Tito Vilanova

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sura
Jugador d'estrella

2012.05.15. 18:48:23

És Tello?
LM10
Director del Fútbol

2012.05.15. 11:39:59

sura írta:Villanova szerződtetésének csak akkor van értelme, ha a Barca továbbra is alapvetően nevelő egyesület marad. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének továbbra is sztárigazolások, de a lényeg a saját nevelésú játékosokra támaszkodás és fiatalok folyamatos felhozása.
Montoya,Bartra, és Muniesa jövőre a nagy csapathoz fognak tartozni. :)
sura
Jugador d'estrella

2012.05.15. 11:35:33

Villanova szerződtetésének csak akkor van értelme, ha a Barca továbbra is alapvetően nevelő egyesület marad. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének továbbra is sztárigazolások, de a lényeg a saját nevelésú játékosokra támaszkodás és fiatalok folyamatos felhozása.
TrogAir
Jugador d'estrella

2012.05.15. 07:23:22

Azért igencsak remélem, hogy semmiféle feszültségről nincs szó. Azt azért Tito is megsínylené, rajta keresztül pedig a csapat is. Ettől függetlenül nagyon várom az új idényt, az új edzővel...őszintén remélem, hogy vele ismét felér a csapat a csúcsra!
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
Mihu
Director del Fútbol

2012.05.15. 05:15:36

Szerintetek mi lehet igaz abból, hogy van egy kis feszkó Pep és Tito között? Én nem gondolnám, hogy lenne köztük bármilyen probléma, és Zubi is kategorikusan cáfolta, mint ahogy Pep is, de azért egy kicsit bele lett ültetve a bogár a fülembe. Az, hogy Zubi nyilatkozatával teljesen nyílvánvalóvá vált, hogy az elméletem, miszerint Pep ajánlotta Tito-t, hamis, azért kicsit megkavarja nálam a dolgokat.
Kép
Marcustork
Barça B

2012.05.11. 13:10:54

TrogAir
Jugador d'estrella

2012.05.10. 09:31:05

Barca96 írta:http://topliga.hu/hirek/barca-nagytakaritas
én 100% biztos vagyok benne, hogy ez egy nagy kitaláció.
Szerintetek?
Nyugtassatok meg :D
Ez alapján még a wc-s nénit is eladják :D Uram-atyám...:D
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
messideco
Presidente del Barça

2012.05.10. 09:20:05

Nem is kell az ilyeneket olvasni. :D

Fabre és Alexis alpemberek lesznek Titonál, ehhez nekem kétség sem fér.
Amire a legjobban kíváncsi vagyok, az az, hogy milyen szerepet szán, illetve mennyire helyezi előtérbe Puyolt és Xavit. Szerintetek?
Kép
"And my heart will leave you never."
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.10. 09:00:30

Szerintetek?
Kommenteltem is a cikk alá, de úgy látom nem tetszett a modiknak :( :D :D: :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.05.09. 23:37:21

Szerintetek?
Hát, ha a naccerű topliga.hu ezt írja... tuti van benne igazság. :mrgreen:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Barca96
Jugador del Barça

2012.05.09. 23:22:00

http://topliga.hu/hirek/barca-nagytakaritas
Szerintetek?
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.09. 13:49:08

"Tito nem fél semmitől. Már hosszú évek óta itt dolgozik a csapatnál, és minden döntésnél jelen volt. Nincs mitől félnünk, tudja, hogy hogyan játszottunk eddig, tudja, hogy mit akar, és tudjuk mi is, hogy mi a dolgunk. Nagy változások biztosan nem lesznek."

http://barcanoticias.blog.hu/2012/05/09 ... el_semitol
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.05.02. 03:35:00

Primitive írta:
Capon írta: Én sem számítok semmi extra változtatásra.
Remélem hozzá tud tenni valamit a játékunkhoz.

Titotól függetlenül vannak hiányosságok a jelenlegi taktikánkban amiket még mi szurkolók is látunk. Pl.: a kontrázás teljes hiánya, amire pedig megvannak az alkalmas gyors labdabiztos emberek, mégsem élünk vele SOHA.
.
Nincs lehetőségünk kontrára, hiszem gyakorlatilag végigtámadjuk a meccseket. Az ellenfél tömörül, elvétve vezet csak támadást. Ha az ellenfél pedig nem támad ki, akkor nem is tudod lekontrázni, szvsz. :wink:

Hogy ne legyen off. Szerintem Tito kinevezése nem rossz döntés. Ismeri a klubot, a játékosokat... Én csak arra leszek kíváncsi, hogy mekora tekintélye lesz az újdonsült edzőnknek. Remélem, hogy rendet tud tartani csapaton belül!
Persze a játék túlnyomó részében ez megy, de azért alkalomadtán, teszem azt szögletnél, ha más nem mégis csak néha napján meg lehetne próbálni. Nem olyan nagy ördöngösség az.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.02. 00:51:29

Capon írta: Én sem számítok semmi extra változtatásra.

Titotól függetlenül vannak hiányosságok a jelenlegi taktikánkban amiket még mi szurkolók is látunk. Pl.: a kontrázás teljes hiánya, amire pedig megvannak az alkalmas gyors labdabiztos emberek, mégsem élünk vele SOHA.
.
Nincs lehetőségünk kontrára, hiszem gyakorlatilag végigtámadjuk a meccseket. Az ellenfél tömörül, elvétve vezet csak támadást. Ha az ellenfél pedig nem támad ki, akkor nem is tudod lekontrázni, szvsz. :wink:

Hogy ne legyen off. Szerintem Tito kinevezése nem rossz döntés. Ismeri a klubot, a játékosokat... Én csak arra leszek kíváncsi, hogy mekora tekintélye lesz az újdonsült edzőnknek. Remélem, hogy rendet tud tartani csapaton belül!
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Capon
Llegenda del Barça

2012.05.02. 00:33:41

messideco írta:Szerintem sem lesz eget verő változás...
Én sem számítok semmi extra változtatásra.

Aztán ugyan így említhetném az átlövéseket is. Elhiszem, hogy egy 3-as sorban fellát védelem ellen nem sok mindent újat lehet kitalálni, de számos alkalmat tudnák felsorolni amikor lehetett volna élni ezzel az opcióval és mégsem tettük.
Illetve ami engem nagyon tud idegesíteni, bár nem minden meccsen van rá precedens, de elég gyakran előfordul, hogy a két szélső támadónk a vonalnál várja a labdát tök feleslegesen. Mivel nem tudjuk széthúzni a védőket mivel legalább 6-an vannak és így teljesen kivesszük őket a játékból. Messinek hátra kell jönni a kp-ra mivel egyedül semmi esélye labdát kapni/tartani 4 védő gyűrűjében és csak a kp-ra tud visszapasszolni és ilyenkor nincsen senki középen elől. A 3 támadónk 25-30 méterre egymástól középen a kapu előtt pedig egy 30 méteres űr tátong.

Titoról azt hallani nagyon hűen ezt a vonalat akarja folytatni, de azért remélem valami kis extra dolgot ő is hozzá tud majd tenni.
A legfontosabb hogy ne romoljon a játékunk és egészséges maradjon a légkör a csapatnál.
mess2009
Director del Fútbol

2012.04.30. 08:49:49

az, hogy Vilanova mit jelentett valójában eddig soha sem derül ki, de ebből a cseréből az látható lesz, hogy mit ér önállóan. a Barcánál(Laportának)már egyszer bejött ez miért ne jöhetne be ismét? a szükséges(?!) változásokról: az elmúlt szezon igenis változásért kiált! ha nem lesz, nem fogunk lépést tartani az európai mezőnnyel! miben változzunk? nekem nagyon egyértelmű: gyorsaságban! ez hozhat azután javulást a hatékonyságunkban. a gyorsasághoz valamennyit fel kell áldozni a játékot kifejezetten visszafogó meddő passzolgatásból, azután: össze kellene szoktatni támadó alakzatokat, és be tanítani hatásos (főként kontra) támadó szituációkat, kellő sebességen. fejlődni kellene a pontrúgások kivédése és hasznosítása terén, javulni kellene a meccsek első negyedóráiban, és szintén van mit tanulni a (minimális) előny megtartásában.
nagyjából ennyi.
sura
Jugador d'estrella

2012.04.30. 06:39:57

Második hely és BL elődöntő elég jó eredmény, hogy ne lehessen a jelenlegi gárdát és játékstílust leírni. A mégegyszer nekigyürkőzésre Titonál alkalmasabb személy nincs. Ráadásul ő gyerekkuk óta mestere a három, a jövő év szempontjából legkritikusabb játékosnak: Messinek, Cesecnek és Piquének. Ha sikert ér el a csapat - semmi gond. Ha nem, akkor jöhet a komolyabb átalakítás kívülről jött neves edzővel. Egyébként a Mourinho - Tito párharcnak is látványos előzménye van...
Pavel
Entrenador del Barça

2012.04.30. 01:29:53

messideco írta:Szerintem sem lesz egetverő változás, de legalább lelket tud önteni a csapatba.
Arról nincs szó, hogy hány évig kötelezte el magát?
Egyenlőre egy évre, ahogy azt Pep-től tanulta.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 00:50:48

Szerintem sem lesz egetverő változás, de legalább lelket tud önteni a csapatba.
Arról nincs szó, hogy hány évig kötelezte el magát?
Kép
"And my heart will leave you never."
Léfe
Entrenador del Barça

2012.04.28. 17:32:01

Nem ott látok gondot, hogy Vilanova következik. Sajnos szinte -persze tulzás- bárki jöhetne egy ilyen fantasztikus éra után, mert ezt nem lehet megismételni. Az nem létezik. És ujakat hozni azért kell, hogy legyen nehány nyeretlen aki duplán hajt, mert ez a csapat bármilyen extra állományu agyon nyerte magát. Mi ujat adhat a foci mondjuk Xavinak vagy Iniestának, de lehetne ragozni. A válltozatlanság maga a halál. És
legyenek harcok a posztokért, nagyon fontos. Több védő, és több csatár is kell.
Fecó
Léfe
Entrenador del Barça

2012.04.28. 17:31:46

Nem ott látok gondot, hogy Vilanova következik. Sajnos szinte -persze tulzás- bárki jöhetne egy ilyen fantasztikus éra után, mert ezt nem lehet megismételni. Az nem létezik. És ujakat hozni azért kell, hogy legyen nehány nyeretlen aki duplán hajt, mert ez a csapat bármilyen extra állományu agyon nyerte magát. Mi ujat adhat a foci mondjuk Xavinak vagy Iniestának, de lehetne ragozni. A válltozatlanság maga a halál. És
legyenek harcok a posztokért, nagyon fontos. Több védő, és több csatár is kell.
Fecó
dioric
Barça B

2012.04.28. 17:22:22

Ez alapján a kép alapján én nem Titot látom visszafogott embernek :D (a kép az 5-0 egyik gólja után készült)

http://img01.mundodeportivo.com/2012/04 ... 00_244.jpg
ser del Barça es el millor que hi ha
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.28. 17:02:08

Szerintem az elmúlt négy év nem csak Guardiolát dícséri, hanem Tito Vilanovát is. Nehéz Pep-féle alapkövekről beszélni, amikor mindketten ott voltak az alapozásnál. A kérdés az, hogy nem-e borul meg az egyensúly a pár egyik tagjának távozásával?
Tocy
Director del Fútbol

2012.04.28. 16:44:45

Azok a komolyabb változások, igazolások se lehetnek drasztikusak, mert az tényleg csak szétbarmolás lenne. Igazából hol lehetne annyira eltérni ettől a játéktól? A 4-3-3 alap. A középpályánk világelső, az fix. Elöl kivenné vki Messit középről, mikor 50-et rúg átlagban? Mellé kell két jó szélső egy racionálisabb edző szerint is, ebből az egyik Alexis, a másik Pedro ( aki ha jó formában van, akkor gyorsan, agilisen játszik, és berúgja a helyzeteit ). Hátul két támadásban is jó szélső védő kell, és két magabiztos, rutinos középhátvéd. Minden megvan az alaphoz! Az elmozgások, a biztonsági passzok változhatnak főleg, de az alapfelfogás és a keret hibátlan, és orbitális baromság lenne ezt elrontani csak azért, mert más utat akar vki bejárni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.04.28. 16:37:59

kanty írta:Nem igazán örülök az ő kinevezésének, de természetesen sok sikert kívánok neki, remélem, h rám fog cáfolni.

Ha már Pep ment, akkor azt szerettem volna, h egy olyan edző jöjjön, aki nem teljesen a Guardiola által képviselt stílust viszi majd tovább. Hát erre jelenleg nem sok esély van.

Igazán okosat most nem lehet mondani, drukkolni kell neki is és a csapatnak is, nem lesz egyszerű dolga az biztos. :)
Én meg pont olyan edzőt akartam, aki nem tér el komoly mértékben a Pep által járt úttól, és ezért örülök Tito-nak, mert talán erre ő a legalkalmasabb. Persze nem azt várom tőle, h Guardiola imitátor legyen, csak építkezzen az ő alapjaira, de vigye bele a saját ötleteit, elképzeléseit, újításait is. Nekem úgy tűnik, a játékosokkal egészen remek a kapcsolata, ami szintén nagyon fontos.

Semmikép nem szerettem volna, ha olyan edző jön, aki egy teljesen más irányba indította el a csapatot. Mert sztem az a keret, az a játék, az a taktika, melyek az elmúlt 4 évben jellemezték a csapatot, még mindig sikeresek lehetnek. Csak kisebb változások, reformok kellenek.
Ha az mégsem jönne össze, akkor majd jövő nyáron jöhetnek a komolyabb változások.
Lezárt