Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Capon
Llegenda del Barça

2010.12.10. 14:24:37

Ez van nem igazán lep meg a dolog meg kell mondjam. Már volt rá utalás többször is és ha az anyagi helyzet megkívánja akkor legyen, ne ezen múljon.
Tudom, hogy sokan most nagyobb feneket kerítenek ennek a dolognak mint saját szüzességük elvesztésének, de hát ha az anyagi helyzet megkívánja akkor ezt kell tenni. Inkább mint hogy egy meghatározó játékosunkat eladjuk nem?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Enjoy
Capitá del Barça

2010.12.10. 14:18:10

torrestoni írta:Akinek nem tetszik, annak leírhatod ezt ötvenezerszer, akkor sem fogja könnyen elfogadni. S ha már itt tartunk, Zlatant gyászolni egy fokkal arcpirítóbb...
Zlatan az egyik kedvenc játékosom, attól függetlenül hol játszik.
Sajnálom, hogy nem passzol a játékstílusa a barcáéhoz, de ettől én még kedvelem a játékát. Majd ha vége a vizsgaidőszaknak, akkor csinálok egy Piqué-set, de más szerzeményével inkább nem élek.
-
Herbalife-FC Barcelona
Kép
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.12.10. 14:13:55

Bob_Marley írta:¿Le parece bien que Qatar Foundation sea el 'sponsor' de la camiseta del Barça?

Sí 54%
No 46%
Total Votos: 4075
Nem bizonyít semmit, de azt hiszem culék jobban "értenek" hozzá, s nem kevesen szavaztak!
Semmi nem fog rombolódni, ez túl misztifikált dolog!
Rossell szerintetek tönkre akarja tenni a klubbot?
Nem hiszem
Egyetértek! A világ változik,és aki nem alkalmazkodik,az eltűnik!Tény,hogy szép volt így,hogy nem volt mez szponzor.De legyünk reálisak,előbb utóbb ezt meg kellett lépni,túl nagy pénzről van szó!Nem kell zokogni, a mes que un club nem azon múlik,hogy van e szponzor vagy nincs,az a csapat filozófiáján alapszik,mint pl. az utánpótlásra építünk,fair play,a szurkolókon...Illetve de a mez szponzoron is múlik,mert ha nincs elég pénz,akkor mindezt nem tudjuk tovább éltetni.Elég nagy hiány van a klubbnál,hogy pontosan mennyi arról mindeki mást mondd,sok az fix.Ahhoz hogy a világ élvonalába maradjunk pénz kell!Az utánpótlás pénz, a fiatal tehetségek igazolása pénz,a rossz igazolásokra is megy pénz,hisz nem lehet mindíg jól igazolni,meg kell próbálni egy-két játékost,azt vagy bejön vagy nem!

Kisebb kitérő!Itt most nehogy valaki azzal jöjjön,hogy igen ha Pep meg a vezetőség jobban igazolna,meg Ibra meg Eto'o...mert ezt hagyjuk sztem.Valami bejön valami nem.Egy ekkora klubb igazol,igazol,igazol,azt vagy bejön vagy nem.Ez mindíg is így volt így is lesz.Lehet okoskodni,hogy előre látszott ez meg ez nem fog működni,csak nincs alapunk rá,mert ezerszer jobban hozzá értő emberek láttak fantáziát az igazolásban,és megjegyzem volt is,én megértem mi és miért történt,aki nem hát nem, az ő baja...

Visszatérve pénz kell,és luxus a mai világban ekkora összegeket kidobálni az ablakon!Ahhoz hogy hosszú távon sikeresek maradjunk,kell ez.A szükséges rossz!

És még egy, a kollegát idézve "Rossell szerintetek tönkre akarja tenni a klubbot?"
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 14:13:54

Bob_Marley írta:KI MIT TENNE AZ ADÓSSÁG (teljesen mindegy milyen mértékű) REDUKÁLÁSÁRA??????????
Ezt írtam le korábban: ha tudod törleszteni az adósságaidat, akkor nem kell állandóan azért aggódni, hogy magad előtt görgeted a hiteleket. Az világos, hogy jobb hamarabb visszafizetni, de ha a klub működése átütemezés nélkül is fenntartható, akkor nincs feltétlen szükség erre a plusz pénzre. Ezért ez nem perdöntő érv.
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 14:07:27

barcalaci84 írta:a "több mint egy klub " számomra nem azt jelenti , hogy többek vagyunk , felsőbbrendűek más csapatokkal szemben (mindenki eladta már a mezét ez eddig tényleg megkülönböztetett a többi csapattól)
Szerintem nem felsőbbrendűségként kell kezelni, hogy idáig képes volt a csapat távol maradni ettől a mezszponzortól. Számomra ez valami olyasmit jelent, hogy hiába tehetnél meg valamit, amivel még pénzt is szerezhetnél, mégsem teszed, mert elveid vannak. Ez sokkal többet ér, mint az a pár millió virtuális euró...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.10. 14:02:39

Jelwaz nem konkrét érv volt, csupán érdekesség!De hidd el mondjuk 5-6ig hányan fognak szavazni!
És 90 ezren vagy többen a 19 hazai meccsből, mondjuk 6szor vannak annyian!A többin kevesebben, s hány a turista, stb stb....de ebe aztán tényleg felesleges bele menni!Érzékeltetni akartam, hogy nincs akkora ellenszenv a mezszponzor iránt a legnagyobb katalán sport oldal honlapján sem!!!!!
Kb 50-50 az arány, mint itt is!Mes que un club is egy kampány!Sok minden bele tartozik, s tényleg nagyon nehéz felfogni, megszokni akár csak az Unicefet is a mezen!
De be látom, hogy jelen pillanatban nem utasíthat vissza a klub egy 166 milliós ajánlatot!De ettől még a katalán hovatartozás jelképe a klub megmarad!Ahhoz hogy versenyképesek legyünk meg kellett tenni ezt a lépést!Még ha fáj is az ember szíve, s nehéz is bele törődni, de a jövő szempontjából ez a helyes döntés!Azt is értem, hogy nem a pénz a legfontosabb, ez teljesen igaz, de ha már jönnek a bankok, hogy fizetni kellene, akkor már igenis fontos!Mindenki adóssággal küzd, de ez az állapot tarthatatlan!És azért pozitívum, hogy a szponzor nem egy multi, mobilgyártó, vagy valami hasonló!
Ez szerintem belefér!

szerk: itt nem lesz igazság :lol:
De egy kérdés csupán!
KI MIT TENNE AZ ADÓSSÁG (teljesen mindegy milyen mértékű) REDUKÁLÁSÁRA??????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2010.12.10. 14:07:35-kor.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.12.10. 14:01:54

ez egy szép hagyomány volt , amit nagyon sajnálok , hogy megszakad , de a világ nem áll meg mellettünk...

akik ebben látják a mes que un club egy lényegi elemét , azok szerinte nem értik mi is az igazi üzenete...

a "több mint egy klub " számomra nem azt jelenti , hogy többek vagyunk , felsőbbrendűek más csapatokkal szemben (mindenki eladta már a mezét ez eddig tényleg megkülönböztetett a többi csapattól)

sokkal inkább jelenti szerintem , hogy nem csak egy focicsapat, hanem egy nagy család , akikkel együtt sír együtt nevet a szurkoló
a szurkolók mindennapjait átitatja , hogy ennek a nagyszerű családnak a része...

és ugye az ottani szurkolók érzik igazán ennek az igazi lényegét:
Katalónia egy ország ,és a Barca a hadserege...
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2010.12.10. 14:00:24

Milyen mez szponzora volt a Barcanak???amúgy engem zavar is meg nem is!30misi az 30 misi!viszont 111év az 111 év:)
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.12.10. 13:59:55

Egyébként egy pillanatra érdemes úgy is tekinteni a dologra, mint mondjuk az alkotmányra. Vagy kézzel foghatóbb példaként, a címer, vagy épp a klubszínek megváltoztatására. Valakinek - s nem vagyok egyedül, ilyen horderejű. Ha ennyire egyszerűen meg lehet magyarázni, sőt bele lehet magyarázni a szánkba a dolog hétköznapiasságát, anyagi okok miatti abszolút jogosságát, akkor ez a megközelítés is helytálló.

Nyilván ez a másik véglet, viszont úgy gondolom, bár jogilag valóban fel van ruházva a Rosell-directiva ilyen jellegű döntések meghozatalára, mégis úgy lett volna ildomos, ha pártolói gyűlésen referendum elven szavazás dönt.

Ugyanis ez már olyan "elvi kérdés", amiben kötelessége lett volna megkérdezni a sociókat, s csak elsöprő támogatottságnál léphetett volna érvénybe. Biztos vagyok benne, hogy kétharmad közelében sem járt volna. Persze, a választásokon felruházták... Mintha egy Viktor nevű embert is, sokra megyünk vele...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2010.12.10. 14:01:47-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.12.10. 13:59:47

És ez most miért fáj nektek? 110 éve nézitek a Barcát és gyönyörködtök benne hogy milyen szép a mez mert nincs rajzta szponzor? Akkor megérteném de így nem.
Visszakérdezek.Miért ne fájjon?Nem értem miért kell kérdőre vonni minket?Csak akkor lehetne véleményem ha 110 éve nézném a Barcát?Csak akkor "fájhatnak" bizonyos dolgok?

Visszakérdezek mégegyszer.Neked miért nem fáj?

Más az érékrendünk.Leírták már mások akiknek nagyjából egyet is értek a véleményével így nem fogom leírni ugyan azt mint Ők.

Én elfogadom és megértem azokat is akiknek nincs ezzel a dologgal semmi baja.Így elvárom,h mások elfogadják azon véleményemet,h sztem ez nem szép húzás.

Nekem már az Uniceffel is fenntartásaim voltak de elfogadtam mert ez valahol egy nemes dolog.De zavart mert én szeretem a hagyományokat,szerettem,h ez is valahol meg különböztette a Barcát más kluboktól.
Nem bizonyít semmit, de azt hiszem culék jobban "értenek" hozzá, s nem kevesen szavaztak!
Ezzel kapcsolatban meg leírta a véleményemet jelwaz.A culék 120ezren vannak nem négyezren.Ráadásul nem is olyan számottevő szerintem a különbség.Nem feltétlenül jó szembe menni a culék 50%ával sztem.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 13:58:29

Jelenleg a Barcelona a világon az egyik legnépszerűbb klubcsapat. A mez egy reklámfelület, ami rengeteg pénzért bérbe adható. Racionális lépés most kötni egy szerződést, ami még akkor is érvényben lesz majd, ha nem megy olyan jól a csapatnak.

A szerződés az Unicef irányában továbbra is érvényben van, tehát a nemes cél ilyen szempontból nem sérül. Nekem az egyedüli kifogásom az, hogy - nézegetve a régi mezeket - sosem volt nagy logó a Barca mezeken, ezzel tehát egy szép hagyomány szakad meg, aminek a szimbolikája meglehetősen negatív színezetű: a pénz többet ér, mint a hagyományos értékeink.

Pénzügyileg meg azért nem jó érv, hogy így adósságot tudunk majd rendezni, mert a jelenlegi rendszerben nem számít, hogy mennyi hiteled van, ha törlesztőképes tudsz maradni. (Sőt, a bankok igazából annak örülnének, hogy minél hosszabban fizesd vissza a pénzüket, mivel úgy több kamatot tudnak szedni rajta.) Tehát semmi nem sürgeti ezt a nagy adósságrendezést, azt leszámítva persze, hogy így anyagilag biztosabb lábakon áll majd a klub.

Mérlegelve a fentieket, én maradnék szponzor nélkül, de nem megyek falnak a hír hallatán.
kanty
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:57:58

MessiFan írta: Én nem azért szurkolok hogy ne legyen mezszponzora. Hanem amiket te is mondtál. Engem az sem érdekelne ha nyuszis jelmezben kéne játszaniuk amire rá van írva hogy enerdzsájzer.
De ha ti mérgesek vagytok Rosellra és a vezetőségre emiatt. Én elfogadom és remélem ti is elfogadjátok majd hogy lesz mezszponzor.
Elfogadjuk, mást nem tehetünk. :) Kb egy pofonhoz lehet hasonlitani: nem fáj nagyon, de kicsit rosszul esik. A sponzorral vagy nélküle én maradok Barcelona drukker, de ahogy már mondtam fúra és egy kicsit elszomoritó.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:52:41

kanty írta:Te miért drukkolsz a Barcának? Gondolom mert tetszik a játéka, tetszik a klub filozófiája, legalábbis én ezért. Na ehhez a filozófiához hozzátartozott az is, h nem volt sponszor. Mostantól viszont ez megváltozik. Persze ettől még a Barca az Barca, de nekem nem tetszik amikor a pénz mindennél fontosabb. Lehet, h ilyen szempontból régimódi vagyok.
Én nem azért szurkolok hogy ne legyen mezszponzora. Hanem amiket te is mondtál. Engem az sem érdekelne ha nyuszis jelmezben kéne játszaniuk amire rá van írva hogy enerdzsájzer.
De ha ti mérgesek vagytok Rosellra és a vezetőségre emiatt. Én elfogadom és remélem ti is elfogadjátok majd hogy lesz mezszponzor.
sleepy.69
Barça B

2010.12.10. 13:52:16

Ettől féltem mikor ez az ember hatalomra került. MONNYONLE!!
"Leo rövid távon hihetetlenül gyors, de én úgy érzem, őt nem elemezni, csupán nézni kell." - Pep Guardiola
kristop
Entrenador del Barça

2010.12.10. 13:49:36

igazából én ezt a mes que an clubot sose tudtam igazán komolyan venni mostanában(ez nálam nem a mostani barcelonára vonatkozik), és nem is kapcsolnám ide, egyszerűen csak a hagyományok miatt én is sajnálom a dolgot.

és +1 ahhoz, hogy még most veszek mezt (csak fogalmam sincs, ki legyen a hátán).
MessiFan írta:Én nem azért szurkolok hogy ne legyen mezszponzora. Hanem amiket te is mondtál. Engem az sem érdekelne ha nyuszis jelmezben kéne játszaniuk amire rá van írva hogy enerdzsájzer.
bullshit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kristop 2010.12.10. 13:56:10-kor.
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.12.10. 13:48:45

Enjoy írta:Nyáron miért nem jöttél ezzel?
Akkor is volt mezszponzorunk..
Ne csináljátok már... ez nevetséges.
Hányszor akarod még beírni ezt a hülyeséget... Mondogasd csak. Egyébiránt utána nézhetsz, akkor is pattogtam, sőt akkor is mikor az UNICEF jött.
Bob_Marley írta:Total Votos: 4075
Hát ez elég röhejes érv. Ők szokták megtölteni a 90000-es stadiont, és ezzel egy időben több milliós nézettséget produkálnak a TV-k számára :lol: Nahaggyjuk már...
kanty
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:41:56

MessiFan írta:
És ez most miért fáj nektek? 110 éve nézitek a Barcát és gyönyörködtök benne hogy milyen szép a mez mert nincs rajzta szponzor? Akkor megérteném de így nem.
És az hogy már volt mezszponzora a Barcának az senkinek nem tűnt fel..
Te miért drukkolsz a Barcának? Gondolom mert tetszik a játéka, tetszik a klub filozófiája, legalábbis én ezért. Na ehhez a filozófiához hozzátartozott az is, h nem volt sponszor. Mostantól viszont ez megváltozik. Persze ettől még a Barca az Barca, de nekem nem tetszik amikor a pénz mindennél fontosabb. Lehet, h ilyen szempontból régimódi vagyok.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.12.10. 13:39:05

Még egy gondolatot hozzáfűznék:

Az, hogy a mez ténylegesen reklámfelületté vált, több, mint szomorú. A "több mint egy klub" ettől hogy maradna ugyanaz jelentésen, amikor ez is beletartozott? Telejesen mindegy, hogy 67-ben még nem volt bevett szokás a szponzoráció, mert a "més que un club" sem 110 éves. Ahogy a Camp Nou se legyen már esküvők otthona...

Nem hiszem, hogy helyes, ha csak a két oldalt nézzük, ez nem pusztán hagyomány és pénz kérdése.

Valamint illik tiszteletben tartani azt, hogy valaki ezért, valaki azért szereti a klubot, és más és más az értékrend - ha egyáltalán van olyan. Rég rossz, ha más csapatokkal példálózunk.

Az pedig, hogy egy ilyen jellegű "szervezet" kerül oda, lélektani megközelítésből még inkább lehangoló.

Rosell pedig... Nem tartom született vezetőnek, s egy iylen összetett klub vezetésére alkalmatlannak. Most van egy gazdasági szakemberünk, se több, se kevesebb. Mintha tényleg eurókon múlna, hogy elkerüljük a csődhelyzetet. Még mindig megfeledkezik, hogy itt nem egy menedzserre van szükség, már nem a Nike marketing-igazgatója. Az a gond, hogy semmi, de semmi nem tükröződik abból, hogy valahol culé, de még az sem, hogy soció.
Enjoy írta:
nihill141 írta:Ez egyszerűen csak SZOMORÚ!
Elvettek TŐLÜNK valamit, amire eddig nagyon is büszkék lehettünk.
Vajon mi lesz a következő...?
Messi a Man.Cityben?
SZÁNALMAS...
Nyáron miért nem jöttél ezzel?

Akinek nem tetszik, annak leírhatod ezt ötvenezerszer, akkor sem fogja könnyen elfogadni. S ha már itt tartunk, Zlatant gyászolni egy fokkal arcpirítóbb...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2010.12.10. 13:43:10-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
noname
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:37:41

Nos, nos nos...
Nem örülök a mezszponzornak, más szempontból viszont teljesen érthető. Rosell célja a klub adósságainak lenullázása, márpedig ez az évi 30 millió rengeteg pénz!
Hatalmas többletbevétel. A különböző számítások szerint különböző az adósságunk. Ha nem tévedek, 400 milliótól 200 millión át a nulláig sokféle szám kering. Nehéz így megmondani mennyi a teljes adósság, a középszerűség kedvéért legyen 200 milla. Ez is sok, tehát lesz hova rakni a 30 millát.
Nem örülök a döntésnek, de megértem, ezért nem haragszom Rosell-re.
A Fifa egy szégyen
albicelesteX
A Vadász

2010.12.10. 13:36:12

Tudtam már a nyáron,hogy meglépi.Ezért nem lep meg ez a dolog,a pénz jól hangzik,de azért a hagyományok miatt most ez fáj...

Jól hangzik az is,hogy a Barca a világ legjobb csapata meg a legszebb játékot játsza világklasszis játékosok, saját nevelésű világ klasszis játékosok...

Ez igaz csak szerintem az üzleti élet luxusprostiai is leszünk vagy vagyunk valamilyen szinten...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára albicelesteX 2010.12.10. 13:38:27-kor.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.10. 13:34:41

¿Le parece bien que Qatar Foundation sea el 'sponsor' de la camiseta del Barça?

Sí 54%
No 46%
Total Votos: 4075
Semmi nem fog rombolódni, ez túl misztifikált dolog!
Rossell szerintetek tönkre akarja tenni a klubbot?
Nem hiszem
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:31:55

kanty írta:
Bányász írta: Engem a magam részéről nem érdekelnek a számok.Csak zavar,h egy 110 éves hagyományt felrúg a tisztelt elnök úr és a vezetőség.
Egyetértek. Ez is egyike volt azon dolgoknak amitől a Barca más, mint a többi. Értem én, h kell a pénz mert "olyan világot élünk", de azért nem mindig a pénz kellene legyen az elsődleges. Egy újabb érdekes húzás Roselltól. :roll:
És az hogy már volt mezszponzora a Barcának az senkinek nem tűnt fel..
nihill141
Barça B

2010.12.10. 13:30:01

Enjoy írta:
Messi a Man.Cityben?
SZÁNALMAS...

eNJOY...tHE sILENCE! B-)
Enjoy
Capitá del Barça

2010.12.10. 13:27:47

Messi a Man.Cityben?
SZÁNALMAS...

Kép
nihill141
Barça B

2010.12.10. 13:25:53

Ez egyszerűen csak SZOMORÚ!
Messi a Man.Cityben?
SZÁNALMAS...
Lezárt