visca el barca írta:lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?
én továbbra is tartom amit mondogattam tito, meg martino alatt is: ezeknek tökmind1 ki az edző, ha van kedvük focizni és a kezdő legalább 2/3-a hozza amit tud, bárkit megvernek még most is.
A Sociedad ellen nagyon sz@rul meccselt, nem mérte fel jól a helyzetet és eltúlozta a rotálást, lehet hogy a Sociedadot is lenézte kicsit. A később visszaérkezőket pihentetni is akarta, de az lett a vége, hogy benézte. Arról nem is beszélek, hogy összességében a csapat helyzetkihasználása pocsék (volt a RSoc és a Vigo ellen is)...
Ha kicsit hatékonyabbak vagyunk, bőven lehet, hogy nincs 4 pont hátrány. Ettől még LE nem lenne jobb edző, ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért több egy edző munkája annál, hogy fölrakja a legjobb 11 embert és reménykedik, hogy kibírják sérülés nélkül meg nem fáradnak el szezon végére mondjuk egy háromfrontos versenyfutásban.
visca el barca írta: az agyonrotálás, a szereplők álladó forgatása abszolút mutatja h mekkora edző LE.
Ezzel alapvetően egyetértek, de ha tavaly nyáron valaki azt mondja, hogy olyan edzőnk érkezik, aki bátran kísérletezik, az alapfilozófiát megtartja, de a taktikai variációkat, a játékosok pozícióját variálja (uram bocsá' Messit visszateszi szélre), forgatja a csapatot, bátran nyúl a fiatalokhoz, Neymar és Messi formája javulásnak indul, a középpályánk kevésbé lesz átjáróház, mégha a kreativitása csökken is, a legkevesebb gólt kapjuk a ligában, igaz a gép döcögni fog, lesznek igen rossz meccseink, de alapvetően versenyben maradunk minden sorozatban... Hát én aláírtam volna.
Ettől még igaz, hogy LE átesik a ló túloldalára, szétrotálja a csapatot, nincs két egyforma kezdője, ha be is jön valami újítása korántsem biztos, hogy a bevált receptet alkalmazza legközelebb is, és jó eséllyel nem tudja elég jól kezelni az öltözőt, az egókat. Ki kell mondani, hogy ő is az egyik oka annak, hogy itt tartunk, ahol most (hozzáteszem, én nem látom drámainak a helyzetet, egy nyilvánvaló átalakulás közepén egy elbaltázott átigazolási időszak után...). Viszont sokakkal ellentétben én nagyobb bajnak látom, hogy az aranygenerációnk gerince (Messi, Busi, Pique, Xavi, Ini, Alves, de még talán Pedro is) öregedőben és/vagy formán kívül van, és a vezetőségnek nem sikerült a kényes posztokat megfelelő emberekkel pótolnia, és erre nem is lesz esélye 2016 januárjáig.
Összefoglalva sem a védelem, sem a középpálya nem világelit jelenleg, egyedül az MSN-trió az. De ha ez így van akkor ne olvassuk már rá LE-re ha világelit csapatrész nyeri a meccset.
visca el barca írta:... a legtöbb meccsen lévő motiválatlanság
Szerintem alapvetően sokkal motiváltabban játszunk mint az elmúlt években (Roura/Tata alatt), a tavalyi sétálós, 5km-es Messi idén bajt csinál a saját tizenhatosunknál, mert visszajön védekezni, a letámadás is intenzívebb, hatékonyabb stb...
Ettől még van baj a motivációval, de magukat hülyére nyert emberek motiválhatóságát legalább annyira meghatározza a jóllakottságuk, mint az edző. Alapvetően azt gondolom, hogy LE nem kifejezetten rossz motivátor, az más kérdés hogy mit lehet csinálni, ha egy EB-VB-többszörös BL győztes- többszörös spanyol bajnok, alapvetően öregedő tengelyt kellene visszatenni a helyes útra. Pique ha a hozzáállása, Xavi a formája miatt padra vagy lelátóra kerül, akkor eleve durci van, Alvesnek se alternatívája, se önkritikája, Messi meg kb azt csinál, amit akar! Ha LE kemény kézzel lép fel ellene fordul az öltöző, ha engedékeny, akkor meg kerülgeti a szent teheneket?
Azt gondolom, hogy ez egy eszméletlenül nehéz helyzet, amit Enrique csak hellyel-közzel old meg. A hellyel-közzel meg ide kevés... Viszont sajnos nem tudom sorolni, az olyan edzőket, akiben biztos lennék, hogy megoldják ezt.