Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
pep71
Entrenador del Barça

2014.06.18. 16:53:13

Spanyolokra kiváncsi leszek, hogy össze tudják-e szedni magukat fejben. Elvileg, több embert is lecserél a kezdőben Del Bosque, ennek örülök, mondjunk nem pont Pedronak, de Fabregasnak mindenképpen és az lenne a legjobb, ha Koke kezdene még Xavi helyett.
Remélem behúzzák a meccset, mert szvsz a Brazilok ellen is van bőven esélyük, ha továbbjutnak a csoportból és jó meccs lenne az biztos.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.18. 16:11:12

BarcafanTomee írta:
Varatrix írta:
4 aranylabda áll szemben egy darab ígérettel.

Érzi az ember ezt a dolgot, de ez egy beszédes kis képecske, és akkor a arról nem is beszélünk, hogy a többi játékos között is marha nagy a difi. :shock:
Azt hiszem a mai válogatottból csak a középső védők vernék a régi csapatot, Silváék kontra Roque Junior :D , meg talán a kapusposzt.
Ha a 2002-es válogatott kezdőjét nézzük, Marcost szerintem semmiben nem múlja felül Julio Cesar. Azon a vb-n az egyik legjobb hálóőr volt. A védelem pedig úgy működött jól, ahogy volt, ezért nehéz összehasonlítani a középső védőket.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.06.18. 16:06:19

A németek nem csak a 4-0 miatt favoritok, legalábbis a szememben már eddig is ők álltak a piramis csúcsán, a portugálok elleni produkció pedig csak megerősített ebben. Viszont az egyeneskieséses szakaszban sok minden dönthet, egy jó adag szerencsére is szüksége lesz mindenkinek, mint mindig. Elég lehet egyetlen rövidzárlat is Löwéknél és már i elszálltak.
De bízom benne, hogy ezúttal nem állnak meg a dobogó alsó fokain.

A hollandok meggyőzőek voltak, de láttuk már őket szenzációsan kezdeni, aztán egy kicsit máshogy alakultak a dolgok. Ráadásul ez a csapat még fiatal és koránt sincs annyira mély keretük, mint a többi riválisnak.

Az olaszok is ott lesznek a végén erre akár mérget is vehetünk. :D

Sokan brazil-argentin döntőről álmodnak, de ez tényleg csak az álom kategória elnézve az eddigi teljesítményüket. A brazilok a hazai pályában bízhatnak, de ez szerintem kevés lesz. Messinek pedig szurkolok, hogy minél messzebb repítse a hazáját, de kötve hiszem, hogy elképzelés nélküli csapat(!) nélkül ez sikerülni fog.

Az angolok még jók is lehetnek ezen a vb-n, de egyelőre meg várnám még az uruk elleni meccsüket is. A franciáktól egyelőre nem tudom mit várjak, de szerintem semmi komolyat.

Egyébként a tegnapi brazil-mexikón már azért át lehetett érezni a hangulatot. A körítés megvolt, a meccsen is csak a gól hiányzott, egyébként kifejezetten jó volt. Itt a 2. körben pedig már élesedik a helyzet sok csapat számára, pl. ma a spanyol-chile meccs kifejezetten jónak ígérkezik.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.18. 15:54:24

Sanama írta:Más is van így vele, vagy csak én?
nekem az első meccsig semmi hangulat nem volt, aztán annyira magával ragadott azt egész, hogy a hajnali 3as meccset leszámítva mindent végig néztem az első perctől az utolsóig :D

-----------------

azért a régi brazil védelem sem volt rossz, 2006 ban pl. cafu-lucio-juan-robi carlos

sőt, az a védelem klasszisokkal jobb volt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.18. 15:51:42

Varatrix írta:

Érzi az ember ezt a dolgot, de ez egy beszédes kis képecske, és akkor a arról nem is beszélünk, hogy a többi játékos között is marha nagy a difi. :shock:
Azt hiszem a mai válogatottból csak a középső védők vernék a régi csapatot, Silváék kontra Roque Junior :D , meg talán a kapusposzt.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.06.18. 15:44:53

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.18. 15:41:10

Rivaldo11 írta:Azon gondolkodtam tegnap, hogy vajon meddig jutna ez a brazil csapat esetleg akkor, ha nem ők rendeznék ezt a vb-t...
Nem tudom megemészteni, hogy egy Fred viselheti a 9-es mezt, és egy Jo az alternatíva...
Ez fájdalmas.
Valamikor egy Mario Jardel, egy Giovane Elber, vagy egy Sonny Anderson a válogatott közelébe nem férhetett. Pedig egy Frednél nem kicsit voltak többek.
The difference:
https://twitter.com/FootballFunnys/stat ... 36/photo/1
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.06.18. 15:36:29

Azon gondolkodtam tegnap, hogy vajon meddig jutna ez a brazil csapat esetleg akkor, ha nem ők rendeznék ezt a vb-t...
Nem tudom megemészteni, hogy egy Fred viselheti a 9-es mezt, és egy Jo az alternatíva...
Ez fájdalmas.
Valamikor egy Mario Jardel, egy Giovane Elber, vagy egy Sonny Anderson a válogatott közelébe nem férhetett. Pedig egy Frednél nem kicsit voltak többek.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.06.18. 15:35:01

Egyszerűen nem köt le a mostani VB. Látom, hogy sok gól van, meg minden, de nem köt le. Spanyol meccset félidőnél ott hagytam, mondjuk azt a cumit nehéz volt nézni, meg volt más dolgom.

De pl. a francia meccset is feladtam 30perc után, a belgákra már oda se néztem, a brazilokat is elengedtem félidő után.

Valahogy nincs az a nagy VB hangulat a körülötte vagy csak szimplán nekem nincs VB hangulatom, nem tudom, de nagyon nem hoz lázba még .
Aztán ez a kieséses szakaszra lehet meg fog változni, de egyelőre nagyon érdektelen számomra az egész.
Én elég jól el vagyok, csak ne lenne néhány meccs ilyen későn. Angol Olasz például jó volt, de a végét nem élveztem mert már alig láttam :)
94:39 6 - 1
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.18. 15:32:47

Egyszerűen nem köt le a mostani VB. Látom, hogy sok gól van, meg minden, de nem köt le. Spanyol meccset félidőnél ott hagytam, mondjuk azt a cumit nehéz volt nézni, meg volt más dolgom.

De pl. a francia meccset is feladtam 30perc után, a belgákra már oda se néztem, a brazilokat is elengedtem félidő után.

Valahogy nincs az a nagy VB hangulat a körülötte vagy csak szimplán nekem nincs VB hangulatom, nem tudom, de nagyon nem hoz lázba még .
Aztán ez a kieséses szakaszra lehet meg fog változni, de egyelőre nagyon érdektelen számomra az egész.
Nalam is ugyanez a helyzet, mondjuk en megneztem eddigi majdnem osszes meccset, de nincs meg az a 'hu most vb van' hangulatom.

Az angol-olasz volt az ami igazan tetszett, a nemetek meszarlasa mellett. :mrgreen:
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.18. 15:28:57

Más is van így vele, vagy csak én?

Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.18. 15:20:37

LG írta: Szóval akkor az a nagyon sok VB, amit láttál az elmúlt kettő volt? :mrgreen:

Ettől függetlenül értem mit mondasz, van is igazság benne, Olaszország jó példa volt, bár pl. az EB-n a legendás formaidőzítésük mégsem volt annyira jó, az elődöntőben ellőtték az összes puskaporukat. De pl. a brazilok nem hinném, hogy olyan nagyon sokat tudnának még javulni, Fredből egy hónap alatt sem lesz klasszis csatár, és valószinűleg Alves sem tanul már meg védekezni.
A németekből meg pl. nem hinném, hogy annyira sokat kivett volna a portugálok elleni meccs, félgőzzel is simán alázták őket. Szerintem figyelni fognak rá, hogy le ne eresszenek a fontosak meccsekre.
Maradjunk abban kicsit többet, mint te! :) Viszont elcserélném veled, az életkorod miatt. :wink:

A francia elvileg lehetne jó példa, de az arabok elverése kezdésnek nem nagy dicsőség.
Az olaszokon nagy mákkal és gyenge játékkal sikerült túlvergődniük az egyenes kiesés első etapjában, ha jól emlékszem. A megnyert tizipárbaj adta meg azt a lökést nekik, ami után már nem lehetett őket legyőzni.

Nekem egyébként lehet szenilis vagyok, de a csoportmeccsekről mindig a 82-es VB ugrik be, ahol az olaszok több lőtt góllal tudtak elvergődni a csoportmeccsekből az egyenes kiesésig, ahol utána letaroltak mindenkit.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.18. 15:13:51

Nagyon sok VB-t láttam már, sosem nyert kiemelkedően kezdő csapat. 1 hónapig nem lehet topformában lenni.
Az olasz szurkolók sokat tudnának neked erről mesélni.
Pl. 98-ban a franciák nagyon jól kezdtek, 2002-ben a brazilokra sem mondanám, hogy rosszul kezdtek volna, mert az akkori török válogatott nagyon erős volt. Szóval akkor az a nagyon sok VB, amit láttál az elmúlt kettő volt? :mrgreen:

Ettől függetlenül értem mit mondasz, van is igazság benne, Olaszország jó példa volt, bár pl. az EB-n a legendás formaidőzítésük mégsem volt annyira jó, az elődöntőben ellőtték az összes puskaporukat. De pl. a brazilok nem hinném, hogy olyan nagyon sokat tudnának még javulni, Fredből egy hónap alatt sem lesz klasszis csatár, és valószinűleg Alves sem tanul már meg védekezni.
A németekből meg pl. nem hinném, hogy annyira sokat kivett volna a portugálok elleni meccs, félgőzzel is simán alázták őket. Szerintem figyelni fognak rá, hogy le ne eresszenek a fontosak meccsekre.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.18. 15:08:50

Barcaman1993 írta: Azért a 2002-es brazil csapat nem kezdett olyan rosszul már az elején sem.
Az egy "nem normális" VB volt, ahol a játékvezetők undorítóan tolták a házigazdákat, bárki került az útjukba az elődöntőig.
Mellesleg igazad van ebben ,mert az a csapat kiemelkedett akkor a mezőnyből, az olaszokon kívül senki nem tudta volna őket megszorítani, de hát mint tudjuk Byron Moreno úr és a bankszámlája másként gondolta. Talán a 70-es Vb-n volt ekkora különbség a győztes és a többi csapat között.
Mondjuk az a brazil csapat minden idők legjobb VB csapata is lett.

A németek például úgy lettek döntősök 2002-ben, hogy jórészt, bár nem teljesen Kahn vitte a hátán a csapatot.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.06.18. 14:59:20

Alcantara írta:Szó nem volt spanyolokról, általánosságban beszéltem a gyengén kezdő csapatokról.

Nagyon sok VB-t láttam már, sosem nyert kiemelkedően kezdő csapat. 1 hónapig nem lehet topformában lenni.
Azért a 2002-es brazil csapat nem kezdett olyan rosszul már az elején sem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.18. 14:48:55

fanpörszi 93 éves nagypapája :lol: nagy party arc lehet az öreg :lol:

https://pbs.twimg.com/media/BqaRKfyIAAACPoK.jpg" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.18. 14:37:53

Alfa írta:
Alcantara írta:A VB-k történetében még soha nem nyert olyan csapat, aki az első meccsen kirobbanó formát mutatott.
Most sem fog! A csoportkörből tovább kell valahogy jutni és ennyi.
A VB igazából az egyenes kiesésben fog elkezdődni.
Csak odáig el is kell jutni és pl ma a spanyoloknak meleg lesz a pite mert ha kikapnak akkor Xaviék elég hamar mehetnek nyaralni.
Már ne haragudj, ha nem értetted mit írtam, akkor kérlek ne reagálj rá ebben a formában, mert az "érvelésed" (??) gyenge lábakon áll.

Szó nem volt spanyolokról, általánosságban beszéltem a gyengén kezdő csapatokról.

Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.18. 14:25:15

Alcantara írta:A VB-k történetében még soha nem nyert olyan csapat, aki az első meccsen kirobbanó formát mutatott.
Csak odáig el is kell jutni és pl ma a spanyoloknak meleg lesz a pite mert ha kikapnak akkor Xaviék elég hamar mehetnek nyaralni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.18. 14:14:10

A VB-k történetében még soha nem nyert olyan csapat, aki az első meccsen kirobbanó formát mutatott.
Jester
Barça B

2014.06.18. 13:25:42

Fred statisztikái a Mexikó elleni világbajnoki csoportmeccsen: 50% passzpontosság, 0 csel, 0 megnyert fejpárbaj, 0 beadás, 0 helyzetkialakítás, 0 elkövetett szabálytalanság, 1 kaput eltaláló lövés.

Ez a brazil csapat szerintem nem fog VB-t nyerni, és szerintem pont a csatárposzt miatt, mert egyszerűen senkijük sincs oda. Neymar egyedül meg kevés.

A brazilok szerintem most eladnák a lelküket egy ilyenért:

http://www.youtube.com/watch?v=ePZZ2j4dmSY" target="_blank
100% pure awesomeness
Nervo
Capitá del Barça

2014.06.18. 13:17:24

A jelenlegi forma szerint és az első forduló alapján legalábbis, tudom hogy korai még de én egy Holland-Német döntőre tippelek így előre láthatólag. :D Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de eddig engemet ez a két együttes győzött meg a legjobban.A hollandok hátránya a fiatalok rutintalansága lehet, de Van gaal nagyon nagy tekintély és ő szerintem ezt kézben tudja majd tartani. A Németek pedig top esélyesek jó a védelmük, a kpjúk és van egy Müllerük is.Mi kell még :?: :lol: Ezzel nem írom le a spanyol csapatot, vagy a brazilokat, de nagyon összekell szedni magukat mert eddig ez a teljesítmény kevés. :roll: Attól tartok Maradonának igaza lesz. :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nervo 2014.06.18. 13:37:30-kor.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.06.18. 12:51:08

nálam az első kör alapján a sorrend:
Hollandia
Németország
aztán a Brazil, Francia, Olasz Argentín négyesből jöhetne ki egy harmadik hely....
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.06.18. 12:00:57

Nem tudom Piqué-t miért kell mellőzni, mennyivel jobb nála Ramos? Ráadásul Javi is egy torony, ő sem gyorsabb. (és még csak nem is kh)
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.18. 12:00:27

a csoportkörök után törlődnek a sárgák. utána hogy van? aki mondjuk a nyolcad meg a negyed döntőben kap egyet az kiszáll az elődöntőből?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2014.06.18. 12:02:20-kor.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.06.18. 11:30:27

Én cska azt ne mértem, Mata miért cska epizód szerepeket kap. :(
Kép
Lezárt