Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Plusz szakmai ok: [auto_cenzúra] jó focista, ez egyik legjobb irányító, gólérzékeny, sztem a sérülései száma is redukálódna nálunk: a liga nem olyan durva és amúgy is szerencsénk van a sérülésekkel, kevésnek mondható.d írta:Azért én nem jelenteném ki egyértelműen, hogy teljesen jól elvoltunk a középpályán minőségi csere nélkül. Hiányzott valaki, amikor Iniesta fél évre kidőlt, vagy amikor Xavinak meccsek sorozatait kellett lejátszania sérüléssel bajlódva. Fabregas nem nélkülözhetetlen persze, de hogy ilyen szituációkban nélkülözhetetlen, az szerintem kétségtelen.
Hogy a Barca-neveltsége közre játszik a megszerzésében ez valóban így van. De ennek vannak jól megfontolt okai is. Fabregas könnyen beilleszkedne, személyes szinten is, hisz neki ez hazai közeg, rengeteg ismerőssel és taktikailag is, mert bár igen korán elment, az alapjai hasonlóak, mint csapattársainak és a spanyol válogatottból is némi összeszokottságot hoz. Ezek szakmai okok. Illetve még egy szakmai okot, illetve inkább marketing okot tudok mondani: Fabregas talán a legnépszerűbb Barca-nevelésű játékos. A marketing szempontok lehet önmagukban semmissé teszik az esetleges kialkudott árával kapcsolatos fenntartásokat.
Hogy emellett vannak-e érzelmi okok? Szerintem ilyen nagy pénzeknél nem nagyon. Vajon David Villa a Barcába igazolt-e volna, ha nem mutatta volna meg a spanyol válogatottban, hogy mind személyében, mind játéktudásában és stílusában könnyen be tud illeszkedni? Nem biztos. Lehet Fabregasnál is annyi az érzelmi ok, mint a csatár esetében volt.
Bár ez már eléggé offtopic lett, bocs!
LG írta:Az biztos, h az elmúlt években maximálisan jól elvoltunk nélküle is, ha Xavit vagy Iniestát helyettesíteni kellett, akkor ott volt Keita, vagy előrébb lépett Busquets
Annyiban adom, hogy ugyanazt beírni 13szor tényleg szükségtelen, hozzáteszem, azért aki ezen 2-3-4-5-hónapot tud vitatkozni, az komoly realitás-érzék problémával küzdhet.Cumbee írta:Ez teljes mértékben így van, csak az a gond, hogy a mantrázás nem egyenlő az álláspontok ütköztetésével.. Viszonylag unalmas már 500.-ra olvasni azt, hogy "Fabregas nem kell!" és 399.-re, hogy "ÁRULÓ!". Olyat még nem nagyon olvastam, hogy nem illene a Barcába, vagy túl gyenge lenne ide. Magyarán nem szakmai érvek, hanem személyes un-szimpátia alapján nem akarják a csapatba. Ezzel még nem is lenne gond, mivel mindenkinek joga van az érzései alapján véleményt formálni és ennek hangot is adni csak unalmas már, hogy mindig a negatív hangokkal van tele a fórum. Érdekes, hogy akik örülnének Fabregas érkezésének nem érzik szükségét, hogy erről napi szinten ötször tájékoztassák a többi fórumozót. Szal a lényeg, hogy mindenkinek joga van mindenhez, csak el kéne gondolkodni, hogy mennyire etikus megpróbálni a saját véleményünket másra ráerőltetni.ALEXDP írta: Ez forum nem?
Vélemény nyilvánításra, álláspontok ütköztetésére jött létre.
Mit lehet ha ezt nem?
Egyetértek, az kizárt hogy Busquets kárára játsszon Fabregas. Lehet pihentetni Xavit, lehet pihentetni Iniestát, esetleg egy fokkal védekezőbb felállásban elöl csak két csatár, és középen Xavi-Ini-Cesc, mögöttük Busquets...a lényeg, hogy Thiago játsszon, fejlődjön, és váljon világklasszissáCapon írta:Én személy szerint Thiago játékperceit féltem ahogy szerintem a legtöbben.
Azokkal a véleményekkel meg nem tudok egyet érteni akik azt várják, hogy Fabregas majd Xavi, Ini mellett kap játéklehetőséget a kezdőben. Vagy hogy csak miatta szerkezeti változás lesz a játékunkban csak hogy valahogy beférjen, de ami a leginkább felbosszant az az amikor már Busi és Mascherano helyén játszatnák páran. Ezek szerintem ugyan olyan elfogult dolgok mint az árulózás.
Van benne igazság, de szerintem ha Thiago marad és játszik, akkor nem rossz ez a fiatalok felé. Meg azért nem lesz mindenki 21-22 évesen az Arsenal csapatkapitánya, hogy 40 millát érjen, és kelljen a vezetőségnek.Varatrix írta:"Kérdéses, hogy érdemes lenne-e ennyit áldozni Cescre, amikor leginkább az érzelmi, és nem a sportszakmai szálak vezérelnék ezt az átigazolást"
"gyébként sem lenne túl szerencsés kommunikáció ez a transzfer a fiatalok felé, hiszen azt látnák, hogy nem fontos kivárni a sorod, mert ha jó vagy, úgyis megszereznek, illetve akkor sem garantált a maradásod, ha ígéretes és lojális vagy."
Barca blogról szedtem.
Ui: Sanama nekem iragathatsz erről az árulós dologról, nem én írtam. Én azt gondolom ennél értelmesebb modját választottam a véleményem kifejtésének. Legalább arra reagálj amit én írtam.
Gygerike:modik kézbevehetnék a dolgot, mert ez nem az első.
Nagyobb szakemberek gondolták már úgy is, hogy Csigrinszkijre, Keirrisonra meg Caceresre is szükségünk van.Sanama írta: Ameddig nagyobb szakemberek gondolják úgy,hogy szükség van rá, addig csak nevetek az ilyen érveken,hogy "nem kell,mert áruló", stb.
Ezt mi nem tudhatjuk, ha Pepnek kell, akkor valószínűleg elfér. Gondolom nem egyszerre, de Xavi pl idén még 1 percet nem tudott játszani felkészülési meccseken, mert hivatalosan sérült. Úgy néz ki, idén már kevesebbet fog játszani...akkor pedig Thiago egyedül kevés lesz. Szerintem. Aztán lehet, hogy közöm sincs hozzá, de a vezetőség biztos tudja. Nem hülyék, nem azért kapják a pénzüket, mert nem értenek hozzá.Varatrix írta:Most kvázi azt várjátok hogy megindokoljuk, hogy fabregas egy gyenge játékos. Szó sincs róla. Akkor viszont átadom a labdát, tegyük túl magunkat Thiagon. Tegyük fel nem számolnak vele annyira. Milyen játékrendszerben fér el Xavi, iniesta, Busquet, és Cesc? Eggyik sem fog padozni. A rotálásról szóló városi legendák, meg nem igazak. Érdekel tényleg. Nem indulatból írom. Félreértés ne essék!
Csak annyit magyarázz meg, hogy akkor miért keresi a csapat Fabregast már 2. vagy 3. éve folyamatosan? Ha nem fér el, ha nem fog játszani,akkor miért akarja a csapat már évek óta leigazolni? Kell egy jóképű srác, vagy mi?Varatrix írta:Most kvázi azt várjátok hogy megindokoljuk, hogy fabregas egy gyenge játékos. Szó sincs róla. Akkor viszont átadom a labdát, tegyük túl magunkat Thiagon. Tegyük fel nem számolnak vele annyira. Milyen játékrendszerben fér el Xavi, iniesta, Busquet, és Cesc? Eggyik sem fog padozni. A rotálásról szóló városi legendák, meg nem igazak. Érdekel tényleg. Nem indulatból írom. Félreértés ne essék!
Nem, ez pénzügyi érv. És mivel nem a te pénzedből lesz, ezért nem értem, ez téged miért zavar. Ha Rosellék úgy gondolják, hogy van rá pénz, akkor van rá, nevetséges, hogy ha más érv nincs, akkor az árát hozzák fel mindig. Szakmailag indokold meg, hogy miért nem jó a csapatna az, ha Fabregas ideigazol. Egyetlen dolog van: Thiagonak kevesebb szerep jut. De asszem Keitát nem lesz nehéz felülmúlnia...Varatrix írta:Tessék szakmai érv. Minek fizetni 40 miiliót egy olyan játékosért, akinek a posztján van egy tehetsége fiatal játékosunk, Talán több mint tehetség... Ez szakailag rsoz.Cumbee írta:Ez teljes mértékben így van, csak az a gond, hogy a mantrázás nem egyenlő az álláspontok ütköztetésével.. Viszonylag unalmas már 500.-ra olvasni azt, hogy "Fabregas nem kell!" és 399.-re, hogy "ÁRULÓ!". Olyat még nem nagyon olvastam, hogy nem illene a Barcába, vagy túl gyenge lenne ide. Magyarán nem szakmai érvek, hanem személyes un-szimpátia alapján nem akarják a csapatba. Ezzel még nem is lenne gond, mivel mindenkinek joga van az érzései alapján véleményt formálni és ennek hangot is adni csak unalmas már, hogy mindig a negatív hangokkal van tele a fórum. Érdekes, hogy akik örülnének Fabregas érkezésének nem érzik szükségét, hogy erről napi szinten ötször tájékoztassák a többi fórumozót. Szal a lényeg, hogy mindenkinek joga van mindenhez, csak el kéne gondolkodni, hogy mennyire etikus megpróbálni a saját véleményünket másra ráerőltetni.
Tessék szakmai érv. Minek fizetni 40 miiliót egy olyan játékosért, akinek a posztján van egy tehetsége fiatal játékosunk, Talán több mint tehetség... Ez szakailag rsoz.Cumbee írta:Ez teljes mértékben így van, csak az a gond, hogy a mantrázás nem egyenlő az álláspontok ütköztetésével.. Viszonylag unalmas már 500.-ra olvasni azt, hogy "Fabregas nem kell!" és 399.-re, hogy "ÁRULÓ!". Olyat még nem nagyon olvastam, hogy nem illene a Barcába, vagy túl gyenge lenne ide. Magyarán nem szakmai érvek, hanem személyes un-szimpátia alapján nem akarják a csapatba. Ezzel még nem is lenne gond, mivel mindenkinek joga van az érzései alapján véleményt formálni és ennek hangot is adni csak unalmas már, hogy mindig a negatív hangokkal van tele a fórum. Érdekes, hogy akik örülnének Fabregas érkezésének nem érzik szükségét, hogy erről napi szinten ötször tájékoztassák a többi fórumozót. Szal a lényeg, hogy mindenkinek joga van mindenhez, csak el kéne gondolkodni, hogy mennyire etikus megpróbálni a saját véleményünket másra ráerőltetni.
Ez teljes mértékben így van, csak az a gond, hogy a mantrázás nem egyenlő az álláspontok ütköztetésével.. Viszonylag unalmas már 500.-ra olvasni azt, hogy "Fabregas nem kell!" és 399.-re, hogy "ÁRULÓ!". Olyat még nem nagyon olvastam, hogy nem illene a Barcába, vagy túl gyenge lenne ide. Magyarán nem szakmai érvek, hanem személyes un-szimpátia alapján nem akarják a csapatba. Ezzel még nem is lenne gond, mivel mindenkinek joga van az érzései alapján véleményt formálni és ennek hangot is adni csak unalmas már, hogy mindig a negatív hangokkal van tele a fórum. Érdekes, hogy akik örülnének Fabregas érkezésének nem érzik szükségét, hogy erről napi szinten ötször tájékoztassák a többi fórumozót. Szal a lényeg, hogy mindenkinek joga van mindenhez, csak el kéne gondolkodni, hogy mennyire etikus megpróbálni a saját véleményünket másra ráerőltetni.ALEXDP írta: Ez forum nem?
Vélemény nyilvánításra, álláspontok ütköztetésére jött létre.
Mit lehet ha ezt nem?
Ez forum nem?gy írta:De piszkosul unalmas már ez! Minden egyes topikban csak erről lehet olvasni, hogy Fabregas nem kell.Ilúvatar írta:
Nincs miről beszélni... Gólérzékeny a srác... Pláne ilyen távol lövésekkel...
Fabregas NEM KELL!
1) ez baromsag, vilagklasszis jatekos
2) nem itt fogjuk eldönteni
3) szóismétlés
Légyszi aki már leírta ezt, mi láttuk, értjük, ne spamelje tovább ezzel a fórumot. Nem kell 20x leírni, attól nem lesz jobb sora Thiagonak.
PS: Thiago úgyis meg fogja kapni a meccseit a kiscsapatok ellen, ha Pep meg akarja adni neki... Ha nem, akkor meg úgyis mindegy. Ennyi.
PS2: A másik kedvenc, hogy Keita jogtalanul kap játékperceket, és elszívja a levegőt mások elől...Ezeknek az okosságoknak nyugodtan lehetne egy külön topikot nyitni, és akkor nem zavarnák a békés olvasót.
![]()
![]()
![]()
Ott a pont!De piszkosul unalmas már ez! Minden egyes topikban csak erről lehet olvasni, hogy Fabregas nem kell.
1) ez baromsag, vilagklasszis jatekos
2) nem itt fogjuk eldönteni
3) szóismétlés
Légyszi aki már leírta ezt, mi láttuk, értjük, ne spamelje tovább ezzel a fórumot. Nem kell 20x leírni, attól nem lesz jobb sora Thiagonak.
PS: Thiago úgyis meg fogja kapni a meccseit a kiscsapatok ellen, ha Pep meg akarja adni neki... Ha nem, akkor meg úgyis mindegy. Ennyi.
PS2: A másik kedvenc, hogy Keita jogtalanul kap játékperceket, és elszívja a levegőt mások elől...Ezeknek az okosságoknak nyugodtan lehetne egy külön topikot nyitni, és akkor nem zavarnák a békés olvasót.
![]()
![]()
![]()