Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gránit
Director del Fútbol

2014.02.18. 22:53:35

Megelőlegeztem neki a gratulációt a meccs előtt... Nem volt miért. A BL-ben továbbra is teljesen súlytalan. 73 perc alatt két értelmes megmozdulása volt: a 24. percben szerelte Kolarovot (szép szerelés), a 68. percben pedig adott egy potenciális gólpasszt, Dani lőtte mellé. Egyébként semmi. Továbbra is adós egy veretes teljesítménnyel a BL-ben, Martino viszont hatalmasat lépett azzal, hogy mind a négy középpályást egyszerre feleresztette a pályára. Jó döntés, a mai nap embere nálam Tata Martino, a legnagyobb baklövést Demichelis mellett pedig kétségtelenül azok követték el, akik a 4 középpályásos felállástól féltették a csapatot. Martino előtt viszont le a kalappal.

Na, kezdjünk hozzá a krónikához.

3. perc, simán szerelik. Egy az egyben nem tudja megverni a védőjét, szerelik.
5. perc, elveszíti a párbajt.
6. perc, nem tudja megverni egy az egyben a védőjét ezúttal sem.
10. perc, 1 vs 1 ismét kikap, visszakerül hozzá a labda, majd beleveri a védőjébe.
14. perc, egyszerűen belevezeti a labdát az emberébe
17. perc, megkapja a labdát, és hátraalibizi...
18. perc, eladja a labdát, ennél több volt a 16-oson belül.
21. perc, hosszú neki a labda, megy utána. Akarni tényleg akar, ezt nem lehet vitatni. Erre írtam korábban, hogy a szorulásos ember is akar, csak eredménye nincs a dolognak.
24. perc, jön az ominózus Kolarov-szerelés. Szép!
28. perc, belelövi a védőjébe, majd még ugyanabban a percben csetlik-botlik a 16-oson belül, nem lett az egészből semmi.
30. perc, a 16-oson belül eladja, valahova a senki földjére.
33. perc, Clichy mellett próbálkozik, ezúttal nem szerelik, sikeres passzt hajt végre Messi felé. Fel kell jegyezni.
36. perc, mellel leveszi, elpattan tőle a labda, nem tudja visszaszerezni.
39. perc, Iniesta pazar passzt oszt ki, de nem tudja megverni Demichelist, aki simán kiszorítja, szereli, úgy, hogy Alexisről megy ki a labda.
41. perc, ügyetlenkedik megint, először alibi visszapassz, majd kifelé vezeti a labdát, simán szerelik, úgy, hogy ismét róla megy ki a labda.
49. perc, eladja a labdát a saját térfelünkön.
50. perc, megint eladja.
51. perc, jó labdát kap Fabregastól, de rosszul adja be, kifejelik a beadását.
56. perc, jó passz Messitől, de eladja.
68. perc, a második értelmes megmozdulás, jó passz Alvesnek, nem Alexisen múlt a gól.
70. perc, int, hogy hátra, nem is szándéka az előrejáték. Hátra ismét.
73. perc, véget ér számára a móka, Neymar meg az ő helyén bő negyedóra alatt kiosztott egy asszisztot :D
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.18. 18:31:07

Ezt a szemellenzős meg csak az elfogultság beszél belőled szövegeket hagyjátok már. Főleg az előbbitől tudok falnak menni.
Tavaly folyamatosan oltva volt, mert sz@rul játszott, idén jól játszik ezért dicsérik. És ez nem elfogultság kérdése. Az az igazság, hogy egyesek fikázzák, de értelmes választ nem tudnak adni arra, hogy miért. Csak annyi hogy "kevés ide", "csetlik-botlik" és hasonló agymenések.
Részemről ebből a vitából kiszállok, mert értelmetlen úgy ahogy van.

Amúgy ennél nagyobb baromságot, hogy akadozik a támadógépezet és Alexissel nem nyerhetünk Bl-t. Hát igen egy Giuly klasszisokkal jobb volt, meg az a 63 rúgott gól a ligában is véletlen úgy, hogy Messi két hónapra kidőlt és most kezd formába lendülni.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.18. 18:15:39

kristop írta:
connor írta:De ameddig ilyen Sánchez-ek rohangálnak elöl, addig BL-t nem fogunk sajnos nyerni az biztos. Lehet ellenkezni, hülyézni, de majd rájöttök, ha valamiért akadozik majd a támadósorunk. Lehet nem most, csak áprilisban, de úgyis az idő eldönti kinek van igaza. És lesz aki akkor sem veszi le a szemellenzőt. Csak azért sem.
én egyébként emlékszem olyan bl győzelemre, ahol giuly is játszott még, és oleguer volt a védőnk, de egyébként biztos úgy van ahogy mondod. csak minden poszton sztárokkal lehet bl győzelmet ünnepelni, ilyen favágó munkássokkal, mint alexis nem.
Salomon Kalou, Ryan Bertrand?! :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
kristop
Entrenador del Barça

2014.02.18. 17:53:12

connor írta:Annyit mondtam, hogy A TÖBBIEKHEZ KÉPEST fejben lassabb. A másik pedig, hogy a sokak által kritizált Henry és Villa (az elődök) is hozták azt a szintet az itt töltött 3 évük alatt, mint Sánchez ebben a 3 szezonban. Pedig ők nem is az eredeti posztjukon játszottak. Ennyivel jobb támadók, mint a chilei (direkt nem csatárt írtam).
kicsit furcsa helyzet, mert belőlük meg pont az hiányzott, ami alexisben megvan, és pont abban voltak kiemelkedőek, amiben alexis nem. emlékszem náluk az volt inkább a baj, hogy nem adnak hozzá semmit a csapathoz (volt hogy villa valami 11x ért labdába egész meccsen), csak a gólokat, ha odakerülnek és összejön, sanchez pedig ideáig pont az volt, hogy jó, jó, de nem tudja belőni a helyzeteket. a kapu előtt fantasztikusak voltak, mind villa, mind henry, mindketten világklasszisok ebben a tekintetben, de egyébként szomorú volt őket ilyen poszton látni. és pont ezért jött el a pillanat, amit sokan mondtunk, és meg is hoztak a vezetőségnél, hogy NE KÖZÉPCSATÁROK JÁTSZANAK szélső poszton, szélső feladatokkal. mert tényleg rossz ott őket nézni.
connor írta:De ameddig ilyen Sánchez-ek rohangálnak elöl, addig BL-t nem fogunk sajnos nyerni az biztos. Lehet ellenkezni, hülyézni, de majd rájöttök, ha valamiért akadozik majd a támadósorunk. Lehet nem most, csak áprilisban, de úgyis az idő eldönti kinek van igaza. És lesz aki akkor sem veszi le a szemellenzőt. Csak azért sem.
én egyébként emlékszem olyan bl győzelemre, ahol giuly is játszott még, és oleguer volt a védőnk, de egyébként biztos úgy van ahogy mondod. csak minden poszton sztárokkal lehet bl győzelmet ünnepelni, ilyen favágó munkássokkal, mint alexis nem.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
connor
Jugador d'estrella

2014.02.18. 17:37:13

Csbal írta: Nem sok támadó van, aki ennél a gólnál nem visszahúzza a zsugát, főleg h sztem látta h hol áll a kapus. Messi is visszahúzta volna, mivel előnyben volt Varene. Te az összes hsz-eddel bizonyítod h csak szereted a futballt.
Jobb, ha nem süllyedek a szintedre, mert ha a saját szemednek nem hiszel, akkor az agyaddal van gond :arrow: kapufa.
A letámadásokról annyit, hogy a vita elején az első hsz-emben írtam, hogy mennyit robotol a pozitívumok közé. Ebben benne van a letámadás is. Azt sem mondtam, hogy Alexis nem jó játékos, vagy nem szimpatikus. Persze az egyszerű emberek szemében a kritika egyenlő a fikázással... gondolom szakközép vagy könyvtárszak... mind1. Annyit mondtam, hogy A TÖBBIEKHEZ KÉPEST fejben lassabb. A másik pedig, hogy a sokak által kritizált Henry és Villa (az elődök) is hozták azt a szintet az itt töltött 3 évük alatt, mint Sánchez ebben a 3 szezonban. Pedig ők nem is az eredeti posztjukon játszottak. Ennyivel jobb támadók, mint a chilei (direkt nem csatárt írtam). A madirdiak elleni gólról még. A kivitelezés zseniális, de ha a kapus visszaér (mert visszafelé futott, mivel látta, hogy Sánchez nem tudja elvinni a védő mellett), akkor ezt így nem tudja belőni még ezzel a szép mozdulattal sem. Messi hétvégi gólja pedig annyiban más, hogy ő nem állt le "szórakozni", egyből felismerte a lehetőséget és kivitelezte, továbbá a kapus itt nem indult vissza. Így igen, ebben is benne van a kapus. A helyzet annyiban más, hogy a Rayo kapusa eldöntötte, hogy kirohan, míg Diego Lopez úgy tett, mint aki nem tudja eldönteni, mit akar. Így az lett belőle, hogy visszább ért, de nem elég gyorsan (pedig ideje lett volna). Azt pedig nem magyarázom, hogy Neymar bombája és egy lágy emelés között mi a különbség. Vakond...

Itt be is fejezem a vitát, mert értelmetlen. Akik a saját szemüknek nem hisznek, csak "istenítik" Sánchez-t mert ez a divat, azokkal nem érdemes. De ameddig ilyen Sánchez-ek rohangálnak elöl, addig BL-t nem fogunk sajnos nyerni az biztos. Lehet ellenkezni, hülyézni, de majd rájöttök, ha valamiért akadozik majd a támadósorunk. Lehet nem most, csak áprilisban, de úgyis az idő eldönti kinek van igaza. És lesz aki akkor sem veszi le a szemellenzőt. Csak azért sem.
Barca96
Jugador del Barça

2014.02.18. 17:31:17

én egyszerűen nem értem mi az emberek baja Sanchezzel.
Én akkor sem ítéltem el, mikor nem ment neki, mindig látszott rajta, hogy van benne potenciál.
Most idén gólokkal bizonyítja, hogy mit tud.
Ami a legfontosabb, és amit a legjobban szeretek benne az a KÜZDÉS, AKARÁS, KITARTÁS.
Minden meccsen mindent belead, nem lézeng a pályán. Nincs elvesztett labda neki, mindenkit presszionál, letámad.
Emellett számomra Alexis nagyon szimpatikus emberként is.
Számomra olyan valaki, akit csak szeretni lehet.
Mutasd meg ma nekik Alexis!
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
kristop
Entrenador del Barça

2014.02.18. 17:23:39

gránit írta:Olyan blődségre, amit írtál, nem is fogok :D "Vérbeli center" Eto'o még a szélen is több gólt lőtt anno az Interben, mint Sanchez a Barcelonában :D Hülyeségre nem fogok kígyózó érveket felsorakoztatni, mert fölösleges. Aki bemázolt szemüvegen keresztül lát valakit, annak fölösleges az érv, de ezt már leírtam számtalanszor :D
óó, rly?

akkor az miért van, hogy a vérbeli center eto'o az interben 16 gólt lőtt és 9 gólpasszt adott az egész idényben, sanchez pedig aki csak egy szélső, nem is vérbeli center már most 17/11nél tart, és még hol van az idény vége? (úgy, hogy hozzáteszem csak a nehéz meccseken rakta ki őt a szélre mou, és egyébként militoval voltak ketten csatárok)

de biztos a bemázolt szemüvegűek írják csak úgy hasraütésszerűen be, hogy "Eto'o még a szélen is több gólt lőtt anno az Interben, mint Sanchez a Barcelonában", úgy, hogy utána se néznek és egyébként nem is igaz. ja várj, nem, ez pont te voltál :(
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 16:57:49

connor írta:1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam... :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=-CjUk9wXpgk" target="_blank - itt a gól.
Sánchez lelassít, elé lép a védő. Ha nem tudja ellőni, akkor 1mp múlva visszaér a 2. védő is. Onnan meg már vége lett volna. A csapattársak közül meg mások nem követték az akciót. Ha kivárta volna Sánchez a segítséget, akkor felállt védelemmel szemben kellett volna építkezni.
Azt már nem kérdezem meg, hogy vak vagy-e...
2. Azok a cselek, amikor szinte álló labdát táncol körbe, közben nem halad, azok begyakorolt cselek. Senki sem születik úgy, hogy tudja a bicikli cselt vagy a rabona-t. Ezt gyakorolni kell, kinek többet kinek kevesebbet. Azt, hogy mikor mennyivel told meg a labdát, pláne több ember mellett hogy menj el így. Ahhoz kell az igazi ösztön. Remélem a következő hsz-edben már Messinél is jobb játékosnak fogod beállítani... =D>
Nem sok támadó van, aki ennél a gólnál nem visszahúzza a zsugát, főleg h sztem látta h hol áll a kapus. Messi is visszahúzta volna, mivel előnyben volt Varene. Te az összes hsz-eddel bizonyítod h csak szereted a futballt.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 16:54:09

connor írta:
Csbal írta: Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.

Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el [-o< #-o
Ha játszottál volna valaha... hát elképzelem ahogy orvosok sokaságával értekezel arról, hogy dobd be magad a kapu elé. :lol: :lol: :lol: sírok a röhögéstől.
Egyébként ha olvastad is volna (nem csak végig futod) amiket írok, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy lassan gondolkodik a többiekhez képest, sokszor tanácstalan. A Madrid elleni góljánál szerencséje volt, hogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem kint toporgott méterekre a kaputól. Ha a kapus jó helyen áll, akkor bukik az akció, mert Sánchez láthatólag 1 az egyben nem bírt volna a védővel. De láthatóan nem látod a meccseket csak nézed. A nagy múltaddal meg a szakemberekkel. :lol: Azt sem írtam, hogy Alves miatt dolgozik meg hajt ennyire. De látom az értő olvasás neked gondot okoz. Biztos sokat fejeltél - kapufába. Annyit írtam, hogy nem lenne ennyire kiemelt ez a tulajdonsága, ha Alves gyengébb védőmunkája miatt nem lenne rá szükség.
Ha azt mondod, ösztönös akkor hasonlítsd össze pl. a cseleit. Messi vagy Iniesta cseleivel. Ők nem a begyakorolható "körbeugrálom, bicajozom a labdát" technikával operálnak, amit NB2-ben játszó játékosok is be tudnak tanulni kis túlzással. Az, hogy úgy toljam meg a labdát, hogy pont elmenjen az ellenfél mellett, de én utolérjem, az az igazán ösztönös. Vakond...
Persze érthető, hogy a fórumon most minden birka Isteníti, mint ahogy tavaly ilyenkor 90%-ban küldtétek volna megye 2-be. Most nem arra célzok, hogy 1 éve xy mit írt a fórumra, akinek nem inge ne vegye magára. De ahogy akkor túlzás volt a kritika, most a farokszopkodás is ugyanez. Szánalom. :roll:
Hát a bizonyítványod kiállítva =D> Orvosok kellenek a reakcióidő javítására? neeem, vakond. Elég egy edző, aki tudja a feladatok sorát amit ennek a fejlesztésére dolgoztak ki. Nekem a védekezése addig a meccsig nem is tűnt annyira fel, amikor azt láttam hogy 3vs2-ben mentek a védelmünkre, és a jobb oldalunkon egyszer csak Alves helyett Sanches érkezett sprintbe a védő mellé. Ennyit erről. A letámadásoknál viszont eddig rajtad kívül mindenkinek feltűnt a kezdeményező hozzáállása. Messike csak sétálgat, de nem tartja fontosnak a letámadást. Elég ha épp úgy megtolja a lasztit hogy az pont elmenjen az ellenfél mellett... Pff. Messi zseni, de Alexis biztos véletlenül chilei válogatott, és véletlenül tolja nálunk... Gondolkozzál is, ne csak nézzél. A hülyeség nem fáj. Ezt tudom a madridi esszédből kiolvasni. A kapus érdeme volt Alexis gólja... Messi hétvégi löbbölős gólja? Vagy Neymar távolija, nem kapushiba akkor a Te meglátásod szerint? Messinél kijött a kapus, és ha marad, valszeg nem ütötte volna be, mert ment a védő is. Neymar-nál sem a gólvonalon állt a kapus, de ha ott áll, kiszedi, sőt, ha tudja h oda megy a labda, akkor a bal felsőhöz állt volna, és simán megfogja. Istenem... Túl sok a ha a szövegedben. Nem beszélve arról, hogy én kezdetek óta Sanchez mellett tettem le a voksom, mivel nem csak nézem, hanem látom is h iszonyat munka van abban ahogy játszik. Lehet h nem ösztönös zseni ahogy az általad említett két játékos, de a szorgalma idén eddig házi gólkirállyá, és a csapat húzóemberévé avanzsálták.
Initom
Entrenador del Barça

2014.02.18. 16:46:58

connor írta:
Initom írta:

1.Ez megint istenem...szőrszálhasogatás. Te tudod előre,hogy nem tudott volna mit kezdeni a védővel...már nem tudjátok mibe kössetek bele :D Amúgy is Alexis az 1v1 eket szinte mindig meggyeri meccsről meccsre :roll:

2.Te most komolyan azt hiszed ,hogy egy Barcelonában alap kezdő játékos nem ösztönből csinálja a cseleit? :lol: Nincs több kérdésem ha ezt így gondolod.

Komolyan mondom,mintha egy Zambrottáról lenne szó :roll:
1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam... :roll:
Sánchez lelassít, elé lép a védő. Ha nem tudja ellőni, akkor 1mp múlva visszaér a 2. védő is. Onnan meg már vége lett volna. A csapattársak közül meg mások nem követték az akciót. Ha kivárta volna Sánchez a segítséget, akkor felállt védelemmel szemben kellett volna építkezni.
2. Azok a cselek, amikor szinte álló labdát táncol körbe, közben nem halad, azok begyakorolt cselek. Senki sem születik úgy, hogy tudja a bicikli cselt vagy a rabona-t. Ezt gyakorolni kell, kinek többet kinek kevesebbet. Azt, hogy mikor mennyivel told meg a labdát, pláne több ember mellett hogy menj el így. Ahhoz kell az igazi ösztön. Remélem a következő hsz-edben már Messinél is jobb játékosnak fogod beállítani... =D>
Nem,nem lesz több HSZ em ebben a vitában. Értelmetlennek látom az érvelést.Aki már focizott magasabb szinten az tudja miről beszélek. Én itt befejeztem :) További jó eszmecserét :!:
Amit szerettem volna ,leírtam.
Abi & Tito
connor
Jugador d'estrella

2014.02.18. 16:43:04

Initom írta:

1.Ez megint istenem...szőrszálhasogatás. Te tudod előre,hogy nem tudott volna mit kezdeni a védővel...már nem tudjátok mibe kössetek bele :D Amúgy is Alexis az 1v1 eket szinte mindig meggyeri meccsről meccsre :roll:

2.Te most komolyan azt hiszed ,hogy egy Barcelonában alap kezdő játékos nem ösztönből csinálja a cseleit? :lol: Nincs több kérdésem ha ezt így gondolod.

1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam... :roll:
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 16:41:42

gránit írta:hank1ee, értelmezd kreatívan az idézőjelet ("átcsoportosítani") :D Nem nehéz ;)

Visszatérve a korábbi gondolathoz, hogy ami felmerült, azaz gólt lő, akkor sem hallgatok el, mert gratulálok neki :D

Viszont bízom benne, hogy Fabregas akármilyen formában is, de kezdő lesz, mert szükség lesz az átlövésekre. Tömörülés az garantáltan lesz ott bent, tili-toli a sűrűben helyett meg az angol csapatok ellen gyakran többet ér egy lövés.
Igen, mindenki hülye csak te vagy normális effektust vélek Nálad felfedezni. Nem gyanús, hogy egyöntetűen mindenki elégedett Alexissel? Hank1ee-nek igaza van. Ugye nem gondoltad komolyan? Csak két eltévedt szemüveges van ebben a fórumban.
Initom
Entrenador del Barça

2014.02.18. 16:28:52

connor írta: 1.
Egyébként ha olvastad is volna (nem csak végig futod) amiket írok, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy lassan gondolkodik a többiekhez képest, sokszor tanácstalan. A Madrid elleni góljánál szerencséje volt, hogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem kint toporgott méterekre a kaputól. Ha a kapus jó helyen áll, akkor bukik az akció, mert Sánchez láthatólag 1 az egyben nem bírt volna a védővel..
2-
Ha azt mondod, ösztönös akkor hasonlítsd össze pl. a cseleit. Messi vagy Iniesta cseleivel. Ők nem a begyakorolható "körbeugrálom, bicajozom a labdát" technikával operálnak, amit NB2-ben játszó játékosok is be tudnak tanulni kis túlzással.

Abi & Tito
connor
Jugador d'estrella

2014.02.18. 16:18:53

Csbal írta: Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.

Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el [-o< #-o
Ha játszottál volna valaha... hát elképzelem ahogy orvosok sokaságával értekezel arról, hogy dobd be magad a kapu elé. :lol: :lol: :lol: sírok a röhögéstől.
Egyébként ha olvastad is volna (nem csak végig futod) amiket írok, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy lassan gondolkodik a többiekhez képest, sokszor tanácstalan. A Madrid elleni góljánál szerencséje volt, hogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem kint toporgott méterekre a kaputól. Ha a kapus jó helyen áll, akkor bukik az akció, mert Sánchez láthatólag 1 az egyben nem bírt volna a védővel. De láthatóan nem látod a meccseket csak nézed. A nagy múltaddal meg a szakemberekkel. :lol: Azt sem írtam, hogy Alves miatt dolgozik meg hajt ennyire. De látom az értő olvasás neked gondot okoz. Biztos sokat fejeltél - kapufába. Annyit írtam, hogy nem lenne ennyire kiemelt ez a tulajdonsága, ha Alves gyengébb védőmunkája miatt nem lenne rá szükség.
Ha azt mondod, ösztönös akkor hasonlítsd össze pl. a cseleit. Messi vagy Iniesta cseleivel. Ők nem a begyakorolható "körbeugrálom, bicajozom a labdát" technikával operálnak, amit NB2-ben játszó játékosok is be tudnak tanulni kis túlzással. Az, hogy úgy toljam meg a labdát, hogy pont elmenjen az ellenfél mellett, de én utolérjem, az az igazán ösztönös. Vakond...
Persze érthető, hogy a fórumon most minden birka Isteníti, mint ahogy tavaly ilyenkor 90%-ban küldtétek volna megye 2-be. Most nem arra célzok, hogy 1 éve xy mit írt a fórumra, akinek nem inge ne vegye magára. De ahogy akkor túlzás volt a kritika, most a farokszopkodás is ugyanez. Szánalom. :roll:
gránit
Director del Fútbol

2014.02.18. 15:52:37

hank1ee, értelmezd kreatívan az idézőjelet ("átcsoportosítani") :D Nem nehéz ;)

Visszatérve a korábbi gondolathoz, hogy ami felmerült, azaz gólt lő, akkor sem hallgatok el, mert gratulálok neki :D

Viszont bízom benne, hogy Fabregas akármilyen formában is, de kezdő lesz, mert szükség lesz az átlövésekre. Tömörülés az garantáltan lesz ott bent, tili-toli a sűrűben helyett meg az angol csapatok ellen gyakran többet ér egy lövés.

(Charles Barkley)
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.18. 15:42:01

gránit írta:A BL-ben kellene már alakítania valamit - amire ma máris lehetősége lesz -, ha a bajnokságban szerzett góljainak egyikét - például egy sokadik találatot egy kiesőzónással szemben - "átcsoportosítaná" a BL-be, annak nagyon örülnék.
Szerintem, ha már itt tartunk, tavaly többek között Messi miatt estünk ki, mert az előtte a Leverkusennek és az Espanyolnak lőtt góljait nem a Bayern ellen időzítette. Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
gránit
Director del Fútbol

2014.02.18. 15:30:56

A tekintetben pedig óriási tévedésben élsz, hogy én Alexisnek rossz szereplést kívánok, és ha ma lő két gólt, annak én nem fogok örülni. De, nagyon fogok örülni, ahogy annak is örülök, hogy idén végre nem úgy játszik, mint tavaly. A BL-es "shit"-et pedig nincs okom hagyni, mert eddig nem sokat láttunk tőle ebben a szériában. Hogy a Betist mennyire fogjuk elpöfölni, nem azon fog a szezonunk múlni. A BL-ben kellene már alakítania valamit - amire ma máris lehetősége lesz -, ha a bajnokságban szerzett góljainak egyikét - például egy sokadik találatot egy kiesőzónással szemben - "átcsoportosítaná" a BL-be, annak nagyon örülnék.

(Charles Barkley)
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 15:28:38

gránit írta:Azt a hozzászólást nem én írtam :D Figyeld azért, hogy kit akarsz éppen oltogatni, mert mókás félreértések, ebből fakadóan ferdítések születhetnek belőle :D

Már nagyon sokszor megindokoltam, de úgy látszik, folyamatosan ismételnem kell önmagam :D De ez legyen a legnagyobb baj. Alexis idén valóban belövi azt, amit tavaly kihagyott, ezt nem is vitattam tőle. Gólpasszokat ad, de Fabregas még többet. És a találatainak a száma is megugrana, ha nem passzolna folyton, hanem ő maga venné tűz alá a kaput. Az egy jogos aggály/kétely, hogy a 4-3-3 bebetonozódott az utóbbi években - nem mindig volt ez így, korábban volt egy ezzel ellentétes hozzászólás, ami viszont objektíve nem igaz. Ezt szokták meg, ezt játsszák. Nekem jobban tetszene, ha négy középpályással játszanánk a BL-ben (hogy a Rayo ellen hogy állunk fel, Alexis-szel vagy nélküle a kezdőben, annyira nem izgat, nem ezek a meccsek határozzák meg a szezont).

De akkor visszakérdezek, Neymarnak mit kell tennie, hogy elhidd, hogy amit lőtt a RV ellen, azt ő tudja? Mert tőle már láttunk villanást a BL-ben, Alexistől még nem. Kétségtelen, hogy Neymar ára jóval magasabb volt, mint amekkora reális lenne. De ha a kérdés az, hogy mit kellene tennie Alexisnek, hogy a BL-ben indokoltnak lássam az ő helyét egy plusz középpályással szemben, a válasz: eredményes szereplés a City ellen. Ami ne általánosságokban merüljön már ki, hogy "akar" meg "hajt." A szorulásos ember is akar, mégsem jön az, amit várna. Találjon végre be, én ezt kívánom neki és a csapatnak is.
Igen, elnéztem az idézetet, Bocsánat. A többire nem reagálnék, mivel felesleges Neked bmit is írni, úgyis lenulláztad Sanchezt. Annyit megemlítenék, hogy lehet h Fabre nem a góllövést kapta elsősorban feladatnak, hanem az irányító szerepkört? Ebből fakadóan több a gólpassza, mint a gólja. Hm? érdekes felvetés mi?
Initom
Entrenador del Barça

2014.02.18. 15:27:29

Nem nagyon szeretnék belefolyni az Alexises vitába de azért meg kell védenem.
A kommenteket olvasva azt szűrtem le : akik bántják, ők írják ,hogy az Alexist védők elfogultak...szerintem pont ellenkezőleg. Még a kákán is csomót kerestek. :roll: Szegény ember végre kiváló formában játszik,presszionál rengeteget fut és gólokat lő ,kevés helyzetből. , a pálya jobb széléről indulva!Nem mellesleg kiválóan segíti ki Alvest hátrafelé! Néhány embernek semmi se jó :x

Az pedig ,hogy páran azt mondjátok rá hogy labdaügyetlen .... :

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Initom 2014.02.18. 15:30:11-kor.
Abi & Tito
gránit
Director del Fútbol

2014.02.18. 15:22:35

Azt a hozzászólást nem én írtam :D Figyeld azért, hogy kit akarsz éppen oltogatni, mert mókás félreértések, ebből fakadóan ferdítések születhetnek belőle :D

Már nagyon sokszor megindokoltam, de úgy látszik, folyamatosan ismételnem kell önmagam :D De ez legyen a legnagyobb baj. Alexis idén valóban belövi azt, amit tavaly kihagyott, ezt nem is vitattam tőle. Gólpasszokat ad, de Fabregas még többet. És a találatainak a száma is megugrana, ha nem passzolna folyton, hanem ő maga venné tűz alá a kaput. Az egy jogos aggály/kétely, hogy a 4-3-3 bebetonozódott az utóbbi években - nem mindig volt ez így, korábban volt egy ezzel ellentétes hozzászólás, ami viszont objektíve nem igaz. Ezt szokták meg, ezt játsszák. Nekem jobban tetszene, ha négy középpályással játszanánk a BL-ben (hogy a Rayo ellen hogy állunk fel, Alexis-szel vagy nélküle a kezdőben, annyira nem izgat, nem ezek a meccsek határozzák meg a szezont).

De akkor visszakérdezek, Neymarnak mit kell tennie, hogy elhidd, hogy amit lőtt a RV ellen, azt ő tudja? Mert tőle már láttunk villanást a BL-ben, Alexistől még nem. Kétségtelen, hogy Neymar ára jóval magasabb volt, mint amekkora reális lenne. De ha a kérdés az, hogy mit kellene tennie Alexisnek, hogy a BL-ben indokoltnak lássam az ő helyét egy plusz középpályással szemben, a válasz: eredményes szereplés a City ellen. Ami ne általánosságokban merüljön már ki, hogy "akar" meg "hajt." A szorulásos ember is akar, mégsem jön az, amit várna. Találjon végre be, én ezt kívánom neki és a csapatnak is.

(Charles Barkley)
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 15:11:22

gránit írta:S.Agüero: Nem, nem gondoltam arra :D
Rosszul gondolod.

"miért lenne hasznosabb egy középpályás a helyén", ilyet én soha nem állítottam. Ha nem tudod értelmezni az általam leírtakat, arra valóban nem tudok mit mondani. Ha tudnád értelmezni azt, amit leírtam, úgy tennéd fel a kérdést, hogy miért játszatnád egyszerre Fabregast és Xavit. Ez már egy jogos kérdés lenne, a te kérdésednek viszont nincs értelme, mert soha nem állítottam, hogy Alexis helyén kellene konkrétan bármelyik középpályásunkat játszatni.

De ha már rád nem számíthatok, felteszem a kérdést magamnak. Tehát miért játszatnám egyszerre Xavit és Fabregast. Azért játszatnám egyszerre Xavit és Fabregast, mert ha utóbbi előbbinek, esetleg Iniestának a megszokott helyén játszik, akkor egy nagyobb csapat ellen kevésbé lesz a kapura közvetlenül veszélyes. Márpedig Fabregas nagyon-nagyon veszélyes tud lenni a kapura, hogy mást ne mondjak, több gólt szerzett eddig ebben a szezonban a BL-ben, mint Sanchez (gondolom, arról nem nyitunk vitát, hogy az egy több, mint a nulla, ha igen, akkor abban a "vitában" nem szeretnék részt venni :D Egyébként nagyon remélem, hogy ez a tendencia ma megváltozik, és biztosan jót tenne Alexisnek egy eredményes szereplés most a BL-ben, és amit most leírtam, estére már nem lesz releváns, most viszont sajnos még az). Ha viszont Xavi/Iniesta pozíciójában játszik, eme készségének kidomborítására korlátozottak lesznek a lehetőségei egy igazán erős csapat ellen. Az én véleményem az - amit már szintén leírtam -, hogy jobban járnánk, ha többször vállalkozna lövésre, ahelyett, hogy mindenáron a sűrűbe szuszakolná a labdát.
Hagyd már ezt a BL-shit szöveget. A bajnokságban ki lőtt többet? Fabre vagy Alexis? Ha Fabre ötöt lőtt volna a Bl-ben, akkor azt mondom h reális az h Alexis jócskén le van maradva. De ez egy félidővel behozható hátrány, te meg úgy adod elő, mintha Alexis egy rakat shit lenne a Bl-ben. Remélem ma ver 2-t azt befogod a kis lepcses csőröd.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 15:06:04

gránit írta:Csbal, elfogultságodat jól tükrözi, hogy az idézet második felével már nemigen tudtál mit kezdeni :D Ajjajj, az a szelektív látás... :P

Egy szóval nem mondtam, hogy reálisak azok az összegek, amiket manapság játékosokért fizetnek. Hogy mi a véleményem a Neymarért kiadott összegről, egy teljesen más kérdés. Nyilván bele kellett keverned a mondandódba, hogy látszólagos alátámasztást nyerjen az egyébként teljesen irreleváns ferdítésed. Ha már Neymar, az én véleményem szerint ő sem ért ennyit, a játékosárak bizony valóban elszakadtak a valós teljesítményektől. Amit Sanchezről írtam, azt meg tartom. Lövi a gólokat mostanság, de ez szerintem elvárás, hogy ne úgy használja ki a helyzeteit, mint tavaly.

A primitív személyeskedésnek meg szintén nem látom értelmét. Viszonozni nem fogom - hogy connor fogja-e, azt nem tudom -, igazad meg nem lesz tőle :lol:
Nem tudom miről beszélsz... Leírtam az idézeted második felével kapcsolatban azt, hogy:
Csbal írta: Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el [-o< #-o
De még jó hogy Te nem azon a bizonyos maszatos szemüvegen keresztül látod a dolgokat :^o

Én is felteszem a kérdést. Mit kellene csináljon Alexis ahhoz, hogy Te elfogadd h van helye a Barcában? Mert idén gólokat lő, mezőnyben kiválóan teljesít, letámad, gólpasszokat ad, meccseket dönt el. Mi az amit az extra kategóriába sorolsz??? Erre egy épeszű választ nem láttam tőled
gránit
Director del Fútbol

2014.02.18. 14:04:00

Csbal, elfogultságodat jól tükrözi, hogy az idézet második felével már nemigen tudtál mit kezdeni :D Ajjajj, az a szelektív látás... :P

Egy szóval nem mondtam, hogy reálisak azok az összegek, amiket manapság játékosokért fizetnek. Hogy mi a véleményem a Neymarért kiadott összegről, egy teljesen más kérdés. Nyilván bele kellett keverned a mondandódba, hogy látszólagos alátámasztást nyerjen az egyébként teljesen irreleváns ferdítésed. Ha már Neymar, az én véleményem szerint ő sem ért ennyit, a játékosárak bizony valóban elszakadtak a valós teljesítményektől. Amit Sanchezről írtam, azt meg tartom. Lövi a gólokat mostanság, de ez szerintem elvárás, hogy ne úgy használja ki a helyzeteit, mint tavaly.

A primitív személyeskedésnek meg szintén nem látom értelmét. Viszonozni nem fogom - hogy connor fogja-e, azt nem tudom -, igazad meg nem lesz tőle :lol:

(Charles Barkley)
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 13:52:42

gránit írta:Nem neki, hanem a kapusnak, és persze Sancheznek, mert az emelés szép volt. De 30 milláért ezt hozni kell. Ráadásul a BL-ben nem tudott még gólt szerezni ebben az idényben, nagyon remélem, hogy ez holnap változni fog.

30 milláért hozni kell ezt, Neymarnak akkor a pöcsével kéne gólt rúgnia 57-ért(ez az ami hivatalos). És azt nem teszi. Mindenki el van tőle ájulva, de a Te gondolkodásmódoddal a szombati találta rutin munka és mindennapos elvárás lehet tőle. Ülj le, egyes.

Az meg h meglátta Varene-t és visszahúzta a labdát, pfff. Lehet h a kapust látta meg h kinn áll és azért húzta vissza, nem? Varene szemmel verte csak Alexist... Ne légy barom...
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.18. 13:46:02

connor írta:Sánchez a góljai nagy részét abból szerezte, hogy bedobta magát a labda útjába, bevetődött, stb. Az általad említett Sevilla elleni gólt is úgy szerezte, hogy a kipattanóba "botlott bele". Tök jó, hogy bemennek róla ezek a labdák, de az, hogy egy bevetődésnél - mint pl. a Sevilla ellen a múlt héten vagy mint az Espanyol elleni még az ősszel - épp be pattan vagy ki pattan a labda az szerencse kérdése. Tavaly ősszel ezek a labdák kapu mellé mentek róla, akkor elképesztően balszerencsés volt. Idén ezek bemennek eddig. De ez bármikor megfordulhat. Sajnos olyan tudatos gólt, mint pl. a mostani Rayo elleni, olyat látni tőle kevesebbet. Ha majd újra kifelé pattannak róla a labdák, akkor majd újra többségbe kerülnek a kritikusai, akik most a statisztikák miatt hallgatnak. És azt is illik azért hozzátenni, hogy Messi és Neymar sérülései miatt a támadójátékunknak sokszor kényszerből is ő (és Pedro) lett a célpontja.

Neymar és Messi mellett elfér a csapatban, de ha azon az oldalon nem egy Alves szaladgálna, aki miatt jól jön Sánchez védekezése, akkor fele ennyien nem emlegetnék Sáncheznek ezt a tulajdonságát és egy jobb csatárt kívánnánk a helyére. Lehet Alvessel csomagban kellene megválni tőle 1-2 éven belül. :roll: És célszerűbb lenne egy védekezésre alkalmasabb védő és támadásra alkalmasabb csatár - nem szélső. :roll:
Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.

Lezárt