Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.06.08. 15:19:58

Hőtérkép, Barcelona & chilei válogatott.
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.06.05. 21:46:54

Alexis has been directly involved in 50 goals in 64 games for club and country this season #fcblive 28 goals, 22 assists [via @barcastat]
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.05. 17:03:31

Sanama írta: Pedro sem egy világklasszis játékos, viszont én sokkal inkább őt tartanám meg. Mégpedig azért, mert egyrészt tőle láttam már 3hónapnál tovább tartó jó teljesítményt, másrészt Pedro hiányosságai sokkal inkább olyan dolgok, amik nem "bántják annyira a szememet", mint Sancheznél. Illetve már bizonyította, hogy kegyetlen gólvágó, éles helyzetekben konstans tud gólt lőni, nem csak ha jó napja van. És nem csinálja azokat a dühítő hibákat, amiket Sanchez folyamatosan, pl. a tötyögés, rengeteg gondolkozás.
Lehet, hogy Pedrotól láttál már 3 hónapos konstans jó teljesítményt, de az legalább 3 évvel ezelőtt volt. Az utóbbi 2-3 szezonban már 3 meccses jó teljesítményt sem látsz. Amellett Alexis sokkal jobban érzi a bemozgásokat, Pedro hiányosságai pedig lehet nem bántják annyira a szemedet, de sokkal több van belőle, és sokkal komolyabbak.
Forca Barca!!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.05. 16:49:45

Én ezt már sokszor leírtam, és elmondtam róla.
Szerintem nem ebbe a rendszerbe való, főleg fejben kevés ide. A fejben kevés dolgot meg arra értem, amikor gondolkodás nélkül kellene csinálni a dolgokat. Például egy kényszerítő, vagy egy továbbtett labda, esetleg átvétel és lövés. Egyszerűen annyit képes gondolkozni azon, hogy mit csináljon, hogy addig 2 ember odaér mellé, és nem csoda, hogy szerelik, vagy kihagyja a ziccert.
(Nem hiába 2 legemlékezetesebb gólja a Real és ATM ellen volt, amikor nem gondolkozott, hanem rögtön lőtt/emelt...)
Neki olyan játékrendszer kell, ahol van területe, és tud futni, nem kell passzolgatni ennyit, ilyen gyorsan, és van ideje "gondolkozni".
Ez nem is fejben gyengeség, hanem inkább ösztönös hiányosság, csak nem tudom jobban megfogalmazni.
Egyszerűen nem bírom nézni amikor megkapja a labdát, és tötyörög felette egy helyben, majd vagy elveszíti, vagy visszapasszolja(ez nem lenne baj, ha előtte nem telne el 5-6mp mire meghúzza).

Technikás játékos, meg minden, de nekem, az én szememnek ebből a csapatból kilóg. És én őt még itt, 3 szezon alatt nem láttam 3 hónapos konstans jó teljesítményt mutatni. A véleményem meg az, hogy ami 3 év alatt nem ment, az 5 év alatt sem fog. Nem érzem, hogy bármi változna a játékában. Nagyobb szabadsága sosem lesz, ezeket a hiányosságokat, amiket említettem, meg nem lehet túlságosan fejleszteni.

Pedro sem egy világklasszis játékos, viszont én sokkal inkább őt tartanám meg. Mégpedig azért, mert egyrészt tőle láttam már 3hónapnál tovább tartó jó teljesítményt, másrészt Pedro hiányosságai sokkal inkább olyan dolgok, amik nem "bántják annyira a szememet", mint Sancheznél. Illetve már bizonyította, hogy kegyetlen gólvágó, éles helyzetekben konstans tud gólt lőni, nem csak ha jó napja van. És nem csinálja azokat a dühítő hibákat, amiket Sanchez folyamatosan, pl. a tötyögés, rengeteg gondolkozás.

Statisztikában meg majdnem teljesen azonos évük volt, Sanchez felé billen egy kicsit a mérleg, viszont többet is játszott.
Egyébként még annyit mondanék, hogy ha megjegyezzük, hogy Sanchez legjobb éve volt a mostani, ami igaz, akkor azt is jegyezzük meg, hogy Pedronak is a legjobb éve volt a mostani az elmúlt 3 évből. (2 legjobb évében is 2, illetve 3 góllal lőtt többet, viszont assistot meg kevesebbet adott akkor).

Összességében ennyi. Jobban nem tudom megindokolni, hogy miért adnám el Alexist. Szerintem ő is sikeresebb lenne egyénileg egy másik csapatban, Pedro meg egy tökéletes fix 4. ember lehetne elől.

És amúgy, most nem akarok itt erről vitázni, vagy meggyőzni bárkit, mert nem azért írtam, hogy meggyőzzek bárkit is arról, hogy Pedro maradjon. Mert engem sem nagyon lehetne meggyőzni az ellenkezőéről :)
Csak le akartam írni a véleményemet a témáról.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.05. 16:12:16

Sampaoli: A Barca stílusa nem a legmegfelelőbb Alexisnek.

Hogy őszinte legyek, teljes mértékben egyetértek vele. Alexis sokkal jobb játékos, mint amit mi látunk belőle. Ezen a 2 válogatott meccsén is micsoda gólpasszokat adott.. Nálunk esélye sincs semmi ilyenre, mert az oldalvonal mellé van szögezve javarészt, akárcsak a túloldalon Neymar. Nem tudom amúgy, most lehet én emlékszem rosszul, de a Ronaldinho-Eto'o-Messi, és az Henry-Eto'o-Messi hármas sem voltak ennyire "vonalhoz kötöttek" nem? Jó lenne ha visszatérnénk ehhez ismét - bár ahhoz kéne egy olyan csatár is, aki nem a kezdőkörben ácsorog.. Mert attól még, hogy nem rá építenénk a támadóalakzatot, attól még csinálhatna többször is hasonlóan szép dolgokat - akárcsak Neymar. A fent említett trióknál is 3 hasonlóan jó játékos játszott, de ott mégsem csak egy emberre hegyeztük ki a támadásokat, láthatóan jobban is működött.. Őszintén nem tudom, hogy ezt a mostaninál miért nem lehet hasonlóképp megoldani - bár lehet Messi személyisége játszik ebben szerepet, elég sokat változott az évek alatt.

Na mindegy, kíváncsi leszek mi lesz a sorsa, remélem ha valaki megy, akkor az Pedro lesz nem ő.. Viszont ha előre jön egy komoly igazolás, akkor nálam ő szorulna ki az alapkezdőből, de attól még rendszeresen játszatnám, nem csak a padot koptatná. Igazából hasonló szerepet szánnék neki, mint idén volt - Deunak is ilyesmit -, a kérdés csak az, hogy ez mennyire felelne meg neki.
Xanthor
Capitá del Barça

2014.06.05. 10:29:01

Megint adott 2 gólpasszt, igaz az első les volt, de a második szép volt nagyon megint. 2 meccs 5 gólpassz.
https://www.youtube.com/watch?v=E7E0GnXfB2Y" target="_blank
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.06.03. 15:56:54

hau30 írta:Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
Di María vonaljátékos, Alexis nem. Az argentin futómennyisége a legnagyobb erőssége, Alexis azért szerintem összetettebb, támadóbb játékos. Elől kell hagyni és a 16-oson belül nyomást gyakorolni az ellenfél védelmére.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.02. 17:57:50

Gokuci írta: A másik oldalon Neymar ugyanez a kutya Albával karöltve.
Nincs szélső játékunk, és mivel Messi nem a védővonalba, hanem a középpályán helyezkedik el, még a 2 középsá védő is ki tud segíteni a szélekre, ergó minimum 3 ember védekezik a szélekkel szemben, ami már a 2 vonallal kiegészítve pont elég, hogy a helyzet közelébe se jussunk el, ahogy láttuk azt idén sokszor, hogy teljes volt a káosz a meddő mezőnyfölényben.
A legtöbb esetben ott pont ez volt a gond. Neymart vonalszélsőként használták, ahol nem tudott annyira kibontakozni. Amikor Iniestaval, majd Albaval egyre inkább kezdték "megismerni" egymást ez változott és veszélyesebb is lett. Nagyon jól tudtak egymással váltani, nem véletlen, hogy a baloson többször kerültünk a védők mögé, csak a kevés mozgásnak köszönhetően nem jöttek be a centerezések és a második hullámban érkezőknek visszatett labdák.
Forca Barca!!!!
Gokuci
Jugador del Barça

2014.06.02. 10:22:38

Chino írta:
hau30 írta:Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
Di Mariat nem "hátrébb" rakták, hanem behúzták középre, hogy Bale átvehesse azt a pozíciót. Ez a mi rendszerünkben nem menne, mert Messivel "kioltanák" egymást, Benzema mögött volt elég helye, de itt Messi sokkal visszavontabb szerepkörben és nagyobb szabadsággal játszik.Ráadásul túlságosan telített lenne a középpálya. Di Maria Modric mellett még megfér, de egy Iniesta-Alexis-Cesc/Xavi sor nem működik.
Bőven elég lenne, ha Dani Alves nem kotlana állandóan hátsójában, mert akkor nem kéne +1 védővel megküzdeni mindig, akit Alves húz oda.
Nem beszélve arról, hogy a szélsőinket ki sem használjuk, mi nem indítunk kontrát, mert vagy Dani Alves hozza fel a labdát, ami ugye időveszteség, vagy Xavi forog vele 4-5x középen, ahelyett, hogy a széleket kilőnénk és a védők mögé kerülnénk.
A másik oldalon Neymar ugyanez a kutya Albával karöltve.
Nincs szélső játékunk, és mivel Messi nem a védővonalba, hanem a középpályán helyezkedik el, még a 2 középsá védő is ki tud segíteni a szélekre, ergó minimum 3 ember védekezik a szélekkel szemben, ami már a 2 vonallal kiegészítve pont elég, hogy a helyzet közelébe se jussunk el, ahogy láttuk azt idén sokszor, hogy teljes volt a káosz a meddő mezőnyfölényben.
Kiváló netes foci, kézilabda és hokimanager:
Csak ajánlani tudom!

http://www.powerplaymanager.com/r896199" target="_blank
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.31. 13:43:00

Di Mariat nem "hátrébb" rakták, hanem behúzták középre, hogy Bale átvehesse azt a pozíciót. Ez a mi rendszerünkben nem menne, mert Messivel "kioltanák" egymást, Benzema mögött volt elég helye, de itt Messi sokkal visszavontabb szerepkörben és nagyobb szabadsággal játszik.Ráadásul túlságosan telített lenne a középpálya. Di Maria Modric mellett még megfér, de egy Iniesta-Alexis-Cesc/Xavi sor nem működik.
Forca Barca!!!!
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.05.31. 13:40:51

Elég szép kiugratásai voltak. Nagy böszmeség lenne eladni a vb előtt, ha egyáltalán el akarjuk adni. Sok milliócskával emelkedhet az ára egy jó szerepléssel. Szerintem tovább mennek a spanyolokkal együtt, aztán lesz egy jó meccsük a brazilokkal.

Mindig örömteli, amikor egy barca játékos jól játszik a válogatottjába. főleg akkor, ha indokolatlanul sok kritikát kap egy ilyen "ügyetlen, labdát lekezelni sem tudó, csetlő-botló" játékos.:)
hau30
Capitá del Barça

2014.05.31. 12:53:02

Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
Rumig
Entrenador del Barça

2014.05.31. 12:23:42

barcapowa írta:Micsoda golpasszok! Meg ha Egyiptom ellen is,de szep volt! Remelem szamol vele Lucho.
Megvan az új Xavi :mrgreen:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
diagonal
Jugador d'estrella

2014.05.31. 12:01:50

Gareth Tello írta:Chile 3-2 Egyiptom. Alexis: három gólpassz.
http://www.youtube.com/watch?v=489tLfH63WI" target="_blank
A második különösen szép megoldás volt.
Nekem a harmadik tetszik:-) Akár még egy jó szereplésre is lehetne reménye Chilének a vb-n, de a védelem ehhez szerintem gyenge lesz komoly riválisok ellen.
barcapowa
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.05.31. 11:58:37

Micsoda golpasszok! Meg ha Egyiptom ellen is,de szep volt! Remelem szamol vele Lucho.
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.05.31. 10:35:55

Chile 3-2 Egyiptom. Alexis: három gólpassz.
http://www.youtube.com/watch?v=489tLfH63WI" target="_blank
A második különösen szép megoldás volt.
Cooh
Jugador del Barça

2014.05.23. 08:35:25

mess2009 írta:
pep71 írta:
mess2009 írta:engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
Menjen Fabregas persze...Fontosabb, hogy egy szélső marajdon, mint egy olyan ember, aki képes lehet átvenni a karmesteri szerepet. Fabregas eladásából nagy pénzre ne számítsunk, ha megtörténik, mert az Arsenalnak van rá visszavásárlási opciója amiben 24 millió font körüli összeg szerepel( ha jól rémlik, de akörül mozog az ár, ez biztos) és szvsz az Arsenal tuti élni fog vele, ha elengedné a klub és ebből a pénzből nem hiszem, hogy tudunk jobb játékost hozni helyette. Megjegyezve, hogy idén magasan ő volt a legjobb kpályása a Barcának...
azt nem tudom, hogy Fabregas képes lenne e karmesteri szerepre,(eddig ebből semmi sem látszott) de abban biztos vagyok, hogy a Barcában legalább két középpályás jobb nála, úgy hívják őket hogy Iniesta és Xavi. de jön majd Rafinha is... Alexis kaliber pedig egy sem marad, ha ő elmegy az viszont tény hogy jobbat megérdemelne a csapat az ő helyére is.
Fabregasnál csak Iniesta az aki jobb nála. Xavi már (sajnos) nem úgy tolja, mint pár éve, nincsenek azok a gyilkos passzok, illetve lassítja a játékot. Akár mennyire fáj háttérbe kell szorítani Xavit és Fabregast kell előtérbe helyezni. Előbb vagy utóbb eljön mindenkinél ez az idő.

Sanchezt előbb tartanám meg, mint Pedrot. Mind a ketten robotolós játékosok, de meglátásom szerint Alexis jobban meri vállalni az egy az egy elleni párharcokat. (abba bele lehet kötni, hogy milyen hatékonysággal.)
mess2009
Director del Fútbol

2014.05.23. 08:06:37

pep71 írta:
mess2009 írta:engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
Menjen Fabregas persze...Fontosabb, hogy egy szélső marajdon, mint egy olyan ember, aki képes lehet átvenni a karmesteri szerepet. Fabregas eladásából nagy pénzre ne számítsunk, ha megtörténik, mert az Arsenalnak van rá visszavásárlási opciója amiben 24 millió font körüli összeg szerepel( ha jól rémlik, de akörül mozog az ár, ez biztos) és szvsz az Arsenal tuti élni fog vele, ha elengedné a klub és ebből a pénzből nem hiszem, hogy tudunk jobb játékost hozni helyette. Megjegyezve, hogy idén magasan ő volt a legjobb kpályása a Barcának...
azt nem tudom, hogy Fabregas képes lenne e karmesteri szerepre,(eddig ebből semmi sem látszott) de abban biztos vagyok, hogy a Barcában legalább két középpályás jobb nála, úgy hívják őket hogy Iniesta és Xavi. de jön majd Rafinha is... Alexis kaliber pedig egy sem marad, ha ő elmegy az viszont tény hogy jobbat megérdemelne a csapat az ő helyére is.
pep71
Entrenador del Barça

2014.05.22. 18:03:50

mess2009
Director del Fútbol

2014.05.22. 17:55:00

engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
Capon
Llegenda del Barça

2014.05.22. 17:04:20

Ha ő megy és nem Pedro, annak az lesz az oka, hogy jobban pénzé tehető, többet lehet kapni érte. Ha pedig mindketten mennek, akkor egyértelmű, hogy gyökeres változást akarnak elől, ami azért nem teljesen indokolatlan.
Pedrot láttuk már egy csúcsra járatott jó csapatban, akkor ő is hozzá tudta tenni a magáét, elbírta a csapat, sőt nélküle a 6 kupás szezon sem lett volna 6 kupás, ez teljesen egyértelmű, fontos gólokat lőtt.
Most én megnézném Alexist is egy sikeréhes, nem leszállóágban lévő Barcában, érzésem szerint többet tudna hozzátenni mint az akkori Pedro abban a csapatban.
Bárhogy is lesz, megy vagy marad, én mindkét esetet megérteném.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.22. 16:03:20

Kár, hogy hatalmas előnye van Pedronak azzal, hogy saját nevelés. Ha nem így lenne szerintem nem Alexis lenne eladólistán.
Ha mégis mennie kell, amit én nagyon sajnálnék, talán jobb lenne a VB után. Chile ugyan bivalyerős csoportba került, de ha továbbjutnának és jól teljesítene felszökne az ára. Most nagyon jó csaptuk van, sok klasszis játékossal, van esély, hogy a hollandokat kiejtsék. A válogatottban rendre jó teljesítményt nyújt ami feltornászhatja az árát és több csapat is bejelentkezhetne érte.

Bár nem értem miért pont neki kellene menni. Nem tudom milyen taktikát akar majd LE, de ha folytatódik a 4-3-3 és a jobboson Messi, vagy valami hasonlóan gyenge védekezést bemutató játékos lesz Cuadrado előtt van egy olyan rossz érzésem, hogy még több gólt kapunk majd szélről.

Lehet itt mondani, hogy csetlik-botlik, meg kit érdekel, hogy védekezik, de nem egy góltól mentett meg minket azzal a munkával amit folyamatosan nyújtott a pályán.
Amellett 19 gól is magáért beszél, amiből elég sok életmentő volt.
Forca Barca!!!!
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.22. 15:40:28

Csbal írta:
etooka9 írta:
tatesz1990 írta: Én megtartanám Sánchezt, nem feltétlenül kell minden játékosnak brillírozni a meccseken. Az idén azért Messi mögött mégiscsak a második legeredményesebb játékosunk és minden egyes meccsen a lelkét is szétgürizi a csapatért. Nálam ez sokkal többet ér, mint Neymar flikk-flakkjai!
Az lehet, hogy minden meccsen szetguruzi a lelket, de az mar mas kerdes, hogy nem erunk vele semmit szinte. Neymar flikk-flakkja, ahogy te emlitetted pedig ma (is) hozott egy kis szint a jatekunba. Fel ora alatt tobb embert vert meg egy az egyben, mint a chilei tavasszal.
Nyaron mehet alibi Pedroval egyutt :!:
Lósz.rt. Egy nagy nulla volt a meccsen. Az hogy kétszer átlépi a labdát a védő előtt, már nem extra.
Ja lehet, de ezerszer jobb nezni, mint ahogy Alexis szerencsetlenkedik vagy csak szimplan vissza passzolja, mert valakit megverni egy az egyben keptelen.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.05.22. 15:27:00

Sajnálni fogom, ha elmegy. Sok szép pillanata volt nálunk, 2011-12-es idényben nagyon megszerettem, amikor egyenlített a Real Madrid ellen. Ugyanakkor másik szemem nevet, mert körülményes sajnos a labdával, de nem is kapott elég támogatást a pályán, de lehet, hogy a pályán kívül sem. Jobb helye lesz máshol, ahol ki tud teljesedni, rúghatja a szabikat, és nem szorul be mindig a szögletzászlóhoz, vagy a tizenhatos sarkánál. Kösz mindent, Alexis, ha nem maradnál! :wink:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MatyiG
Adminisztrátor

2014.05.22. 15:16:31

Nyugi, ha az ő góljával lettünk volna bajnokok szombaton, az Atléti elleni gólja lenne a kedvenced. :wink: :mrgreen:
Lezárt