Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Lehet, hogy Pedrotól láttál már 3 hónapos konstans jó teljesítményt, de az legalább 3 évvel ezelőtt volt. Az utóbbi 2-3 szezonban már 3 meccses jó teljesítményt sem látsz. Amellett Alexis sokkal jobban érzi a bemozgásokat, Pedro hiányosságai pedig lehet nem bántják annyira a szemedet, de sokkal több van belőle, és sokkal komolyabbak.Sanama írta: Pedro sem egy világklasszis játékos, viszont én sokkal inkább őt tartanám meg. Mégpedig azért, mert egyrészt tőle láttam már 3hónapnál tovább tartó jó teljesítményt, másrészt Pedro hiányosságai sokkal inkább olyan dolgok, amik nem "bántják annyira a szememet", mint Sancheznél. Illetve már bizonyította, hogy kegyetlen gólvágó, éles helyzetekben konstans tud gólt lőni, nem csak ha jó napja van. És nem csinálja azokat a dühítő hibákat, amiket Sanchez folyamatosan, pl. a tötyögés, rengeteg gondolkozás.
Di María vonaljátékos, Alexis nem. Az argentin futómennyisége a legnagyobb erőssége, Alexis azért szerintem összetettebb, támadóbb játékos. Elől kell hagyni és a 16-oson belül nyomást gyakorolni az ellenfél védelmére.hau30 írta:Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
A legtöbb esetben ott pont ez volt a gond. Neymart vonalszélsőként használták, ahol nem tudott annyira kibontakozni. Amikor Iniestaval, majd Albaval egyre inkább kezdték "megismerni" egymást ez változott és veszélyesebb is lett. Nagyon jól tudtak egymással váltani, nem véletlen, hogy a baloson többször kerültünk a védők mögé, csak a kevés mozgásnak köszönhetően nem jöttek be a centerezések és a második hullámban érkezőknek visszatett labdák.Gokuci írta: A másik oldalon Neymar ugyanez a kutya Albával karöltve.
Nincs szélső játékunk, és mivel Messi nem a védővonalba, hanem a középpályán helyezkedik el, még a 2 középsá védő is ki tud segíteni a szélekre, ergó minimum 3 ember védekezik a szélekkel szemben, ami már a 2 vonallal kiegészítve pont elég, hogy a helyzet közelébe se jussunk el, ahogy láttuk azt idén sokszor, hogy teljes volt a káosz a meddő mezőnyfölényben.
Bőven elég lenne, ha Dani Alves nem kotlana állandóan hátsójában, mert akkor nem kéne +1 védővel megküzdeni mindig, akit Alves húz oda.Chino írta:Di Mariat nem "hátrébb" rakták, hanem behúzták középre, hogy Bale átvehesse azt a pozíciót. Ez a mi rendszerünkben nem menne, mert Messivel "kioltanák" egymást, Benzema mögött volt elég helye, de itt Messi sokkal visszavontabb szerepkörben és nagyobb szabadsággal játszik.Ráadásul túlságosan telített lenne a középpálya. Di Maria Modric mellett még megfér, de egy Iniesta-Alexis-Cesc/Xavi sor nem működik.hau30 írta:Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
Di Mariat nem "hátrébb" rakták, hanem behúzták középre, hogy Bale átvehesse azt a pozíciót. Ez a mi rendszerünkben nem menne, mert Messivel "kioltanák" egymást, Benzema mögött volt elég helye, de itt Messi sokkal visszavontabb szerepkörben és nagyobb szabadsággal játszik.Ráadásul túlságosan telített lenne a középpálya. Di Maria Modric mellett még megfér, de egy Iniesta-Alexis-Cesc/Xavi sor nem működik.hau30 írta:Real idei menetelésében szerintem kulcsfontosságú volt, hogy Di Maria gyereket eggyel hátrébb rakták. Volt területe! Ha Alexis-vel kapcsolatban is meglépné LE akkor azzal nagyon sokat nyernénk. Nagyon sokat fut, szerelő készsége sem utolsó és lát a pályán(elég sok assistja volt-van) és nem utolsó sorban szemből érkezne a védőkre!
Nekem a harmadik tetszik:-) Akár még egy jó szereplésre is lehetne reménye Chilének a vb-n, de a védelem ehhez szerintem gyenge lesz komoly riválisok ellen.Gareth Tello írta:Chile 3-2 Egyiptom. Alexis: három gólpassz.
http://www.youtube.com/watch?v=489tLfH63WI" target="_blank
A második különösen szép megoldás volt.
Fabregasnál csak Iniesta az aki jobb nála. Xavi már (sajnos) nem úgy tolja, mint pár éve, nincsenek azok a gyilkos passzok, illetve lassítja a játékot. Akár mennyire fáj háttérbe kell szorítani Xavit és Fabregast kell előtérbe helyezni. Előbb vagy utóbb eljön mindenkinél ez az idő.mess2009 írta:azt nem tudom, hogy Fabregas képes lenne e karmesteri szerepre,(eddig ebből semmi sem látszott) de abban biztos vagyok, hogy a Barcában legalább két középpályás jobb nála, úgy hívják őket hogy Iniesta és Xavi. de jön majd Rafinha is... Alexis kaliber pedig egy sem marad, ha ő elmegy az viszont tény hogy jobbat megérdemelne a csapat az ő helyére is.pep71 írta:Menjen Fabregas persze...Fontosabb, hogy egy szélső marajdon, mint egy olyan ember, aki képes lehet átvenni a karmesteri szerepet. Fabregas eladásából nagy pénzre ne számítsunk, ha megtörténik, mert az Arsenalnak van rá visszavásárlási opciója amiben 24 millió font körüli összeg szerepel( ha jól rémlik, de akörül mozog az ár, ez biztos) és szvsz az Arsenal tuti élni fog vele, ha elengedné a klub és ebből a pénzből nem hiszem, hogy tudunk jobb játékost hozni helyette. Megjegyezve, hogy idén magasan ő volt a legjobb kpályása a Barcának...mess2009 írta:engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
azt nem tudom, hogy Fabregas képes lenne e karmesteri szerepre,(eddig ebből semmi sem látszott) de abban biztos vagyok, hogy a Barcában legalább két középpályás jobb nála, úgy hívják őket hogy Iniesta és Xavi. de jön majd Rafinha is... Alexis kaliber pedig egy sem marad, ha ő elmegy az viszont tény hogy jobbat megérdemelne a csapat az ő helyére is.pep71 írta:Menjen Fabregas persze...Fontosabb, hogy egy szélső marajdon, mint egy olyan ember, aki képes lehet átvenni a karmesteri szerepet. Fabregas eladásából nagy pénzre ne számítsunk, ha megtörténik, mert az Arsenalnak van rá visszavásárlási opciója amiben 24 millió font körüli összeg szerepel( ha jól rémlik, de akörül mozog az ár, ez biztos) és szvsz az Arsenal tuti élni fog vele, ha elengedné a klub és ebből a pénzből nem hiszem, hogy tudunk jobb játékost hozni helyette. Megjegyezve, hogy idén magasan ő volt a legjobb kpályása a Barcának...mess2009 írta:engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
Menjen Fabregas persze...Fontosabb, hogy egy szélső marajdon, mint egy olyan ember, aki képes lehet átvenni a karmesteri szerepet. Fabregas eladásából nagy pénzre ne számítsunk, ha megtörténik, mert az Arsenalnak van rá visszavásárlási opciója amiben 24 millió font körüli összeg szerepel( ha jól rémlik, de akörül mozog az ár, ez biztos) és szvsz az Arsenal tuti élni fog vele, ha elengedné a klub és ebből a pénzből nem hiszem, hogy tudunk jobb játékost hozni helyette. Megjegyezve, hogy idén magasan ő volt a legjobb kpályása a Barcának...mess2009 írta:engem rettenetesen idegesített az, hogy nem elég gólratörően játszik, de nem vitás inkább őt hagynám én is és nem Pedrót, ha pedig pénzt akarnak menjen Fabregas.
Ja lehet, de ezerszer jobb nezni, mint ahogy Alexis szerencsetlenkedik vagy csak szimplan vissza passzolja, mert valakit megverni egy az egyben keptelen.Csbal írta:Lósz.rt. Egy nagy nulla volt a meccsen. Az hogy kétszer átlépi a labdát a védő előtt, már nem extra.etooka9 írta:Az lehet, hogy minden meccsen szetguruzi a lelket, de az mar mas kerdes, hogy nem erunk vele semmit szinte. Neymar flikk-flakkja, ahogy te emlitetted pedig ma (is) hozott egy kis szint a jatekunba. Fel ora alatt tobb embert vert meg egy az egyben, mint a chilei tavasszal.tatesz1990 írta: Én megtartanám Sánchezt, nem feltétlenül kell minden játékosnak brillírozni a meccseken. Az idén azért Messi mögött mégiscsak a második legeredményesebb játékosunk és minden egyes meccsen a lelkét is szétgürizi a csapatért. Nálam ez sokkal többet ér, mint Neymar flikk-flakkjai!
Nyaron mehet alibi Pedroval egyutt