2013.12.19. 12:01:02
Nyártól figyelve a csapatot, decemberben már kialakult mindenkiben egy kép Martinorol, illetve erről a Barcáról.
Nem olyan a csapat, mint a Guardiola korszak elején. D kivel tudnánk azt megint elérni? Szerintem nincs olyan edző, Guardiola is minden újabb évében "koptatta" a 2009es Dream Teamet.
Vilanova ezt próbálta véghez vinni, jó pár hibával, és a Bayern elleni pofonnal megbukott ez a dolog (Kíváncsi vagyok, ha nincs a betegsége csórinak, akkor idén mennyivel lenne másabb a csapat, hogy ő még az edző).
Martino július közepén vette át a csapatot, hogy augusztus közepétől jönnek a tét meccsek. Nem egyszerű volt a feladat. Az Atlético ellen szenvedtünk, de ezt teljesen idén eleji formának tudtam be. Előtte pedig 7-1re ütöttük a Levantét.
Igazából az nem tetszik, hogy ha mi nálunk hibázik egy játékos, akkor egyből el kell adni mert nem Barca szint, meg emlékszem amíg Neymar csak kispados volt az elején, ez volt a szalagcím, hogy 50+éret kispadra vettünk csatárt. Meg most az Ajax és a Bilbao elleni vereségek. Nevetségesnek tartom, hogy ilyenkor kongatni kell a vészharangokat. Gondoljanak ezek az emberek bele, hogy a világ legjobb bajnokságának tartott Premier Leagueben oda-vissza verik egymást kb as riválisok, még sem küldené el senki a fél keretet máshová.
A csapat játékán jobban látszik a taktika, mint valaha. Martino elődjeinél sokkal jobban fogja a csapatot, a taktika betartására, és több kontrát viszünk, mint az utóbbi években. Ezzel nincs is baj, mert jó pár meccset elbuktunk már a tikit-takával, mert egy betömörülő ellenfél ellen nem ér semmit.
A játékosok, Valdés élete formáját élte a sérüléséig(remélem utána is), nagyon sajnálom, hogy távozik.
A védelem a legérdekesebb pont. Puyol nekem az egész futballvilág kapitánya, ha egy álomcsapatban ő is tag lenne, én tuti ő neki adnám a karszalagot. Azonban az ő ideje lejárt. Évek óta sérülékeny, és a formája is gyenge. Nem lepődnék meg ha idén végén visszavonulna. Sajnálom ,mert imádom őt, de a ideje, mint a védelem ura, már lejárt.
Alves formája is érdekes, szerintem eladni nem kéne, mert piacon nincs jobb játékos. Alves és Montoya megfelelők, Alves egyre kevesebb játszatásával beépíthető a spanyol, majd 1-2 év múlva távozik Alves.
Középre Puyol helyet kell egy védő. Bartrában nagy jövőt látok, az utóbbi időben nagyon stabilan játszik. Piqué mellé kell egy stabil ember, mint Puyol volt egy időben, addig Piqué is világszint volt, míg valaki irányította, de mióta nincs Carles, azóta ő is visszaesett. Mascherano meg lelkes, de nem ez az ő igazi posztja.
Adriano és Alba ideális.
Busquets hatalmas tanár, és hogy Song a cseréje, ennél nagyobb stabilitás nem kell. Remélem marad a kameruni, nekem nagy kedvencem. A mai futballban rajtuk kívül, még Yaya Touré a legjobb szerintem a világon.
Xavi öregszik, de szerintem a játékunknak még kell. Iniesta formája nem ideális, de a konföderációs kupa után is alig pihentek, már is új év. Még ő sem mai gyerek már sajnos. Én is az tartom, hogy őket külön lenne érdemes játszatni, Fabregas és Roberto párjaként.
Fabregás kritikusait sem értem. Ha nem a false9 szerepben játszik, akkor a középpályán szép teljesítményre képes. Statisztikája is elég jó mind gólokban, mind gólpasszokban. Kedvelem őt, és ő Xavi utódja. Robert nagy ígéret, nincs túlhájpolva, mint Thiago vagy Rafinha, pont ezért bízom b enne. Régen Xavi, és Iniesta is csak jó játékosok voltak Deco mellett, de aztán kinőtték magukat. Ezt kívánom Serginek is.
Messi kiesésével, nem is tudom mi lett volna ha nincs Neymar. Remek igazolás, néha egy-egy mozdulatában a Camp Nouval együtt Ronaldinhot látjuk benne. És még közel sincs csúcsformában...
Alexis is nagyon jól játszik, mióta Martino az edző. Gyors, stabil, hasznos, és a gólok is jönnek tőle. Így kell játszania egy szélsőnek.
Pedro... nekem nagyon a szívemhez nőt, mikor Pep berakta 2009 nyarán a szuperkupákban, és ott a góljaival felnőtt szerződést kapott. A 2010es szezonja, illetve a 2011es, ahol a BL döntőben is gólt szerzett, kiérdemelte, hogy Messivel és Villával új tridentét alkosson. Azóta viszont lufi. Nem bánnám ha eladnánk. Irgalmatlan nagy munkás, de a klasszis szinthez közel sincs. Ha marad az sem baj, kiegészítő embernek tökéletes.
Tello pedig olyan nekem, mint Pedro. És egy ilyen játékos elég a keretben. Nyáron az egyiken túl adnék, egyet megtartanék.
Így ítélem meg a csapatot a téli szünethez nagyon közel. A City elleni BL meccsek, a kupa meccsek, illetve a bajnoki találkozók most sorsdöntők lesznek. Tippelni nem tudok, kupát nyerünk szerintem, de hogy melyiket... vagy hogy mennyit nemtudom.
Csak bízni tudok a csapatban, és köszi ha elolvastátok!