Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Titinho
Director del Fútbol

2009.03.24. 13:56:59

Na vasárnap este óta még most kerültem úgy gép elé, hogy írni is tudjak egy-két szót a meccsről, az észrevételeimről.

Legelőször is: Köszönöm! Hihetetlen milyen szép estét varázsoltak a srácok! Egész meccs alatt fülig ért a szám, egyszerűen az első félidőben csak néztem és folyt a nyálam, meg habzottam. :)

Xavi? 2 gólpassz, 1 gól. Ennél több nem kell. Eszméletlen...
Eto'o? Nagyot küzdött, hátrajött labdáért, lőtt 2 gólt és adott egy forintos gólpasszt. Bravó.
Henry? Nagyon veszélyesen játszott, szerezhetett volna ő is mesterhármast, ha egy kicsit pontosabb. De így se rossz 1 gól és 1 gólpassz.
Messi? Áhh...szép szóló végén ismét egy gyönyörű gól. 30 gólos a szezonban, hihetetlen.
És itt említsük meg Sylvinho hetek óta mutatott formáját és munkáját is! Egyszerűen példaértékű és kijár neki az óriási tisztelet, hogy még ilyen idősen is ott tud lenni a támadásokban és a védekezésben is egyaránt. Hatalmas respect! :wink:
Cáceres is nagyon jól tolta egyébként, Márquezt simán lefocizta a védelemben. Csak így votább Martín!

De ami a legjobban elnyerte a tetszésemet az az Iniesta-Alves gól volt! :shock: Hát én akkor sikítottam, őrjöngtem, kb. úgy mint Farkas Norbi a Sport1-en. Már a játékosok gólöröménél hívtuk egymást Gomezinho barátommal és csak ámultunk, hogy mekkora gól volt! Iniesta mocskosul szemtelen és nagyon flegma, de egyben gyönyörű alálöbbölésére úgy érkezett Alves, mint régen Eto'o, Ronaldinho passzaira. Alves is milyen okosan tette bele a fejét és emelte át a kapus fölött!

A múlt heti Alméria elleni 2. gól is gyönyörű volt, de nálam 2009-ben eddig ez az év gólja! De szorosan ott van azért Bojan gólja is. :)

Remélem, hogy olyan nagyon sokat nem fog kivenni a játékosokból a válogatott szünet, bár ez nálunk már törvényszerű, hogy egy-egy válogatott szünet után nem megy a játék és nem is nyerünk. Kíváncsi leszek a Valladoid elleni idegenbeli meccsre, ahol Iniesta-Touré és valószínűleg Messi és Cáceres sem lesz, Alves és Xavi még talán, de nekik is max. egy 60-70 perc.

Örülök, hogy végérvényesen visszaszereztük a formánkat, innentől meg kéne nyerni a bajnokságot! 10 meccs múlva kiderül...vagy reméljük, hogy már előbb úgy a 35., 36. forduló körül és akkor készülhetnénk a BL-re is. :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.23. 18:29:22

albicelesteX írta:A válogatott szünetben remélem felépülnek és harcra készek lesznek mind!!!
Ez a válogatott szünet hihetetlen jókor jött!
Ennyi fontos játékos sérüléssel, hihetetlen! :cry:
Kaszaresz
Cáceres
Surprised Confused Hát szerintem nem Xavi volt a legjobb a meccsen hanem Eto. Eto rúgott két gólt meg adott egy zseniális gólpasszt Xavinak
Hát egyik gólhelyzetet sem játszotta ki magának. Tulajdonképpen mindkettőbe csak a lábát tette bele. Persze örülök neki, mert kell az arany csuka! Xavi pedig nagyot játszott tegnap!
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
marci6p
Jugador del Barça

2009.03.23. 18:27:43

Nastic07 írta:Kérem szépen ez a barca egyértelműen a világ jelenlegi legjobb csapata!
És nem csak azért mert a támadó sor egy bizonyos Messi is jelen van hanem a középpályások is hihetetlenül jól tudják nyújtani azt ,ami egy nagy csapathoz kell!
Bár a védelmünk hagy némi kívánni valót ,hiszen kapunk érdekes gólokat!
De biztos vagyok benne ,h több címet is szerzünk!
Örökké barca!
Az hogy mennyire világ legjobbja a csapat akkor fog kiderülni, ha szembe jön egy olyan csapat akik tudják zavarni a szervező játékunkat. Az első félidőben nem volt kapura lövése az ellenfélnek. Nagyon várom a BL-t már csak ezért is. ott lesz igazi mérce a csapatnak, na meg a bajnokságban is kezdődik lassan az 5-ös halálfutam amit a sevillaval indítunk. Remélem addigra mindenki felépül és stabilizálódik a jó forma.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.23. 18:24:56

Igy most hogy Yaya meg Ini serultek lesznek kiprobalhatja Pep hogyfelrakja a sokat kritizalt Guddy-t es Hlebet a sajat posztjukra,hogy mutassak meg ki a jobb!Akkor lagalabb lenne mirol beszelni, de ha jol emlekszem nem jatszodtak egyutt egy percet se a palyan vagy max. 10-15-ot!Akkor meglatnank hogy ki a jobb es Hleb is bizonyithat!
simonyitibi
Barça B

2009.03.23. 18:17:09

A Barcának a két zseni középpályása,aki igazán megszabja a csapat támadójátékát!Nem tudom,de úgy gondolom ,hogy a gólal végződő támadások 85-90%-ka tőlük indul,és ezért az én szememben a csapat két legértékesebb embere!(Persze csak Messivel eggyütt.)Nem szabad kihagyni a Barca utóbbi évek legjobb igazolását sem,Alves,aki védő létére a támadások aktív résztvevője,és emelett kiválló védő,aki pazar gólókra is képes!Most épp nem tudom hogy kell leírni helyesen ,ezért magyarul írom Kaszaresz nevét,szerintem a jövő nagyszerű középső védőjét köszönhetjük benne!
Nastic07
Barça B

2009.03.23. 18:14:16

Kérem szépen ez a barca egyértelműen a világ jelenlegi legjobb csapata!
És nem csak azért mert a támadó sor egy bizonyos Messi is jelen van hanem a középpályások is hihetetlenül jól tudják nyújtani azt ,ami egy nagy csapathoz kell!
Bár a védelmünk hagy némi kívánni valót ,hiszen kapunk érdekes gólokat!
De biztos vagyok benne ,h több címet is szerzünk!
Örökké barca!
forever barca
baas11
Entrenador del Barça

2009.03.23. 14:31:33

aeroxman írta::o :? Hát szerintem nem Xavi volt a legjobb a meccsen hanem Eto. Eto rúgott két gólt meg adott egy zseniális gólpasszt Xavinak
Sztem nagyon gyenge volt mezőnyben ....főleg összjátékban meglepően sok rossz passza ,vagy pontatlan vagy későn vagy egyáltalán nem passzolt amikor kellett volna...
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
aeroxman
Barça C

2009.03.23. 14:23:00

:o :? Hát szerintem nem Xavi volt a legjobb a meccsen hanem Eto. Eto rúgott két gólt meg adott egy zseniális gólpasszt Xavinak
A Barca a király, a Real M. csak egy csicska.
albicelesteX
A Vadász

2009.03.23. 12:19:15

A válogatott szünetben remélem felépülnek és harcra készek lesznek mind!!!
Kép
Dantes
Jugador del Barça

2009.03.23. 12:17:48

Fantasztikus meccs volt a tegnapi...gratulálok a csapatnak!

Ezekkel a meccsekkel (is) lehet igazán demoralizálni az ellenfeleinket!

Nagyon bízok abban, hogy a sérültek felépülnek, ill. a továbbiakban elkerülik a játékosokat.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.03.23. 10:51:19

az nso cikkében van egy nagyon jó kép, sztem nektek is tetszene, ezért idelinkelem:

http://static.nemzetisport.hu/db/0A/1A/ ... 2e1d29.jpg
Mikaos
Director del Fútbol

2009.03.23. 10:44:41

miihii írta: Az Espanyolnak meg van időnként egy-egy jól sikerült meccse...
Igen, és ez általában csak a két, Barca elleni meccs a szezonban :D Utána kapnak egy 5-öst mondjuk a Numanciától :D

...
Nagyon jó volt a tegnapi meccs, élvezet volt nézni.
Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy szétesett a középpálya a 3 alapember kiválása után, de az is ugyanúgy igaz, hogy nem volt már értelme miért focizni a 60.perctől kezdve. Sőt, akár még a kommentátor által emlegetett sportszerű játékra is lehet hivatkozni.
Tegnap óta kicsit máshogy állok a Barcához. Guardiola nyilatkozatára gondolok (bajnokság az első), így nyugodtabban tekintek más kupákra. A bajnokságot 2 éve nem nyertük meg, és ez az első, ezzel kell visszaszerezni újra a maximális bizalmat. A BL és a spanyol kupa -úgymond- a "pont az I-re", ráadásul a BL gyakran egy lutri, nem mindig az a csapat nyeri meg, aki a legjobb teljesítményt nyújtja egész szezonban (Mourinho nyilatkozata).
pitta19
Jugador d'estrella

2009.03.23. 10:32:18

A tegnapi meccsről annyit, hogy nagyon bánhatja az, aki nem látta.
U.I: a München örült, hogy minket kapott a bl-ben, remélem megnézik a tegnapi meccset...
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.23. 10:20:51

mess2009 írta: Mindenki "aki előtt nem hullik le a vörös posztó" egy ilyen pazar meccs után láthatta szerintem azt is amit én ki akartam fejezni: ez a Malaga tegnap gyenge teljesítményt nyújtott, klasszis csatár(ok) nélkül! A másik(lehet mondani, hogy vesszőparipám) Etoó játéka. Nekem úgy tünt, hogy két gól után szinte a társai jobban akarták, hogy gólt lőjön végre...Mindkét gólját tiszta helyzetben, csak be kellett pöccinteni! Tudom, nem kell kioktatnotok, igen ahoz ott kell lenni jókor jó időben ...ez OK aláírom, de amikor neki kell ráfordulni egy előreadott labdára és átmenni a védőkön ..nos ezzel mostanában nagyon gyengén muzsikál.
Mégegyszer leírom: zseniális meccset láttam tegnap óriási öröm érezni, hogy kilábaltunk végre a gödörből, azt is pontosan tudom, hogy a Malaga éppen azért nem tudott tegnap komoly ellenállást mutatni, mert ilyen csapattal szemben, ennyi klasszissal ez lehetetlen volt!!
De azért lehet és sztem kell is reálisan elemezni, még egy ilyen helyzetben is, mint ahogyan azt néhányan (velem együtt) meg is tették.
OK, értem én az okfejtésedet. Szerintem mindenkinek feltűnt, hogy 60 perc után visszaesett a csapat, vagy hogy a Malaga valóban nem mérce a Barca-nak. De én nem hiszem, hogy egy ilyen siker után számon kéne kérni a csapattól, hogy 6-0 után miért nem ugyanolyan intenzitással játszanak. Egyszerűen a következő hetek erőltetett menetét képtelenség lesz tartani, ha nem pihennek (akár meccsek közben is!) a játékosok. Az utolsó fél órára valóban elfogyott a lendület, meg kicsit az ötlet is, de még így is rúghattak volna 1-2 gólt, mert a helyzetek megvoltak. Igaz, kaphattunk volna is. Szerintem minden valamirevaló csapat megérezné a teljes középpályássor lecserélését. Nem könnyű ugyanis ilyen kvalitású játékosokat pótolni.
Eto'o-val kapcsolatban lehet, hogy igazad van, bár én nem igazán értem a problémádat. Toronymagasan vezeti a góllövőlistát, a tegnap 2 gólt lőtt és egy remek gólpasszt adott. Ennél többet szvsz egy középcsatártól képtelenség elvárni. OK, hogy lőhetett volna még legalább kettőt, de a második félidőre ez a meccs teljesen komolytalanná vált, látszott a játékosokon, hogy valóban CSAK "játszanak". Amúgy a hiányérzeteddel kapcsolatban: nézd vissza a Betis elleni meccsünket, ott láthatsz olyan gólt, amilyet hiányolsz tőle. Biztos vagyok benne, hogy ha nagyon kell, tud ilyeneket csinálni:)
Amúgy értem az aggályaidat, de szvsz egy ilyen meccs után nincs értelme ezt felhozni. Majd a komolyabb meccsek után lehet "komolyabban" elemezni és kritizálni is.
don gamper
Capitá del Barça

2009.03.23. 09:15:29

Yuhéééééééééééééé!!!!!!
Tegnap éjszaka melo után néztem a meccset és azóta sem találok szavakat a tegnap esti előadásra.Mert ez az volt a javábol.
Gyönyörű gólok pazar játék 0 esély az ellenfélnek.
Istenem Messi micsoda golt lőt ismét.A csapat játék is gyönyörű volt
bár a sérülések 1 kicsit aggasztóak de pont jokor jön egy kis pihenő.
Ha nézték a meccsünket tegnap este bauerlandba akkor tuti teletojták
a börnacit :lol:
A Cél: A Triplázás Duplázása!!!
mess2009
Director del Fútbol

2009.03.23. 08:43:55

herlius írta:
nemtudom észre vetted e?.... igen észre vettem, sőt szószerint le is írtam, hohy a Xavi-Iniesta páros lecserélését követően....., de te valószínű nem vetted észre!
Keitát én egyébként nem tekintem azonos szintűnek Gudjohnsennel, bár mindenkinek olyan csere partnere lenne, mint ő Yayának!
Mindenki "aki előtt nem hullik le a vörös posztó" egy ilyen pazar meccs után láthatta szerintem azt is amit én ki akartam fejezni: ez a Malaga tegnap gyenge teljesítményt nyújtott, klasszis csatár(ok) nélkül! A másik(lehet mondani, hogy vesszőparipám) Etoó játéka. Nekem úgy tünt, hogy két gól után szinte a társai jobban akarták, hogy gólt lőjön végre...Mindkét gólját tiszta helyzetben, csak be kellett pöccinteni! Tudom, nem kell kioktatnotok, igen ahoz ott kell lenni jókor jó időben ...ez OK aláírom, de amikor neki kell ráfordulni egy előreadott labdára és átmenni a védőkön ..nos ezzel mostanában nagyon gyengén muzsikál.
Mégegyszer leírom: zseniális meccset láttam tegnap óriási öröm érezni, hogy kilábaltunk végre a gödörből, azt is pontosan tudom, hogy a Malaga éppen azért nem tudott tegnap komoly ellenállást mutatni, mert ilyen csapattal szemben, ennyi klasszissal ez lehetetlen volt!!
De azért lehet és sztem kell is reálisan elemezni, még egy ilyen helyzetben is, mint ahogyan azt néhányan (velem együtt) meg is tették.
Caesarka
Jugador del Barça

2009.03.23. 08:05:59

Emlékezetes este volt a tegnapi. Nekem különösen. Anyám nem nagyon foci szerető, apám néha-néha nézi a focit, de csak elvétve. Nos, tegnap este 3-an néztük, ők ámultak, velem egyetemben, de ők jobban! :D Kellemes felüdülés volt a tegnapi meccs, mert tetszett nekik nagyon! :lol: A csapat gálázott, a Bayern meg retteghet! :wink:
Kép
CSAK A BARÇAAA!!! :twisted: :wink: :P
Glori glori FC Barcelooona, glori glori FC Barcelooona, glori glori FC Barcelooona and the Catalans go marching on on on!!! :twisted:
albicelesteX
A Vadász

2009.03.23. 07:45:58

A sérüléseknek nem nagyon örülök!Remélem tényleg hamar felépülnek,mert szükség lesz rájuk!!!
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.22. 23:22:14

lionelmessi19 írta:
Varga Tamás írta: 107 gól, 1989-90-ben.
A pontrekord 92, de akkor 42 fordulós volt a bajnokság.
Ami bizony azt jelenti, hogy mindkettőt meg fogjuk dönteni, ha az eddigi átlagteljesítményünkkel folytatjuk a végéig, méghozzá bőven.

Kereken 3as bajnokigól átlagunk van, és közel 2,5 pontot szerzünk mérkőzésenként. A gólrekordnál 2,81es átlaga volt annak a csapatnak az évben, míg a 92 pontos rekordnál 2,18as meccsenkénti pontátlaga volt a rekordernek.

Egyébként pedig 10 meccs alatt kell szereznünk 24 pontot a 30ból, ami valószínűleg a bajnoksághoz is elég volna(csak az elclassico eredménye befolyásolná, ha a madrid ezalatt nem bukna), illetve ugyanezen 10 meccs alatt kell rúniuk a fiúknak 24 gólt, ami szintén nem lehetetlen küldetés, főleg az eddigieket tekintve.

Minden esély megvan az abszolút rekorder bajnokságra. 8)
szntem pontokban nem lesz meg. nem hiszem,h a mostani rangadós heteket majd úgy hozzuk mint ősszel,amikor már a bl re se igen kellett figyelni, most meg ugye ha minden jól megy két bl elődöntő fog közé ékelődni, nem sok sanszot látok rá,h olyan %al hozzuk azokat a meccseket a ligában, mint ősszel. gólokat meglátjuk, attól függ a kicsiket mennyire szórjuk meg. de a lényeg,h legyen meg a bajnokság.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.22. 23:16:15

mess2009 írta: De nézzünk pár észrevételt, ami nem tetszett, vagy amire azért nem árt figyelni: Egyszerűen nem értem ezt a Spanyol bajnokságot, hogy lehet ez a csapat ennyire előre pl.-ul ahhoz az Espanyolhoz viszonyítva, akik ugye....,mert valjuk be eltekintve a II. félidő 30 percétől, igencsak halovány teljesítményt nyujtott. Ezúttal sem volt a pályán (velünk szemben) klasszis csatár!!
Etoó (megdicsértem amiért lehetett!) a kb.a 60. perc utáni szakaszban egyetlen labdát sem tudott megjátszani, félelmetes, hogy a Xavi-Iniesta páros kiállása után mennyire szétesett a játékunk! Nem baj persze, hogy a védelem is dolgozott egy kicsit, de ebben a játékrészben újra azt éreztem, hogy ha itt lenne egy (mondjuk: Agüero..) nem ússzuk meg gól nélkül.
Hát nagyjából ilyennek láttam én, és nagyon jól szórakoztam, még sok ilyen vagy ehez hasonlót kívánok a csapatnak és nekünk is!
Nem tudom feltűnt-e, hogy az utolsó fél órára a teljes középpályánk kicserélődött? Egy Bojan, Gudi, Keita triótól azért ne várjuk már el ugyanazt, mint a standard középpályánktól. Ez abszurdum. Ráadásul, ha jól sejtem, ebben a felállásban ez a középpálya most játszott először. Ahhoz képest nem voltak rosszak.
Andris
Adminisztrátor

2009.03.22. 22:58:05

Varga Tamás írta: 107 gól, 1989-90-ben.
Ami bizony azt jelenti, hogy mindkettőt meg fogjuk dönteni, ha az eddigi átlagteljesítményünkkel folytatjuk a végéig, méghozzá bőven.

Kereken 3as bajnokigól átlagunk van, és közel 2,5 pontot szerzünk mérkőzésenként. A gólrekordnál 2,81es átlaga volt annak a csapatnak az évben, míg a 92 pontos rekordnál 2,18as meccsenkénti pontátlaga volt a rekordernek.

Egyébként pedig 10 meccs alatt kell szereznünk 24 pontot a 30ból, ami valószínűleg a bajnoksághoz is elég volna(csak az elclassico eredménye befolyásolná, ha a madrid ezalatt nem bukna), illetve ugyanezen 10 meccs alatt kell rúniuk a fiúknak 24 gólt, ami szintén nem lehetetlen küldetés, főleg az eddigieket tekintve.

Minden esély megvan az abszolút rekorder bajnokságra. 8)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Gabesz Barca
Barça C

2009.03.22. 22:32:56

Egyszerűen így kell ezt csinálni :lol:
socio66

2009.03.22. 21:59:28

Büszke vagyok a csapatomra! :)
Fantasztikus volt látni a sok szép gólt,a boldog,hullámzó nézőket és az ismét felszabadult,csúcsformában lévő játékosainkat.
Ez nem csak egy sima győzelem volt. Ilyen játékra jelen pillanatban a világon csak MI vagyunk képesek. Ebben a védekezésre,taktikákra kihegyezett futballvilágban ez valami csoda,kuriózum.
Ha bárkiben is felmerülne hogy miért is 'több mint egy klub',hát ezért. Ez az, amiért mi mindnyájan Barca szurkolók vagyunk!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.22. 21:54:46

Colos írta:
Caesarka írta:Fordulónként 2-3 gól és megdöntjük a madrid rekordjűt!
Mennyi a gól és a pontrekord?
107 gól, 1989-90-ben.
Kép
miihii
KHAL

2009.03.22. 21:46:35

mess2009 írta: De nézzünk pár észrevételt, ami nem tetszett, vagy amire azért nem árt figyelni: Egyszerűen nem értem ezt a Spanyol bajnokságot, hogy lehet ez a csapat ennyire előre pl.-ul ahhoz az Espanyolhoz viszonyítva, akik ugye....,mert valjuk be eltekintve a II. félidő 30 percétől, igencsak halovány teljesítményt nyujtott. Ezúttal sem volt a pályán (velünk szemben) klasszis csatár!!
Etoó (megdicsértem amiért lehetett!) a kb.a 60. perc utáni szakaszban egyetlen labdát sem tudott megjátszani, félelmetes, hogy a Xavi-Iniesta páros kiállása után mennyire szétesett a játékunk! Nem baj persze, hogy a védelem is dolgozott egy kicsit, de ebben a játékrészben újra azt éreztem, hogy ha itt lenne egy (mondjuk: Agüero..) nem ússzuk meg gól nélkül.
Hát nagyjából ilyennek láttam én, és nagyon jól szórakoztam, még sok ilyen vagy ehez hasonlót kívánok a csapatnak és nekünk is!

Valószínüleg azért vagyunk ennyivel előtte a városi riválisnak,mert a világ leglátványosabb/legeredményesebb játékát mutatjuk be most már hosszabb távon.Az Espanyolnak meg van időnként egy-egy jól sikerült meccse,oszt annyi.4 győzelem,10 döntetlen,14 zakó.Ha egy egy meccsen el is vernek minket,akkor is bőven van ennyi difi köztünk.
Nem azért vagyunk az utolsó előtt 47 ponttal,mert olyan játékot mutattunk,mint az utsó fél órában.Hanem azért,mert olyan játékot tudunk mutatni,mint az első 60 percben :idea:
Most kábé azt mondod,h a második félidő második felében történtek miatt nem is voltunk 6 góllal jobbak nálunk?Dehogynem.Szerintem nem volt olyan szétesett a játékunk,mint azt lefested.Persze,h az említett cserék befolyásolták a támadásainkat.De annyira nem is feszültünk már bele,h gólt lőjünk :D Menjen-le-a-meccs-csendesen játék volt.
Szerintem... :!:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lezárt