FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.29. 19:52:02

S.Agüero írta:Látom már nem is emlékeztek a 12/13-as szezonkezdet első bajnoki-meccsére, ahol az első gólunkat Puyol fejelte egy szöglet után, még a Sociedad ellen.
És tényleg. (Megjegyzem, azt a meccset pont nem láttam, valószínűleg ezért esett ki az a gól. :D )

szerk.: Mégsem az volt az utolsó.

2013. január 16., Copa del Rey, Barcelona 2-2 Málaga, Puyol.
http://www.youtube.com/watch?v=I7m90474HqM" target="_blank
2:40-től.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2014.01.29. 19:56:54-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.01.29. 19:42:41

Látom már nem is emlékeztek a 12/13-as szezonkezdet első bajnoki-meccsére, ahol az első gólunkat Puyol fejelte egy szöglet után, még a Sociedad ellen.
messideco
Presidente del Barça

2014.01.29. 19:31:56

Rémlik egy olyan meccs, ahol 3 fejes gólt szereztünk, Keita,Bojan és még valaki, 11 őszén, lehetett közötte szögletgól is :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.29. 19:30:50

bence-barca írta:Srácok, ezt a kérdést még egy hete akartam feltenni, de valaki tud infót mondani, hogy mikor szereztünk a Levante elleni Pique gól előtt legutóbb ilyen 'klasszikus' szöglet gólt? Értem ezalatt, h 2 érintésből: bead, befejel.
Nekem egy Gabi Milito gól ugrik be, nem tudom tényleg az vt-e a legutóbbi vagy sem. :-k
Thiagónak volt még egy felesgólja az Almería ellen, talán valamikor 2011-ben. De hogy azóta volt-e valami... Mindjárt utánanézek. :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.29. 19:15:44

Srácok, ezt a kérdést még egy hete akartam feltenni, de valaki tud infót mondani, hogy mikor szereztünk a Levante elleni Pique gól előtt legutóbb ilyen 'klasszikus' szöglet gólt? Értem ezalatt, h 2 érintésből: bead, befejel.
Nekem egy Gabi Milito gól ugrik be, nem tudom tényleg az vt-e a legutóbbi vagy sem. :-k
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.01.29. 18:22:22

Ma azon gondolkoztam, hogy melyik lenne idén a gála csapatunk ?!

És nem tudtam egyértelműen eldönteni. Az utóbbi években mindig megvolt, hogy melyik kezdőnk volt a legerősebb.

Közrejátszik benne persze, Messi sok kihagyása, Neymar kevés játékperce, sérülések a védelemben, Xavi tudja-e a tőle elvárt szinvonalat hozni, Iniesta sérülései, stb...
Meg persze a rengeteg rotáláls, mint ahogy lejjebb be irtátok , sose volt 2x ugyanaz a kezdőnk.

A védelem számomra egyértelmű: Alves-Piqué-Bartra-Alba.
Alvest sokan megszólják már régóta, beadásai, védekezése miatt, de én még mindig úgy érzem ő a megfelelő ember, főleg, megfelelő helyettes hijjá.
Piqué-Bartra kettőst azt hiszem nem kell kommentálni. Alba úgyszintén, csak szinészkedjen keveset, de mondjuk Adrianót nagyon birom játszhatna többet.

Középpályán Busi alap. Mellé az Iniesta - Cesc párost mondanám, de Xavi az mégis csak Xavi... Igaz sokan leirtátok már több helyen a hiányosságait, és talán az a legjobb ha ő pihen legtöbbet ideális esetben.

Elöl sajnos még nem derült ki mit tud a Messi- Neymar duó. Kár, pedig fél év alatt össze is rázódhattak volna már. Ideális esetben nyilván kezdők mind a ketten. Reméljük tavaszra össze is állnak végre sorozatosan. Melléjük harmadiknak, Pedro- Alexis közül nem tudok dönteni. Taktikától is függ szerintem, hogy Messi és Neymar hol játszanak legtöbbet, középen vagy szélen, alap esetben a jobbszél maradna ugye üresen. Legyen mondjuk a chilei.

Tehát szerintem :
Valdes- D.Alves- Piqué- Bartra- Alba- Busquets-Iniesta-Fabregas, Neymar- Messi-Alexis

Remélem elkerülnek mostmár a sérülések minket, és betudjuk járatni a gépezetet!

Visca el Barca :!:
MatyiG
Adminisztrátor

2014.01.23. 12:49:38

shutterisland írta:valaki nem tud egy statisztikát arról, hogy ebben a vendég mezben hogy szerepel a csapat ?

fejből ami megvan :
bilbao ellen vereség
atletico ellen kétszer döntetlen
osasuna ellen döntetlen
levante ellen döntetlen (és most is vereségre állunk)
milan ellen döntetlen
getafe ellen nyertünk
Cartagena ellen is ebben a mezben nyertünk.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.22. 22:54:37

valaki nem tud egy statisztikát arról, hogy ebben a vendég mezben hogy szerepel a csapat ?

fejből ami megvan :
bilbao ellen vereség
atletico ellen kétszer döntetlen
osasuna ellen döntetlen
levante ellen döntetlen (és most is vereségre állunk)
milan ellen döntetlen
getafe ellen nyertünk
LM10
Director del Fútbol

2014.01.18. 15:02:01

Nyáron cikkeztek arról, hogy Tito segítői, Rouráék maradhatnak-e, nem hallottam utána erről semmit, de a képet látva, maradtak valamilyen szerepben.

http://estaticos.sport.es/resources/jpg ... 436582.jpg" target="_blank
Deus
Boixos Nois

2014.01.10. 09:41:45

Ez de mekkora :D

https://www.youtube.com/watch?v=uxV6jb9qo08" target="_blank

Valdes nagyon lazán nyomja 8)
KépKép
looka
Capitá del Barça

2014.01.06. 00:41:06

Nem viccelt az öreg a rotációval. :) Igaz, ebben benne vannak a sérülések is (Valdés, Alba, Alves, Messi...), de azért jó lenne, hogyha kialakulna már valami állandóság, konkrétan a kulcsemberek sérülései nélkül. Oké, hogy most is van alapkezdőnk, de sajnos ritkán tudnak együtt játszani...

Más:

Elképesztően megnyugtató szerintem a támadósorunk helyzete/formája/összetétele. Nem a mai meccsből kiindulva, hanem en block úgy érzem, hogy minimum top2 támadóalakzatunk van jelenleg, és a bayerné is max. minőségben áll versenyben, formában nem. Jó lenne, ha ez állandósulna és végre lehetne majd friss erőt behozni előre anélkül, hogy jelentős minőségbeli romlás keletkezne (jó, Messit vegyük ki a kalapból, hozzá képest mindenki minőségbeli romlást jelent...). Tetszik a dolog. :)
miihii
KHAL

2014.01.06. 00:13:42

18 bajnoki, 18 felállás:

Kép
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.02. 20:41:02

2 info:

1. Messi ma már a csapattal edzett.
2. VV megkapta a zöld lámpát az orvosoktól.
:)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.23. 19:33:35

Fifáztak egy kicsit a srácok:
http://www.youtube.com/watch?v=PFxNH0cfTaY" target="_blank
Piquének nem annyira tetszett, hogy Tellóék nyertek. :mrgreen:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.22. 19:27:34

Game90 írta:Ezzel a győzelemmel bajnokok vagyunk (ha a Getafe ellen nyertünk idegenben, akkor mindig bajnokok lettünk).
Kövi meccsen már mehet is az Adama-Dongou-Dani Nieto támadótrió. 8)
PCsabi
aka Game90

2013.12.22. 19:10:02

Ezzel a győzelemmel bajnokok vagyunk (ha a Getafe ellen nyertünk idegenben, akkor mindig bajnokok lettünk).
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.19. 15:44:02

Minden szavaddal egyetértek, szinte ugyanígy gondolkodok. Csak néhány részt emelnék ki.
LM10 írta: A csapat játékán jobban látszik a taktika, mint valaha. Martino elődjeinél sokkal jobban fogja a csapatot, a taktika betartására, és több kontrát viszünk, mint az utóbbi években. Ezzel nincs is baj, mert jó pár meccset elbuktunk már a tikit-takával, mert egy betömörülő ellenfél ellen nem ér semmit.
Ez az egyik legnagyobb pozitívuma eddig a szezonnak. Az utolsó egy-két évében Pep sem tudott igazán megújulni, pluszt hozzá tenni, ha csak mentálisan nem. Ez sokszor a vesztünket okozta/okozhatta volna. Tito ugyanazt akarta folytatni, de már kevesebb sikerrel, ráadásul jött a sajnálatos betegsége is.
Tata sok új játékelemet épített be a taktikába, amivel szemlátomást ütőképesebb a csapat. Direktebb a támadójáték, a letámadás a Pep-érát idézi, megjelent végre a kontra, ha kell átadjuk a területet és tette mindezt úgy, hogy nem zárta ki a tiki-takát. Az alap megmaradt, de a repertoárt kibővítette és ha nem megy, képes játék közben váltani. Amit hibának érzek, hogy a legtöbbször későn cserél. Amilyen kevés ideje volt és amilyen hirtelen jött a kinevezése, annyira pluszt tudott adni. Úgy érzem kellett a csapatnak már egy "külsős" edző.
LM10 írta:Fabregás kritikusait sem értem. Ha nem a false9 szerepben játszik, akkor a középpályán szép teljesítményre képes. Statisztikája is elég jó mind gólokban, mind gólpasszokban. Kedvelem őt, és ő Xavi utódja. Robert nagy ígéret, nincs túlhájpolva, mint Thiago vagy Rafinha, pont ezért bízom b enne. Régen Xavi, és Iniesta is csak jó játékosok voltak Deco mellett, de aztán kinőtték magukat. Ezt kívánom Serginek is.
Ezért koptatom már folyamatosan a számat, de sokan ezt nem képesek felfogni. Kicsit sarkítva olyan ez mintha Init vkp-ként játszatnánk. Nemhogy top 5-ös, de még top 10-es játékos se lenne.
Cesc-szel végre a középpályánk is gólerős, mert valljuk be se Xavi, se Ini nem egy gólvágó. (persze nem is ez a feladatuk, de olykor jól jönne egy-egy gól) Amellett az assistok is jönnek tőle, szóval panaszunk nem lehet rá.
LM10 írta: Azóta viszont lufi. Nem bánnám ha eladnánk. Irgalmatlan nagy munkás, de a klasszis szinthez közel sincs. Ha marad az sem baj, kiegészítő embernek tökéletes.
Tello pedig olyan nekem, mint Pedro. És egy ilyen játékos elég a keretben. Nyáron az egyiken túl adnék, egyet megtartanék.
Tello már sok lehetőséget kapott ahhoz, hogy megmutathassa rejlik benne valami, de ez nem igazán megy. Gondolom Tata is láthatja, mert még Messi távollétében is kevesebbet játszik, mint mondjuk tavaly.
Pedro-t elbírja a csapat, de már egyértelműen csak 4. számú csatár. El tudnék képzelni egy Pedro+5-10 milla = Griezmann cserét.

Mindent egybevetve eddig én nagyon pozitívan látom az idei szezont. Persze vannak hibák bőven, de aminek nagyon örülök, hogy Messi nélkül is tudjuk hozni a meccseket, sokszor tetszetős játékkal és sok góllal.
Kíváncsi lennék a habfehérek mit csinálnának, ha Cr hullana így ki és küszködne a sérülésekkel.
Forca Barca!!!!
LM10
Director del Fútbol

2013.12.19. 12:01:02

Nyártól figyelve a csapatot, decemberben már kialakult mindenkiben egy kép Martinorol, illetve erről a Barcáról.

Nem olyan a csapat, mint a Guardiola korszak elején. D kivel tudnánk azt megint elérni? Szerintem nincs olyan edző, Guardiola is minden újabb évében "koptatta" a 2009es Dream Teamet.
Vilanova ezt próbálta véghez vinni, jó pár hibával, és a Bayern elleni pofonnal megbukott ez a dolog (Kíváncsi vagyok, ha nincs a betegsége csórinak, akkor idén mennyivel lenne másabb a csapat, hogy ő még az edző).
Martino július közepén vette át a csapatot, hogy augusztus közepétől jönnek a tét meccsek. Nem egyszerű volt a feladat. Az Atlético ellen szenvedtünk, de ezt teljesen idén eleji formának tudtam be. Előtte pedig 7-1re ütöttük a Levantét.
Igazából az nem tetszik, hogy ha mi nálunk hibázik egy játékos, akkor egyből el kell adni mert nem Barca szint, meg emlékszem amíg Neymar csak kispados volt az elején, ez volt a szalagcím, hogy 50+éret kispadra vettünk csatárt. Meg most az Ajax és a Bilbao elleni vereségek. Nevetségesnek tartom, hogy ilyenkor kongatni kell a vészharangokat. Gondoljanak ezek az emberek bele, hogy a világ legjobb bajnokságának tartott Premier Leagueben oda-vissza verik egymást kb as riválisok, még sem küldené el senki a fél keretet máshová.

A csapat játékán jobban látszik a taktika, mint valaha. Martino elődjeinél sokkal jobban fogja a csapatot, a taktika betartására, és több kontrát viszünk, mint az utóbbi években. Ezzel nincs is baj, mert jó pár meccset elbuktunk már a tikit-takával, mert egy betömörülő ellenfél ellen nem ér semmit.

A játékosok, Valdés élete formáját élte a sérüléséig(remélem utána is), nagyon sajnálom, hogy távozik.
A védelem a legérdekesebb pont. Puyol nekem az egész futballvilág kapitánya, ha egy álomcsapatban ő is tag lenne, én tuti ő neki adnám a karszalagot. Azonban az ő ideje lejárt. Évek óta sérülékeny, és a formája is gyenge. Nem lepődnék meg ha idén végén visszavonulna. Sajnálom ,mert imádom őt, de a ideje, mint a védelem ura, már lejárt.
Alves formája is érdekes, szerintem eladni nem kéne, mert piacon nincs jobb játékos. Alves és Montoya megfelelők, Alves egyre kevesebb játszatásával beépíthető a spanyol, majd 1-2 év múlva távozik Alves.
Középre Puyol helyet kell egy védő. Bartrában nagy jövőt látok, az utóbbi időben nagyon stabilan játszik. Piqué mellé kell egy stabil ember, mint Puyol volt egy időben, addig Piqué is világszint volt, míg valaki irányította, de mióta nincs Carles, azóta ő is visszaesett. Mascherano meg lelkes, de nem ez az ő igazi posztja.
Adriano és Alba ideális.

Busquets hatalmas tanár, és hogy Song a cseréje, ennél nagyobb stabilitás nem kell. Remélem marad a kameruni, nekem nagy kedvencem. A mai futballban rajtuk kívül, még Yaya Touré a legjobb szerintem a világon.
Xavi öregszik, de szerintem a játékunknak még kell. Iniesta formája nem ideális, de a konföderációs kupa után is alig pihentek, már is új év. Még ő sem mai gyerek már sajnos. Én is az tartom, hogy őket külön lenne érdemes játszatni, Fabregas és Roberto párjaként.
Fabregás kritikusait sem értem. Ha nem a false9 szerepben játszik, akkor a középpályán szép teljesítményre képes. Statisztikája is elég jó mind gólokban, mind gólpasszokban. Kedvelem őt, és ő Xavi utódja. Robert nagy ígéret, nincs túlhájpolva, mint Thiago vagy Rafinha, pont ezért bízom b enne. Régen Xavi, és Iniesta is csak jó játékosok voltak Deco mellett, de aztán kinőtték magukat. Ezt kívánom Serginek is.

Messi kiesésével, nem is tudom mi lett volna ha nincs Neymar. Remek igazolás, néha egy-egy mozdulatában a Camp Nouval együtt Ronaldinhot látjuk benne. És még közel sincs csúcsformában...
Alexis is nagyon jól játszik, mióta Martino az edző. Gyors, stabil, hasznos, és a gólok is jönnek tőle. Így kell játszania egy szélsőnek.
Pedro... nekem nagyon a szívemhez nőt, mikor Pep berakta 2009 nyarán a szuperkupákban, és ott a góljaival felnőtt szerződést kapott. A 2010es szezonja, illetve a 2011es, ahol a BL döntőben is gólt szerzett, kiérdemelte, hogy Messivel és Villával új tridentét alkosson. Azóta viszont lufi. Nem bánnám ha eladnánk. Irgalmatlan nagy munkás, de a klasszis szinthez közel sincs. Ha marad az sem baj, kiegészítő embernek tökéletes.
Tello pedig olyan nekem, mint Pedro. És egy ilyen játékos elég a keretben. Nyáron az egyiken túl adnék, egyet megtartanék.

Így ítélem meg a csapatot a téli szünethez nagyon közel. A City elleni BL meccsek, a kupa meccsek, illetve a bajnoki találkozók most sorsdöntők lesznek. Tippelni nem tudok, kupát nyerünk szerintem, de hogy melyiket... vagy hogy mennyit nemtudom.

Csak bízni tudok a csapatban, és köszi ha elolvastátok!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.17. 20:40:52

persze, most ezzel nem is akartam semmi nagyot mondani, csak érdekességként tettem be.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.12.17. 20:14:54

shutterisland írta:idén (liga+bl) :
barca : 22 meccs, 15 kapott gól.
Nem rossz, de persze ehhez hozzátartozik, hogy főként a BL-ben eléggé különböző erősségű ellenfelekkel játszottak a csapatok. De, mondom, a tavalyi évhez képest érzékelni lehet előrelépést a védekezésben, ezt pedig a fenti statisztika is többé-kevésbé alátámasztja.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.17. 19:18:43

idén (liga+bl) :

barca : 22 meccs, 15 kapott gól.
atletico : 22 meccs, 12 kapott gól.
real : 22 meccs, 24 kapott gól.
city : 22 meccs, 28 kapott gól.
arsenal : 22 meccs, 22 kapott gól.
chelsea : 22 meccs, 21 kapott gól.
mu : 22 meccs, 22 kapott gól.
juve : 22 meccs, 19 kapott gól.
napoli : 22 meccs, 28 kapott gól.
bayern : 22 meccs, 13 kapott gól.
bvb : 22 meccs, 24 kapott gól.
psg : 24 meccs, 16 kapott gól.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.12.15. 21:09:20

bence-barca írta:http://www.youtube.com/watch?v=80xC5aqgQfs

Amellett, h érdekes videó 10.25től Song stílust villant. :lol:
Song... :mrgreen: Mekkora arc. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.15. 20:39:31

http://www.youtube.com/watch?v=80xC5aqgQfs" target="_blank

Amellett, h érdekes videó 10.25től Song stílust villant. :lol:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.12.05. 08:57:21

Az erőnléti edző, aki Abinak is segített elküldésében nem lehet keresni a sok sérülés okát?
Egyébként Affellayról mit lehet tudni, mikorra épül fel?
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.11.21. 20:44:01

Gareth Tello írta:10 Barcelona players are injured at the moment: Valdes, Alves, Pique, Alba, Dos Santos, Xavi, Afellay, Cesc, Messi and Tello.

Azért ez elég komoly, nem tudom, mikor volt utoljára ilyen mértékű sérüléshullám... :?
Nyilván nem szép, de azért ez nem sokára változni fog. A Piqué-Xavi-Cesc 3-as 99%-ra már ott lesz hétvégén a pályán. Tello és Alves sérülése nem komoly, Jordi pedig hamarosan vissza fog térni. Dos Santos és Afellay meg amúgy se igazán játszanának. Itt Valdes és Messi kiválása a komoly érvágás, remélhetőleg az eredményekben ez nem mutatkozik meg.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lezárt