Alfa írta:Okosabb biztos nem vagyok nálad, de a meglátásaimat leírom

.
Dárdai az idő rövidsége miatt a védelmet szedte rendbe és később egy védekezésre alapuló játékot hozott létre ahol a meccsenkénti 2-3 adódó lehetőségből igyekeztünk betalálni. Aztán jött Storck aki a románok és a feröeriek elleni meccsen még követte Dárdai taktikáját aztán viszont a sarkára állt és pl kidobta az addigi stábot és elkezdte a képére formálni a csapatot. A görögök elleni tét nélküli meccset például beáldozta támadásépítés betanulására. Ugye ott kikaptunk, de egy kiváló támadófocival rukkoltunk elő és rúgtunk is 3 gólt. Amellett, hogy megtanította Storck támadni ezt a válogatottat a német mentalitásával és kisugárzásával elhitette a fiúkkal, hogy ők igenis tudnak focizni. Érdemes megnézni, hogy milyen passzokat és cseleket vállalnak be a játékosok. Direkt szoktam figyelni a stadionban, hogy hogyan viselkedik a pálya szélén, óriási nyugalmat sugalmazz és ez át is ragad a játékosokra ami meg is látszik a teljesítményükön. Aztán a kisugárzásán kívül még a szeme és a fizikai felkészítése az ami egyedülálló. Ha ő nincs akkor Kleinheisler most is a harmadosztályban padozna a Videoton B-ben. Sotrck állította be újra Guzmicsot a kezdőbe illetve elkezdte szépen lassan beépíteni az új generációt. A norvégok ellen is jók voltunk már, de ott még közel sem volt olyan jó a csapat mint most. Ennek az oka pedig logikus módon a hosszú felkészülés. Alapból nagyon összeszokott ez a válogatott hisz a szerény merítési lehetőség miatt a keret alig változott az évek során erre aztán rárakott egy lapáttal a rekord idejű felkészülési idő( mi készültük a legtöbbet az egész EB mezőnyben). Plusz Storck elképesztően jó a fizikai felkészítésben, ez meg is látszik a meccseinken. Ez a csapat eddig se volt rossz egyszerűen csak nem volt megfelelő fizikai, de főleg pszichikai felkészítés. Tele van a csapat csupaszív játékosokkal akik az életüket adnák a csapatért és az országért és ez a Storck féle mentalitással kombinálva ilyen eredményeket szül.
Velős gondolatok, a felkészülésről írt különösen, én is úgy gondolom, h rengeteget számított a közösen eltöltött 6 hét. Hozzátenném, h - sajnos, nem sajnos - a mi játékosaink vagy a nívós magyar NB1-ben játszottak hétről hétre, vagy nyugati csapatok kispadján ültek, persze sokan játszottak is, nem erre akarom kihegyezni. Hanem arra, h a sztárok lenyomtak egy kemény, feszült szezont (nekik biztos sok minden hiányzik most, de a foci nincs köztük, az tuti), de pl gyengébb csapatok játékosai is letoltak 40 meccset egy Championshipben, addig a magyar lábak frissek, lelkileg sem vagyunk leharcolva a szezon után, pluszban életünk lehetősége is.
Olybá tűnik, Storck (akit kb csak Dárdai miatt nem utált az elején mindenki, mondjuk nézhetetlen is volt, amit műveltünk) mentális felkészülésben brutális, megtanította a srácokat nyerni, győztes típust csinált a csapatból, ez sokkal többet számít, mint a technikai tudás vagy kb bármi. De erről szól az élet, aki fejben ott van, tarol, többi kifogás.
Ember nem gondolta volna, h a török szabadrúgás vagy a Lafferty gólja ennyit fog számítani a magyar focinak, pótselejtezőre küldve ezáltal minket. A norvég meccsek valami egész más színvonal volt az addigiakhoz képest, azután azt mondtam, h soha életemben nem láttam ilyen jól játszani a magyar válogatottat, akiket nagyjából 20 éve követek. Azokon a meccseken annyira megtört valami, pozitív értelemben, hogy olyat még nem láttam.
Eddig csak és kizárólag azt láttam, h amikor tétre kell játszani, akkor mindig bukó van, mindig, egyre sem emlékszem, h hozták volna azt a játékosok, amit egyébként tudnak. Most hozzák, ez a németnek meg a bandájának köszönhető.
Még valami, nincs fogva a keze, "bármit megtehet", meg tudja/meri lépni, h az NB3-ban száműzött és zsarolt játékost a EB kulcsjátékosává teszi. Olyan mélyre kerültünk, h egy 40 éves serdülő edző mondhatta azt, h gyerekek, vagy mindent megadtok, én vagyok a főnök vagy hagyjuk az egészet, fulladjatok meg a sárban. Kap pénzt meg feltételeket, meg lehet pl nézni hol laknak, hogyan készülnek a játékosok, ki van nyalva a fenekük, ami pl egy Iniestanak vagy CR-nek természetes, mivel így kellene, de nálunk eddig ez sem volt meg.