Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Varga
Capitá del Barça

2008.09.01. 19:36:00

Előbb volt a sulink a híradóban. :D Az egyik lány aki ott stop táblával a kezében csinált valamit az oszt társam. :evil:
Kép
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.01. 15:52:54

Benga írta:A szervezetem kelés ügyben elég érdekes.
Suli előtt 3 nappal elkezdtem 7-körül kellni úgy, hogy nyár alatt nem szokszor kelltem 9 előtt.
Viszont nagyon nehéz koncentrálni mert nem tudom magamat kipihenni :?
Remélem idén más lesz.
Berzsenyi idén 150 éves. Azzal is lesz meló rendesen.
Ami pozitivum az a 9.-esek érkezése...:D
A P.Anikó nevű csajt majd skubizd meg. (olasz szak) :) Csomó volt osztálytársam ment a Berzsenyibe.
in to exile
Benga
Entrenador del Barça

2008.09.01. 15:47:00

A szervezetem kelés ügyben elég érdekes.
Suli előtt 3 nappal elkezdtem 7-körül kellni úgy, hogy nyár alatt nem szokszor kelltem 9 előtt.
Viszont nagyon nehéz koncentrálni mert nem tudom magamat kipihenni :?
Remélem idén más lesz.
Berzsenyi idén 150 éves. Azzal is lesz meló rendesen.
Ami pozitivum az a 9.-esek érkezése...:D
MessiFan
Llegenda del Barça

2008.09.01. 15:44:57

Nemtudom láttátok-e, mikor a Bocskai István Általános Iskola a tévébe volt:D
Varga
Capitá del Barça

2008.09.01. 15:41:55

A sulink( Hegedüs Géza Ált. Isk.) szerepelt az m1-en a déli híradóban. :D
Kép
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.01. 15:23:12

Amellett hogy 7:30-kor kezdődik minden nap a suli, csak 10 perces szünetek lesznek, de azért jó oldala a dolognak, hogy jóval hamarabb vége lesz a napnak, mármint ami a sulit illeti. :)

Az osztályfőnök tök poén ipse. És van néhány kumma jó jófej csaj. :)
in to exile
Atlantis
Capitá del Barça

2008.09.01. 14:52:42

socio66 írta:Na,megvolt az első nap a suliban...
Tavaly nulladikos voltam,ezért most rengeteg új tanárom van,meg egy új osztálytársam is. :wink:
Reggel borzasztó volt kelni,de am annyira nem volt rossz a nap...
Ma kezdődött el újra az iskola!!! MI AZ HOGY NEM VOLT ROSSZ??? :lol: :lol: :lol:
socio66

2008.09.01. 14:44:53

Na,megvolt az első nap a suliban...
Tavaly nulladikos voltam,ezért most rengeteg új tanárom van,meg egy új osztálytársam is. :wink:
Reggel borzasztó volt kelni,de am annyira nem volt rossz a nap...
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.08.28. 02:05:21

Értem én amit írsz LG,de most nem verseny szintről beszéltem,ill írtam,csak kondicióról,meg hobby szinten. Tehát szntem aki bazi nagyra felgyúrja magát (tisztán) az tiszta erőt is vonz maga után,mivel nem pumpált rongybaba lesz...vannak elhivatottak,akik egyszerűen úgy érzik jól magukat,h iszonyat erősek,emelett úgy futnak mint Bolt 11évesen:) nemcsak izomzatuk van ott,hanem erőnlét,és teherbírás is. amit köszönhetnek a tiszta edzésmelónak.

Persze verseny más tészta,de most nálam nem az volt a középpontban.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 19:44:13

Igazad van Miki, te versenyszerűen csak az tudja csinálni, aki szed vmit, lehet az kulturisztika, súlyemelés, ill. erős ember sport. És ez nem beskatulyázás, hanem az igazság. Persze nagyon sok mindent el lehet érni tisztán is, de komolyabb versenyeken eredményeket elérni nem.
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.08.27. 14:49:43

Azért az éremnek van másik oldala is...

sok átlagos ember beskatulyázza a "szekrények"et,hogy ilyen szer,olyan szer. Igaz, a többségük használ vmit,sőt nem is egyvalamit,de nekem nem egy olyan ismerősőm van,aki csakis edzésekkel érte el amit elért. Nem az az oltári nagydb ember,de szntem aki nem ismeri egyből beállítaná,h cuccozott,meg,h nincs benne erő,csak felfújt,stb,stb,stb... sokunknak előítéletei vannak a hasonló emberekkel szemben,pedig némelyik tényleg a szigorú edzésterveknek köszönheti,és annak,h egyszerűen szeretne úgy kinézni,ahogy. ez sem elítélendő dolog.

Akik meg azért lenéznek vkit mert vékony,magas ívről le kell sz.rni, az értelmesebb ember nem azért bír vkit mert 45ös keze van,meg menő a megjelenése,hanem h milyen ember. milyen a stílusa,stb...
Kép
kudu
Entrenador del Barça

2008.08.27. 13:41:54

Meg vannak olyan típusú emberkék,akik eredendően(jobb szót nem találtam rá:)) erősek..
Hiába vékony, de sok erő van benne...
És én azt utálom a legjobban, mikor egy kigyúrt gyerek lenéz engem azért, mert én vékonyabb vagyok... :?
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 13:31:43

kudu írta:
LG írta:Nem az izmositásról van a szó :!: Nagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
Ezzel nagyon egyet értek.Én nem vagyok egy izomkolosszus, mivel vékony testalkatom van, ha akarom se tudnék izomkolosszus lenni.nem is akarok.
szoktam én is néha edzegetni konditermekben, de megfigyelem azt is, hogy sokan csak arra mennek,h minél nagyobb izmaik legyenek, pedig a nagy izom nem mindig párosul megfelelő erővel is...
Sokszor egy vékonyabb testalkatú gyerek is erősebb, mint egy kigyúrt,aki mindenféle szerekkel pumpálja tele magát, és ettől lesz nagy arca... :?
Persze ez igy van...én kempotáborba a 100 kilós kulturista gyereket összecsomagoltam földharcban ugy 2 perc alatt...elején majdnem megfogott, mert rámdőlt a nagy testével, de aztán ugy kifulladt, h a végén nem birt fölállni, görcsölt, stb...ezt tudják a fölpumpált gyerekek.
Victor Valdes :!: Az simán elég :wink:
mypeter
Entrenador del Barça

2008.08.27. 13:30:41

ugyanakkor a jó edzéstervek összeállításánál minden sportban komoly szerep jut a kondizásnak, súlyzózásnak.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.08.27. 13:27:50

Drigo írta: Nálunk annyiból állt egy tesióra, hogy a tanár kiadott egy labdát és fociztunk egész órán.
Hát nálunk is ebből áll...
Én például nem járok foci edzésre vagy konditerembe vagy bármilyen ilyen helyre, csak napi 1 km-t ( max 2-őt) futok,azontúl haverokkal 2-3 óra foci...
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
kudu
Entrenador del Barça

2008.08.27. 13:25:32

LG írta:Nem az izmositásról van a szó :!: Nagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
Ezzel nagyon egyet értek.Én nem vagyok egy izomkolosszus, mivel vékony testalkatom van, ha akarom se tudnék izomkolosszus lenni.nem is akarok.
szoktam én is néha edzegetni konditermekben, de megfigyelem azt is, hogy sokan csak arra mennek,h minél nagyobb izmaik legyenek, pedig a nagy izom nem mindig párosul megfelelő erővel is...
Sokszor egy vékonyabb testalkatú gyerek is erősebb, mint egy kigyúrt,aki mindenféle szerekkel pumpálja tele magát, és ettől lesz nagy arca... :?
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 13:20:08

Aha, örülök, h nem csak én látom igy. Sztem egy hatalmas probléma, h a magyarok nagy része testileg, szellemileg, és lelkileg nagyon rossz állapotba van, és az első kettőn lehetne segiteni az oktatás és a testnevelés órák megreformálásaval. Csak az a gond, h ez odafönn a fejeseknek nem érdeke, ők a [auto_cenzúra] akarnak hagyni minket :(
Drigo
Eurobarca Staff

2008.08.27. 13:16:51

Pontosan! Ahova járok konditerembe oda is olyan arcok járnak...Nyomják a dolgot millió kilóval, meg állandóan isszák a mindenféle turmixokat, tömegnövelők, kreatinok és egyebekkel telerakva. Én nem azért járok oda, hogy olyan legyek, mint egy két ajtós szekrény, hanem mert egyrészt kell a mozgás, és azért szinte minden izomcsoportot átmozgatunk egy hét alatt, másrészt, meg, hogy kicsit izmosabb legyek, de nem mr olimpia, csak emberi keretek között.

A tesis felvetéssel is egyetértek, azt én kifelejtettem nálunk annyiból állt egy tesióra, hogy a tanár kiadott egy labdát és fociztunk egész órán. Ami persze milyen jó volt, aztán a felméréseket meg csak az bírta, aki sportolt mellette mást. Nekem pl volt heti 2 foci edzésem meg egy meccsem is, így nem jelentett gondot szerencsére semmi.

És valóban én is azt tapasztalom, hogy az emberek nagy részének nincs normális kondija, mikor egy átlagos szinthez nem kell túl sok, annyi, hogy azt a heti két tesiórát normálisan kihasználja az ember, plusz néha elmenjen haverokkal bicajozni focizni, ne csak otthon függjön a gépen.
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.08.27. 13:10:34

Drigo írta: A mai oktatás legnagyobb hibája, hogy a tananyag túlnyomó része teljesen haszontalan és felesleges - az én meglátásom szerint legalábbis. Most komolyan minek filozófiát és egyéb baromságot tanítani? Helyette inkább tanítanának közlekedési alapokat (mert pl tizenéves biciklisták még nem sok kresz vizsgán voltak...), vagy elsősegélynyújtást ezek valóban hasznosak lennének. Ellentétben pl sok más dologgal. Vagy például rossz látni, hogy néhány (volt) fiú osztálytársam egy szöget nem bírt beverni egy fába, na most az ilyenből milyen családfő lesz, hogy fog megcsinálni bármilyen barkács munkát?Nem beszélve a lányokról. Hogy lesz belőlük olyan nagymama, aki olyanokat főz, mint a mostani nagyik???Nem azt mondom, hogy csak ezek legyenek, de nem hiszem el, hogy nem lehetne ezek számára heti 1, max 2 órát szánni. Mert technika órán is fakanál bábut kell gyártani feltétlen...
Ez meg teljesen igaz! Középsuliban is van pár fhasz,és felesleges tárgy,na de amit fősulin+egyetemen van...áááá, kb 4-5 szakmaorientált tárggyal+nyelv órákkal ki lehetne húzni,erre van 10enakárhány töltelék szemétség...persze nehezebbek mint a szakmához szükséges tárgyak,és persze,h azokból van a legtöbb pótzh,meg bukás....'érdekes' követelmények. :?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 13:08:17

Nem az izmositásról van a szó :!: Nagy hiba, ha vki a kondit az izomzattal keveri, mert semmi köze nincs hozzá. Egy nyüzügének lehet 1000x jobb kondija, mint egy kigyúrt csávónak. Sőt, a konditermet nyugodtan anti konditeremnek lehetne hivni, mert a sok súlyzózástól csak lomha, lassú lesz az ember, és könnyen elfárad egy kis mozgástól.
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.08.27. 13:06:59

Chris0527 írta:
LG írta: Chris :!: Alaphelyzetben 1et értenék veled, de hát most azért mégis csak a Himnuszról van szó, igy azért jogosnak tartom az egyest. Azért azt sztem egy magyarnak akármikor tudnia kell, ha fölkeltik álmából akkor is. Más esetben én is a Te véleményeden lennék.
Nekem nem azzal van bajom hogy feleltetnek a Himnuszból vagy Szózatból egyetértek abban hogy ezt tudni kell minden magyar embernek , de nekem az nem tetszik az egészben hogy más órákon...mert matekon matekozni kell irodalmon esetleg nyelvtanon lehet ilyeneket kérdezni de ennyi erővel ha a tanár meglát az utcán azt mondja mondjam el a Himnuszt és nem mondom el végig akkor 1est ad? Ugyan az a szituáció kb. vagy ha ez nem teljesen tükrözi akkor legyen szünetben az is ehhez hasonló. Nekem ez nem fér a fejembe hogy miért kell direkt opatni a diákot met ez nem más csak az. :roll:
Mert ennyit tudnak, vhol ki kell élniük magukat,otthon meg nyúlbélák,meg papucsállatkák.
Kép
MeNnOn
Jugador del Barça

2008.08.27. 13:04:44

LG írta:Ja, ha már az oktatás problémái szóba kerültek, Drigoval egyet értek, igaz van. Csak még vmit hozzá tennék...nemtudom, nálatok milyenek a testnevelés órák...Nálunk fos kb...Bohóckodás az egész, átveszzük a labdajátékokat, futó abc-t, stafétát, távolugrást, és még sok más butaságot, DE MINEK :?: Ez csak azoknak fontos, akik tesi szakra akarnak menni, h ezt a baromságot tovább tudják adni :!: És a többivel mi lesz :?: Ezt ők elfelejtik, és magából a testnevelésből semmi nem valósul meg, ennek az eredménye az lesz, h az emberek 90%-nak semmi kondija nincs, nemtudnak tiz fekvőtámaszt megcsinálni, ha 1 km le kell sétálni bele akarnak hallni stb...mert amugy a gyerekek 90 százaléka nem mozog egyátalán. Ennek persze később az egészségre is meglesznek a káros hatások.
Ha rajtam múlna a testnevelés órák nagy része kondi edzés lenne, mert sztem sok gyereken segitene. Nekem is fos volt a kondim, és jelentősen túlsúlyos voltam, amig el nem kezdtem magam otthon edzeni pár éve, aztán elkezdtem kempozni is, és most a környéken csak a profi élsportolóknak jobb a kondija, mint az enyém, pedig nem szoktam megszakadni az edzésekbe.
talán azért ,mert az nem állapot ,hogy minden tesi órán erösitenek a gyerekek,aki annyira nagyon izmositani akarja magát menjen kondiba..
Asszem 1értelmű ;-)
Viscaaa Barcaaa ( L )

G.Dos Santos FaN :(
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 13:02:51

Ja, ha már az oktatás problémái szóba kerültek, Drigoval egyet értek, igaz van. Csak még vmit hozzá tennék...nemtudom, nálatok milyenek a testnevelés órák...Nálunk fos kb...Bohóckodás az egész, átveszzük a labdajátékokat, futó abc-t, stafétát, távolugrást, és még sok más butaságot, DE MINEK :?: Ez csak azoknak fontos, akik tesi szakra akarnak menni, h ezt a baromságot tovább tudják adni :!: És a többivel mi lesz :?: Ezt ők elfelejtik, és magából a testnevelésből semmi nem valósul meg, ennek az eredménye az lesz, h az emberek 90%-nak semmi kondija nincs, nemtudnak tiz fekvőtámaszt megcsinálni, ha 1 km le kell sétálni bele akarnak hallni stb...mert amugy a gyerekek 90 százaléka nem mozog egyátalán. Ennek persze később az egészségre is meglesznek a káros hatások.
Ha rajtam múlna a testnevelés órák nagy része kondi edzés lenne, mert sztem sok gyereken segitene. Nekem is fos volt a kondim, és jelentősen túlsúlyos voltam, amig el nem kezdtem magam otthon edzeni pár éve, aztán elkezdtem kempozni is, és most a környéken csak a profi élsportolóknak jobb a kondija, mint az enyém, pedig nem szoktam megszakadni az edzésekbe.
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.08.27. 12:49:50

Los Banditos írta:
jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)
Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.
Ezzel egyetértek, nem erre gondoltam. Hanem, hogy elsőre, az alaphelyzetben úgy kellene hozzáállnia a diákoknak, mint aki tisztelhető. Aztán, ha nem vívja ki, akkor magára vessen (zárójeles részben leírtam).
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 12:47:25

Értem én mit mondasz, és igazat adok :!: Nincs joga egy tanárnak pl. matekorán egy más tantárgyból feleltetni, sem a szünetben, sem máshol.
De a Himnuszt mindig tudni kell, ha nem tudja vki, nem jár érte egyes, csak szégyen.
Lezárt