A németek nem csak a 4-0 miatt favoritok, legalábbis a szememben már eddig is ők álltak a piramis csúcsán, a portugálok elleni produkció pedig csak megerősített ebben. Viszont az egyeneskieséses szakaszban sok minden dönthet, egy jó adag szerencsére is szüksége lesz mindenkinek, mint mindig. Elég lehet egyetlen rövidzárlat is Löwéknél és már i elszálltak.
De bízom benne, hogy ezúttal nem állnak meg a dobogó alsó fokain.
A hollandok meggyőzőek voltak, de láttuk már őket szenzációsan kezdeni, aztán egy kicsit máshogy alakultak a dolgok. Ráadásul ez a csapat még fiatal és koránt sincs annyira mély keretük, mint a többi riválisnak.
Az olaszok is ott lesznek a végén erre akár mérget is vehetünk.
Sokan brazil-argentin döntőről álmodnak, de ez tényleg csak az álom kategória elnézve az eddigi teljesítményüket. A brazilok a hazai pályában bízhatnak, de ez szerintem kevés lesz. Messinek pedig szurkolok, hogy minél messzebb repítse a hazáját, de kötve hiszem, hogy elképzelés nélküli csapat(!) nélkül ez sikerülni fog.
Az angolok még jók is lehetnek ezen a vb-n, de egyelőre meg várnám még az uruk elleni meccsüket is. A franciáktól egyelőre nem tudom mit várjak, de szerintem semmi komolyat.
Egyébként a tegnapi brazil-mexikón már azért át lehetett érezni a hangulatot. A körítés megvolt, a meccsen is csak a gól hiányzott, egyébként kifejezetten jó volt. Itt a 2. körben pedig már élesedik a helyzet sok csapat számára, pl. ma a spanyol-chile meccs kifejezetten jónak ígérkezik.