Az az igazság hogy a Madrid az utóbbi időkben egy játékostemető. Hiába vesznek tehetséges játékosokat, hiába még mindig az egyik legerősebb bázisú és játékú csapat spanyolországban, olyan mértékben nincsen szakmai munka náluk, hogy akármilyen tehetséges játékosokat is vehetnek, sehova nem fog fejlődni, sőt..
Ezzel nem feltétlenül értek egyet...Jobban mondva nem igazán megállapítható, hogy így van-e. nem lehet megmondani azt, hogy azok a játékosok, akiket vettünk máshal szárnyalnának, nálunk meg nem. Ha megnézzük kik jöttek hozzánk, akkor látható, hogy jórész más, a spanoly bajnokságnál alacsonyabb színvonalú bajnokságokból jöttek. Nézzük, akik hasonlóan erős helyről:
RvN- Hozta, ami várni lehetett tőle.
Cannavaro- Olasz védőnek általában nem terem sok babár Spanyolországban, ezt nálatok is lehett látni. De mondjuk a tavalyi szezonban már hozta magát nagyjából, és idén is egész jó teljesítményt nyújt.
Ramos- Bár kicsit visszaesett(meg sokak szerint rossz helyen is játszik, szerintem is), azért nem kérdés, hogy nincs vele komoly gond.
Heinze- Na, ő Isten csapása, de nem váletlenül küldték el az MU-tól, és nem véletlen, hogy az öreg skót hagyta, hogy ide jöjjön...
Robben- Igazából hozta azt, amit máshol. Folyton sérült volt...Talán ennek most vége lesz, és marad a kiváló formája.
Hát, nagyjából ennyi. Ők jöttek a 3 nagy bajnsokág valamelyikéből. Szerintem egyiknek se csökkent le nagyon a teljesítménye. Egyiktől se lehetett sokkal többet várni a körülményeket ismerve.
Mivel az IHHFS vagy mi a tököm a nevük az argentín bajnokságot a spanyol elé helyezi, nézzük az onnan jövő játékosokat.

Gago- Elfogult vagyok, de egyértelmű szerintem, hogy a fiatalok között ő fejlődött a legtöbbet
Higu- Vele sincs gond szerintem.
Asszem más nem jött onnan.
A többi bajnokságból jövő játékosnál meg mindig ott a bizonytalanság, hogy egy magasabb szinten lévő bajnokságban mit alkotnak!
Persze itt van csalódás...Pl Marcelo egyértelműen visszaesett, megállt a fejlődésben. Talán még fog ez változni.
Pepével a legnagyobb gond, hogy rengeteget sérült. AMikor megvannak a normális társai a védelemben, akkor jól játszik, néha kifejezetten parádésan.
Drenthével nem tudom mi van, na tőle azért ennél többet lehet várni simán. Talán még előjön belőle az, amiért hatalmas ígéretként beszéltek róla. De ő eddig nekem nagy csalódás.
M Diarra-A Lyonban remek volt, azt a szintet nem nagyon tudta megközelíteni, csak néha-néha. Ő egyértelműen gyengébb, mint azt várni lehetett.
Sneijdert itt is sokan nem tartják nagyra, azt a szintet meg hozza simán, sőt, tavaly többet is. Nem tudom idén a sérülése miatt vagy mi másért, de kétségtelen hogy pocsék formában van.
VdV meg egyszerűen lassú a spanyol bajnoksághoz, vagy nem tudom. Ennél sokkal többet lehetett várni tőle, ez nem kérdés.
Szóval a lényeg, hogy azért nincs olyan játékos, aki úgy jött ide, mint a jövő aranylabdása, aztán eltünt nálunk. Persze simán benne van, hogy a szakmai stáb is nagyon gyenge, és a tehetséges játékosokból azért nem lett eddig meghatározó, és nem azért, mert sok nekik a spanyol bajnokság meg egy ekkora klub.
Szerintem a legnagyobb gond inkább ott van a Madridnál, hogy nem feltétlenül ma legjobban hozzánk és a spanyol bajnoksághoz illő játékosokat választanak ki és vesznek meg.