2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Jobbulást, és sok sikert!TZS írta:ELTE-PPKKralo írta: BMF-KVK
villamosmérnöki, automatika szak
Kitartás sorstárs! Te merre, és mit tanultál?
Testnevelés - Rekreáció szak.
Szerdán műtöttek porcsérüléssel, úgyhogy időm van készülni.
Egy nagy kalappal!
ELTE-PPKKralo írta: BMF-KVK
villamosmérnöki, automatika szak
Kitartás sorstárs! Te merre, és mit tanultál?
BMF-KVKTZS írta:Milyen szakon tanulsz, azaz végzel?Kralo írta:
Rám az államvizsga meghitt pillanatai várnak e hónap végén. Szintén izgi lesz.![]()
Rám is hasonló, meghitt államvizsgás pillanatok várnak 23-án, és júl. 1-én.
Milyen szakon tanulsz, azaz végzel?Kralo írta:
Rám az államvizsga meghitt pillanatai várnak e hónap végén. Szintén izgi lesz.
amikor engem felvettek anno, akkor júl 25-27 körül történt, sms-benlui1698 írta:Érettségizőknek és államvizsgázóknak egy kalappal.
Az nem tudja vki, hogy a fősulik mikor küldik a tájékoztatót, hogy felvettek v nem?
Figyelj a legjobba belehet kerülni 2esekkel Itt van nálunk a híres Nyíregyi Főiskola lalalalala XD az ének tanári szak 60 kemény pontpiton írta:Azért kíváncsi vagyok érettségi 2-sekkel milyen egyetemre,fősulira lehet bekerülni.Szerintem semmilyenbe.
Egy biztos, az öltönyiszonyod miatt nehezen léphetsz Vito Corleone nyomdokaiba.lionelmessi19 írta: A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom.
Általában a stréber kötsögök szokták sértésnek venni hogy ha azt mondják rájuk hogy strééééééébeeeeeeeeerFecooo írta: Mihu, nehogy könyvmolynak nézz
régen szabályosan sértésnek vettem, ha vki azt feltételezte, h sokat tanulok
egyetemen se viszem túlzásba, de itt már sajnos muszáj néha tanulni...![]()
Mihu, nehogy könyvmolynak nézzMihu írta:Pont hogy én műszaki pályára akarok menni![]()
Az írásbelijeim nem lettek rosszak (magamhoz képest). Egyszerűen ennyire lusta vagyok leülni és megtanulni a dolgokat![]()
Úgyhogy én nem olyan vagyok mint egyik osztálytársam, akinek még a szülei is úgy küldték középiskolába hogy kisfiam a kettes legyen meg mindenből minden év végén, érettségizz le és annyi. Úgyis jössz apádhoz a családi vállalkozásba. Én azért törekedtem a magamhoz képest elfogadható, jó teljesítményre.
ezzel teljes mértékben egyetértek... nekem is csak azért lett 1 db 4esem anno, mert bevezették az új érettségit, és próba cseresznye alapon nekimentem az emelt törinek, ami végül "csak" 4es lett... a többit természetesen sima 5össel húztam beRumig írta:Kicsit félreérthető volt, de amennyire tudom, most már olyan rendszer van, ha mondjuk műszaki irányban akarsz tovább menni, akkor megfelelő eredmények mellett pl a magyarból szerzett jegy egyáltalán nem számít. Ergo kettessel is lehet egyetemre menni (nyilván ha a többi eredmény jó)
Ettől függetlenül gondolom, h semelyik tárgyból nem kettesnek kéne a célnak lennie érettségin.
Istenem ez az emberbarca99 írta:Akkor hogy oldjuk egy kicsit a feszültséget, csekkoljátok le Kiss Ádámot és az érettségit. 2.30-ig bele lehet tekerni, utána jön.
Azért kíváncsi vagyok érettségi 2-sekkel milyen egyetemre,fősulira lehet bekerülni.Szerintem semmilyenbe.Rumig írta:Azért annyira ne parázzatok rá, ha nagyjából tudjátok, miről kell beszélni, akkor túl nagy baj már nem lehet.![]()
Az viszont elég szomorú, h már az érettségin is ilyen sokaknak az a cél, h csak legyen meg a kettes valahogy.Mi lesz így egyetemen?
Azért hajrá, keddig még sok idő van!
Bocsi, de egyetem? Háhá...Rumig írta:Azért annyira ne parázzatok rá, ha nagyjából tudjátok, miről kell beszélni, akkor túl nagy baj már nem lehet.![]()
Az viszont elég szomorú, h már az érettségin is ilyen sokaknak az a cél, h csak legyen meg a kettes valahogy.Mi lesz így egyetemen?
Azért hajrá, keddig még sok idő van!
fcbarca0827 írta:
Ez beszrás! Töriből egész 2. félévben feleltünk. Én 2 héttel suli vége előtt, szintén utolsóként kerültem sorra. Kihúztam az 1-es tételt! Akárcsak te. A tétel neve: Az athéni demokráciaIgaz én arra csak 3-ast kaptam...
Egyébként az 1848-as forradalmat ha húznám... Az de jó lenne!
Néztem a TV-be, végig nevettem!barca99 írta:Akkor hogy oldjuk egy kicsit a feszültséget, csekkoljátok le Kiss Ádámot és az érettségit. 2.30-ig bele lehet tekerni, utána jön.Le is van töltve az összes rész
.
Valószínűleg mikor elkezdem a felelést én se fogom tudni, hogy hanyadikán van elseje...
harmadéves leszek én is, majd akkor veszem fel harmadjára azt a szemét tárgyat...Ilúvatar írta:Most leszek harmadéves. Amúgy nálad is nagyon necces a helyzet, pláne ha most veszed fel újra harmadszorra...Fecooo írta:amúgy hanyadéves vagy Ilúvatar? én másod...
Ez beszrás! Töriből egész 2. félévben feleltünk. Én 2 héttel suli vége előtt, szintén utolsóként kerültem sorra. Kihúztam az 1-es tételt! Akárcsak te. A tétel neve: Az athéni demokráciaMihu írta: Hát minden suliban mások a tételek. Én attól félek hogy ellőttem tavaly meg tavalyelőtt az összes szerencsémet tételhúzásnál10 tételenként feleltünk. Kiadtak 10-et, feleltünk, kiadták a második 10-et, abból is feleltünk. Na most töri....4.-ben év végén feleltünk. Én voltam az osztályból a tök utolsó aki felelt
Egyszerűen elfelejtette a tanár hogy én még nem feleltem. 7-en voltunk akik még nem feleltek, kihívott 6 embert, csak engem nem
Mondom jó, el kéne kezdeni akkor tanulni. Valaki adja már ide a tételeit, hagy tanuljam meg őket 1 nap alatt
Megtanultam egész jól a démosz és az arisztokrácia küzdelmeit Athénban című tételt. Az volt az első. Megyek tovább, 56...ó mondom alapműveltség, Széchényi...megnéztük a filmet, elég az a 2-eshez...mentem tovább, ó mondom tudok én mindegyikről beszélni, ennyi volt a tanulás. Másnap ugye kihívott felelni a tanár. Kimegyek, kihúzom a borítékot. Kinyitom.....tétel címe: a démosz és az arisztokrácia polgárjogi küzdelme Athénban
![]()
![]()
![]()
Többiek szidták is Anyát
Most 5.-ben feleltem a 2. tízből. 48-at tudtam végig, a többiből meg ilyen negyedét, felét. Kimegyek, kihúzom, 48.....mondom kösssz srácok
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Úgyhogy félek hogy ezzel a kettővel ellőttem az összes lehetőségemet![]()
Néztem a TV-be, végig nevettem!barca99 írta:Akkor hogy oldjuk egy kicsit a feszültséget, csekkoljátok le Kiss Ádámot és az érettségit. 2.30-ig bele lehet tekerni, utána jön.
Jó de mint mondtam, hogy ha egy tételből egyetlen egy szót sem tudok, akkor miről rizsázzak?G-Jay írta:Érettségin középszinten nem kell félni. Kb a kettes azért jár mert arra sétáltál éppen. Ott vannak a források, atlaszok, verseskötetek, minden ami kell. Annyi alényeg hogy ne álljatok le, ne hagyjátok kérdezni őket, mert akkor lehet nehezebb válaszolni, mint rizsázni valamit.
Hát minden suliban mások a tételek. Én attól félek hogy ellőttem tavaly meg tavalyelőtt az összes szerencsémet tételhúzásnálfcbarca0827 írta: A törinél, mivel lehet használni az atlaszt és van fél óra felkészülési idő, ezért szerintem attól ne félj!Bár, amiket írtál tételeket azokról azt se tudom, hogy micsodák...
Nekem olyanok nincsenek...
Az angolra én se készülök, igaz nekem a próbaérettségim "csak" 4-es lett.![]()
Én is rájöttem így az elmúlt 3-4 napban, hogy a másfél hónapban többször elő kellett volna venni a tételeket...
Remélem szerencsém lesz a húzásnál! NAGYON NAGY SZERENCSÉM...
Sok sikert neked!