2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A P.Anikó nevű csajt majd skubizd meg. (olasz szak)Benga írta:A szervezetem kelés ügyben elég érdekes.
Suli előtt 3 nappal elkezdtem 7-körül kellni úgy, hogy nyár alatt nem szokszor kelltem 9 előtt.
Viszont nagyon nehéz koncentrálni mert nem tudom magamat kipihenni![]()
Remélem idén más lesz.
Berzsenyi idén 150 éves. Azzal is lesz meló rendesen.
Ami pozitivum az a 9.-esek érkezése...
Ma kezdődött el újra az iskola!!! MI AZ HOGY NEM VOLT ROSSZ???socio66 írta:Na,megvolt az első nap a suliban...
Tavaly nulladikos voltam,ezért most rengeteg új tanárom van,meg egy új osztálytársam is.![]()
Reggel borzasztó volt kelni,de am annyira nem volt rossz a nap...
Persze ez igy van...én kempotáborba a 100 kilós kulturista gyereket összecsomagoltam földharcban ugy 2 perc alatt...elején majdnem megfogott, mert rámdőlt a nagy testével, de aztán ugy kifulladt, h a végén nem birt fölállni, görcsölt, stb...ezt tudják a fölpumpált gyerekek.kudu írta:Ezzel nagyon egyet értek.Én nem vagyok egy izomkolosszus, mivel vékony testalkatom van, ha akarom se tudnék izomkolosszus lenni.nem is akarok.LG írta:Nem az izmositásról van a szóNagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
szoktam én is néha edzegetni konditermekben, de megfigyelem azt is, hogy sokan csak arra mennek,h minél nagyobb izmaik legyenek, pedig a nagy izom nem mindig párosul megfelelő erővel is...
Sokszor egy vékonyabb testalkatú gyerek is erősebb, mint egy kigyúrt,aki mindenféle szerekkel pumpálja tele magát, és ettől lesz nagy arca...
Hát nálunk is ebből áll...Drigo írta: Nálunk annyiból állt egy tesióra, hogy a tanár kiadott egy labdát és fociztunk egész órán.
Ezzel nagyon egyet értek.Én nem vagyok egy izomkolosszus, mivel vékony testalkatom van, ha akarom se tudnék izomkolosszus lenni.nem is akarok.LG írta:Nem az izmositásról van a szóNagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
Pontosan! Ahova járok konditerembe oda is olyan arcok járnak...Nyomják a dolgot millió kilóval, meg állandóan isszák a mindenféle turmixokat, tömegnövelők, kreatinok és egyebekkel telerakva. Én nem azért járok oda, hogy olyan legyek, mint egy két ajtós szekrény, hanem mert egyrészt kell a mozgás, és azért szinte minden izomcsoportot átmozgatunk egy hét alatt, másrészt, meg, hogy kicsit izmosabb legyek, de nem mr olimpia, csak emberi keretek között.LG írta:Nem az izmositásról van a szóNagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
Ez meg teljesen igaz! Középsuliban is van pár fhasz,és felesleges tárgy,na de amit fősulin+egyetemen van...áááá, kb 4-5 szakmaorientált tárggyal+nyelv órákkal ki lehetne húzni,erre van 10enakárhány töltelék szemétség...persze nehezebbek mint a szakmához szükséges tárgyak,és persze,h azokból van a legtöbb pótzh,meg bukás....'érdekes' követelmények.Drigo írta: A mai oktatás legnagyobb hibája, hogy a tananyag túlnyomó része teljesen haszontalan és felesleges - az én meglátásom szerint legalábbis. Most komolyan minek filozófiát és egyéb baromságot tanítani? Helyette inkább tanítanának közlekedési alapokat (mert pl tizenéves biciklisták még nem sok kresz vizsgán voltak...), vagy elsősegélynyújtást ezek valóban hasznosak lennének. Ellentétben pl sok más dologgal. Vagy például rossz látni, hogy néhány (volt) fiú osztálytársam egy szöget nem bírt beverni egy fába, na most az ilyenből milyen családfő lesz, hogy fog megcsinálni bármilyen barkács munkát?Nem beszélve a lányokról. Hogy lesz belőlük olyan nagymama, aki olyanokat főz, mint a mostani nagyik???Nem azt mondom, hogy csak ezek legyenek, de nem hiszem el, hogy nem lehetne ezek számára heti 1, max 2 órát szánni. Mert technika órán is fakanál bábut kell gyártani feltétlen...
Mert ennyit tudnak, vhol ki kell élniük magukat,otthon meg nyúlbélák,meg papucsállatkák.Chris0527 írta:Nekem nem azzal van bajom hogy feleltetnek a Himnuszból vagy Szózatból egyetértek abban hogy ezt tudni kell minden magyar embernek , de nekem az nem tetszik az egészben hogy más órákon...mert matekon matekozni kell irodalmon esetleg nyelvtanon lehet ilyeneket kérdezni de ennyi erővel ha a tanár meglát az utcán azt mondja mondjam el a Himnuszt és nem mondom el végig akkor 1est ad? Ugyan az a szituáció kb. vagy ha ez nem teljesen tükrözi akkor legyen szünetben az is ehhez hasonló. Nekem ez nem fér a fejembe hogy miért kell direkt opatni a diákot met ez nem más csak az.LG írta: ChrisAlaphelyzetben 1et értenék veled, de hát most azért mégis csak a Himnuszról van szó, igy azért jogosnak tartom az egyest. Azért azt sztem egy magyarnak akármikor tudnia kell, ha fölkeltik álmából akkor is. Más esetben én is a Te véleményeden lennék.
talán azért ,mert az nem állapot ,hogy minden tesi órán erösitenek a gyerekek,aki annyira nagyon izmositani akarja magát menjen kondiba..LG írta:Ja, ha már az oktatás problémái szóba kerültek, Drigoval egyet értek, igaz van. Csak még vmit hozzá tennék...nemtudom, nálatok milyenek a testnevelés órák...Nálunk fos kb...Bohóckodás az egész, átveszzük a labdajátékokat, futó abc-t, stafétát, távolugrást, és még sok más butaságot, DE MINEKEz csak azoknak fontos, akik tesi szakra akarnak menni, h ezt a baromságot tovább tudják adni
És a többivel mi lesz
Ezt ők elfelejtik, és magából a testnevelésből semmi nem valósul meg, ennek az eredménye az lesz, h az emberek 90%-nak semmi kondija nincs, nemtudnak tiz fekvőtámaszt megcsinálni, ha 1 km le kell sétálni bele akarnak hallni stb...mert amugy a gyerekek 90 százaléka nem mozog egyátalán. Ennek persze később az egészségre is meglesznek a káros hatások.
Ha rajtam múlna a testnevelés órák nagy része kondi edzés lenne, mert sztem sok gyereken segitene. Nekem is fos volt a kondim, és jelentősen túlsúlyos voltam, amig el nem kezdtem magam otthon edzeni pár éve, aztán elkezdtem kempozni is, és most a környéken csak a profi élsportolóknak jobb a kondija, mint az enyém, pedig nem szoktam megszakadni az edzésekbe.
Ezzel egyetértek, nem erre gondoltam. Hanem, hogy elsőre, az alaphelyzetben úgy kellene hozzáállnia a diákoknak, mint aki tisztelhető. Aztán, ha nem vívja ki, akkor magára vessen (zárójeles részben leírtam).Los Banditos írta:Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)