2010.04.19. 01:28:52
Van egy jó kis észrevételem, amiről eddig nem nagyon tettetek említést:
Jó néhány oldalt végigolvastam ebben a topicban, és csak azt hallani, hogy a balszélre támadónak 3 játékos közül tud érdemben választani Guardiola...
(Robinho, Ribéry, David Silva).
A mostani balszélsőnket (Pedro) nagyon szeretem, de nem vagyok elfogult. Nagyon sokat tesz a mezőnyjátékhoz, hol ügyesebben, hol kevésbé, de még fiatal, kevés ilyen szintű tapasztalattal. De azért le a kalappal előtte!!! De véleményem szerint egy Dinho, vagy egy messi alkatú játékos sokkal nagyobb erősítés lenne a csapatnak oda.
Úgy vettem észre, hogy azért a 3 ember között örlődik itt mindenki, mert kb megfizethető kategóriába esnek. Robinho: 10-30 milla(Attól függ, hogy most, és a VB-én hogy muzsikál), Ribéry 30-40 milla(Szintén a teljesítmény függvénye + hogy nagyon el akar-e jönni), David Silva 20-40 milla(Passz:))
De ha annyira nem nézzük a pénz, és ha a barca vezetősége Guardiola-val egyetemben úgy döntene, hogy mst többet, és utána meg jóval kevesebbet, akkor akár egfy jóval nagyobb játékos is beleférne. És hogy miért lenne ez észszerű?: Mert ha most Fabregas mellé(Ebbe nem megyek most bele.) egy nagyon gólerős és stb játékost sikerülne venni, akkor akár 3 évig szinte hozzá sem kéne nyulni a kerethez, max fiatal olcsó játéksokat venni utánpótlásnak később.
Most leírom, hogy kikre is gondoltam: (Átigazolási összeg alapján csökkenőben)
-Alexandre Pato: Halottam egy hírt, miszerint akár 60 millió font is lehet az ára. De ami lényegesebb, hogy gólérzékeny, nagyon gyors, egy-egy ellen nagyszerű, és nagyon fiatal nagy rutinnal. Bármelyik támadó posztra kiváló lenne.
-Wayne Rooney: Ő is itt körül van, mint Pato, ha nem drágább. Legalább olyan képességekkel rendelkezik, mitn Pato, csak még több rutin, nagyon tud hajtani, és hát a kapu előtt mindenével halálos.
-Fernando Torres: Ő is már régóta a legmagasabb szinten űzi a focit, de ő született középcsatár. Nem biztos, hogy kiváló lenne erre a posztra, de ki tudja.
-David Villa: Én őt kizárnám, mert bár gólerős, és legalább olyan kiváló, mint Rooney, de ahogy Torresnél is írtam, ő inkább bef. csatár, mint messi, Dinho stílusú.
-Ángel Di María:Nagyon fiatal, nagyon tehetséges, született bal szélső támadó, szerencsére nem vonalszélső, és bal lábas. Nagy tehetség párosul kevesebb rutinnal, ami meg is látszik itt ott.
Így hirtelen ennyi játékos jutott eszembe. Persze ki tudja, hogy ki fog majd jönni, ha egyáltalán majd jön.
Azt vet6tem észre az utóbbi időkben, hogy sok nagy csapat igyekszik a felszínen maradni... pl: Chelsea, City, Arsenal, M. U., Real Madrid, Barca, Inter.
Egyre többször hallani hajmeresztő, és mégis elhihető igazolási pletykákról.És ez szerintem részben annak köszönhető, hogy a Barca tavaly egész Európát rommá verte, és idén is ez lesz a helyzet, ha megynyeri a BL-t, ha nem. Ezeke a csapatok tudják, ha nem akarnak lemaradni, akkor újítani kell majd. És szerintem az idei év az rekord lesz a stár igazolások szempontjából:
- Agüero, Villa, Silva, Gorcüff(Tuti nem így írják:S), Fabregas, Ribéry, Di maría, akár Rooney(kétlem), Chamack, Pato...
Ha az idén sikerülne egy Fabregast, és egy nagyon erős támadójátékost megszerezni, akkro tuti nem kell sztárt igazolnunk vagy min 2-3 évig. Ezt az elköltött összeget meg ki tudjuk majd gazdálkodni ennyi idő alatt.
Huhh, ez már sokk lett, Minden jót, és Barca győzelmeket.
Üdv: Szab