Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Sanama
Llegenda del Barça

2015.04.12. 20:23:25

Bob_Marley írta:
Sanama írta:
De megint az van, hogy leírom a kritikát, te arra semmit nem reagálsz, csak nyomod a dumádat :D Imádom.
Messi dologra is reagáltam és a középpályára is. Most te erre azt írod, hogy én odaadnám Messi 4 aranylabdáját és társai. Nem tudok ezzel mit kezdeni, ha leírom és utána szerinted nem írom le. :D Felvetettél kritikát, amit azért nem érzek jogosnak, mert az eredmények is mutatják, hogy működik a jelenlegi dolog, s lehet neked smafu, hogy pl a középpálya stabilabb és kevesebb gólt kapunk, csak ezzel lehet például sikeresnek lenni. És elől ugyanúgy ott vannak a lehetőségek és a gólok is. Rendre uraljuk a meccseket, védekezésben kevesebb gólt kapunk, igen ezért írtam megvan a játék.

Ha nem olvasod el, vagy nem akarod megérteni akkor persze hogy soha nem jutunk egyről a kettőre. :D

Pontrúgás meg ugyanúgy semmi lenne? Modern foci egyik legnagyobb fegyvere a jól kivitelezett pontrúgás, óriási eredmény, hogy ebben is feljebb kapaszkodtunk a többiekhez, s nem utolsó sorban fizikálisan is feltudjuk venni a versenyt.
Ki a fene írta, hogy a pontrúgás semmi lenne? Hol olvastál ilyet?
Viszont én nem abba a játékba szerettem bele, ahol 1-1 pontrúgásból nyerték a meccseket 1 góllal, és ezt engedd már meg, hogy elmondjam, és kritizáljam LE-t.

Nagyon nagy érdemben reagáltál a kritikáimra, leírtad, hogy Messire régen is épített a csapat... :mrgreen:
Ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk, neked kéne érdemben cáfolni a kritikákat, amiket felvetek, nem fél fél mondatban elintézni egyet belőlük, és azt is olyan érvvel, hogy hát megy a játék, csak épp nem tudom neked mi számít játéknak...Vagyis de :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.12. 19:19:42

Sanama írta:
De megint az van, hogy leírom a kritikát, te arra semmit nem reagálsz, csak nyomod a dumádat :D Imádom.
Messi dologra is reagáltam és a középpályára is. Most te erre azt írod, hogy én odaadnám Messi 4 aranylabdáját és társai. Nem tudok ezzel mit kezdeni, ha leírom és utána szerinted nem írom le. :D Felvetettél kritikát, amit azért nem érzek jogosnak, mert az eredmények is mutatják, hogy működik a jelenlegi dolog, s lehet neked smafu, hogy pl a középpálya stabilabb és kevesebb gólt kapunk, csak ezzel lehet például sikeresnek lenni. És elől ugyanúgy ott vannak a lehetőségek és a gólok is. Rendre uraljuk a meccseket, védekezésben kevesebb gólt kapunk, igen ezért írtam megvan a játék.

Ha nem olvasod el, vagy nem akarod megérteni akkor persze hogy soha nem jutunk egyről a kettőre. :D

Pontrúgás meg ugyanúgy semmi lenne? Modern foci egyik legnagyobb fegyvere a jól kivitelezett pontrúgás, óriási eredmény, hogy ebben is feljebb kapaszkodtunk a többiekhez, s nem utolsó sorban fizikálisan is feltudjuk venni a versenyt.
Kép
Kép
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.04.12. 19:01:21

LE-nek sikerült stabilizálnia a kp-t, viszont ennek Ini issza meg a levét. Businak és Rakiticnek fekszik ez a taktika, Andresnak viszont nem igazán. De vajon mi lehet a megoldás? A támadótriónknak kell a hely, ezért a spanyolnak a megszokottól hátrébb kell játszania, de szerintem jelenleg csak így lehet megerősíteni ezt a kp-t különböző okokból kifolyólag.
Ha meg az MNS-nek sem megy, akkor is van miben bíznunk; a pontrúgásokban. Régebben ritkábban szereztünk gólt szögletből, mint láttam fehér hollót, de a mostani Barcának ez is egy nagy fegyvere. Tökéletes példa erre a Vigo elleni meccsünk, az MNS szinte sehol sem volt, majd jött egy beívelés és egy fejes(!) gól.
Egyszóval ez LE első idénye itt és mégis nagyszerűen állunk. Elsők vagyunk a bajnokságban, döntősek vagyunk a kupában és a Bl-ben is a legjobb nyolc között vagyunk.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.04.12. 18:58:02

A középpálya kiherélése nekem is a vesszőparipám, eddig a szezonban emlékeim szerint 2 meccs volt - pont a Sevilla elleni első, és utána az Apoel elleni -, ahol Barcához méltó középpályás játékot produkált a csapat, amúgy csak felvillanások vannak. Ezért nem is tudok elégedett lenni annyira Luchoval, nagyon sok jót csinált már az eddigi regnálása alatt, de nekem, aki élek halok a jó irányítókért és a nagy zsugáikért, ez a felfogás, amiben most játszunk annyira nem tetszik. Meg hát elég kétélű fegyver is, mint ahogy ez már sokszor kiderült.

Na mindegy, legyen ez a legnagyobb problémám egy 2 hónap múlva, hogy év végén behúzzuk a bajnokságot, engem meg mégse nyűgöz le annyira a csapat játéka.. :mrgreen:
Sanama
Llegenda del Barça

2015.04.12. 18:33:12

Bob_Marley írta:
Sanama írta:.....
Nem tartom jogosnak ezeket a felvetéseket, mert a játék megvan, az hogy tegyük oda Messinek eddig is megvolt. Eddig is neki kellett helyet csinálni, hogy kitudja használni a gyorsaságát és a jó labdáit. Most három emberre igaz ez. Belehetne sűríteni a dolgokat, de akkor abból megint csak az lenne, hogy ott vagyunk egymás hátán elől, s kapjuk a gólt kontrából.
Mit csinált a középpályából? Stabilabbnak érzem a középpályát, s ez nagyon fontos. Belépések ugyanúgy megvannak a támadó harmadba is, egyszerűen a fő feladat a labda biztonsága és a gyors visszazárás. Én ezt egyáltalán nem tartom hibának, mert láthatóan sokkal kevesebb gólt kapunk, s elől meg ugyanúgy megrúgják a magukét az emberek.
Jó hát Bob tudjuk, te egy gól nélkül lehozott fél szezonért odaadnád Messi 4 aranylabdáját...Meg még vagy 2 BL címet.
Milyen játék van meg? Épp ez az, hogy ez minden csak nem játék, bár a stabil középpálya, meg a kevés kapott gól lehet nálad annak minősül.
Én leírtam mit hiányolok, arra semmit nem reagáltál, már megint.
A középpályából mit csinált?
A világ egyik legjobb emberét ott beáldozta, és futásra, melózásra kényszerítette, az igazi képességeivel semmit nem kezd, nem ad neki lehetőséget, szabadságot.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.12. 18:25:56

Sanama írta:.....
Nem tartom jogosnak ezeket a felvetéseket, mert a játék megvan, az hogy tegyük oda Messinek eddig is megvolt. Eddig is neki kellett helyet csinálni, hogy kitudja használni a gyorsaságát és a jó labdáit. Most három emberre igaz ez. Belehetne sűríteni a dolgokat, de akkor abból megint csak az lenne, hogy ott vagyunk egymás hátán elől, s kapjuk a gólt kontrából.
Mit csinált a középpályából? Stabilabbnak érzem a középpályát, s ez nagyon fontos. Belépések ugyanúgy megvannak a támadó harmadba is, egyszerűen a fő feladat a labda biztonsága és a gyors visszazárás. Én ezt egyáltalán nem tartom hibának, mert láthatóan sokkal kevesebb gólt kapunk, s elől meg ugyanúgy megrúgják a magukét az emberek.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.04.12. 18:14:35

Rajta az egész idény fog elmenni, véleményem szerint. Talán a kupa összejön, de semmi több nem lesz.

Amit neki köszönhetünk az kb. annyi, hogy a csapatnak akkor megy a játék, ha az MSN-ből 2 nagyon jól játszik. Ha ez nem jön össze, akkor meg van lőve a csapat, és olyan van/lesz, mint tegnap a Sevilla ellen.

A középpályából nem tudom mit csinált, de szánalmas. Iniestát folyamatosan valami vízhordó szerepbe tolja, Rakitic is többet védekezik, mint támad, Busquets szintúgy.
Egyszerűen nincs középpálya előre játékban. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy ha az MSN nincs top formában, akkor semmi elképzelés, stb.

Az előre játékra amúgy is mi jellemző? Adjuk oda Messinek, betolja befelé, hátha ad egy szép labdát, rúgjuk be. Vagy Neymarnak dobjuk ki hátha befűz 2 védőt, és lesz belőle helyzet.

A középpályás szervezés, mint olyan, halott. Semmi. Elképzelés semmi. Így pedig nagyon nehéz.
És már hetek, talán hónapok óta 2 féleképp lő gólt a csapat:
Messi : vagy gólt lő, vagy egy szóló után ad egy olyan passzt, ami ziccer.
pontrúgás, ívelés.
Semmi más elképzelés nincs a csapatban, sajnos.

Nem tudom mikor láttam utoljára egy meccs alatt 3nál több háromszöget, vagy tudatos váltás, egyérintős lefordulást,stb.

UI: a Xavi csere nem volt hiba szerintem. Múlt héten bejött, most nem. Kb. ugyanaz volt a szitu, meg kellett volna tartani a labdát, és ésszel játszani, nem jött össze most.
Samper
Director del Fútbol

2015.04.12. 16:34:01

Önmagában ez az elszúrt meccse nem kerül LE pozíciójába - év közben most már semmiképpen nem lesz váltás. De ha nem lesz bajnok a Barca, akkor nyáron távozik a Bartomeu - LE tandem.
Feast4
Director del Fútbol

2015.04.12. 12:53:10

Egyértelmű, hogy hülyén cserélt. Középre a fáradó ember helyére kellett volna Mascherano előre pedig Suarez helyére Pedro. De nem rajta ment el és nem is lehet egy játékos nyakába varni. Döntő helyzetbe hibák sora okozta a 2 pont buktát. Majdnem mindenki sáros benne edzőtől játékosig.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.12. 11:55:15

nem rajta ment el a meccs, de ahogy csaba is írta, teljesen egyértelmű volt, h mascheranot kellett volna behozni, nem pedig xavit aki védekezésben kevés egy ilyen csapat ellen.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.12. 11:13:21

Az a csere abszolút elbaltázott volt, érthetetlen,hogy mit akart.
Abban a periódusban pörgött a Sevilla, kp-n rohantak át, talán egy MAscheranot kellett volna bepróbálni ott,nem egy lomha,ütközni nem tudó Xavit. (a tegnapi meccs ritmusa nem Xavinak való, pláne nem 1 gólos vezetésnél)

Szóval ezt elszabta, hibás ő is, a cseréért, illetve azért,hogy hagyta leülni a csapatot, enervált volt egész meccsen a kispadon most,szvsz.

Mindegy, reméljük ez még belefért, csak rossz így pontokat veszteni,hogy zsebben volt a meccs, és az ellenfélnek sokáig köze nem volt a történésekhez...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2015.04.12. 10:39:45

Valamilyen szinten hibás, ez egyértelmű. Lehet szépíteni a Xavi - Neymar cserét, de alapvetően elhibázott döntés volt, ugyanakkor sok meccs óta talán ez volt az egyetlen, ebben nagyon sokat fejlődött. Illetve Masch padoztatását sem értem. Rendben Mathieu jól fejel, mostanában veszélyes volt pontrúgásoknál blablabla, de akkor is a Piqué-Masch kettősünk a legerősebb.

Ezen viszont nem kellett volna elmennie a meccsnek. Ha alapvető taktikai hibákat csinált volna a nyakába, de két ilyen talált gólról nem tehet vagy, hogy üres kapura nem képesek a csatáraink betalálni.
A játékkal sem volt igazán gond, az első félidőben élmény volt, és a másodikban sem volt olyan gyenge.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2015.04.11. 23:25:48

Victor_Valdes írta:Vicc, hogy egy rosszabb meccs után (iksz a sevilla otthonában..ennek ellenére állunk mindenhol, bezzeg pár hónapja..) mindenki a fejét követeli. Máskor meg ő az atyaúristen. #-o :)

Ez nem az ő sara volt, egyéni hiba volt. Elkényelmesedni meg szokása a csapatnak, úgy cirka tíz éve legalább..
Mindig ez van, ha kikapunk vagy pontot vesztünk. Én se vagyok a legnagyobb pártolója de sokat fejlődött az utóbbi hónapokban és egy elszúrt meccsért nem kéne a fejét venni. Lehet ez még rosszabb is jobb is. Most nagy feladat előtt ál ő is és a csapat is. Elől maradtunk, de a Madrid is bukni fog még pontot. És igen, előállt az a helyzet, hogy ha bajnokok akarunk lenni minden meccset hozni kell. A PSG-re remélem összekapja a csapatot. Látványosan nem vagyunk csúcsformában, de ez még bőveb bőven változhat
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.04.11. 23:02:55

Vicc, hogy egy rosszabb meccs után (iksz a sevilla otthonában..ennek ellenére állunk mindenhol, bezzeg pár hónapja..) mindenki a fejét követeli. Máskor meg ő az atyaúristen. #-o :)

Ez nem az ő sara volt, egyéni hiba volt. Elkényelmesedni meg szokása a csapatnak, úgy cirka tíz éve legalább..
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.04.11. 22:43:18

Hihetetlen, hogy mennyi szakértő jelenik meg egy gyengébb meccs után. :D Főleg, hogy két egyéni hibán múlott, csapatszinten annyi gond volt, hogy elkényelmesedtünk, de a gyengébb játék köszönhető annak is, hogy a Sevilla összeszedte magát a második félidőre.

Szerintem a Neymar csere is rendben volt, negyed órával a vége előtt tartani akarta a labdát, defenzívebb csapatot akart, Neymarban sem nagyon volt már akkor ott a gól. Suárez összességében ma sokkal gyengébb volt, de fizikumából adódóan jobban megtartja elöl a labdát, míg Neymar cseleiből könnyebben lehet eladott labda, abból meg rögtön ott a kontra, ha a spori nem fújja be az esést. Egyedül annyi, hogy talán elég lett volna Pedrót beküldeni a letámadáshoz, nem Xavit, hogy kevesebb támadónk legyen, utóbbi talán válthatta volna Iniestát inkább.

Összességében rosszul játszottunk a második félidőben, de most ezért megint Enriquézni már baromság... :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
hank1ee
Director del Fútbol

2015.04.11. 22:26:03

Az a csere teljességgel érthetetlen volt. Mi indokolta Lajos pályán maradását, hogy névrokonok?
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
gg86
Jugador d'estrella

2015.04.11. 22:19:18

bojankrkic27 írta:véleményem szerint ma egy hibája volt.. de az óriási!
Neymar helyett Lajost kellett volna lehozni, vagy Iniestát.. szerintem ezen ment el a meccs :roll:
A Neymar cserét én sem értettem, viszont ha a brazil marad a pályán Pique akkor is el tudta volna adni a labdát. Bosszantó, hogy két nagy egyéni hiba miatt veszítettünk pontokat, én ezt nem varrnám az edző nyakába.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.11. 22:18:15

Suarezben szerintem bízott, hogy betudja brusztolni elől adott esetben, s megtartja a labdákat. Sajnos a brazil is kicsit elfáradt a második félidőre. Középpálya pukkant ki, de onnan Rakiticet vagy Busquetset nem nagyon lehetett volna kivenni, főleg miután Mbia érkezésével még fizikálisabbak lettek. Xavi behozatala jó döntés volt, sajnos egy labdaszerzés és 2:2 lett. Nem varrnám az ő nyakába, egy nehéz meccs volt, amilyenre számítani is lehetett, jól kezdtünk, harcosak voltunk, a gól megfogott minket, de a szünet után rendeződtek a sorok. Lehet Iniestát kellett volna lehozni, vagy Rafinhát behozni (esetleg Mascheranot), ezt sajnos már nem tudjuk meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.04.11. 22:39:26-kor.
Kép
Kép
Kép
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2015.04.11. 22:11:38

véleményem szerint ma egy hibája volt.. de az óriási!
Neymar helyett Lajost kellett volna lehozni, vagy Iniestát.. szerintem ezen ment el a meccs :roll:
Andris
Adminisztrátor

2015.04.11. 22:07:51

Tény,hogy papíron ő a felelős a ma látottakért.

Ha az elmúlt hónapok többnyire szuper játékáról nagy vonalakban ő tehet, akkor erről is. Én mindkettőt kétlem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.11. 22:00:47

Még ide nem ért el a küldjünk el mindenkit hullám, de ami késik nem múlik....Kezdem én, máglyára vele. :D
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.04.07. 15:49:20

zola8787 írta:Látjátok csak a bizalmat kell megkapnia, egyből teljesít. (mondjuk ha a Párizs ellen kiesünk + az Almeria meg a következő bajnokin nem nyerünk megint jön majd a fikázás :D)

veb: Csodálkozol? Hát Mtk edző is volt:D
Persze, hogy jön. Ha valaki a szép játékot feláldozza az eredményesért, akkor legyen is eredményes! Különben miről beszélünk?
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.07. 14:17:45

zola8787 írta:veb: Csodálkozol? Hát Mtk edző is volt:D
józsi bácsi azóta is abból él :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.04.07. 12:14:21

Látjátok csak a bizalmat kell megkapnia, egyből teljesít. (mondjuk ha a Párizs ellen kiesünk + az Almeria meg a következő bajnokin nem nyerünk megint jön majd a fikázás :D)

veb: Csodálkozol? Hát Mtk edző is volt:D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.07. 12:13:48

MR. TROMORT777 írta:Nagyon jó látni, hogy pontrúgásokból mennyire eredményesek vagyunk, de ami még szebb, hogy mennyire kevés gólt kapunk ilyen helyzetekből. Jó látni továbbá, hogy LE mellett egy jó stáb is van akikben bízik. Nem véletlenül ragaszkodott Unzué-hoz. Akinek egyébként Bravo-t is köszönhetjük, mert ő javasolta. Úgy néz ki, exportásként ehhez is ért.
kicsit hasonló helyzet mint anno frankiéknél, ott is inkább hank ten cate-t tartották az észnek :D
Kép
Lezárt