimaszságai, a védelem felpasszai a régi Barcát idézték. Megkockáztatom: ha nem nyerjük meg a meccset még akkor sem bántanám a fiúkat. Dinho végre megpróbálta az egy az egybent soxor és jól, sajnos a sok alibi után a bírók már nem hisznek neki, a kisebb faltokat nem fújják be ellene.
A játék az nem volt az igazi. De mintha a madrid tavaly hasonlóképpen indult volna el felfelé, akarattal, egymásért küzdéssel kicsikart győzelmekkel. Akkor azt hiányoltuk a Barcából, most ezt itt sokan szapulják. Nem igazán logikus ez nekem.
A meccs remek volt, a csapatunk nyert, és látom a fényt az alagút végén!!!!!!!

Ilyen motviváltan és ilyen akarattal még rosszabb játékkal is van sanszunk a következő két bajnokin. Csak így tovább fiúk, csak így tovább Frank!
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.10. 09:06:39

És sikerült. Fordítottunk. Mennyire szidtam őket a bekapott gól után...
Végülis 1-2 gólos sima győzelem lehetett volna, ha Valdes nem nyúl mellé csúnyán. VV-n egyre inkább azt veszem észre, hogy nem megy neki, ha nincs bemelegedve. Minél kevesebb labda megy a kapujára annál valószínűbb, hogy gólt kap. Rögtön elsőre képtelen nagyot védeni. :(
Syl védekezésben kriminális volt. Zambrotta támadásban ugyanez. Marquez középpályán csak az embert volt képes letarolni, labdát talán nem is szerzett szabájosan.
Ronaldinho és Messi pedig sosem tudja mikor elég a cselekből. Soxor túl sokáig cipelik a labdát, pedig ha csak 1 ütemmel is hamarabb passzolnának a szabadon álló társaiknak, gólhelyzet lenne.
Eto'o-val én rettentően megvagyok elégedve. Ugyan néha becsúszott egy kis hiba, de nagyon tetszett a játéka. Bár az ő pályán tanusított mentalitása lenne jellemző a csapat többi tagjára is.
Decon már jobbban látszott, hogy sérülésből tért vissza. Kicsit le volt lassulva, de még így is szembetűnő volt, hogy a csapatból ő az egyetlen aki nem csak a földön képes játszani.
Bojan ma is jó volt, bár én nem Eto'o, hanem Messi helyett cseráltem volna be.
Abidal és Yaya visszatérésével nem lesz itt nagyon gond.
Csak a sérülésektől óvna meg már az Isten!
Kép
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.10. 06:32:54

Mr. Master írta:Remélem a klasszikusig a srácok összekapják magukat, mert arra a meccsre már a zsebemben lapul a jegyem 8)
Mázlista :roll:

De ha igy játszanak a fiuk, akkor csunya lesz az a meccs.
Mr. Master
Director del Fútbol

2007.12.10. 06:06:17

Remélem a klasszikusig a srácok összekapják magukat, mert arra a meccsre már a zsebemben lapul a jegyem 8)
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Primitive
Entrenador del Barça

2007.12.10. 05:34:39

Hát, csatlakozom én is az előttem szólókhoz.

Még a meccs előtt úgy tűnt, hogy nem tudom nézni a meccset, emrt nema dja semelyik adó sem, aztán kapcsolgatom, és meghallom a Barca himnuszt, a szívem kiugrott e helyéről, égszakadás földindulás, hogy láthatom a Depor elleni "gálameccset" :( . Nagyon be voltam pörögve, hogy na, majd most, majd most megmutatjuk, ország világnak, hogy mit tudunk.... Hát, a játék képét mindenki tudja, aki láthatta a meccset.

A korai gól mindenképpen negatívan hatott a játékosokra, rám is, nagyon szomorú voltam. Ami mégjobban elszomorított, hogy 0-1 nél nyugodtan gurigattunk hátul, mintha nem is lenne picit se sietős, pedig ugye bukunk. A helyzet az volt, hogy a Depor nem azt játszotta mint sok csapat a Camp Nouban, Ők akartak focizni, nyíltan védekeztek, presszingeltek, és szervezetten focizgattak. Talán 20 percet tudnék kiemelni a meccsből. Az első félidő hajráját, és a második félidő elejét, meg amikor a gólt rúgtuk.

Ennyi. Ez nekem kevés, és szerintem sok embernek kevés, nagyon magas a mérce, nem ezt szoktuk meg.

Ejnye-ejnye, Valenciában ilyen játékkal lesz egy kis zakó. [-X [-X
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
asd
Barça C
Kapcsolat:

2007.12.10. 01:40:59

Amikor megérkezett rijkaard, az elsö évben mindenki el akarta küldeni....hasonloan mint most. Szerencse hogy Laporta nem engedte....
Botond42
Barça C

2007.12.10. 00:59:10

Szerintem pedig pont fordítva! Messi jól játszott, de nem kapott labdákat. Rendre üresbe mozgott be a szélen, de Roni vmiért sose vette észre. Inkább belevitte 3 védőbe az eredményt pedig láttuk. Roni semmit se csinált csak fölösleges cselekbe bonyolódott és önzözött... Eto'o és Bojan is harcosak voltak, de Roni ismét kritikán aluli. Lehet, hogy el kellene adni és akkor a csapatnak is jobban menne (lsd: Arsenal Henry nélkül).
tommyboy
Barça C

2007.12.09. 23:48:23

Véleményem:

Roni maradjon, ma már egész jó volt, szerintem hiba lenne elengedni.
Nagyon tetszett Eto'o és Deco játéka, jól mozogtak.
Viszont ma Messi halál gyenge volt, őt kellett volna lecserélni, nem pedig Eto'o-t. Ha valakinek aznap nem megy, le kell cserélni, függetlenül attól, hogy
Messiről, vagy Roniról van szó. Hál istennek van miből cserélni.
A játékunk sajna nem elég pörgős, ötlettelenül játszottunk. És ezen nagyon úgy néz ki, hogy csak edzőváltás segíthet.

A Madrid elleni meccs sorsdöntő lesz....

Hajrá Barca!!!!
Lezárt