senkialfonz40 írta:Én a két játékos előre játékát kb azonosnak ítélem meg, mert van amiben Busi jobb, de van amiben a "Szikla".
Konkrétan talán nem is magában az előre-játékban van a különbség (bár szerintem van ott is), hanem abban, hogy
Busquets sokkal többször mutatja magát, többször mozog üresbe. És ha így tesz, akkor legtöbbször egy-érintőből is passzol, tehát nagyon gyorsul a játékunk. Tourénál pont fordítva van: alapból keveset mozog üresbe, és ha megkapja a labdát, akkor kicsit érthetetlenül sokat vár, sokat viszi a labdát. Ez az, ami a Barcában a vkp-nak sem engedhető meg. Ha lelassulunk, akkor vége a focinak, lásd Kazany ellen.
De ezért nem hibáztatom Tourét, ő egy tipikus, "klasszikus vkp". Busquets-nek meg egyszerűen a vérében van a Barca focija, le sem tagadhatná, hogy hol nevelkedett. Egészen modernnek számít az ő vkp játéka, szerintem.
senkialfonz40 írta:Viszont, ami szerintem nagyon különböző az a két játékos fizikuma. Tudom, hogy Busi sok labdát szerez, de sokszor még hozzá sem értek, és már összeesik, nagyon messze elmarad Touré erejétől.
Ez nem kérdéses. És valószínűleg Busi sosem fogja beérni Touré fizikumát. Azért jókat nevetek, ahogy Busi kinéz/fut, kb. egy őzike benyomását kelti, nem?
senkialfonz40 írta:Azt gondolom, hogy a posztjukon többet nyom a latban a fizikum, abban Touré verhetetlen, az előre játékra pedig egyrészt megvannak az emberek, másrészt minimális a különbség kettejük között szerintem.

Mint írtam fentebb, lehet, hogy nem elég a Barcába a megfelelő fizikum a vkp poszton. Talán több kell. És hiába vannak meg az előre-játékban az embereink, nagyon gyakran kell egy-egy jó gyors passz, vagy beindulás, ami gólt okoz (lásd Piqué a Real ellen). Xerez-ek ellen elég az átlagos tili-toli, és a játékosaink zsenialitása kihozza a különbséget. Viszont a Real vagy Chelsea ellen több kell, és ehhez már segítségül kell hívni vagy a vkp-t, vagy valamelyik középhátvédünket is, hogy aktívan szálljon be a támadásokba.
u.i.: Touré legutóbbi gyenge játéka szerintem a vírus számlájára írható, és az ebből fakadó meccshiányra.