Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Úgy tűnik mégsem a BL-re tartogatta...Fernando írta:Mondjuk nemértem miért most lázadtak fel Touréjék. Most gyógyult meg H1N1-ből a srác, jo, hogy csak 20 perceket kapott az El Classicon is. Tegnap pedig szerintem a BL-re tartogatta őt Guardiola, mert jelenleg az egy fontosabb megy, a fagyos Kijevben.
Ez jó meglátás, én is így gondolom. Busi elég gyorsan gondolkozik, és még lát is a pályán, előre játékban is vannak jó megoldásai, így valóban jobban teljesíthetve egyel feljebb tolva. Toure sokkal biztosabb, nyugodtabb, és ami nagyon fontos, hogy őt nem nyomasztja, hogy mögötte már nincs más középpályás, csak a védelem. Úgy érzem Businak néha ez gondot okoz. Toure a jobb vkp, ez egyértelmű. Én nem hiszem, hogy két éven belül távozna.barca0417 írta:szerintem annyit kéne csinálni, hogy Busi-t előrébb hozni eggyel, mert a Keita-Touré-Sergio 3-asból ő tudja legjobban Xavi és Iniesta játékát megközelíteni. 3-ójuk közül ő a legjobb a rövid passzos, ritmusváltásos játékban. Touré viszont szűrőposzton a legjobb, és talán jobb lenne ha Keita is visszaszokna oda, és Busival szerepet cserélnének. Hátha több haszna lenne a csapatnak így belőlük.
Touré miatt viszont kicsit izgulok, nehogy elmenjen, mert semmi oka nincs a csapatnak megválni tőle, meg lehetetlen lenne 1az1 ben pótolni, hosszabb távon.
Nekem egy vállfa szokott eszembe jutni a ráakasztott mezzel.Mikaos írta: [És valószínűleg Busi sosem fogja beérni Touré fizikumát. Azért jókat nevetek, ahogy Busi kinéz/fut, kb. egy őzike benyomását kelti, nem?![]()
Ebben egyetértünk, nem mérvadó a legutóbbi produkciója.Mikaos írta: u.i.: Touré legutóbbi gyenge játéka szerintem a vírus számlájára írható, és az ebből fakadó meccshiányra.
Touré-nak nem kell bizonyítania, az fix: TOP3 vkp a világon. Szerintem azzal, hogy két viszonylag különböző felfogású vkp van Touré s Busquets személyében, ezért két különböző stratégia is választható. Én betömörülő ellenfelek ellen pl a sokkal gyorsabb (mármint passzjátékban) Busquets-et választanám, de mondjuk egy Valencia-Sevilla-Arsenal-Milan-Juventus-stb ellen biztos, hogy Touré a jobb megoldás.gergo9 írta:Egy védekező középpályás elsődleges feladata a labdaszerzés, támadások szűrése ebben Bus és Touré nem egy kategória (még) (bár sztem nem is lesz) ez már bebizonyosodott.
Tili-toliban lehet jobb Busquets de Touréra ha beindul ki kell lépni így már is lesz területe Iniestanak, Xavinak,Messinek így körülbelül ebben egy szinten vannak mármint támadójátékban.
Semmi olyat nem mutatott Busquets ami miatt előbbre kéne tenni mint Tourét de ez a vita tavaly ilyenkor is lement aztán , Touré játszott és bizonyított. Remélem idén sem lesz másképp.
Konkrétan talán nem is magában az előre-játékban van a különbség (bár szerintem van ott is), hanem abban, hogy Busquets sokkal többször mutatja magát, többször mozog üresbe. És ha így tesz, akkor legtöbbször egy-érintőből is passzol, tehát nagyon gyorsul a játékunk. Tourénál pont fordítva van: alapból keveset mozog üresbe, és ha megkapja a labdát, akkor kicsit érthetetlenül sokat vár, sokat viszi a labdát. Ez az, ami a Barcában a vkp-nak sem engedhető meg. Ha lelassulunk, akkor vége a focinak, lásd Kazany ellen.senkialfonz40 írta:Én a két játékos előre játékát kb azonosnak ítélem meg, mert van amiben Busi jobb, de van amiben a "Szikla".
Ez nem kérdéses. És valószínűleg Busi sosem fogja beérni Touré fizikumát. Azért jókat nevetek, ahogy Busi kinéz/fut, kb. egy őzike benyomását kelti, nem?senkialfonz40 írta:Viszont, ami szerintem nagyon különböző az a két játékos fizikuma. Tudom, hogy Busi sok labdát szerez, de sokszor még hozzá sem értek, és már összeesik, nagyon messze elmarad Touré erejétől.
Mint írtam fentebb, lehet, hogy nem elég a Barcába a megfelelő fizikum a vkp poszton. Talán több kell. És hiába vannak meg az előre-játékban az embereink, nagyon gyakran kell egy-egy jó gyors passz, vagy beindulás, ami gólt okoz (lásd Piqué a Real ellen). Xerez-ek ellen elég az átlagos tili-toli, és a játékosaink zsenialitása kihozza a különbséget. Viszont a Real vagy Chelsea ellen több kell, és ehhez már segítségül kell hívni vagy a vkp-t, vagy valamelyik középhátvédünket is, hogy aktívan szálljon be a támadásokba.senkialfonz40 írta:Azt gondolom, hogy a posztjukon többet nyom a latban a fizikum, abban Touré verhetetlen, az előre játékra pedig egyrészt megvannak az emberek, másrészt minimális a különbség kettejük között szerintem.
Mivel mostanában Yaya padozik ebből következik ,hogy bizonyitania kell hogy megérdemli-e a kezdőtagságot.Nem véletlen játszatja Pep Sergit.rszergej írta:Bizonyíthat, hogy jobb mint Sergi??? Szerintem ez nem kérdés.barca28 írta:Yaya Touré ma este bizonyithat ,hogy jobb mint Sergi és ,hogy nem kell a klubnak megválnia tőle.A szokásos elegáns játékot várom tőle.