Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
frustrat
Barça B

2009.08.17. 16:16:20

Bányász írta:
frustrat írta:Ilyen helyesírással nem ugatnék, hiába vagyok moderátor... Na mindegy. Csak elgondolkodtató az is, hogy ha egy moderátor sem tud helyesen írni, akkor mit várunk másoktól...
Azt hiszem nagyon sokan megirigyelnék a helyesírásomat itt.Mindenre volt már itt panasz de arra még nem.Általában oda figyelek rá.Vagyis igyekszem.Nem állítom,h hibátlanul írok.De mivel még helyesírás ellenőrzőm(vagy mi a neve) is van így elég ritka sztem nálam a helyesírási hiba.Most konkrétan azt se tudom abban a mondatban mi volt hibás....
A helyesírás nem annyiból áll, hogy le tudod írni a muszáj vagy lesz szavakat helyesen... A vesszőhasználat is fontos, abban pedig bizony nem jeleskedsz. Bocs, hogy Téged emeltelek ki, nem Te vagy az egyetlen magas rangú emberke itt, akinek hagy kívánnivalót maga után a helyesírása. Ma például szabályosan ledöbbentem, mikor Guardiola nyilatkozatát olvastam. Iván írta elvileg a cikket. És én nem vártam Ivántól azt a hibát, tényleg megdöbbentő volt, hogy egy olyan okos, tanult ember, mint Iván, ilyen hibát vét... Nem tudom, ki vette még észre rajtam kívül? Ez a feladvány mehetne a 'Csikorogjanak a fogaskerek' topicba, ami ugye megint nem éppen egy létező szó, maximum fogaskerekek... De hát mindegy. Amúgy Te is szoktál olyan hibát véteni, mint ami Iván cikkében van. Sőt, majdnem mindig úgy írod le az olyan szavakat, megjegyzem, helytelenül...

Tehát csak ennyi a bajom. Nekem sem tökéletes a helyesírásom, de ha már leírok valahova valamit, igyekszem helyesen írni, elvileg a magyar az anyanyelvem... És ezért zavar az is, ha nem tudnak helyesen írni. Manapság már sajnos nemcsak a központozás okoz gondot a fiataloknak (Neked is), hanem az olyan szavak is, mint a muszáj. Sokan muszálynak írják, az pedig helytelen, ugyebár. De mindegy, úgysem tudom "megváltani" a világot. Sosem valósul meg azon "álmom", hogy mindenki tud helyesen írni mondjuk ezen a fórumon. És akkor hol vagyunk még az egész ország lakosságától?

Ha belepofáztam a dologba, akkor büntess meg... :c Milyen csúnya vagyok, vááá. Hogy merészelek írni egy fórumra, Jééézus?! Most elszégyelltem magam. Btw... Az előző mondatodban ott volt a hiba, hogy nem kell oda vessző, csak hogy tudd...

"Ilyet Barca szurkolóként,hogy lehet leírni?Elgondolkodtató...."

Itt a hogy a hogyan rövidítése. Ez a mondat egyetlen mondatrész. Gondoltam ha 'hogy'-t látsz, teszed elé a vesszőt, ami ugye nem épp okos dolog, de mindegy... BÜNTESS, mert rossz voltam... :c xD
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.17. 16:14:42

Victor_Valdes írta:
miihii írta:Jó ez a szavazás.
Kíváncsi vagyok mi az arány :D
Aztán csak az igazat ám! :twisted:
Attól, hogy valaki 14 éves lehet értelmesebben szól hozzá a dolgokhoz mint egy 30 éves, szvsz.... :wink:

(én is 14 vagyok és szerintem, elég értelmesen szólok hozzá a dolgokhoz, sokakkal ellentétbe...)

A kor közel sem minden.
Miihii nem arra értette szerintem :wink:
Hanem csak,hogy reálisin lehessen látni a fórumozók "összetételét", legalábbis szerintem :wink:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.08.17. 16:09:04

miihii írta:Jó ez a szavazás.
Attól, hogy valaki 14 éves lehet értelmesebben szól hozzá a dolgokhoz mint egy 30 éves, szvsz.... :wink:

(én is 14 vagyok és szerintem, elég értelmesen szólok hozzá a dolgokhoz, sokakkal ellentétbe...)

A kor közel sem minden.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.08.17. 16:02:29

frustrat írta:Ilyen helyesírással nem ugatnék, hiába vagyok moderátor... Na mindegy. Csak elgondolkodtató az is, hogy ha egy moderátor sem tud helyesen írni, akkor mit várunk másoktól...
Azt hiszem nagyon sokan megirigyelnék a helyesírásomat itt.Mindenre volt már itt panasz de arra még nem.Általában oda figyelek rá.Vagyis igyekszem.Nem állítom,h hibátlanul írok.De mivel még helyesírás ellenőrzőm(vagy mi a neve) is van így elég ritka sztem nálam a helyesírási hiba.Most konkrétan azt se tudom abban a mondatban mi volt hibás....

Egyébként pedig nem moderátorként "ugattam" csak bátorkodtam egy megjegyzést megengedni magamnak.A nem tetszésemet nyilvánítottam ki.Bocs.

Te viszont valóban belepofáztál a dologba sztem.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
miihii
KHAL

2009.08.16. 22:52:24

Jó ez a szavazás.

Drigo!
20 év 6 hónap alatt lefelé,utána felfelé ikszelj :D 1989.06.30. alatt :arrow: 15-20,utána született :arrow: 20-25 :lol:
És ugyanez igaz a többinél is :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Drigo
Eurobarca Staff

2009.08.16. 22:51:45

Ha én 20 éves vagyok, akkor mire bökjek a szavazáskor???

Vagy ne bonyolítsam, és várjam meg a 21-t? :lol:
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.08.16. 22:50:51

Sanama írta:Nyilasi Tiborról tudni,hogy nyíltan Barca vagy Real szurkoló?
Vagy épp egyik sem?

konkrétan egyiknek se szurkol úgy, mint Hegyi Iván, Bognár Gyuri stb, hanem egyértelműen mindig a támadó, a szép foci híve, ezért evidens, h jelenleg Barca-drukkernek mondható :D
Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.16. 22:43:52

Nyilasi Tiborról tudni,hogy nyíltan Barca vagy Real szurkoló?
Vagy épp egyik sem?
banok
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.16. 19:25:49

Barcaádám írta:nagyon rossznak tartom hogy olyan csatornák mint a Eurosport 2 meg Digisport elhappolnak jó meccseket..ez azért rossz szerintem mert ezek a csatornák borzasztók ritkák, alig van meg vakinek és +pénzt kell érte fizetni.mondjuk a az utóbbi 2 évben a digitális tv-zés terjedésének köszönhetően(ami mellesleg nagyon jó, hang és kép is sokkal jobb,de viszont csak egy tvre van kitalálva és ha összekötöd egy másik tvvel a kép rosszabb és vibrál, ez személyes tapasztalat)már többen tudják nézni az angol meccseket.
a sportklubról is eltűnt a bundesliga a digisportra..azon kívül adnak angol , és több nemzetközi meccset ami már végképp ritka és senki se tudja nézni :?
ez rossz hogy a pénz az úr, nem tudom hogy megéri-e ezt és hogy van e akkora nézettség, amiből tudják finanszírozni a jogdíjakat.
ha jól tudom a bl szerdai meccsei is ott lesznek, ez a legnagyobb szívfájdalom szvsz.
hát ez elszomorító számomra..
(szvsz az volt az igazi amikor a sport tvn volt minden, azt a két csatornát tartom a legjobbnak)

(ha leírtam pár rossz dolgot írjatok a ide a topicba, kíváncsi vagyok hogy mondtam-e hülyeséget pontosítsatok :wink: )
üdv. a business világában.
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.08.16. 18:48:49

nagyon rossznak tartom hogy olyan csatornák mint a Eurosport 2 meg Digisport elhappolnak jó meccseket..ez azért rossz szerintem mert ezek a csatornák borzasztók ritkák, alig van meg vakinek és +pénzt kell érte fizetni.mondjuk a az utóbbi 2 évben a digitális tv-zés terjedésének köszönhetően(ami mellesleg nagyon jó, hang és kép is sokkal jobb,de viszont csak egy tvre van kitalálva és ha összekötöd egy másik tvvel a kép rosszabb és vibrál, ez személyes tapasztalat)már többen tudják nézni az angol meccseket.
a sportklubról is eltűnt a bundesliga a digisportra..azon kívül adnak angol , és több nemzetközi meccset ami már végképp ritka és senki se tudja nézni :?
ez rossz hogy a pénz az úr, nem tudom hogy megéri-e ezt és hogy van e akkora nézettség, amiből tudják finanszírozni a jogdíjakat.
ha jól tudom a bl szerdai meccsei is ott lesznek, ez a legnagyobb szívfájdalom szvsz.
hát ez elszomorító számomra..
(szvsz az volt az igazi amikor a sport tvn volt minden, azt a két csatornát tartom a legjobbnak)

(ha leírtam pár rossz dolgot írjatok a ide a topicba, kíváncsi vagyok hogy mondtam-e hülyeséget pontosítsatok :wink: )
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.08.16. 11:53:39

Slither írta:Rajtam kívül leszedte már vki a hivatalos Windows 7-et MSDNAA-ról? Jövő héten gép-pucolás után felrakom én is kipróbálásra. :)
nekem itthon két gépen is a windows 7 RC van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve!
a microsoft-tól kértem két "test drive" kulcsot "ingyér" azt használhatom jövő márciusig. de ha lesz jó aktiváció a véglegeshez, akkor majd felrakom :)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.08.16. 11:34:58

Rajtam kívül leszedte már vki a hivatalos Windows 7-et
Egy korábbi béta verziót próbáltam ki és amint megjelennek progamok, amelyek kompatibilisek hozzá, valamint kijavitják az első szériák gyermekbetegségeit mindenképpen be fogom szerezni. Maximálisan meg voltam vele elégedve abban a pár hétben amíg használtam. Gyors, stabil, felhasználóbarát, kevés memóriát eszik.
levproff
Director del Fútbol

2009.08.16. 11:28:10

kudu írta:Nekem volt már fent Win7, egész tetszetős op rendszer, végre egy olyanl, ami az XP méltó utódja lesz, vistáráról meg inkább nem is mondok semmit....

más:
Nem tudjátok, ma adja valamelyik csatorna a Liverpool meccset?
Mert port.hu-n nincs kiirva az eurosport2re :?
Azthiszem magyar adó csak a Digisport adja! :?
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
kudu
Entrenador del Barça

2009.08.16. 11:19:41

Nekem volt már fent Win7, egész tetszetős op rendszer, végre egy olyanl, ami az XP méltó utódja lesz, vistáráról meg inkább nem is mondok semmit....

más:
Nem tudjátok, ma adja valamelyik csatorna a Liverpool meccset?
Mert port.hu-n nincs kiirva az eurosport2re :?

Lionelmessi19!
Légyszives írj be a kalendáriumba engem is, elküldtem az adataimat PÜ-ben!
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2009.08.15. 13:05:56

Rajtam kívül leszedte már vki a hivatalos Windows 7-et MSDNAA-ról? Jövő héten gép-pucolás után felrakom én is kipróbálásra. :)
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.08.14. 16:50:54

LG a humorba írta:Ne haragudj, de ha sztem ha elmennél igy valahova szórakozni, sztem összesúgnának a hátad mögött, a butábbak talán meg is vernének. Nem értem, miért kell ugy öltözni mint egy homokos Rolling Eyes Eleve sokszor gusztustalannak tartom a focistákat, ahogy csókolgatják meg ölelgetik egymást. Egy ilyen közös zuhanyzást ne is emlitsek Rolling Eyes
És mégis ki/mi dönti el,h mi a b*zis?Mitől öltözködik valaki úgy mint egy homokos?

Azt meg nem is értem a közös zuhanyzással mi a baj? :roll:
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.08.14. 15:27:02

miihii írta: Úgy néz ki,sajna nem fogja tudni olvasni egy ideig most,mert a Kitiltások topicban írtak szerint 1 hét pihin lesz.... :? :wink:
Észre sem vettem, kösz... :)
Ámbár más lehet az ok, mivel 08.02-án írtam azt az ominózus PÜ-t, és igazából már csak bosszantott, h nem nézi meg, azért hagytam ott...nem is annyira aktuális már, csak :evil:

:wink: 8) 8)
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
miihii
KHAL

2009.08.14. 14:36:12

Livia Drusilla írta:Vkinga, csak mivel épp itt vagy... :roll:

Már csak azért hagytam benne, mert kíváncsi voltam, h mikor olvasod el, de úgy tűnik, reménytelen, úh itt: te PÜ-t nem szoktál olvasni :?:
Úgy néz ki,sajna nem fogja tudni olvasni egy ideig most,mert a Kitiltások topicban írtak szerint 1 hét pihin lesz.... :? :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.08.14. 13:27:44

Vkinga, csak mivel épp itt vagy... :roll:

Már csak azért hagytam benne, mert kíváncsi voltam, h mikor olvasod el, de úgy tűnik, reménytelen, úh itt: te PÜ-t nem szoktál olvasni :?:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.08.14. 02:00:21

Drigo =D> =D> =D> !

Guardiola úgy látszik nem csak az edzősködésben jeles! ;)

Kösz a feladványt, nagyon sokat gondolkodtam rajta, közben sokszor megörültem, hogy megvan! :D Aztán mégse lett meg. A Drigo féle módszer meg sztem nem jutott volna eszembe mostanában... :D

Szerk: támogatom az ilyen topic létrehozását. ;)
kamaj
Capitá del Barça

2009.08.14. 01:53:36

:shock: Értem most már! Nem jöttem volna rá egyhamar; köszi Drigo, hogy leírtad így most már tudok aludni :D. Köszi Guardiola, hogy ezt megosztottad velünk! Ha van még ilyen jöhet :lol:
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Guardiola
Capitá del Barça

2009.08.14. 01:49:13

Drigo írta:Megoldás: ....
Gratulálok szép megoldás! :D

Büszke lennék, ha teljesen önálló lenne, de a türelmetlenségem felülkerekedett a logikámon.
Drigo
Eurobarca Staff

2009.08.14. 01:43:12

Megoldás: (jelöld ki)

Három négyes csoport kell, mérleg egy-egy oldalára teszel egy-egy csoportot, ha nem mozdul ki a mérleg, akkor:

Kiveszel hármat a nem mérlegen lévő négyből, meg a régi nyolcból hármat; ráteszed a mérlegre, ha egyenlő, akkor a maradék egy az eltérő erről pedig meg tudod állapítani, hogy nehezebb vagy könnyebb, ha a maradék 11-ből egyet kiválasztva mérlegre teszed. Ha viszont nem egyenlő a két hármas, akkor azt fogod megtudni, hogy melyik irányban lóg ki, így fogod a selejtes hármas csoportot abból kettőt mérlegre teszel, ha egyenlő a maradék, akkor tudod, hogy melyik a selejt, ha nem, akkor az előző mérés alapján a mérlegről leolvasható (hiszen ha nehezebb az lesz alul, ha könnyebb az lesz felül)

Ha a mérleg kimozdul:

Értelemszerűen egyik karja felfelé a másik karja lefelé mozdul el. Vagyis, amelyik lefelé mozdult el, abban lehet egy súlyosabb golyó (S), vagy amelyik felfelé abban lehet egy könnyű golyó (K). Veszed mondjuk azt, ami lent van, vagyis amiben lehet egy súlyosabb golyó abból elveszel egyet és pótolod egy esetleges könnyű golyóval míg a serpenyő másik oldalába beleteszel három szabvány (A) golyót (abból a négyből, ami nem volt a mérlegen) és a negyedik esetlegesen súlyos golyót. Így: SSSK--SAAA

Ha a mérleg egyensúlyban marad, akkor a nem mérlegen lévő négy golyóból (KKKA) egy hibás a szabvány (A) nem lehet, így biztosan egy olyan selejttel van dolgod, amelyik könnyebb a többinél: ebből a háromból kiválasztasz kettőt felpakolod a mérlegre, ha marad az egyensúly, akkor a nem mérlegen lévő a könnyű a selejt, egyéb esetben pedig az, ami felemelkedik.

Ha a mérleg kitér: ha az SSSK tányér kerül le, akkor a három elvileg súlyos golyókból egy biztosan súlyos, hogy melyik, a harmadik méréssel már könnyen megállapítható a fenti módszerrel. Ha a SAAA tányér bukik alá, akkor a jobb oldali feltételesen súlyos, vagy pedig a baloldali feltételesen könnyű a selejt. Fogod a baloldali feltételesen könnyűt, és veszel egy szabványt, ha kitér, akkor az könnyű selejt, ha nem tér ki, akkor az SAAA tányéron lévő súlyos slejetről beszélünk.

Remélem nem hibáztam bele sehol, mert úgy értelmetlenné válik az egész leírásom :D
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
tomabence
Jugador d'estrella

2009.08.14. 01:42:04

utána megmarkoljuk a kérdéses golyókat és eldöntjük kézmértékben hogy könnyebb-e vagy nehezebb :lol:
Az első leírásban arról volt szóó h 1 kétoldalú mérleg van a segítségünkre...de arról nem hogy a "mi kétoldalú mérlegünket" nem használhatjuk :lol: :lol:
Guardiola
Capitá del Barça

2009.08.14. 01:39:38

kamaj írta: Ha a QQQ/XXX nem mozdul ki akkor Y-ban van ergó utolsó mérésnél YQX/YQX mérés lesz... Ja értem...
Igen mivel YYY -ról csak azt tudjuk hogy közte van a hibás így az
YXX/YOO ha el is billen akármelyik lehet mert nem tudjuk hogy könnyebb-e vagy nehezebb ha nem billen ki tudjuk hogy a fennmaradó egy golyó a hibás de akkor sem tudtuk eldönteni hogy könnyebb-e vagy nehezebb.
Lezárt