Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Érdekes egybeesés! Amennyiben jól emlékszem Pepnek az utolsó évében éppen az általad felsoroltak közül akart ő is 3 embert elküldeni néhány megjelent cikk szerint. Akkor túlzásnak tartottam laikusként, ma már azt gondolom igaza volt.LG írta: jó néhány játékos van, akinél nem tegnap, hanem 1,5-2 éve kezdődtek a problémák: pl. Alves, Pique, Pedro, Villa. Ezt a négyes pakkor mindenképp elküldeném nyáron, de félek, hogy Villanova túl beszari alak hozzá.
Szerintem ez is lesz, legalábbis a szóbeszéd erre utal és nem zörög a haraszt...shutterisland írta:nálam a jövő évi keret ez lenne :
kapusok : ter stegen, pinto
védők : adriano,alves,alba,montoya,pique,puyol,masch,hummels,bartra
kp : song,busquets,cesc,xavi,iniesta,thiago
támadók : pedro,messi,sanchez,neymar,deulofeu
ez így 22 ember, jönne az új kapus, a védelem erősödne egy hummels-el, a középpálya igazából maradna, nem ott vannak a gondok, elöl pedig maradna a két "iparos" és 3 egyéniség
Nem lenne rossz, de egy normális védekezni tudó szélsőhátvédet is megnéznék. Elképesztő, hogy mekkora formahanyatláson ment keresztül Jordi Alba és Adriano is. Alvest nem is mondom...shutterisland írta:nálam a jövő évi keret ez lenne :
kapusok : ter stegen, pinto
védők : adriano,alves,alba,montoya,pique,puyol,masch,hummels,bartra
kp : song,busquets,cesc,xavi,iniesta,thiago
támadók : pedro,messi,sanchez,neymar,deulofeu
ez így 22 ember, jönne az új kapus, a védelem erősödne egy hummels-el, a középpálya igazából maradna, nem ott vannak a gondok, elöl pedig maradna a két "iparos" és 3 egyéniség
Ezzel a hozzáállással lehet hosszútávon sikertelennek lenni, ha nem merünk olyan embereket elküldeni, akik bár régen sokat tettek a csapatért, ma már nem, és jövőben sem nagyon várhatunk már sokat tőlük.Facsy írta:Bartomeu nyilatkozatából egyetlen egy dolgot emelnék ki de azt nagyon!
"Nem is értettem azt a rengeteg kritikát, amit kaptak, hiszen tegnap még ők voltak azok, akik a világ tetejére juttatták a Barçát."
Ezt nagyon sokan elfelejtik, pedig nem kéne.
nah ez a kulcs, mert a mi szélsőhátvédeink pontosan ezt csinálják, Alves pl nem egyszer Piquét fogja ezeknél a szituációknál.sjd írta: Persze ezt is lehet rosszul csinálni, pl. ez nem jelenti azt automatikusan, h a khv-ra teljesen rámászol, miközben 3 ember van mögötted, és fel lehet venni egy olyan pozíciót is, ahol nem hagyod teljesen magára az ellenfél támadóját, de a lényeg az, hogy muszáj befelé húzódni.
Igen, ott kell hagyni, onnantól kezdve meg a szélső sara.csababarca írta: És mi van olyankor ha a szélsőnek se híre se hamva? akkor is ott kell hagyni?
lehet alapesetben így van, ahogy mondod, de olyan gólokat kapunk, hogy 10 méteres körzetben sehol senki, amikor a támadó kapja a hosszún a labdát.
És mi van olyankor ha a szélsőnek se híre se hamva? akkor is ott kell hagyni?sjd írta:Kb. minden edző, aki a megye III-nál feljebb jutottcsababarca írta:ezt ki mondta a szélsővédőinknek,hogy minden támadáskor adják fel a hosszú oldalt, és menjenek be középre lábatlankodni?![]()
Ez az egyik első dolog, amit elmondanak a szélső védőknek, hogy ha a középső védők tolódnak, akkor márpedig tolódni kell, a helyedre meg majd visszazár a szélső
Kb. minden edző, aki a megye III-nál feljebb jutottcsababarca írta:ezt ki mondta a szélsővédőinknek,hogy minden támadáskor adják fel a hosszú oldalt, és menjenek be középre lábatlankodni?
A vak is látja, hogy problémák vannak. Természetesen a vezetőség, akinek valóban kéne látnia, az meg tudomást sem vesz róla. Annak örülök, hogy a Milan elleni meccs nem jött korábban, mert akkor a bajnokságban is veszélyben lenne. Elképesztően harmatosan teljesít az egész csapat. Itt komoly taktikai és személyi változtatásokra lenne szükség, ami természetesen nem fog megtörténni, hiszen minek változtassunk. Sztem elég intő jelnek kéne lennie, ahogy a Real, a Milan, a Bayern, a Psg megfogott minket, de csak nekem szúrja a szálka a szememet. Gáz ez az egész helyzet.Messidona10 írta:Tanulságos hetet zártunk, és zárt a csapat is. Két meccs volt, egy kiváló formában levő, világklasszis ellenfél, illetve egy középcsapat, akiket azért rendre sikerül legyőzni. De közös volt mindkettőben, ami viszont a Barcából hiányzott. A küzdelem. Úgy néz ki, hogy most üt vissza az, hogy az utóbbi években gyakorlatilag BL elődöntőkön kívül alig kellett valamit küzdeni. Idén tavaszra elfogyott a lendület. Szépen lassan rájöttek az ellenfelek, hogy ha odateszik magukat, akkor a Barca is megszorongatható. Meg lehet figyelni, hogy egyre tanácstalanabbak a játékosok kb. január óta. Az utolsó bajnoki, amin a tőlük megszokott teljesítményt nyújtották, az szerintem a Getafe elleni 6-1 volt.
Akárki akármit mond, nagyon sok fog múlni azon, hogy mi történik a nyáron. Az a legtöbbek számára szerintem nyilvánvaló, hogy reformokra van szükség, ha a szák elitben akar maradni a csapat.
Félreértés nem essék, nem a vészharangot kongatom, és eszem ágában nincs bántani senkit, csupán elgondolkodtam a jelenlegi helyzeten.
Nyilván azt én sem hiszem el, hogy Messi családjának be kell számolni minden lépésről, meg igazolásról, stb. Meg azt sem hiszem el, hogy ne lehetne Messi Xavi-hoz vagy Puyol-hoz hasonló ikon. Elvégre Cruyff, Kubala, Rivaldo sem voltak katalánok, ahogy sok más legendás játékos sem.Boixos írta: okés, ebben teljesen igazad van. nekem ebben az egészben az az, ami nem kerek, h miért baj az, h általában messi szállítja a gólokat? a többi gyerektől elveszik a labdát a kapu előtt? ha szr a taktika, szrul van felépítve az egész rendszer, akkor erről miért ő tehet? dehát szr volt így ez az egész? 5-6 évig azért elég szépen oktattunk mindenkit ezzel. mivel ezek a dolgok nem tartanak örökké, váltani kell, ez is igaz. de nehogy már kitalálja vki, h mindezért messi vagy a "klánja" lenne a feketeseggű...
nehogy félreértsd, nem veled akarok vitatkozni, hanem az idézett cikkel nem értek egyet abban, h nagyon meg akarja mondani a frankót azzal, h lényegében messin veri el a port a nem is tudom, h miért...
A BL-ben kevés, ha egy játékosra épít egy csapat. Ha végignézzük az utóbbi évek BL-győztes csapatait, láthatjuk is. A Chelsea, a Barca, az Inter és a MU is csapatként nyert. Több olyan támadó volt a pályán, akikhez mehetett a labda, sosem csak 1 embernek volt alárendelve az egész csapat. Vagy nem egy emberre épült a taktika, talán így jobb a megfogalmazás. A lényeg, hogy egy csapatból 11 ember van a pályán, 11 ember tud győzni, 1 ember nem. Illetve sokkal kiismerhetőbb és levédekezhetőbb egy csapat játéka, ha egy emberre játszik. Legyen az a világ legjobbja.Boixos írta:van egy játékosunk, aki hetvenhárommillió gólt rúgott, mióta felhozták a fakóból. ha odaadják ennek a gyereknek a zsugát, akkor tízből nyolcszor megcsinálja. a többiek tízből kétszer. most tényleg ekkora nagy probléma, ha messit keze alá dolgoznak?
és ráadásul ibrahimovics az autentikus forrás...
ugyanezt gondolom én is,csak nem tudtam ilyen tömören,és velősen megfogalmazni.Boixos írta:van egy játékosunk, aki hetvenhárommillió gólt rúgott, mióta felhozták a fakóból. ha odaadják ennek a gyereknek a zsugát, akkor tízből nyolcszor megcsinálja. a többiek tízből kétszer. most tényleg ekkora nagy probléma, ha messit keze alá dolgoznak?
és ráadásul ibrahimovics az autentikus forrás...
nemrég olvastam én is...lehet benne valami..a jövő választ ad (közhely)connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... keseruseg/
Egyébként azt nem látom túlzásnak, hogy a távozó kapusunk helyett veszünk egy másikat, kiteszünk egy olyan saját nevelést, aki amúgy sem játszik soha (Dos Santos), igazolunk egy védőt és a 3 szinten alul teljesítő csatárunkból elküldünk 2-t és hozunk 2 embert a helyükre. Plusz én még Abidalnak is búcsút intenék, szép dolog, hogy visszatért, de a széleken Adriano és Alba is jobbak nála, középen meg ha érkezik egy középhátvéd, akkor ott is kb. utolsó lenne a sorban.
Márpedig nem véletlenül azokon a BL-práharcokon hullik ki a csapat 2009 óta a BL-ból, amiken Messi képtelen gólt szerezni. Inter, Chelsea, Bayern (eddig). A többi csapat ellen az utóbbi 3 szezonban és idén is betalált tavasszal. Az sem véletlen, hogy fokozatosan nő a szakadék az ő teljesítménye és a többi csatárunk teljesítménye között.sörvirsli írta:Ez a cikk egy nagy marhaság!connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... keseruseg/
.
Viszont Abidal egyébként sem tartozott a gyors játékosok, közé, most meg idős is, sokat is kihagyott... Nem véletlen, hogy eddig egy meccset sem töltött a szélen, ezt a vak is látja.MQuC írta:Például azt nem értem, Adriano mitől jobb ABidalnal szélen. Azt leszámítva, hogy Abidal kihagyott egy évet, ha megerősödik, szerintem azért nem okoz csalódást. Igen, most Adriano van játékban, egyértelmű, hogy jobb "formában" van, a semmihez képest. de egyébként...