Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.23. 22:47:49

Lucho: "“Senkivel sem lehet összehasonlítani Messit, se a múltból, se a jelenből. Ezen egy Melon d’Or (A Ballon d’Or kiparodizálása, a “melon” dinnyét jelent – szerk.) sem fog változtatni. Nevetséges, hogy ilyen díjak miatt akarják őt hasonlítani valakihez"

Mekkora fazon, tejoég :D :D :D
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.23. 19:24:57

Mekkora forma :D Imadkozom hogy hosszabitson. Kupában vele: 20 meccs 17 győzelem 3 döntetlen
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.23. 18:52:22

Lehet kritizalni sok dologert, de ilyen jo sajtotajekoztatoi allitom soha tobbet nem lesz egy edzonknek se.. :lol: Amiket kepes lemuvelni, imadom. :D
Tromort77

2016.12.23. 18:36:22

Luis Enrique sang "Feliz Navidad" in the Post Match Press conference after Hercules game in order to dodge a question related to the rift between him and Espanyol coach Quique Sánchez Flores

https://streamable.com/3b5lx :lol:
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.18. 23:29:13

Atletico tovabbra sem olyan acelos, remelem nyaron jon hozzank Simeone, vagy Klopp, vagy Mourinho vagy esetleg Dr. Mezey Gyorgy!

147 meccs 113 gyozelem 18 dontetelen 16 vereseg 415:110

Ez abszolut klubrekord amugy, de abban is biztos vagyok benne hogy spanyol valaha volt top 3, ha nem nemzetkozi.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.07. 00:11:32

A bajnokságot most én sem látom magam előtt annyira (valahogy a Realt se), viszont szerintem a BL nagyrészt lutri tehát nem tudom elvárni a csapattól.
crixus
Entrenador del Barça

2016.12.06. 23:55:40

csababarca írta: Az a baj, hogy évente egy BL vereséggel ki lehet pottyanni, hiába nyertük előtte a meccseket.
Na igen, tavaly 10 meccsből 1-et buktunk mégsem jutottunk el még az elődöntőig sem.

Nekem idén nincsenek sem elvárásaim sem illúzióim. AZ idei csapat pokolian gyenge, sok függ majd a sorsolástól (bundázástól). Ha megkapjuk a Leverkusen-t és mondjuk utána egy Porto/Monaco/Napoli/stb. ellenfelet akkor akár elődöntő is lehet belőle, onnan meg bármi lehet (lsd. tavalyi Real Madrid). De az eddigi "sorsolások" alapján kapunk egy erős ellenfelet már a 16 között onnan meg elég nehéz lesz tovább menni.
Szerintem sokkal jobb lenne egyébként egy korai BL-pofon, hátha összekapná magát a banda a bajnokságban. :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.06. 22:59:46

Nero. írta:BLben a mérlegünk vele: 24 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség. Alkalmatlan.

Az a baj, hogy évente egy BL vereséggel ki lehet pottyanni, hiába nyertük előtte a meccseket.

Mindegy, meglátjuk a tavaszt, javulni kell, főleg ha belehúzunk a 16 között.
Nekem idén a bl prioritás, elmondtam szezon elején is, hogy miért.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.06. 22:51:43

BLben a mérlegünk vele: 24 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség. Alkalmatlan.
geridoss
Director del Fútbol

2016.12.04. 23:52:52

Nem padra leültetést akartam mondani, nem is megregulázás lenne a külön-külön elbeszélgetés.
Arra gondoltam, amit te is írtál Bob, hogy igenis le lehessen hozni az MSN tagját, ha nullával egyenértékű a produkciójuk. A csapat érdekét szem előtt tartva sokszor indokolt lett volna, mégsem történt meg.

A külön elbeszélgetést pedig semmiképp sem támadó hangvételűnek gondolom, hanem mint egy kisgyerekkel leülni, hogy figyelj ide, ez az én elvárásom, te valamiért nem tudod hozni, pedig képességed adott, sőt, túl is szárnyalnád. Mi ennek az oka? stb.. és valami megoldást találni. Ha a játékos mentálisan fáradt, akkor adni neki 2 szabadnapot, hogy a családdal, barátokkal legyen, feltöltődjön, érezze, hogy nem csak egy robot és alkalmazott, hogy teljesíteni teljesíteni teljesíteni, a lelki világa meg a kutyát nem érdekel.

Többeknél is érzem, hogy fejben nem hogy a pályán, a városban sincsenek. Ennek pedig az nem fog használni, hogy erőltetni a rossz formát a pályán, hogy a maradék önbizalma is eltűnjön. Paco biztosan kezdeni fog a Gladbach ellen, és abban is biztos vagyok, hogy ugyanazt a semmit fogja produkálni, mint eddig. Egyre nagyobb görcs a pali eddig, semmi más. (remélem rám cáfol, mert amúgy lenne benne fantázia..)

A sajtót is hibásnak érzem egyébként, de ilyen szinten már ezt tudni kell kizárni. Nyilván nálunk minden új igazolás a világot jön megváltani, és ha első meccsen nem mesterhármassal debütál, akkor már rossz igazolás volt, előjön az ára, hogy mennyit költöttünk stb... De remélem ez egy fikarcnyit sem befolyásolja őket, csak ez mindig hozzájön az amúgy sem kis elvárásokhoz. Nálam egy edző akkor világklasszis, ha tud bánni a játékosokkal, mint emberekkel. (ezért nem sírom vissza Pepet pl.)
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.04. 23:09:14

Nagyon nehéz ám ez pszichológiailag. Nincs gyerekem (még D: ) de ez kicsit olyan mint a gyereknevelés. Nem minden esetben a fenyítés a jó eszköz. Borzasztó fontos a sportban az önbizalom kérdése és a kintről jövő bizalom is. Pique esetét felhozzuk, hogy jót tett a pad, ha jól rémlik ott sérülés is volt, de már mindegy is. A lényeg, hogy könnyen írogatjuk (én is hajlamos vagyok rá) hogy xy-t tegye a padra, de ezeket tényleg csak a vezetés láthatja. Nagyon nehéz ezen a kispadon ülni és tavaly is írtam Munir eseténél, hogy megtalálni a helyes arányt és középutat. Én sokkal inkább annak a híve vagyok, hogy tűzben kell tartani az embereket és motiválni azzal, hogy forgatja a csapatot. Igenis az első hármast is forgatni kell és nem feltétlen nevelőszándékkal kell leültetni őket. Mert könnyen tönkre lehet tenni az önbizalmat, hanem sokkal inkább egy nagy egységet kialakítani amiben a 18-ik ember is érzi, hogy fontos tag és, aki lejön is megérti, hogy miért kell lejönni. Szerintem a kollektív nagy beszédnek nagyobb értelme (mint láthattuk használt is) mint 1-1 embert megregulázni.

Valaki írta tegnap, hogy persze ő nem rúghatja be, de az viszont az ő felelőssége, hogy adott ember miért van rottyon és nem rúgja be. Ebbe nem szoktunk belegondolni pedig nagyon jó felvetés. Mentálisan valóban pár ember nem tudja hozni magát és itt Neymar-Suarez nagyon benne van ebben. Nagy vesszőparipám, hogy nem találunk kaput és bizony ebben LE felelős. De a megoldáshoz ott kell velük lenni. AZ nem is lehet kérdés szerintem, hogy a Gladbach ellen Pacoék, Turanék kell hogy játszanak. Utóbbi is remekül kezdett, mert érezte a bizalmat. Most rajta is rottyot érzek. Megvoltak a lehetőségeink, hogy kicsit forgassunk elől is, nem mindig tettük meg, így meg nehéz lesz elvárni, hogy forma legyen. És itt lehet ellentmondást észlelni, de nem feltétlen arra gondolok, hogy xy ne játsszon, hanem megértetni xy-szal, hogy lelehet ám jönni a hatvanadik percben. Sajnos nem voltak ilyen meccseink mostanában, mert az élet hozta hogy kavarni kell, de összességében azt a vékony mezsgyét kell megkeresni, hogy lelkileg, fizikailag többen is fittek legyenek. Szóval nem olyan egyszerű ám ez, hogy csak ültessük le a padra, aki gyenge mert azzal végleg el is vághatjuk egy időre.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.04. 21:55:58

LG írta: Sir Alex egészen más helyzetbe volt. A MU sztárjai az ő keze alatt bontakoztak ki, akiket meg később igazoltak, azok már egyértelműen tudták, ki ott a király. Egy történelmi példázattal, az ő királysága olyan volt, amelyben a nemeseknek kellett az ő kedvében járni, ha a tűz közelébe akartak érni, Luchoé meg olyan, amelyben neki kell megnyernie az oligarchákat, már a hatalom nagy része az ő kezükben összpontosul. Ez pedig csak kompromisszumokkal lehet. Ha vki elkezdene keménykedni Messiékkel, szerintem rohadt gyorsan kicsinálnák. Mondom én nektek, nem olyan könnyű Barca edzőnek lenni manapság.
Jó a hasonlatod és igaz is.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.04. 21:38:11

geridoss írta:Amilyen jó edzőnek tartom, annyira rossz pszichológusnak. Nem tudja kezelni a játékosokat. Ha Xavi anno nem lép közbe, lehet már itt sem lenne, mert Messi kitessékelte volna innen. Ilyet még nem is hallottam, próbált meg volna valaki Sir Alexnek visszabeszélni... Egy játékos sem lehet az edző felett, akárki az a játékos. Még Martino is leültette Messit a padra, pedig ő aztán számomra egy igen csak szürke karakternek tűnt.
Sir Alex egészen más helyzetbe volt. A MU sztárjai az ő keze alatt bontakoztak ki, akiket meg később igazoltak, azok már egyértelműen tudták, ki ott a király. Egy történelmi példázattal, az ő királysága olyan volt, amelyben a nemeseknek kellett az ő kedvében járni, ha a tűz közelébe akartak érni, Luchoé meg olyan, amelyben neki kell megnyernie az oligarchákat, már a hatalom nagy része az ő kezükben összpontosul. Ez pedig csak kompromisszumokkal lehet. Ha vki elkezdene keménykedni Messiékkel, szerintem rohadt gyorsan kicsinálnák. Mondom én nektek, nem olyan könnyű Barca edzőnek lenni manapság.
geridoss
Director del Fútbol

2016.12.04. 21:17:12

Én a pszichológia hiányát rónám fel neki, mint óriási negatívum. Nyilván nem látunk bele az öltözőbe, nem tudjuk, mi hangzott el azon a múlt heti 20 perces beszélgetésen.

Több dolog is szúrja a szemem.

1) Neymar. A srác nem itt jár egy ideje fejben. Ő az egyik, akivel le kéne ülni. Képességei alapján a következő 7-8 év meghatározó, talán legjobb játékosa lehetne. Nos, ennek nyoma sincs jelenleg. Önző, hisztis és rossz döntéseket hoz. Ez mentális probléma, amit egy komoly fejmosás (nem ordítozás) akár helyre is hozhatna. Nem hiszem el, hogy ha egy azért komoly kalibernek mondható LE külön elhívná Neymart, és elbeszélgetne vele, nem térne NAGYJÁBÓL észhez. Nem nézem kis Luchoból, hogy ez megtörténik/megtörtént.

2) Paco. Hát mit is lehetne mondani. A srácnak sürgősen segítségre lenne szüksége, sportpszichológus meg vagy három miatyánk, hogy a lélek visszatérjen belé. Nyilván ami nem jelenik meg a nemzetközi sportsajtóban, az meg sem történik. Ezét feltételezem az ő privát randevújuk sem történt meg. Pedig kellene. Minél előbb.

3) MSN. Félelmetes, hogy nem mer hozzányúlni, még ha láthatóan néha rájuk is férne. Arda kénytelen a középpályán vonaglani, holott lehet a kapuban is hasznosabb lenne, mint ott. Ezt ha én látom, akkor Luchonak is illene. Nem lehet megbontani az MSN-t, mert bennük van az, hogy bármikor eldöntsék a meccset, meg bennük van az is, hogy nem. Utóbbira jó példa az elmúlt jó pár hét.

Amilyen jó edzőnek tartom, annyira rossz pszichológusnak. Nem tudja kezelni a játékosokat. Ha Xavi anno nem lép közbe, lehet már itt sem lenne, mert Messi kitessékelte volna innen. Ilyet még nem is hallottam, próbált meg volna valaki Sir Alexnek visszabeszélni... Egy játékos sem lehet az edző felett, akárki az a játékos. Még Martino is leültette Messit a padra, pedig ő aztán számomra egy igen csak szürke karakternek tűnt.

Néha úgy érzem, hogy egyesek nem tisztelik Enriquet az öltözőben, és ez nagyon komoly probléma.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Chino
Llegenda del Barça

2016.12.04. 14:47:53

A tegnapiért én annyiban venném őt elő, hogy Rafinhat nélkülözte. Szerintem ordított, hogy ő kellett volna Gomes helyett, ha nem is kezdetni, de cserélni mindenképp. Iniesta-Rafinha-Busi kp talán jobban tudta volna kezelni a dolgokat. A brazil védekezésben is jobb, a játékot is jobban érzi, nem mellesleg sokkal gyorsabb. Valamiért mégis őt hanyagolja leginkább a Denis-AG-Rafinha pakkból.

Az, hogy a végén elvesztettünk 3 pontot egyéni hiba volt, ez nem rajta múlt, főleg, ha tényleg igaz, hogy külön felhívta a figyelmet, hogy ne legyen fault. Plusz a felidőben azért csak csinált valamit, mert a másodikban a gól előtt is egy másik Barcat láttunk az első játékrészhez képest.
Van sara az utóbbi hetek teljesítményében, de azt én nem az ő nyakába varrnám, hogy nem vagyunk képesek a ziccereket beverni. Ezt a "tegyünk rendet a fejekben" szöveget hagyjuk már. Az nem rajta múlt, hogy pl. Neymar 5 méterről nem képes eltalálni a kaput. És hasonlók miatt rengeteg pontot buktunk már.
Mielőtt valaki letámad ez nem mosdatás vagy hasonló, hanem egyszerűen nem mindenben őt látom az ördögnek.
Forca Barca!!!!
Nervo
Capitá del Barça

2016.12.04. 13:36:08

brownieheaven írta:
Ha mar nevekkel dobalozunk, mindig titkon remeltem hogy Luis Enriquet Unai Emery valtja majd a kispadunkon :oops: bar a PSG-s munkajat nem kovetem, ott eddig nincs osztatlan sikere tudtommal.
Igen, pont Emery jutott még eszembe akin látszik, hogy egy nagyon felkészült és sikeres edzőnek a látszatát keltő személyiség. De hogy itt milyen lenne az jó kérdés. :?
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.04. 12:52:16

Normandia írta: Nem mentem fel, főleg az alól nem, amit írsz. Igen helyretenni a csapatot neki kell, megtalálni az igazolások helyét neki kell, kivezetni ebből a gödörből is neki kell. Azzal nem értek egyet, hogy cseréljük le, ha nem jött le az eddigi hsz-ból, akkor mea culpa.
Pedig, ha nyárig is ugyan ez lesz a helyzet, hogy gyakorlatilag ötlettelen gyerekek rohangálnak a pályán akkor jogosak lesznek ezek a hangok, az első évében is a fejét követelték összel, akkor bejött a tavasz, ha ez megint sikerülne esetleg, akkor nyilván sokan marasztalnák, de ami tavaly tavasz óta megy, az elég kiábrándító.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.12.04. 12:50:05

Ha idény végén nem hosszabbít Lucho,én kíváncsi lennék,hogy Allegri mit hozna ki a csapatból. Az egyik legkevésbé méltatott edző a nagycsapatoknál dolgozok közül. Rendbe tenné a védelmet és talán taktikailag is tudna újat adni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.04. 12:42:30

TripleH írta:Nehogy már Lucho ne legyen semmiért felelős Normandia.. Ez meg a másik véglet amit csinálsz, hogy gyakorlatilag mentesíted a dolgok alól, mikor igenis az edző DOLGA, hogy fejbe rendbe rakja a játékosait, hogy 100%-os ziccerben igenis eltalálják a kaput. Az igazolások pedig szintén felróhatóak neki és a stábjának.
Nem mentem fel, főleg az alól nem, amit írsz. Igen helyretenni a csapatot neki kell, megtalálni az igazolások helyét neki kell, kivezetni ebből a gödörből is neki kell. Azzal nem értek egyet, hogy cseréljük le, ha nem jött le az eddigi hsz-ból, akkor mea culpa.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.04. 12:25:20

Nehogy már Lucho ne legyen semmiért felelős Normandia.. Ez meg a másik véglet amit csinálsz, hogy gyakorlatilag mentesíted a dolgok alól, mikor igenis az edző DOLGA, hogy fejbe rendbe rakja a játékosait, hogy 100%-os ziccerben igenis eltalálják a kaput. Az igazolások pedig szintén felróhatóak neki és a stábjának.
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.04. 12:12:35

knor írta:Roberto nem a posztján játszik és nem ezért nem is jó. Az elfuserált igazolásokért sem mi vagyunk a híbások. Vidal+Arda+Gomes+Paco=120M
Ezek nem egy időben lettek leigazolva. Még leírhatod ezt a 120 millát 50x is, de ez egy ekkora csapatnál semmi. Mindig voltak, vannak és lesznek ilyen igazolásaink. Vagy bejön, vagy nem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.04. 12:05:13

Nyilván vannak emberek akikről nem lehet előre tudni,hogy mi lesz vele.
Ilyennek gondolom Vidalt, meg Pacot pl.

De ARdaról ordított hogy ide nem jó, nem azt játsza ami nekünk kell.
Gomest nem ismertem, de gondolom ugyanilyen csiga volt korábban is, és körülményes. Ezt látni kellett volna.
Ráadásul berakni a hasonló stílusú Busquets mellé, a mai fociban...öngyilkosság. Két ennyire lassú játékos sehol máshol nincs ma már...Busquets tudja kompenzálni ezt a hiányosságát mással legalább.
De ez így vérszegény, használja Gomest Busquets tehermentesítésére, de úgy hogy ők ketten egyszerre pályán vannak, az óriási fail.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
knor
Jugador del Barça

2016.12.04. 12:01:15

Normandia írta:
knor írta:Három év alatt egy fitalt nem épített be. Töltelékeket vettünk 100mill-ért, de használhatatlan Arda és Vidal még mindig itt van.
SR azért ott van, rajta kívül kit kellett volna, úgy beépíteni, hogy az eredmények is jöjjenek? Annyira egyszerű ezeket a közhelyeket mondogatni, de mikor, kit vagy kiket? Azért láttunk meccseket, ahol a fiatalok játszottak, nagy benyomást nem tetek rám, főleg úgy nem, hogy másnaptól már kezdőként láttam volna a csapatban.
Talán az egyetlen melléfogása Vidal, mindegyik másik igazolás csapatában jól játszott, olyan meg nincsen, hogy ad kölcsön 2-3 meccsre azt meglátjuk a rendszerünkben mit fog játszani. Minden csapatnál vannak ilyen igazolások, vagy bejönnek, vagy nem, vagy csak időre van szükség a beépítésére. Nagyon kevés igazolás illik bele a rendszerünkbe egyből. Talán az egy Umtiti, aki konstans jó teljesítményt hoz le a beállítása óta, de se Rakéta, se Suarez nem volt ilyen az első meccseinken, még is nehéz nélkülük elképzelni a barcát. Az a gond, hogy mindig azt a játékot várjuk tőlük, mint akiket helyettesíteni próbálnak. Olyan meg nincs, hogy ugyan azt hozza mindenki, ez nem így működik.
A kupában az említett 120milliós játékosok közül ki hogyan játszott ki lőtte a golt
knor
Jugador del Barça

2016.12.04. 11:54:16

Roberto nem a posztján játszik és nem ezért nem is jó. Az elfuserált igazolásokért sem mi vagyunk a híbások. Vidal+Arda+Gomes+Paco=120M
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.04. 11:53:43

knor írta:Három év alatt egy fitalt nem épített be. Töltelékeket vettünk 100mill-ért, de használhatatlan Arda és Vidal még mindig itt van.
SR azért ott van, rajta kívül kit kellett volna, úgy beépíteni, hogy az eredmények is jöjjenek? Annyira egyszerű ezeket a közhelyeket mondogatni, de mikor, kit vagy kiket? Azért láttunk meccseket, ahol a fiatalok játszottak, nagy benyomást nem tetek rám, főleg úgy nem, hogy másnaptól már kezdőként láttam volna a csapatban.
Talán az egyetlen melléfogása Vidal, mindegyik másik igazolás csapatában jól játszott, olyan meg nincsen, hogy ad kölcsön 2-3 meccsre azt meglátjuk a rendszerünkben mit fog játszani. Minden csapatnál vannak ilyen igazolások, vagy bejönnek, vagy nem, vagy csak időre van szükség a beépítésére. Nagyon kevés igazolás illik bele a rendszerünkbe egyből. Talán az egy Umtiti, aki konstans jó teljesítményt hoz le a beállítása óta, de se Rakéta, se Suarez nem volt ilyen az első meccseinken, még is nehéz nélkülük elképzelni a barcát. Az a gond, hogy mindig azt a játékot várjuk tőlük, mint akiket helyettesíteni próbálnak. Olyan meg nincs, hogy ugyan azt hozza mindenki, ez nem így működik.
Lezárt