Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Danka00792
Director del Fútbol

2009.03.03. 18:00:42

Szerintem a Barca eddigi teljesítménye alapján okkal lehet magabiztos Cruyff.
Egyébként engem általában megnyugtatnak a nyilatkozatai, szerintem legtöbb Barca drukker ezzel igy van. Lehet, söt biztos hogy madridistaként szurja a szemed/szemetek a magabiztossága, ez természetes, de én ugy vagyok vele, hogyha azt mondja hogy nincs gáz, akkor biztos nem fogok forgolódni este az ágyban. :lol:
Számomra sokat ér a szava.
(Plusz lehet hogy többet ért a focihoz mint mi. Lehet. :wink: )
-Prince-
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 17:54:09

az öreg johannak - ha jól tudom - semmiféle titulusa nincs a barcánál, ő is csak a saját véleményét mondja el a dolgokról, ha tetszik, mint egy olyan szurkoló, aki valaha nem keveset tett a Klubért. sztem ebben a minőségében nem sok különbség van ő és roncero között.
A klub korábbi legendájának - függetlenül attól, hogy van-e tisztsége, vagy nincsen jelenleg - mindig nagyobb felelősséggel kell lennie, mint hogy ilyeneket nyilatkozzon. Személy szerint engem iszonyatosan idegesítene, ha mondjuk Del Bosque nyilatkozna hasonlókat a Real Madridról. De persze ez egy személyes vélemény, egyszerűen annyi volt a lényege, hogy egy legenda mindig is népszerűbb lesz egy újságírónál, márpedig az ismertség - és elismertség - egyben felelősséggel is jár. A túlzott mértékű elbizakodottság pedig nem tesz jót a csapatnak - mondom ezt abszolút csapattól függetlenül. Az újságírók mindig is szenzációhajhászóak és nagyszájúak voltak, viszont nem hiszem, hogy a Barcelona egykori legendájának erre a szintre kellene "lesüllyednie". De rendben, ahogy látjátok. Nem a buzdítással, hanem a túlzott magabiztossággal van itt a baj. :)
Boixos
Llegenda del Barça

2009.03.03. 17:44:48

Prince,

az öreg johannak - ha jól tudom - semmiféle titulusa nincs a barcánál, ő is csak a saját véleményét mondja el a dolgokról, ha tetszik, mint egy olyan szurkoló, aki valaha nem keveset tett a Klubért. sztem ebben a minőségében nem sok különbség van ő és roncero között.
téged v úgy általában a madridistákat idegesítheti cruyff elfogult véleménye, viszont engem vagy úgy általában a barcelona szimpatizánsokat ugyanígy bosszanthatja roncero néhány nem kicsit elfogult megnyilvánulása, amit a blogjában és a lapjában is kifejt, ha úgy alakul.
amúgy meg cruyff gondolatait sem muszáj elolvasni. :wink:
PUYOL-XAVI-INIESTA
-Prince-
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 17:38:36

Ramossal is volt bőven kiábrándító találkozótok...
Volt, azonban a jelenlegi helyzetben egy számít: a győzelem, és egyelőre ebből ő egészen jól áll. Ugyanaz a védelem, ami Schusternél zsákszámra kapta a gólokat, Lassana Diarrával kiegészülve most már a liga egyik legbiztosabb hátsó alakzata (igaz vannak megingások így is szép számmal). Egyébként akármilyen kiábrándító volt a játék, eddig két mérkőzést leszámítva mindig győztesen hagytuk el a pályát. Azzal pedig tisztában vagyunk (vagyok), hogy ez a csapat még nem ért el arra a szintre, mint mondjuk a Liverpool vagy az őszi szezon Barcelonája.
szntem idén nem nyertek semmit sem,de ha mégis, akkor sem maradhat sokáig ilyen játék mellett. gondolom te sem egy így játszó madridba szerettél bele anno. ez ott nem elfogadható,ahogy itt se lenne az. kb 1évig engedik még neki ezt a játékot, akár eredményes lesz akár nem.
Szerintem sem nyerünk semmit, ez a papírforma. Azonban bízok abban, hogy a bajnokságban képesek vagyunk meglepetést okozni. Szombaton ismét egy fontos lépcsőfokhoz érkezünk, ha kikapunk, akkor megint igen messze kerülünk az álomtól. Minden győzelem úgy kell most már, mint egy falat kenyér.

A játékkal kapcsolatosan: télen nem lehet mit kezdeni egy éveken keresztül, de elsősorban a mostani nyáron leamortizált csapattal. Bizakodva várom a nyári elnökválasztást, hogy megfelelő személy kerül a klub élére, aki olyan játékosokat tud hozni, akik csapatban is tudnak gondolkozni, de egyben visszahozzák az életet a Bernabeúba, ami Zidane búcsúmérkőzésével elveszett, s azóta csak nyomokban bukkant elő.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.03. 17:28:52

-Prince- írta: hogy a BATE Borisov elleni BL-mérkőzés előtt másfél héttel volt egy kiábrándító találkozó, akkor merült fel először komolyabban Juande Ramos érkezése és Schuster menesztése. Az lett volna a legideálisabb pillanat, és nagyon mérges voltam, hogy nem merték meghúzni. Akkor biztos vagyok benne, hogy a három vereségünkből legalább 4 pontot szereztünk volna (a Sevilla ellen három rúgott gól sem volt elég!), és az El Clasicóra is más esélyekkel érkeztünk volna. Egészen más lenne a bajnokság képe, de ezen már kár agyalni.
Ramossal is volt bőven kiábrándító találkozótok... szntem idén nem nyertek semmit sem,de ha mégis, akkor sem maradhat sokáig ilyen játék mellett. gondolom te sem egy így játszó madridba szerettél bele anno. ez ott nem elfogadható,ahogy itt se lenne az. kb 1évig engedik még neki ezt a játékot, akár eredményes lesz akár nem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Patrik241
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 17:26:53

LG írta:Amugy tavaly lehet nekünk is lett volna esélyünk a bajnoki cimre, ha vezetőség nem olyan terülmes Rijkaardal. A RM nem tököltek, amikor el kellett küldeni, elküldték, és most ujra versenyben vannak.

Tavaly ha jól emlékszem egyszer megközelítettük a Realt 2 pontra(Az után a botrányos real-getafe meccs után)de aztán kikaptunk a vicentében..és Pedig akkor szentem lett volna esélyünk még Rijkaardal is!!!
Hajrá Barca!
-Prince-
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 17:26:10

Az el Clásico után 10 meccsel voltatok képesek épkézláb támadófocit nyújtani... Akkor vertétek a Betist 6-1 re.... Addig csupa 1-0 és egy 2-1.... De igazad van... Olyannyira más eséllyel jöttetek volna... Húúú. Azt el nem tudom mondani...
A győzelmekhez nem feltétlenül kell látványos támadófoci. Sajnos a jelenlegi kerettel ez a maximum, amit a körülmények között ki lehet hozni. De nem lebecsülendő a védekezés, hiszen ti például az Atleticótól is emiatt kaptatok ki. A helyzetkihasználásotok sokkal jobb volt, de a védelem nagyon gyenge. És lőn, hiába a támadó foci, 4-3 lett a vége... Egyébként nem azt mondtam, hogy megvertünk volna benneteket idegenben, egyszerűen a Barcelona részéről mindenki nyilatkozott, hogy na most, jön a visszavágó, 4-1, 5-0, és így tovább... ha ezt egy 3-4 mérkőzéses jó sorozatunk előzte volna meg, akkor nem biztos, hogy ilyen optimista lett volna mindenki. És továbbra sem azt mondtam, hogy hirtelen esélyesek lettünk volna, de nem számított volna papírforma mérkőzésnek.
Azt hitte mjön egy reális arc... Erre még egy elvakulttal több... Tudod mit? Ha előbb jött volna Juande akkor most mennétek 12 ponttal... A poolt megveritek 11-0-ra és minden csapat lemondana a bl-ről és előre odaadnák nektek...
Ilyet ki mondott? :wink: Tudom, hogy nem fogod nekem elhinni, de te vagy az elvakult.
Azt kéne belátni, illetve megérteni, hogy a Real Ramossal is csak két meccsen játszott szépen, és eredményesen a többi (bár 3 pont és az a lényeg...) undorító, a madrid nevéhez méltatlan találkozó volt... De verhetjük a nyálunkat...Very Happy
És ki mondta, hogy ez nem így van? Nem játszunk szépen, igaz a mérkőzéseinket általában hozzuk. A Real Madrid nevéhez méltó játékot régen láttunk, de nem feltétlen kell mindig gálázni. Természetesen a madridista szurkolók ezt szeretnék, de nem lehet mindig igazunk. Egyébként pedig a gálázás semmivel sem ér többet egy kupáért folytatott küzdelemben, mint az egy gólos győzelmek.
battya
Jugador del Barça

2009.03.03. 17:21:49

(1-0; 1-0; 3-0; 3-1; 1-0; 2-0; 1-0; 4-0)
Többek között a Villareal ill. a Valencia ellen játszottunk 1-0-t. Elfogadhatatlan eredmény.
Nem idióta, egy nagy madridista SZURKOLÓ. Itt ezen van a hangsúly.
Aki elvakultabb mint RR, s Hehe együttvéve. A két személy már bőven sok.
Real Madrid.
EFOTT
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.03.03. 17:07:24

-Prince- írta:
Amugy tavaly lehet nekünk is lett volna esélyünk a bajnoki cimre, ha vezetőség nem olyan terülmes Rijkaardal. A RM nem tököltek, amikor el kellett küldeni, elküldték, és most ujra versenyben vannak.
Ez így van egyébként. Sőt, azt mondom, hogy örülhet a Barcelona, hogy ilyen későn váltottunk edzőt. Nekem szent meggyőződésem volt, és ezt hirdettem is, hogy a BATE Borisov elleni BL-mérkőzés előtt másfél héttel volt egy kiábrándító találkozó, akkor merült fel először komolyabban Juande Ramos érkezése és Schuster menesztése. Az lett volna a legideálisabb pillanat, és nagyon mérges voltam, hogy nem merték meghúzni. Akkor biztos vagyok benne, hogy a három vereségünkből legalább 4 pontot szereztünk volna (a Sevilla ellen három rúgott gól sem volt elég!), és az El Clasicóra is más esélyekkel érkeztünk volna. Egészen más lenne a bajnokság képe, de ezen már kár agyalni.

Az el Clásico után 10 meccsel voltatok képesek épkézláb támadófocit nyújtani... Akkor vertétek a Betist 6-1 re.... Addig csupa 1-0 és egy 2-1.... De igazad van... Olyannyira más eséllyel jöttetek volna... Húúú. Azt el nem tudom mondani... Azt hitte mjön egy reális arc... Erre még egy elvakulttal több...

Tudod mit? Ha előbb jött volna Juande akkor most mennétek 12 ponttal... A poolt megveritek 11-0-ra és minden csapat lemondana a bl-ről és előre odaadnák nektek...

Azt kéne belátni, illetve megérteni, hogy a Real Ramossal is csak két meccsen játszott szépen, és eredményesen a többi (bár 3 pont és az a lényeg...) undorító, a madrid nevéhez méltatlan találkozó volt... De verhetjük a nyálunkat...:D
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.03.03. 16:53:35

LG írta:Amugy tavaly lehet nekünk is lett volna esélyünk a bajnoki cimre, ha vezetőség nem olyan terülmes Rijkaardal. A RM nem tököltek, amikor el kellett küldeni, elküldték, és most ujra versenyben vannak.
szvsz nem árulok el nagy titkot azzal hogy ha jön perez, juande-nak vonulás van. bár kitudja mit hoz a fjucsör
Danka00792
Director del Fútbol

2009.03.03. 16:36:13

Lehet, lehet...
Bár én inkább örülök annak, hogy maradhatott Rijkaard, és kapott még egy esélyt, minthogy évente cseréljük az edzöinket. :wink: Utólag elnézve tényleg rossz döntés volt nem elküldeni, de ennyit szerintem megérdemelt Fanky is.... ahogy R10. Mondjuk Schuster nem tett annyit a Real-ért, mint Rijkaard a Barcáért.
-Prince-
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 16:27:31

Amugy tavaly lehet nekünk is lett volna esélyünk a bajnoki cimre, ha vezetőség nem olyan terülmes Rijkaardal. A RM nem tököltek, amikor el kellett küldeni, elküldték, és most ujra versenyben vannak.
Ez így van egyébként. Sőt, azt mondom, hogy örülhet a Barcelona, hogy ilyen későn váltottunk edzőt. Nekem szent meggyőződésem volt, és ezt hirdettem is, hogy a BATE Borisov elleni BL-mérkőzés előtt másfél héttel volt egy kiábrándító találkozó, akkor merült fel először komolyabban Juande Ramos érkezése és Schuster menesztése. Az lett volna a legideálisabb pillanat, és nagyon mérges voltam, hogy nem merték meghúzni. Akkor biztos vagyok benne, hogy a három vereségünkből legalább 4 pontot szereztünk volna (a Sevilla ellen három rúgott gól sem volt elég!), és az El Clasicóra is más esélyekkel érkeztünk volna. Egészen más lenne a bajnokság képe, de ezen már kár agyalni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.03. 16:22:24

-Prince-
Barça B
Kapcsolat:

2009.03.03. 16:17:26

egyébként én ugyanígy vagyok a madrid részéről legfőképpen a tomas roncero nevű emberrel
Ő újságíróként mondja el a véleményét blog formájában, amit olvasni sem kötelező, Cruyff pedig az FC Barcelona egyik legendája. Véleményem szerint tényleg sokszor eltúlozza a dolgokat (mármint a holland), és ezekből lehet a legnagyobb pofára esés. Sosem tartottam jó dolognak túlzottan magabiztosnak lenni, mert onnan csak lefelé vezethet az út. De mindenkinek a szíve joga, hogy mit mond.
Ronceroval, aki egy országos idióta
Nem idióta, egy nagy madridista SZURKOLÓ. Itt ezen van a hangsúly. Egy fanatikus szurkoló, aki egy a sok millió közül. Egyébként pedig vannak jó meglátásai, nem véletlenül került ki a madridistára is több jegyzete. Viszont szerintem nem lehet egy lapon említeni Cruyff-fal, és ezt nem csak akkor kellene megjegyezni, amikor ki kell húzni magunkat (illetve magatokat), hanem akkor is, amikor oltári hülyeségeket mond, és nagyon pofára esik.
Sőt Pepe+Sneijder is eltiltott az Atma elleni meccsükről...+még akik pihenni fognak...lesz esélye az Atleticonak.
Bátorkodom egy apró és minden indulattól mentes megjegyzést tenni: Sneijderrel és Pepe-vel sem veszítenek semmit szvsz.
A jelenlegi Sneijder egyáltalán nem hiányzik a Real Madridból, Pepe viszont annál inkább. Megint a legkirívóbb példát fogom felhozni, amire ti is emlékezhettek: hogyan levette a pályáról az éppen csúcsformában játszó Eto'ot és a kicsit haloványabb Ronaldinhót. De összességében is egy jó kis játékos, nem darabos, gyors, magas, lendületes. Viszonylag fiatal (a védők között), bőven van ideje még jobbnak lenni, márpedig most is a csapat védekezésének az egyik alappillére. Kicsit kiegyenlítettebbnek kellene még lennie.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.03. 15:36:28

LM10 írta:Sőt Pepe+Sneijder is eltiltott az Atma elleni meccsükről...+még akik pihenni fognak...lesz esélye az Atleticonak.
Bányásznak igaza van.

Bátorkodom egy apró és minden indulattól mentes megjegyzést tenni: Sneijderrel és Pepe-vel sem veszítenek semmit szvsz.

Mindkettőről van egy elég komoly és annál csúnyább véleményem.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.03. 15:25:14

LM10 írta:Sőt Pepe+Sneijder is eltiltott az Atma elleni meccsükről...+még akik pihenni fognak...lesz esélye az Atleticonak.
Esély az mindig van.

Nekem az a bajom,h nagyon sokan erre alapoznak és ezzel foglalkoznak,h kapjon ki a Madrid.Engem pl nem érdekel,én azt mondom mindegy mit csinál a Madrid ha mi nyerünk.Nyerjünk mindig és akkor nem kell számolgatni,h mi lesz ha kikap a Madrid az Atleticotól.Akkor az se zavar ha nyer a Madrid....
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
LM10
Director del Fútbol

2009.03.03. 15:20:29

Sőt Pepe+Sneijder is eltiltott az Atma elleni meccsükről...+még akik pihenni fognak...lesz esélye az Atleticonak.
battya
Jugador del Barça

2009.03.03. 15:16:18

egyébként én ugyanígy vagyok a madrid részéről legfőképpen a tomas roncero nevű emberrel
Annyi különbség van a két ember között, hogy Cruyff-ra ezrek tekintenek bálványként, s tátott szájjal hallgatják a mondanivalóját, ellenben Ronceroval, aki egy országos idióta.
Real Madrid.
EFOTT
LM10
Director del Fútbol

2009.03.03. 15:08:51

Remélem mi simán hozzuk a kupa meccset majd a fontosabb Bilnao elleni hazai meccset. A Realhoz megy az Atletico majd a köv.fordulóban ők mennek Bilbaoba. A BL segíthet nekünk. Az Atletico meccsre pihentetni fogja játékosai a Madrid hisz hiába közelednek még mindig a BL az első ebben az évben+mivel sztem tuti kiesnek a BL-ből a letört csapat be x-eleht a Bilbaonál. Nekünk pedig nyerni kell mind2 bajnokin!
Boixos
Llegenda del Barça

2009.03.03. 11:20:25

ra95 írta:Többnyire tisztelettudó embernek tartom magam, de nálam Cruyff nyilatkozatai általában kiverik a biztosítékot. A játékos és edzői multjába nem akarok és nem is tudnék belekötni, de ha olyanokat mond, h a Barca elajándékozta a legutóbbi 2 bajnokságot, meg, hogy egy vereség a városi rivális ellen, az a Barcának tökéletes, akkor viselje a következményeit.

Azért említetteem meg, mert már akkor is nagy butaságnak tartottam, amit mondott, de nem bizonyosodott be, most viszont, hogy igen mki elfelejti, mintha mi sem történt volna :roll:
csodálkoznék, ha madridszurkolóként tetszenének neked cruyff nyilatkozatai, dehát ezek a megszólalásai általában inkább az fcb híveinek szólnak, mivel leginkább ők is kérdezik.
egyébként én ugyanígy vagyok a madrid részéről legfőképpen a tomas roncero nevű emberrel, de az összes többivel is, amikor vmilyen negatív színben vagy összefüggésben foglalkoznak a barcelonával.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Mental_Theo
Capitá del Barça

2009.03.03. 08:26:23

elolvasva a cikkeket, tényleg be kell látnom, hogy az év elejét is így kezdtük,előtte pedig felkészülési meccseken lemostunk mindenkit. És fel pörögtünk a bajnokságban. most is van egy kis hullámvölgy, de inkább most jöjjön. most már kezdek optimistán hozzáállni,hogy ezt a két cikket elolvastam.
Csak sajnos már az elmúlt években csalódtam párszor a barcában ilyen szemszögből,remélem most bízhatok a csapatban, és meg tudják mutatni mire képesek.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
battya
Jugador del Barça

2009.03.03. 07:16:11

Rengeteg forduló van hátra, s való igaz, a 4 pont sem kevés, de közel sem behozhatatlan.
Annak idején sem zárták le a bajnokságot januárban, mikor Lopez Caro edzette a Real Madridot.. Messze nincs lefutva még ez a szezon.
Real Madrid.
EFOTT
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.03. 00:47:21

Érdekes. Ahogy fogy az előnyünk, nő az idelátogató madridisták száma.
Akkor is gyertek srácok, amikor majd gratulálni kell a szezon végén. :wink:
Rivaldo-A Legnagyobb.
CS0ki
Entrenador del Barça

2009.03.03. 00:11:34

ebben tévedsz. mi az hogy csak a Barca drukkerek honlapja? nincs kisajátítva...
Ebben nem téved, mert az oldal tulajdonosai barca drukkerek! (Vagy nagyon jól leplezik, ha nem! :P )
És elsősorban a barcelona drukkereknek készült, persze ez nem azt jelenti, hogy más drukkerek nem regisztrálhatnak, mivel nyilt a fórum! :)

Mostanában mondjuk én is kevesebbet írok ide, mert jórészt értelmetlen vitákról van szó, valaki beír valami hülyeséget vagy beszól, két oldalon keresztül arra van reagálva...

Prince leírta egyébként azt, ahogy én is látom a helyzetet a bajnoki versenyfutásban. Még mindig a Barcelona a favorit, viszont megnőtt az esélyünk a "meglepetésre (mert az elmúlt hónapokat figyelembe véve nem lehetett nagy esélyt adni arra, hogy reális lehetőség lesz a bajnoki cím elérése, márpedig már nem a lehetetlen kategória)! Őszintén szólva nem számítottam a dologra! Mi egyszerűen hozzuk a meccseket, jórészt nem ztúl meggyőző játékkal, de azért 1-2 jó meccs már becsúszott! A barcelonának meg eljött a várható hullámvölgy, a hármas terhelés is ugye ott van, már csak az a kérdés meddig tart, illetve hogy mi meddig tudjuk hozni így a meccseket. :roll:
CS0ki

Madridista...

„Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám.”
EDMUND BLACKADDER
miihii
KHAL

2009.03.02. 19:05:13

-Prince- írta:Szerintem mind a két félnek voltak "mákos" mérkőzései. Talán idén több volt a Barcelonának, mert ősszel amikor nem voltunk jobbak az ellenfélnél, akkor elég gyakran ellenünk tévedett a játékvezető, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nagyon gyengén rajtoltunk. A Barcelona meggyőzően kezdett, viszont télre kissé elfogyott a lendület, sok mérkőzést tényleg szerencsével nyernek. De a szerencsével semmi bajom, az a játék része. Engem az idegesít, amikor látványosan tévednek a játékvezetők, de ez egy másik téma, és nem szeretnék ismét passzív vitába kezdeni. :o
Azért lett volna több máker meccsünk,mert állítólag ellenetek fújt a spori,olyan meccseken,amikor amúgy sem nektek állt a zászló :?: :shock: Meg mert beragadtatok a rajtnál?Pfff...
Érdekes megközelítés,annyi szent :roll:
A tavaszi körben valóban legyengült a játékunk,párszor igen necces volt a győzelmünk,erre lehet mondani,h bemákoltuk.Viszont a ti nagy menetelésetrek sem mellőzi a fortunát,mivel a több 1:0ás diadalotok is igencsak nem tükrözte a játék képét...
Így egyetértek,h a makk hozzátartozik a játékhoz,de nem feltétlenül ildomos a másikra mutogatni,amikor a saját portánkon is van mit felemlegetni.
A passzív vitáról a játékvezetőkről annyit,h valszeg elég sok precedenst fel tudnánk sorolni mindkét fél részéről pro és kontra.Szal hibáztak bőven ellenetek is,ellenünk is.De előfordult nem egyszer,h nektek kedvezett a sípmester ítélete,mint ahogy időnként nekünk is segítenek az ítéleteik.
Abban tuti egyetértünk,h igen gyengén muzsikálnak a "fekete ruhások".
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lezárt