Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.04.18. 20:50:53

Mancini az Interből hova megy?
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.17. 17:14:03

Úgy is Guardiola lesz az edző.Sztem ő jó edző lesz.Nagyon jók az elképzelései és ezeket Rijkaard nem is merte és nem is meri megtenni.De ő már most a B csapat edzőjeként megtenné.Ő már annyival jobb mint Rijkaard mert sokkal keménykezűbb nem pedig finomkodó.Volt mit tanulnia Van Gaal-tól.

Sztetek?
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.04.17. 12:03:26

Olafinho írta:Új edző: Mourinho. Én is utálom a stílusáért, de az biztos, h neki van tekintélye és nincsenek fegyelmezési problémái. A Barca mindig teli van sztárokkal, akik arcoskodásra hajlamosak, nála ilyen nem lenne. Azt pedig még José is felfogja, h a Barca az nem = Cselszkivel, itt látványos támadó foci kell, különben mehet.

Ja, és olyan edző, akin látszik, h a csapattal és a játékkal együtt él, Frank ezt magányos padozgatásával nem érzékelteti. Frank olyan mint Dinho: motiválatlan, kb azonos okokból. Ezt megérzi a keret, és akaratlanul is tunyulnak, megzavarodnak. Gomdolom egy háborúban is demoralizáló a katonáknak ha a fővezíren nem látszik, h győzelemre akarja embereit vezetni.

A fellállás:

Rég nem értem, h miért nem képes Frank több szisztémát variálni. Ezek a játékosok x felállásban játszottak már pályafutásuk során, ill. most is, hisz a válogatottaik nem feltétlenül 4-3-3 -ban nyomják. Magyarul nem hülyék, megértik, ha ilyen utasítást kapnak. A mostani és a 4-4-2 meccs közben is variálható lenne ezzel a kerettel is, úgyhogy ez azt jelenti, h Franknak fingja nincs a szakmáról amit űz(bocsi Frank).
Mourinho sztem az Interbe fog menni, és viszi magával Decót + a Chelseaből Drogbát esetleg Lampardot is. -persze ez csak az én tippem
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.17. 10:28:48

norbert55 írta:Sztem Guardiólával annyi a gond h tapasztalatlan. Évek múlva nagyon nagy edző lesz.Ő a favorit vagy Laudrup.
Szerintem is tapasztalatlan, én még hagynám a B csapatnál. Mouri is elmegy egyszer(ha egyáltalán jön), akkor jól jönne Pep és már lenne némi tapasztalata is. És akkor a mindenkori vezetőség megnyomná a Del Bosque gombot, Guardi meg sikerekre vezetné Krkic-éket.
norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.16. 20:37:20

Sztem Guardiólával annyi a gond h tapasztalatlan. Évek múlva nagyon nagy edző lesz.Ő a favorit vagy Laudrup.
Wa2x_
Barça B

2008.04.16. 20:30:38

Idén már ugysem lesz semmi meg, max a BL de ez is zárójeles (..)! Sajna..
Ha nem is jön Mourinho, sztem ugyan úgy, rendbe rakja Pepe, vagy Laudrup a fiúkat. Meg, ha m1 Ronnie kicsit talán visszajön az egység nem lesznek kicsapongások.
Addig + sok sikert Franky! :D
Hinni akkor is, ha a tételt olykor csak hitünk bizonyítja, s küzdeni, bárha elégtételt csak a jövő ad álmainkra.
FCB> °Mes que un club.
Capon
Llegenda del Barça

2008.04.16. 20:12:52

:D hát ha ezzel jobb lessz nekünk akkor töllem bármit ellophat. Csak legyen eredménye.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Messi-#19
Capitá del Barça

2008.04.16. 19:59:49

Remek már Guardiola ötletait is lopja. hát grat. mi jön még Frank? Laportának adod ki magad netán összeházasodtok Laportával??
Kép
Més que un club
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.16. 19:09:46

Új edző: Mourinho. Én is utálom a stílusáért, de az biztos, h neki van tekintélye és nincsenek fegyelmezési problémái. A Barca mindig teli van sztárokkal, akik arcoskodásra hajlamosak, nála ilyen nem lenne. Azt pedig még José is felfogja, h a Barca az nem = Cselszkivel, itt látványos támadó foci kell, különben mehet.

Ja, és olyan edző, akin látszik, h a csapattal és a játékkal együtt él, Frank ezt magányos padozgatásával nem érzékelteti. Frank olyan mint Dinho: motiválatlan, kb azonos okokból. Ezt megérzi a keret, és akaratlanul is tunyulnak, megzavarodnak. Gomdolom egy háborúban is demoralizáló a katonáknak ha a fővezíren nem látszik, h győzelemre akarja embereit vezetni.

A fellállás:

Rég nem értem, h miért nem képes Frank több szisztémát variálni. Ezek a játékosok x felállásban játszottak már pályafutásuk során, ill. most is, hisz a válogatottaik nem feltétlenül 4-3-3 -ban nyomják. Magyarul nem hülyék, megértik, ha ilyen utasítást kapnak. A mostani és a 4-4-2 meccs közben is variálható lenne ezzel a kerettel is, úgyhogy ez azt jelenti, h Franknak fingja nincs a szakmáról amit űz(bocsi Frank).
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.16. 14:53:35

kennyke írta:hat amikor a jelenlegi edzo ba is megerezet hozzank, nem volt valami nagy tapasztalata. Ha jol emlekszem, akkor egy holland kiscsapatot edzett, es a valogatottat. elobbivel leszerepelt, utobbival meg hat nezopont kerdese. itt megis nyert,2 bajnoksagot, meg egy BL-t. En szemely szerint inkabb Guardiolat latnam a kispadon..
...aztán szépen lassan, de biztosan csúszott ki a kezéből a csapat teljes irányítása 3 év után, jelenleg pedig tartunk ott ahol. Gondolom ezt nem szeretnék megint...
Guardiola
Capitá del Barça

2008.04.16. 14:20:13

barca99 írta:Persze, ez mind jól hangzik, de én azért nem lennék nyugodt BL-meccsek előtt. Egy Mourinho, Lippi, Benitez, SAF, etc. elleni csatában nem mi lennénk taktikai szempontból esélyesek. Aztán persze az is lehet, hogy úgy összekapná(k) a brigádot, hogy különsöebb taktika sem kéne, mert olyan átütő ereje lenne a csapatnak, hogy átlépnénk mindenkin. :)
Ha mar Mourinhonal tartunk o menyi tapasztalattal is kezdett a Portonal? :)
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.16. 13:52:59

Persze, ez mind jól hangzik, de én azért nem lennék nyugodt BL-meccsek előtt. Egy Mourinho, Lippi, Benitez, SAF, etc. elleni csatában nem mi lennénk taktikai szempontból esélyesek. Aztán persze az is lehet, hogy úgy összekapná(k) a brigádot, hogy különsöebb taktika sem kéne, mert olyan átütő ereje lenne a csapatnak, hogy átlépnénk mindenkin. :)
Guardiola
Capitá del Barça

2008.04.16. 12:51:33

Ez nehez kerdes, en nagyon szertettem Guardiolat jatekoskent (milyen meglepo...) es nagyon orultem amikor a B csapathoz kerult mint edzo, de egy picit felek attol hogy korai neki meg ez a feladat. Nem szeretnem ha csak ideiglenes megoldast latna benne a vezetoseg es mondjuk egy ev utan lecserelnek. De ezek az aggalyok es ezek ellenere osszesegeben szivesen latnam a kispadon, es bizom benne hogyha oda kerul minden tekintetben tudni fogja mit kell tennie. A tervei nagyon jok, a sajtoval nem hiszem hogy gondjai akadna az sem jatekoskent sem a B csapat edzojekent nem volt gond a kozvelemeny is mindig szerette es tisztelte.
Mikorka Kálmán
Barça B

2008.04.16. 12:39:27

Szvsz pedig pont egyszerűbb dolga lenne képzett, már sikereket is elért játékosokkal, mint a Barca B-nél. Itt, ha valamit kérne/követelne a játékosoktól, biztos hogy ha meg akarják csinálni, akkor meg is tudják. A képességeik és a rutinjuk miatt. A Barca B-nél még kiforratlan játékosoknál - ahol még az alapokból is hiányoznak, vagy épp most szerzik meg - azért ez nehezebb dolog. Tehát úgy gondolom, be kell őt dobni a mélyvízbe. Nagyon jók a meglátásai - orvos, játékrendszer, csapategység, stb. - ambíciózus, és élő ikon. Szavazzuk meg. :wink:
Mi ideget megettem má'... Nehogymá' megmondja valakinek valaki, hogy valami!
Titinho
Director del Fútbol

2008.04.16. 11:45:06

Nemtudom ti hogy vagytok vele, de én miközben olvastam Guardiola terveit a jövő Barcájáról, egyfolytában vigyorogtam mint a vadalma. :D De csak miután elolvastam akkor vettem észre, hogy mosolygok... :P

Ezekből a tervekből én azt szűrtem le, hogy egy eléggé keménykezű edzője lenne a Barcának, aki talán a katalán és Barca szíve miatt nagyon sokat követelne a játékosoktól. Egy kicsit olyan érzésem volt, miközben olvastam, hogy Mourinho nyilatkozatát olvasom. Szerintem Ő is hasonlóképpen gondolkozik a jelenlegi Barcát illetően...bár ezt még addig nem lehet tudni amíg a vezetőség meg nem kérdezi Őt is. Kérdés, hogy mennyire tisztelnék Guardiolat a játékosok, fiatal kora miatt és "szinte a semmi" múltja miatt. Személyszerint jobban szeretném mint Laudrupot a katalán szíve és amit már láthattunk tőle játékosként, a kivételes képességű játékintelligenciája miatt. Luis Enrique-vel karöltve nagyon jó kis párost tudnának alkotni szerintem.

Kizárólag csupán a tapasztalatlansága miatt vagyok egy kicsit nehéz helyzetbe. Az a lényeg, hogy szót értsen a "legkisebb" játékostól a "legnagyobb" játékosig mindenkivel! Tudja-e tüzelni, motiválni őket? Ez nagy kérdés számomra de én bíznék benne, ha ő lenne az edző. Jobban szeretném Őt mint mondjuk Lippit vagy Benítezt... :?

Mourinhora úgy néz ki, hogy nem sok esély lesz, mivel Laporta se "szívleli" az Ő játékstílusát. Ha a tapasztalatot nézem akkor Mourinho, de viszont ha "emberileg" kell választanom akkor Guardiola! Bármelyik is lesz jövőre a Barca edzője, bízni fogok benne, hogy egy új csapattal visszavezeti a gárdát Európa csúcsára! Természetesen Luis Enrique lenne a másodedző bármelyikük is jön... :twisted:

szerk.: Valamint megemlíteném, hogy ezekkel a tervekkel amit Guardiola tálalt, maximálisan egyetértek, az utolsó mondatig. De legfőképpen az orvosi stáb teljes lecserélésével!!! Ez már nem állapot ami az utóbbi 3 évben történik a csapattal. Idén egy felmérés alapján a Barcánál van a legtöbb sérült a La Ligában pontosan azt hiszem 51 sérüléssel!!! Szép... :?
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Replay
Director del Fútbol

2008.04.16. 11:03:31

Guardiola képviseli mindazt, ami a Barca-t naggyá és különlegessé teszi.
A legintelligensebb játékos volt, akit valaha láttam, tudja, mit jelent a Barca mezét hordani.
Kellően szigorú, tekintélye is óriási.
Ha egy Barca meccsen Guardiola leteremtette a csapatot, azonnal máshogy kezdett el játszani :)

Saját véleményem szerint Ő kell a padra, nálam az ELSŐ SZÁMÚ jelölt!
Balinho
Entrenador del Barça

2008.04.16. 09:47:31

Guardiola: Én bízom benne, aligha kell ecsetelni mekkora futballista volt, kivételes intelligenciával bír, a focit is ésszel játszotta, ez a nyilatkozata valamint a tervei is teljesen összhangban vannak a várakozásokkal. Ha még egy Lucho-t oda tudnánk tenni mellé másodedzőnek, ott biztos hogy nem tűrnének meg senkit, hogy ne hajtsa ki a lelkét a Barcáért. Márpedig ha ez megvan akkor ilyen kvalitású játékosok (akik maradnak) biztos hogy trófeákért fognak küzdeni.

Laudrup: Imádom-szeretem, el lehetne mondani róla is intelligencia terén, amit Pepről, talán csak annyi, hogy kötődése, elhivatottsága a Barca irányába azért kisebb (ha jól tudom a Realban keni a kisebbik fia is) tapasztalata talán több van, bár egy kiugró év a Getafénál még olyan vaskos rutinnak nem mondató (példának okáért a sikercsapat legjobbját elviszik, a többi elkényelmesedik (lásd Mallorca+Celta+Sociedad a BL-indulásuk idején) akkor is kell tudni alkotni, abban pedig neki sincs tapasztalata)

Igazából bármelyik jön, én nagyon örülnék neki, de melléjük mindenképpen kellene egy Luis Enrique-típusú hajcsár

Mourinho: Szerintem sokkal büszkébb és arrogánsabb ő annál, mintsem hogy ennyit lehessen szórakozni vele. Ahol nem ő az egyetlen jelölt, ahol nem úgy várják mint a messiást, oda nem fog menni
Boixos
Llegenda del Barça

2008.04.16. 09:18:54

okés, de a b-ben 20 éves fiatalokat kell kezelni, akik jóformán a szerelésért játszanak, az első csapatnál pedig multimilliomos sztárokat, akiknél külön brigádok figyelik még azt is, h mikor nem tudnak pukizni.
ha nem állna mellé következetesen a vezetőség, akkor három perc alatt kinyírnák.
egy vmivel idősebb edző, mondjuk murinnyó, a jelenlegi feltételek mellett is tovább bírhatná, ideális körülmények között pedig maradandót is alkothana a csapatnál.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Wa2x_
Barça B

2008.04.16. 09:10:57

G-Jay írta: Azért egy válogatott meg egy klubcsapat irányítása az sokkal több tapasztalat mint egy negyedosztályú B csapat igazgatása. Sztem.
De ő azt mondta, hogy Rijkard is a "semmiből" kezdte szinte.. Guardiolának viszont már több éves rutinja van, mégha csak a B csapinál is, és hidd el 4. osztályban sem könnyű a dolog nehogy azt hidd.
Ő itt nevelkedett ez volt a "2. otthona", együtt él a Barca játékával a belső helyzettel, mindent átélt.. és ha valaki ő tudja a megoldást a problémákra. A B csapat is ugyan azt játssza mint Eto'o-ék, ha jól tudom.
Egy ami gond lehet neki, az a nagy nyomás és a média kezelése, ha ez m1 neki aláírnám őt.
Nem mindig a nagy név a megoldás.
Hinni akkor is, ha a tételt olykor csak hitünk bizonyítja, s küzdeni, bárha elégtételt csak a jövő ad álmainkra.
FCB> °Mes que un club.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.04.16. 08:43:31

kennyke írta:hat amikor a jelenlegi edzo ba is megerezet hozzank, nem volt valami nagy tapasztalata. Ha jol emlekszem, akkor egy holland kiscsapatot edzett, es a valogatottat. elobbivel leszerepelt, utobbival meg hat nezopont kerdese. itt megis nyert,2 bajnoksagot, meg egy BL-t. En szemely szerint inkabb Guardiolat latnam a kispadon..
Azért egy válogatott meg egy klubcsapat irányítása az sokkal több tapasztalat mint egy negyedosztályú B csapat igazgatása. Sztem.

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
kennyke
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.04.16. 08:37:51

hat amikor a jelenlegi edzo ba is megerezet hozzank, nem volt valami nagy tapasztalata. Ha jol emlekszem, akkor egy holland kiscsapatot edzett, es a valogatottat. elobbivel leszerepelt, utobbival meg hat nezopont kerdese. itt megis nyert,2 bajnoksagot, meg egy BL-t. En szemely szerint inkabb Guardiolat latnam a kispadon..
Wa2x_
Barça B

2008.04.16. 07:59:25

Nézz youtube-on, tele van... :wink:
FCB> °Mes que un club.
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.04.15. 22:49:51

Átgondolva Cruyff nyilatkozatát, elgondolkodtató.Ide tényleg egy olyan edző kell, aki tudja, h hova jön, tudatában van a közeggel.

Guardiola, tényleg azért tetszik nekem, mert nála senki se tudja, tudhatja jobban a Dream team stílusát. :wink:

Csak hát ez a sport nem az 50-50% százalékról szól.Egy B csapatból tényleg veszélyes egy nagy csapat padjára egy edző.

Nem tudja vki honnan lehet letölteni Barca B meccseket?Megnézném a csapat felfogását.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.15. 22:44:11

Talán ha nem barmozod le Laportát én sem úgy válaszolok... :wink:

Viszont lényegében ua. a véleményem, mint Zozzynak... a két jóllalkott sztár elmegy, Thuramra és Ezquerrora nincs szükség, Guddy, Marquez és Zambrotta pedig lehet, hogy nem akar jövőre itt játszani. Tehát ha akarják, ha nem, a fél csapatot is cserélni kell.
Lezárt