Európai Játékospiac; Ellenfeleink Játékosai

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Titinho
Director del Fútbol

2008.07.22. 14:07:52

Rikinho20 írta:nem akarom bántani szegény Oleguert, de remélem elmegy magy az Ajaxba... jó lesz ott neki Gio-val :wink:
Jóbarát...
1. Oleguer már szerintem úton van Amszertdam felé, biztos, hogy az Ajaxba igazol.
2. Gio nem az Ajaxban hanem a Feyenoordnál tolja.

Peace :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Rikinho20
Jugador d'estrella

2008.07.22. 14:05:57

nem akarom bántani szegény Oleguert, de remélem elmegy magy az Ajaxba... jó lesz ott neki Gio-val :wink:
kilibarca
Capitá del Barça

2008.07.22. 13:23:07

Ronaldinho&Barca írta:Makelele :arrow: Paris Sg-ben folytatja.
már írtam lejjebb, most egy kép is :
Kép
+ Ludo a PsG új 7-se:
Kép

Petr Cech és Essien is hosszabbított 2013-ig.

Khalid Boulahrouz :arrow: Stuttgart 5 millió euró :o
Nem túl sok érte amilyen jól játszott az Eb-n.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.07.22. 11:52:15

Makelele :arrow: Paris Sg-ben folytatja.

Mondjuk nem meglepő Scolari nem számolt vele. Kíváncsi vagyok erre az új Chelseara, de nem lesz rossz.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Valbali
Capitá del Barça

2008.07.21. 12:42:16

matyi02 írta:
Valbali írta:Nem lesz gyenge csapat ez a PSG, Giulyval és Makelelevel, no meg ottvan Rothen, aki anno nagy kedvencem volt a 2004-es Monacobol, sajnáltam is, hogy a Barca akkor nem vette meg.
+még Thuram is nem ???:D
Thuramot tudtommal nem igazolták le a szívrendellenessége miatt, így elvileg ő most klub nélkül van, de 99%,hogy vissza kell vonulnia. Hogy ez hivatalosan megtörént-e, erről nincs információm, viszont megérdemelte volna.
Kép
matyi02
Entrenador del Barça

2008.07.21. 12:36:29

Valbali írta:Nem lesz gyenge csapat ez a PSG, Giulyval és Makelelevel, no meg ottvan Rothen, aki anno nagy kedvencem volt a 2004-es Monacobol, sajnáltam is, hogy a Barca akkor nem vette meg.
+még Thuram is nem ???:D
Kép
henry&eto
Jugador del Barça

2008.07.21. 12:33:13

nem tom mennyire lehet hinni a goal.com nak de olyat ir leforditottam hogy drogba egyetért azzal hogy érdeklődünk utána!és őszintét megvallva el akarja hagyni a klubot!
---Forza Barca---
Valbali
Capitá del Barça

2008.07.21. 12:27:07

Nem lesz gyenge csapat ez a PSG, Giulyval és Makelelevel, no meg ottvan Rothen, aki anno nagy kedvencem volt a 2004-es Monacobol, sajnáltam is, hogy a Barca akkor nem vette meg.
Kép
henry&eto
Jugador del Barça

2008.07.21. 12:23:12

hát az igaz hogy makelelével jól jártak mert azért még jó játékos!lehet hogy a psg itt nagyot robbant még a végén!
---Forza Barca---
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.07.21. 12:05:59

barca99 írta:A PSG miért abban látja a kiutat, hogy a pályájuk végén járó sztárokat leigazolja? :) Giuly, Makelele, és ugye Thuram is majdnem. Pár évvel ezelőtt még világklasszikos voltak (még ha Giuly nem is, de azért nagyon jó kis játékos volt ő).
Sztem ezek a játékosok a francia bajnokságban még mindig nagyok jók lehetnek :wink:
barca0417
Entrenador del Barça

2008.07.21. 11:56:16

barca99 írta:A PSG miért abban látja a kiutat, hogy a pályájuk végén járó sztárokat leigazolja? :) Giuly, Makelele, és ugye Thuram is majdnem. Pár évvel ezelőtt még világklasszikos voltak (még ha Giuly nem is, de azért nagyon jó kis játékos volt ő).
tele vannak fiatal játékossal, és jól jön melléjük egy-két rutinos, tapasztalt sztár. szerintem Giuly és Makelele is jó vétel volt nekik.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2008.07.21. 11:51:43

A PSG miért abban látja a kiutat, hogy a pályájuk végén járó sztárokat leigazolja? :) Giuly, Makelele, és ugye Thuram is majdnem. Pár évvel ezelőtt még világklasszikos voltak (még ha Giuly nem is, de azért nagyon jó kis játékos volt ő).
kilibarca
Capitá del Barça

2008.07.21. 11:08:01

Makelele :arrow: Paris Saint-Germain
35 éves de PSG-nek ő óriási erősités :)
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.07.20. 14:09:51

Agypiercing írta: üdv,
na, a fizetési sapkát és a 6+5-ös szabályt válasszuk külön.
Nem is akartam összehozni, csak hogy ahhoz hasonlóan lehetne igyekezni korlátozni ezt a mértéktelen költekezést, mind az igazolások, mind a fizetések esetében.!

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Agypiercing
Barça B

2008.07.20. 14:05:35

G-Jay írta:Pedig elgondolkozhatnának egy fizetési és/vagy igazolási sapkán. Egyre nagyobb pénzekkel dobálóznak a nagy klubok, míg a kicsiket, akik pénzt ölnek bele egy egy játékosba székapják pillanatok alatt. Nem mondom, jól járnak ők is vele, nem is kicsit, de egyre nő a szakadék. Olyat hogy egy védőért 35 millát adjunk ki (Alves) én még soha nem láttam. Szerintem ez ellen is kellene már tenni valamit. Jó ötletnek tartom az 5+6-os szabályt is.

G.
üdv,
na, a fizetési sapkát és a 6+5-ös szabályt válasszuk külön. előbbi tényleg nem lenne rossz ötlet, de idegen az európai élsporttól, hiszen ne felejtsük el, hogy az amcsi topligákban (akár nba, nhl, nfl), gyakorlatilag license-eknek vagy franchise-oknak szurkolnak az emberek, nincs városhoz / stadionhoz / stb.-hez köthető rajongás, így ott sokkal egyenrangúbbak a csapatok (off: New Orleans Hornets hány éve is van? ahhoz képest meg nem rossz :)), legalábbis Európához képest, ahol történelmileg, földrajzilag, stb. óriási különbségek vannak. nem hiszem, hogy mondjuk Abramovics belemenne abba, hogy ugyanannyit költsön, mint a Portsmouth vagy a Fulham :). egyébként meg kijátszható a fizetési sapka is (jó, még egy off, de nézd meg az idei Celticset :)).

a 6+5-ös szabály meg el fog hasalni az EU munkavállalási törvényein, amelyek a munkaerő szabad áramlását a legfontosabbnak tartják. ha a focistáknál maximálnák a légiósok számát, akkor mondjuk az informatikusoktól is ki kellene dobni a magyarokat, törököket, lengyeleket, stb. szóval ez irreális. egy dolgot lehet tenni, jobban ösztönözni a klubokat az utánpótlás-nevelés fejlesztésére, és ami személy szerint engem rohadtul idegesít, összehangolni a fiatalok profiszerződésének alsó korhatárát, mondjuk ezzel Arséne Wenger igazolási politikájának annyi lenne, dehát ez már igazán járna neki :P. mert így például Fábregas saját nevelésűnek számít Angliában, hiszen 21 éves kora előtt több, mint 3 évet eltöltött a klubjában... :evil:
Visca el Barça!
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.07.20. 12:14:24

Agypiercing írta:(ez nem nba)
Pedig elgondolkozhatnának egy fizetési és/vagy igazolási sapkán. Egyre nagyobb pénzekkel dobálóznak a nagy klubok, míg a kicsiket, akik pénzt ölnek bele egy egy játékosba székapják pillanatok alatt. Nem mondom, jól járnak ők is vele, nem is kicsit, de egyre nő a szakadék. Olyat hogy egy védőért 35 millát adjunk ki (Alves) én még soha nem láttam. Szerintem ez ellen is kellene már tenni valamit. Jó ötletnek tartom az 5+6-os szabályt is.

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Fernando
Llegenda del Barça

2008.07.20. 11:59:50

Dejan Stefanovic
Fulham :arrow: Norwich
Lomano Lua Lua
Olympiakos :arrow: Al Arabi (őis de eltűnt, pedig régen szerettem a ajátékát a Portsmouthba)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Agypiercing
Barça B

2008.07.19. 19:11:09

én úgy tudom, hogy a kivásárlási ár a top bajnokságok közül csak a spanyoloknál kötelező, de máshol is alkalmazható. nem hiszem, hogy lehetne maximálni, hiszen a vételárnak vagy a fizetésnek se lehet felső határt szabni (ez nem nba), gondolom ennek se. a játékos írja alá a szerződést, tehát neki kell rábólintania, hogy mekkora összegért vihetik el. ugyanis ez a gyakorlatban annyit jelent, bár gondolom ezzel nem mondok újat, hogy ha megadják azt az n millió € összeget a klubnak, amit a szerződés rögzít, akkor a klub köteles elfogadni, és onnantól már a játékoson múlik, hogy érdekli-e az ajánlat. Angliában szerintem konkrétan nincsenek ilyen kivásárlási záradékok, mert akkor nem tarthatnák vissza Cét, egyedül a real pénztárcáján múlna, de mondjuk Robinho Cszka Londonnak történő eladásával ez se lenne akadály...
Visca el Barça!
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.07.19. 18:58:31

ozsimiki írta:
visca el barca írta:gyerekek árulja már el nekem vki hogy a világ talán legjobb edzője, sir alex, mi a fészkes fenét lát ebben a berbatov gyerekben, hogy képes majd 40 millió eurót kiadni érte. én ezt nem értem :shock:
Kumma jó játékos,de 40et tényleg nem ér. Viszont közel sem egy Spurs szintű csapatból kellene visszavonulnia majd...jó a Spurs,de jobb csapatban is megállná a helyét.
Azért az uróbbi időkben fölmentek rendesen az árak, és pont az olyan csapatokból nehéz megszerezni egy jó játékost, mint a Spurs. Anyagilag jól el vannak látva, sikeresek akarnak lenni, igy minek is adnák el a legjobb játékosukat :?: Persze van egy összeg, amiért még nekik is megéri...ugyanugy jártunk mi is Alvessel, vagy a Chelsea anno Essiennel.
Szóval a nagycsapatoktól a kisebbeknek van pofájuk elkérni a pénzt, ezért is olya jó, h pl. egy Hlebet 15 milláért megtudtunk venni, mert ez már ritkaság.

Ja, ezt már rég megakardtam kérdezni. Egy játékos kivásárlási ára a szerződésben akármekkora lehet, vagy ez szabályozva van vhogy. Mert ha nem, akkor sztem mindenképpen kéne, jóval kisebb összegekre, mint a mostaniak, pl. ne legyenek már 100 millás kivásárlási árak... és akkor ha a játékos menni akarna a klubbjából, mint pl. C. Ronaldo, akkor nem csinálhatná azt a klubb, h nem engedi el.
DaveN
Jugador del Barça

2008.07.19. 15:41:30

Fernando írta:
visca el barca írta:most olvastam h gilberto silva 2.5 millióért a pana játékosa lett :shock:

ennyi pénzért tán' mi is elhozhattuk volna padra... még sztem 2-3 jó éve van..
1, 25 millióért. De nekem nemkellett volna. :roll:
ennél ő jóval többet is megér, simán jó lett volna kiegészítőembernek. bár gondolom nem véletlenül ment a panához... Játszani akar!
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.07.19. 15:29:58

visca el barca írta:gyerekek árulja már el nekem vki hogy a világ talán legjobb edzője, sir alex, mi a fészkes fenét lát ebben a berbatov gyerekben, hogy képes majd 40 millió eurót kiadni érte. én ezt nem értem :shock:
Kumma jó játékos,de 40et tényleg nem ér. Viszont közel sem egy Spurs szintű csapatból kellene visszavonulnia majd...jó a Spurs,de jobb csapatban is megállná a helyét.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
matyi02
Entrenador del Barça

2008.07.19. 14:06:48

Feljelentették a Liverpoolt és az MU-t

A Tottenham Hotspur sérelmezi Robbie Keane és Dimitar Berbatov csábítását, ezért feljelentette a Liverpool FC-t és a Manchester Unitedet a Premier League-nél. A londoniak úgy vélik, a két klub arrogánsan és a sportszerűtlenül próbálja elbizonytalanítani a két klasszist.

A Tottenham ragaszkodik Berbatovhoz és Keane-hez ...

Használd a SZERKESZT gombot!
És legközelebb ne másold be a hírt hanem linket adj!
S.
Kép
Nastic07
Barça B

2008.07.19. 13:34:46

Sztem még hiányzik egy igazi vérbeli csatár legalább!
Ez egy nagy klub és hozzá méltó játékosokat kell igazolnia!
Forever barca!
forever barca
Fernando
Llegenda del Barça

2008.07.19. 12:54:15

visca el barca írta:most olvastam h gilberto silva 2.5 millióért a pana játékosa lett :shock:

ennyi pénzért tán' mi is elhozhattuk volna padra... még sztem 2-3 jó éve van..
1, 25 millióért. De nekem nemkellett volna. :roll:
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.07.19. 12:23:16

matador írta:http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=782454
Abnormális összegekről van szó...
Azt megértem, hogy bizonyos "státusz" megszerzése után nem lehet rögtön változtatni a klub politikáján, stb. Pontosítva az Abramovics-korszakra gondolok, bár eddig inkább az volt jellemző, hogy kevésbé befutott sztárokat igazoltak irdatlan pénzért. Ilyen jellegű transzferekről eddig nem volt szó (Kaká & Torres). Egyébként ez az ajánlat számomra kétséges, el tudom képzelni, hogy ennyivel álltak elő, de nem tartom ésszerűnek, s reálisnak.
Bosingwa-val jól jártak, a helyükben Bouhlarouz-t is megtartanám, ahogy Terry-t is. Anelka és Shevy számomra felesleges, míg Lampard..., nos ha menni akar, nincs mit tenni. Drogba eladása nagy butaság lenne, persze ha ő maga is inkább váltana, de az elmúlt hetekben nem ezt hallottam/olvastam.
Scolari pedig enyhén szólva is honosítja a kékeket. Már csak Ronaldinho és Robinho hiányzott, illetve még Quaresma... Ezt nem tartom helyén valónak, s nagyon hiányolom az utánpótlást, pedig pazar körülmények között nevelik a fiatalokat, azonban egy nevet sem hallottam, aki nagy karrier előtt áll. Arról tud valaki, hogy Di Santo milyen szerepben került a klubhoz? Mármint már a felnőtt csapathoz, vagy még nem tartanak rá igényt? Franco nagyon biztató, nagy tehetségnek tűnik, s a klub felől jó vásárnak.
Azt azonban nem értem, miért akarnak mindenáron új támadó-középpályást igazolni...:?:

Nos, ahogy megnézem a friss igazolásokat, nálam a "zsidó-sereg" mindenképp esélyes lesz a BL-helyek egyikére, sőt, én szurkolok is nekik, remélem jövőre az első három hely valamelyikéért tudnak küzdeni. Szurkolok Ramos-nak, s a bolgár cár maradásának is.
kilibarca írta:
Én sem tudom mit látbenne de remélem megveszik mert a végén még nálunk köt ki :? amit nagyon nem szeretnék.
Azért mert bolgár??? Ezért tartja mindenki egy nullának? Én elég sok Premier League meccset néztem, s bár a véleményem Dimitar-ral kapcsolatban eléggé szubjektív, azért aki látta játszani, az tudja, hogy mennyire értékes volt a Spurs számára, mennyire jól, s hasznosan dolgozott. nagy szezont futott be, s természetesen felment az ára, ezen mit kell csodálkozni? Ha Adebayor 45, Benzema 70, Berbatov minimum 35...
Azzal én sem étek feltétlen egyet, hogy a Barca számára optimális, azonban Sir Fergie nem hiába nézte ki magának, azt hiszem az ő ténykedését nem lehet megkérdőjelezni "halandó" szurkolóként.
Úgy hiszem, nem csupán szimpátia alapján kellene véleményt alkotni egyes játékosokról... Persze ha Bulgária szerepelt volna az EB-n, s láttátok volna néha megvillanni, s mezőnyben dolgozni, akkor hetek óta az ő nevét skandálnátok az igazolások topic-ban..., részemről ennyi...
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Lezárt