FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.05.02. 13:34:39

Tito nyilatkozata..

"A különbség abban jelentkezett, hogy a mi csapatunk a sérülések, a hiányzók miatt gyengébb formában futballozott, szemben a minden játékosát mozgósítani tudó Bayernnel" - magyarázta Vilanova, aki egyúttal a jövőt illetően leszögezte: nincs szükség csapaterősítésre, új játékosok szerződtetésére, elegendő, ha mindenki felépül és rendelkezésre áll a Barcánál. :roll:
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:25:20

LG írta: jó néhány játékos van, akinél nem tegnap, hanem 1,5-2 éve kezdődtek a problémák: pl. Alves, Pique, Pedro, Villa. Ezt a négyes pakkor mindenképp elküldeném nyáron, de félek, hogy Villanova túl beszari alak hozzá.
Érdekes egybeesés! Amennyiben jól emlékszem Pepnek az utolsó évében éppen az általad felsoroltak közül akart ő is 3 embert elküldeni néhány megjelent cikk szerint. Akkor túlzásnak tartottam laikusként, ma már azt gondolom igaza volt.
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.02. 13:19:57

shutterisland írta:nálam a jövő évi keret ez lenne :

kapusok : ter stegen, pinto

védők : adriano,alves,alba,montoya,pique,puyol,masch,hummels,bartra

kp : song,busquets,cesc,xavi,iniesta,thiago

támadók : pedro,messi,sanchez,neymar,deulofeu

ez így 22 ember, jönne az új kapus, a védelem erősödne egy hummels-el, a középpálya igazából maradna, nem ott vannak a gondok, elöl pedig maradna a két "iparos" és 3 egyéniség :D
Szerintem ez is lesz, legalábbis a szóbeszéd erre utal és nem zörög a haraszt...
Bár én adnék még egy évet Abidalnak, nagyon kedvelem. Hoppácska, Tello hova tűnt? Furcsállnám, ha őt elpasszolnák és felhoznák a Deut, előbbi szerintem igenis bizonyított, biztosan maradni fog.
Mikaos
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:18:13

Az idei év mérlege:
- bajnoki cím (vélhetően)
- BL-elődöntő
- spanyol kupa elődöntő.
Nem rossz, sokan cserélnének velünk. De itt nálunk ez már tragédia! Nem csak gúnyból mondom, mert valahol egy kicsit én is így érzem - ami nem normális, szerintem. A Barcának van a világ leghálátlanabb szurkolótábora. Valahol nem tehetünk róla, mert el voltunk kényeztetve éveken keresztül, még idén is jó pár alkalommal. Valahol meg undorító ez a hozzáállás, mert a Barcában is emberek játszanak, ergo hibára hajlamos élőlények.

Pár gondolat, konkrétum:
- Tito és Abidal esete elég ritka, főleg, hogy egy csapaton belül történjen, nagyon rányomta a bélyegét az évre. Egyáltalán nem lehetett egyszerű a játékosoknak is ezzel megbirkózni.
- Aránytalanul sok sérülés volt nálunk, s nagyrészt mind a védelmünket kezdte ki. Kis túlzással csak Messi nem játszott középhátvédet.
- A kapusunk benyögte szezon közben, hogy elhagyja a csapatot. A csapat alapjáról van szó, nála kezdődik az építkezés.
- Pár játékos laza hozzáállása, érthetetlen módon. Nem akarok kiemelni senkit, mert félő, hogy rosszul ítélném meg, de nagyjából körvonalazható.
- Két támadó jellegű szélsőhátvéd - ez működött a csapatok nagy része ellen, de a legerősebbek ellen talán nem kellett volna
- a nem létező csatáraink
- Fabregas rapszódikus játéka (bár tavasszal még csak rapszódikusnak se nevezném, egyszerűen csak rossznak)
- Messi nem-futása

A jövőre nézve van pár aggodalmam:
- nevezzük Ronaldinho-szindrómának a Barcánál, vagy Henry-szindrómának az Arsenal-nál, stb. Eszembe jutott, hogy Messi-vel is könnyen erre a sorsra juthatunk. Nemcsak arról van szó, hogy ráépül a csapat (ez már önmagában is probléma, láthatjuk, hogy főleg miatta nincs csatárjátékunk), hanem arról, hogy saját maga is mintha belefásult volna a szerepébe. Valamit lépni kell ez ügyben is.
- Xavi helyettesítése / tehermentesítése
- Puyol helyettesítése
- Valdes helyettesítése
- legalább 1 épkézláb csatár jól jönne, aki le tudja venni a labdát, tud passzolni, tud és akar is futni, és legyen benne egy kis gólérzékenység. Talán nem sok, amit elvárok. Konkrétan azt várom el, hogy végezze el a munkájának megfelelő feladatot, amit tanult gyerek kora óta.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:11:16

shutterisland írta:nálam a jövő évi keret ez lenne :

ez így 22 ember, jönne az új kapus, a védelem erősödne egy hummels-el, a középpálya igazából maradna, nem ott vannak a gondok, elöl pedig maradna a két "iparos" és 3 egyéniség :D
Nem lenne rossz, de egy normális védekezni tudó szélsőhátvédet is megnéznék. Elképesztő, hogy mekkora formahanyatláson ment keresztül Jordi Alba és Adriano is. Alvest nem is mondom...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
shutterisland
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:08:44

nálam a jövő évi keret ez lenne :

LG
Az Év fórumozója 2016

2013.05.01. 23:52:32

Facsy írta:Bartomeu nyilatkozatából egyetlen egy dolgot emelnék ki de azt nagyon!
"Nem is értettem azt a rengeteg kritikát, amit kaptak, hiszen tegnap még ők voltak azok, akik a világ tetejére juttatták a Barçát."
Ezt nagyon sokan elfelejtik, pedig nem kéne.
Ezzel a hozzáállással lehet hosszútávon sikertelennek lenni, ha nem merünk olyan embereket elküldeni, akik bár régen sokat tettek a csapatért, ma már nem, és jövőben sem nagyon várhatunk már sokat tőlük.

Egyébként nem igaz, amit mond, jó néhány játékos van, akinél nem tegnap, hanem 1,5-2 éve kezdődtek a problémák: pl. Alves, Pique, Pedro, Villa. Ezt a négyes pakkor mindenképp elküldeném nyáron, de félek, hogy Villanova túl beszari alak hozzá.
Léfe
Entrenador del Barça

2013.05.01. 23:17:54

Talán most már érthető miért irtam többször - most utoljára - miért kellene 4-6 játékost hozni. A maiak jol lakott, közepes csapatot alkotnak. Messivel persze valamivel jobbak lehetünk, de a németek megmutatták milyen egy éhes csapat. Gyorsaság, kondició, motiváltság -mind a németek oldalán. Talán, ha Villa-Alexis-Fabre ugy beválik ahogy nem, kicsit jobb a kép. Csak ne essünk szét, legalább a bajnokság legyen meg. Persze Titót sem értem, feladta a leámadást, a támadóstilus sem a régi. És lassu a csapat, erönlét is gyenge. Egyébbként örökké nem lehet a csucson maradni, félő lesz még gyengébb is.
Fecó
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.05.01. 22:46:36

Január magasságában leírtam az aggodalmaimat, hogy mit látok hibáknak,mitől nem leszünk idén sikeresek. Akkor kaptam hideget-meleget, kiröhögött itt a fórum 90%-a,aztán csak igazam lett. Aminek előre mondom, egyáltalán nem örülök, bárcsak rám cáfoltak volna a srácok. nem tették, megszégyenítő vége lett ennek a szezonnak így.

Titot el kell küldeni, Boixos leírta az okát egy másik topicban,tökéletesen egyet értek. Rá kell jönnie Roselléknek,hogy ez egy profi focicsapat, gazdasági érdekekkel, nem egy szeretetszolgálat. eleve kinevezni se lett volna szabad, most meg egyenesen öngól lenne,ha a következő szezont vele kezdenénk meg. Szimpatikus pali, emberileg biztosan, sok sikert neki, de edzőnek nem való, ez teljesen bebizonyosodott.

Én a keretet se tartottam erre a szezonra megfelelőnek, 3 éve sírok minden nyáron védőért, nem középpályásért, akit aztán hátrarakunk, hanem egy tipikus középhátvédért. Helyette igazoltunk Fabregasokat, Sánchezeket, akik bebizonyították,hogy totálisan alkalmatlanok a mez viselésére, nincs meg bennük az a tudás,ami ide kell.
Most ha Cescet odamérem a Deco,Xavi,Iniesta,Yaya, de még a Keita vonalhoz, hát csúfosan elbukott, meg se közelíti azt a szintet, amit ezek a játékosok lehoztak.
Alexisre meg kár szót fecsérelni, bár őt nem írom le teljesen, de hozzánk abszolút nem illik, sose ilyen típusú szélsőink voltak, most sincs rá szükségünk.
Ez csak két ember, nem rájuk fogom az idei szezon kudarcát, pláne nem a bayern elleni kiesést,mert ezért csapatként dolgoztunk meg.

Nyárra amit akarok, az egy új edző,kapus, középső védő, csatár.
EGy ilyen 4es fogattal kiegyeznék.
Ebből ismerve a vezetést lesz egy középső védő jó esetben, meg egy csatár. Edző marad fizetett nézőnek, Valdest meg a végén itt tartják, aztán majd ingyen mehet, jól állunk anyagilag, miért ne?!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.30. 10:34:02

sjd írta: Persze ezt is lehet rosszul csinálni, pl. ez nem jelenti azt automatikusan, h a khv-ra teljesen rámászol, miközben 3 ember van mögötted, és fel lehet venni egy olyan pozíciót is, ahol nem hagyod teljesen magára az ellenfél támadóját, de a lényeg az, hogy muszáj befelé húzódni.
nah ez a kulcs, mert a mi szélsőhátvédeink pontosan ezt csinálják, Alves pl nem egyszer Piquét fogja ezeknél a szituációknál.
Egyébként nem 30 méterekről beszélünk, mert elve 10-15 méterre játszanak egymástól, a másik,hogy talán illene felmérni ezen a szinten a játékosoknak,hogy mit csináljanak, mert ha sehol a szélső, aki segíthetne, akkor nem kell otthagyni a támadót, csak annyira kéne befelé húzódni,hogy egy átívelés során még oda lehessen érni. Ezt csinálják rosszul a mi szélső védőink.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.27. 20:48:26

csababarca írta: És mi van olyankor ha a szélsőnek se híre se hamva? akkor is ott kell hagyni?
lehet alapesetben így van, ahogy mondod, de olyan gólokat kapunk, hogy 10 méteres körzetben sehol senki, amikor a támadó kapja a hosszún a labdát.
Igen, ott kell hagyni, onnantól kezdve meg a szélső sara.
Azt nem engedheted meg semmiképpen, hogy közted, és a khv között egy 30 méteres rés tátongjon, gyakorlatilag szemben a kapuval. Inkább kapja a hosszún valaki, arra még talán kiérsz, de ha középre be tudnak indítani valakit, az sokkal veszélyesebb.
Persze ezt is lehet rosszul csinálni, pl. ez nem jelenti azt automatikusan, h a khv-ra teljesen rámászol, miközben 3 ember van mögötted, és fel lehet venni egy olyan pozíciót is, ahol nem hagyod teljesen magára az ellenfél támadóját, de a lényeg az, hogy muszáj befelé húzódni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.27. 20:20:09

sjd írta:
csababarca írta:ezt ki mondta a szélsővédőinknek,hogy minden támadáskor adják fel a hosszú oldalt, és menjenek be középre lábatlankodni?
Kb. minden edző, aki a megye III-nál feljebb jutott :wink:
Ez az egyik első dolog, amit elmondanak a szélső védőknek, hogy ha a középső védők tolódnak, akkor márpedig tolódni kell, a helyedre meg majd visszazár a szélső
És mi van olyankor ha a szélsőnek se híre se hamva? akkor is ott kell hagyni?
lehet alapesetben így van, ahogy mondod, de olyan gólokat kapunk, hogy 10 méteres körzetben sehol senki, amikor a támadó kapja a hosszún a labdát.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.27. 20:11:11

csababarca írta:ezt ki mondta a szélsővédőinknek,hogy minden támadáskor adják fel a hosszú oldalt, és menjenek be középre lábatlankodni?
Kb. minden edző, aki a megye III-nál feljebb jutott :wink:
Ez az egyik első dolog, amit elmondanak a szélső védőknek, hogy ha a középső védők tolódnak, akkor márpedig tolódni kell, a helyedre meg majd visszazár a szélső
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.27. 20:08:04

Messidona10 írta:Tanulságos hetet zártunk, és zárt a csapat is. Két meccs volt, egy kiváló formában levő, világklasszis ellenfél, illetve egy középcsapat, akiket azért rendre sikerül legyőzni. De közös volt mindkettőben, ami viszont a Barcából hiányzott. A küzdelem. Úgy néz ki, hogy most üt vissza az, hogy az utóbbi években gyakorlatilag BL elődöntőkön kívül alig kellett valamit küzdeni. Idén tavaszra elfogyott a lendület. Szépen lassan rájöttek az ellenfelek, hogy ha odateszik magukat, akkor a Barca is megszorongatható. Meg lehet figyelni, hogy egyre tanácstalanabbak a játékosok kb. január óta. Az utolsó bajnoki, amin a tőlük megszokott teljesítményt nyújtották, az szerintem a Getafe elleni 6-1 volt.
Akárki akármit mond, nagyon sok fog múlni azon, hogy mi történik a nyáron. Az a legtöbbek számára szerintem nyilvánvaló, hogy reformokra van szükség, ha a szák elitben akar maradni a csapat.
Félreértés nem essék, nem a vészharangot kongatom, és eszem ágában nincs bántani senkit, csupán elgondolkodtam a jelenlegi helyzeten.
A vak is látja, hogy problémák vannak. Természetesen a vezetőség, akinek valóban kéne látnia, az meg tudomást sem vesz róla. Annak örülök, hogy a Milan elleni meccs nem jött korábban, mert akkor a bajnokságban is veszélyben lenne. Elképesztően harmatosan teljesít az egész csapat. Itt komoly taktikai és személyi változtatásokra lenne szükség, ami természetesen nem fog megtörténni, hiszen minek változtassunk. Sztem elég intő jelnek kéne lennie, ahogy a Real, a Milan, a Bayern, a Psg megfogott minket, de csak nekem szúrja a szálka a szememet. Gáz ez az egész helyzet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.27. 20:03:49

GYalázatos amit védekezés címén előadtunk ma is, komolyan, ezt ki mondta a szélsővédőinknek,hogy minden támadáskor adják fel a hosszú oldalt, és menjenek be középre lábatlankodni? megint egy ilyenből kaptuk a gólt...

ezt valaki magyarázza már meg nekem,mert nem értem.
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.04.27. 19:59:18

Tanulságos hetet zártunk, és zárt a csapat is. Két meccs volt, egy kiváló formában levő, világklasszis ellenfél, illetve egy középcsapat, akiket azért rendre sikerül legyőzni. De közös volt mindkettőben, ami viszont a Barcából hiányzott. A küzdelem. Úgy néz ki, hogy most üt vissza az, hogy az utóbbi években gyakorlatilag BL elődöntőkön kívül alig kellett valamit küzdeni. Idén tavaszra elfogyott a lendület. Szépen lassan rájöttek az ellenfelek, hogy ha odateszik magukat, akkor a Barca is megszorongatható. Meg lehet figyelni, hogy egyre tanácstalanabbak a játékosok kb. január óta. Az utolsó bajnoki, amin a tőlük megszokott teljesítményt nyújtották, az szerintem a Getafe elleni 6-1 volt.
Akárki akármit mond, nagyon sok fog múlni azon, hogy mi történik a nyáron. Az a legtöbbek számára szerintem nyilvánvaló, hogy reformokra van szükség, ha a szák elitben akar maradni a csapat.
Félreértés nem essék, nem a vészharangot kongatom, és eszem ágában nincs bántani senkit, csupán elgondolkodtam a jelenlegi helyzeten.
connor
Jugador d'estrella

2013.04.27. 00:14:09

Boixos írta: okés, ebben teljesen igazad van. nekem ebben az egészben az az, ami nem kerek, h miért baj az, h általában messi szállítja a gólokat? a többi gyerektől elveszik a labdát a kapu előtt? ha szr a taktika, szrul van felépítve az egész rendszer, akkor erről miért ő tehet? dehát szr volt így ez az egész? 5-6 évig azért elég szépen oktattunk mindenkit ezzel. mivel ezek a dolgok nem tartanak örökké, váltani kell, ez is igaz. de nehogy már kitalálja vki, h mindezért messi vagy a "klánja" lenne a feketeseggű...

nehogy félreértsd, nem veled akarok vitatkozni, hanem az idézett cikkel nem értek egyet abban, h nagyon meg akarja mondani a frankót azzal, h lényegében messin veri el a port a nem is tudom, h miért...
Nyilván azt én sem hiszem el, hogy Messi családjának be kell számolni minden lépésről, meg igazolásról, stb. Meg azt sem hiszem el, hogy ne lehetne Messi Xavi-hoz vagy Puyol-hoz hasonló ikon. Elvégre Cruyff, Kubala, Rivaldo sem voltak katalánok, ahogy sok más legendás játékos sem.
Ami viszont rossz, az a csapat Messi-függősége, ahogy a Real is elég Ronaldo-függő lett az utóbbi időben. Nyilvánvalóan ez nem Messi hibája, (hogy is lehetne az hiba, hogy túl jó :D ) sokkal inkább a szakvezetésé. Természetes, hogy a legjobb támadótól várhatóak első sorban a gólok és neki kiemelt szerepe van, de az utóbbi 2 :!: évben átléptük ennek az egészséges határát. Számomra ezt jelzi az is, hogy Sánchez ide került. Sánchez nem csatár, soha nem is volt az. Sánchez egy szélső, akinek "semmi köze" a góllövéshez. Az ő csapatba kerülésével még inkább előtérbe került Messi középpontba helyezése.
Más kérdés Pedro és Villa formahanyatlása. Villa tavaly sérült volt, idén pedig nem kapta meg a megfelelő bizalmat, főleg ősszel, ráadásul ő sem fiatalodik, a gyorsasága is kopik rendesen. Pedro formahanyatlása pedig számomra érthetetlen. Játékban is sokkal többet tett hozzá az első két évben, gólokban pedig még inkább.

Én örültem volna, ha a nyáron sikerül Drogba-t idecsábítani legalább 1 évre. Pont a fentiek miatt. De ez más téma.
connor
Jugador d'estrella

2013.04.26. 23:32:22

Boixos írta:van egy játékosunk, aki hetvenhárommillió gólt rúgott, mióta felhozták a fakóból. ha odaadják ennek a gyereknek a zsugát, akkor tízből nyolcszor megcsinálja. a többiek tízből kétszer. most tényleg ekkora nagy probléma, ha messit keze alá dolgoznak?
és ráadásul ibrahimovics az autentikus forrás...
A BL-ben kevés, ha egy játékosra épít egy csapat. Ha végignézzük az utóbbi évek BL-győztes csapatait, láthatjuk is. A Chelsea, a Barca, az Inter és a MU is csapatként nyert. Több olyan támadó volt a pályán, akikhez mehetett a labda, sosem csak 1 embernek volt alárendelve az egész csapat. Vagy nem egy emberre épült a taktika, talán így jobb a megfogalmazás. A lényeg, hogy egy csapatból 11 ember van a pályán, 11 ember tud győzni, 1 ember nem. Illetve sokkal kiismerhetőbb és levédekezhetőbb egy csapat játéka, ha egy emberre játszik. Legyen az a világ legjobbja.
A Bayern és a Dortumnd is csapatként győzte le Ronaldo-t és Messi-t.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.26. 23:22:02

Boixos írta:van egy játékosunk, aki hetvenhárommillió gólt rúgott, mióta felhozták a fakóból. ha odaadják ennek a gyereknek a zsugát, akkor tízből nyolcszor megcsinálja. a többiek tízből kétszer. most tényleg ekkora nagy probléma, ha messit keze alá dolgoznak?
ugyanezt gondolom én is,csak nem tudtam ilyen tömören,és velősen megfogalmazni.
Verekedjen magának más ki ilyen státuszt, ha tud, azért Messi se véletlen van a ranglétra tetején, nem kevés munka, alázat juttatta el idáig, ezt ne feledjük.
Boixos
Llegenda del Barça

2013.04.26. 23:06:28

van egy játékosunk, aki hetvenhárommillió gólt rúgott, mióta felhozták a fakóból. ha odaadják ennek a gyereknek a zsugát, akkor tízből nyolcszor megcsinálja. a többiek tízből kétszer. most tényleg ekkora nagy probléma, ha messit keze alá dolgoznak?
PUYOL-XAVI-INIESTA
Cooh
Jugador del Barça

2013.04.26. 22:53:00

connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... keseruseg/

Egyébként azt nem látom túlzásnak, hogy a távozó kapusunk helyett veszünk egy másikat, kiteszünk egy olyan saját nevelést, aki amúgy sem játszik soha (Dos Santos), igazolunk egy védőt és a 3 szinten alul teljesítő csatárunkból elküldünk 2-t és hozunk 2 embert a helyükre. Plusz én még Abidalnak is búcsút intenék, szép dolog, hogy visszatért, de a széleken Adriano és Alba is jobbak nála, középen meg ha érkezik egy középhátvéd, akkor ott is kb. utolsó lenne a sorban.
nemrég olvastam én is...lehet benne valami..a jövő választ ad (közhely)
connor
Jugador d'estrella

2013.04.26. 21:48:38

sörvirsli írta:
connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... keseruseg/
.
Ez a cikk egy nagy marhaság!
Márpedig nem véletlenül azokon a BL-práharcokon hullik ki a csapat 2009 óta a BL-ból, amiken Messi képtelen gólt szerezni. Inter, Chelsea, Bayern (eddig). A többi csapat ellen az utóbbi 3 szezonban és idén is betalált tavasszal. Az sem véletlen, hogy fokozatosan nő a szakadék az ő teljesítménye és a többi csatárunk teljesítménye között.
Nyilvánvalóan azt én sem hiszem el, hogy pl. az igazolásokról egyből tájékoztatják Messi-papát, de a cikk alapja, magja igaz.
Az igazolásokkal kapcsolatban elég annyi, nem tudom ki emlékszik rá - ki nem, hogy pl. Cruyff szerint Neymar is akkor kell, ha képes Messi ALÁ dolgozni. Nem azt emelték ki, hogy csapatjátékosként viselkedni, hanem ALÁ DOLGOZNI. Azért kicsit más így a dolog. A cikk azt hiszem itt is megjelent, de már nem emlékszem rá pontosan. :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.26. 21:38:24

Nézzétek már meg a fontos meccseken Messi gólörömeit,amikor a csapattársak gólt lőnek...tényleg úgy viselkedik mint aki terrorban tart mindenkit, csapkod, fejeket vág...jah nem, mégsem.
és igen, attól,hogy rá van kihegyezve a játék,még nem kéne milliós csatároktól elpattannia méterekre a labdának,egy egy átvételkor, pl.
connor
Jugador d'estrella

2013.04.26. 21:33:48

MQuC írta:Például azt nem értem, Adriano mitől jobb ABidalnal szélen. Azt leszámítva, hogy Abidal kihagyott egy évet, ha megerősödik, szerintem azért nem okoz csalódást. Igen, most Adriano van játékban, egyértelmű, hogy jobb "formában" van, a semmihez képest. de egyébként...
Viszont Abidal egyébként sem tartozott a gyors játékosok, közé, most meg idős is, sokat is kihagyott... Nem véletlen, hogy eddig egy meccset sem töltött a szélen, ezt a vak is látja.
miihii
KHAL

2013.04.26. 21:17:39

Azért az tényleg fura, h egyedül Messi lenne az oka, h a srácok képesek ajtó-ablak helyzetek egész sorát elbaltázni. Olyan szitukról beszélek, amiket 10ből 8szor még én is belövök, AS-ék meg nem. Az sztem már a saját hibájuk, mert nem gondolom, h az van a fejükben közben, h úristen, ha berúgom Messi leszedi a fejem. Ezek sztem ilyen belemagyarázások, h Leo az oka és kész. Ha ennyire elnyom mindenkit, akkor hogyhogy pl Ini tud ilyen brutálisan játszani? Ő Rambo és nem tart az argentintől? Nem láttam rajta sebhelyeket, amiért másokkal is összejátszik... Vagy pl ott van a Messi nélküli két meccs: az egyiken Fabre lőtt 3 gólt, a másikon nem is lehetett észrevenni a pályán. Az is Messi miatt volt? A lelátóról woodoozta? Vagy elrabolta a családját és azzal zsarolta, nehogy véletlenül gólt merjen lőni helyette? És még annyit, h a cikkben tulajdonképpen Messinek van felróva az is, h minden lélegzetvételéről cikket írnak és micsoda őrület van körülötte. (Nincs így leírva, de vhogy ilyen éle van a mondatoknak.) Gondolom őket is bevonta a diktátorsága alá, h másról nem írhatnak, csak róla és kötelezően napi két cikk az alap, különben...

Alapvetően nem lenne olyan rossz cikk, csak sok benne a sületlenség, a féligazság és a légből kapott, minimum kétségbe vonható alapra támasztott gondolatmenet.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lezárt