Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Lehet, hogy volt, de kicsit nevetséges két hazai meccsre kiterjedő ultimátumot adni. Ez olyan, mintha inkább mentőöv lenne. Pont az idegenbeli elképzelés nélküli játék és gólképtelenség vezetett a bajnokságbeli lemaradáshoz. Ha ultimátum, akkor legalább két meccs legyen a Camp Noun kívül.mess2009 írta:nem tudom valójában volt e ultimátum, de gyanítom, hogy igenis volt
LE bevallotta: tudja, hogy pontvesztés esetén a lelátó újra őt fogja szídni. Ezért igyekszik a "közvélemény csapatát" játszani, vagy azt, amit annak vél.palesz77 írta:Tartok tőle, hogy emiatt Rafinhara mostantól javarészt támadóként fog inkább tekinteni..Yokozuna írta:Csak hát így négy csatár maradt, ami azért egy ilyen feszített tempó mellett könnyen kevés lehet. A szezon elején olyan csatár mellett kellett volna letenni a voksot, akit fokozatosan be lehetett volna építeni. Ez akárhogy nézem, szakmai hiba, és hát nem az egyetlen.
Tényleg bebizonyosodott amitől tartani lehetett. Nagyon fiatal még, gyakorlatilag át is ugrotta a B-csapatot.Yokozuna írta:Na végre egy hibáját, ha nem is beismerte, de legalább javította. Munir nem való az első csapatba, és most vissza is tette a B-be. Szerintem sokat ártott a srácnak, túl nagy terhet rakott a vállára, ami aztán agyonnyomta.
Csak hát így négy csatár maradt, ami azért egy ilyen feszített tempó mellett könnyen kevés lehet. A szezon elején olyan csatár mellett kellett volna letenni a voksot, akit fokozatosan be lehetett volna építeni. Ez akárhogy nézem, szakmai hiba, és hát nem az egyetlen.
Tartok tőle, hogy emiatt Rafinhara mostantól javarészt támadóként fog inkább tekinteni..Yokozuna írta:Csak hát így négy csatár maradt, ami azért egy ilyen feszített tempó mellett könnyen kevés lehet. A szezon elején olyan csatár mellett kellett volna letenni a voksot, akit fokozatosan be lehetett volna építeni. Ez akárhogy nézem, szakmai hiba, és hát nem az egyetlen.
Egy dolgot azért ne felejts el. Ennek a felsorolásnak több, mint a felében volt egy zenitjén lévő Xavi-Iniesta-Busquets középpálya, egy csúcsrajáratott Messi. Lehet mondani, hogy így igazoltunk rosszul meg úgy, de könyörgöm egy olyan Iniestat vagy xavit honnan lehetne előhúzni. De még akár egy két-3 évvel ezelőttit. Ezért változtatot és masszívabb kp mellett tette le a voksát. Nem tartom feltétlen hibának. És ott van még újra csak Ini, akinek ebben a rendszerben pont azt kellene ellátni amit itt hiányol mindenki, de sajnos túl van a zeniten, nem tudja már azt nyújtani.Mihu írta:Lehet itt beszélni a védekezés stabilitásáról, hogy arra lehet alapozni, de ha megnézzük, akkor az van, hogy soha nem kaptunk ilyen kevés gólt meccsenként, viszont nagyon régen nem szereztünk ilyen kevés pontot, és soha nem rúgtunk még ilyen kevés gólt meccsenként. A pontokat a gólokra adják. Hiába vagyunk stabilak hátul, ha nincs támadójáték, amiből gólt lehetne lőni. 7 darab 0 vagy 1 gólos meccset játszottunk a szezonban, ebből kétszer mi voltunk annak a bizonyosnak a rossz oldalán. Ez nem számít dícsérendőnek egy olyan csapatnál, ami mindig is a támadójátékáról volt híres.
Kapott és rúgott gólok 2008-2009 óta:
2009: 2,76/0.92-bajnoki cím, 6 döntetlen, 5 vereség
2010: 2,57/0,63-bajnoki cím, 6 döntetlen, 1 vereség
2011: 2,5/0,55-bajnoki cím, 6 döntetlen, 2 vereség
2012: 3,0/0,76-2. hely, 7 döntetlen, 3 vereség
2013: 3,02/1,05-bajnoki cím, 4 döntetlen, 2 vereség
2014: 2,63/0,86-2. hely, 5 döntetlen, 5 vereség
2015: 2,44/0,5, egyelőre 2. hely, 2 döntetlen, 3 vereség
Ott van a Real. 6 góllal többet kaptak mint mi, viszont egy meccsel kevesebbet játszva is 15-el többet rúgtak. Mennek is előttünk jó eséllyel 4 ponttal. Ez sok mindent elmond. És azt ne felejtsük el, hogy tavasszal megyünk a Bilbaohoz, Sevillába, a szomszédba és az Atlétíhez, plusz jön a Real meg a Valencia.
Talán azért, mert nem zseni. Eltérsz a témától, azt írtam, hogy konkrétan ehhez a meccshez, valamint nem lett ettől jobb edző, mint egy hete.visca el barca írta:lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?
engem se buksiznak meg a munkahelyemen, ha kedden jól dolgozok, a több nap mag átlag alatt teljesítek.
Balinho írta:A Sociedad ellen nagyon sz@rul meccselt, nem mérte fel jól a helyzetet és eltúlozta a rotálást, lehet hogy a Sociedadot is lenézte kicsit. A később visszaérkezőket pihentetni is akarta, de az lett a vége, hogy benézte. Arról nem is beszélek, hogy összességében a csapat helyzetkihasználása is pocsék volt úgy általában is , de a RSoc és a Vigo ellen kifejezetten.visca el barca írta:lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?
én továbbra is tartom amit mondogattam tito, meg martino alatt is: ezeknek tökmind1 ki az edző, ha van kedvük focizni és a kezdő legalább 2/3-a hozza amit tud, bárkit megvernek még most is.
Ha kicsit hatékonyabbak vagyunk, bőven lehet, hogy nincs 4 pont hátrány (a Soc ellen 1, a Vigo ellen 3 nézhetett volna be, ha nem hagyunk ki annyi helyzetet). Ettől még LE nem lenne jobb edző! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért több egy edző munkája annál, hogy fölrakja a legjobb 11 embert és reménykedik, hogy kibírják sérülés nélkül meg nem fáradnak el szezon végére mondjuk egy háromfrontos versenyfutásban, meg bízik a szerencsében. Nem az LE hibája, hogy nem mindig a tegnapi csapatot rakja fel és várja, hogy azok megnyerjék a meccset, aztán lesz ami lesz.
Ezzel alapvetően egyetértek, de ha tavaly nyáron valaki azt mondja, hogy olyan edzőnk érkezik, aki bátran kísérletezik, az alapfilozófiát megtartja, de a taktikai variációkat, a játékosok pozícióját variálja (uram bocsá' Messit visszateszi szélre), forgatja a csapatot, bátran nyúl a fiatalokhoz, Neymar és Messi formája javulásnak indul, a középpályánk kevésbé lesz átjáróház, mégha a kreativitása csökken is, a legkevesebb gólt kapjuk a ligában, igaz a gép döcögni fog, lesznek igen rossz meccseink, de alapvetően versenyben maradunk minden sorozatban... Hát én aláírtam volna.visca el barca írta: az agyonrotálás, a szereplők álladó forgatása abszolút mutatja h mekkora edző LE.
Ettől még igaz, hogy LE átesik a ló túloldalára, szétrotálja a csapatot, nincs két egyforma kezdője, ha be is jön valami újítása korántsem biztos, hogy a bevált receptet alkalmazza legközelebb is, és jó eséllyel nem tudja elég jól kezelni az öltözőt, az egókat. Ki kell mondani, hogy ő is az egyik oka annak, hogy itt tartunk, ahol most (hozzáteszem, én nem látom drámainak a helyzetet, egy nyilvánvaló átalakulás közepén egy elbaltázott átigazolási időszak után...). Viszont sokakkal ellentétben én nagyobb bajnak látom, hogy az aranygenerációnk gerince (Messi, Busi, Pique, Xavi, Ini, Alves, de még talán Pedro is) öregedőben és/vagy formán kívül van, és a vezetőségnek nem sikerült a kényes posztokat megfelelő emberekkel pótolnia, és erre nem is lesz esélye 2016 januárjáig.
Összefoglalva sem a védelem, sem a középpálya nem világelit jelenleg, egyedül az MSN-trió az. De ha ez így van akkor ne olvassuk már rá LE-re ha világelit csapatrész nyeri a meccset.
Szerintem alapvetően sokkal motiváltabban játszunk mint az elmúlt években (Roura/Tata alatt), a tavalyi sétálós, 5km-es Messi idén bajt csinál a saját tizenhatosunknál, mert visszajön védekezni, a letámadás is intenzívebb, hatékonyabb stb...visca el barca írta:... a legtöbb meccsen lévő motiválatlanság
Ettől még van baj a motivációval, de magukat hülyére nyert emberek motiválhatóságát legalább annyira meghatározza a jóllakottságuk, mint az edző. Alapvetően azt gondolom, hogy LE nem kifejezetten rossz motivátor, az más kérdés hogy mit lehet csinálni, ha egy EB-VB-többszörös BL győztes- többszörös spanyol bajnok, alapvetően öregedő tengelyt kellene visszatenni a helyes útra. Pique ha a hozzáállása, Xavi a formája miatt padra vagy lelátóra kerül, akkor eleve durci van, Alvesnek se alternatívája, se önkritikája, Messi meg kb azt csinál, amit akar! Ha LE kemény kézzel lép fel ellene fordul az öltöző, ha engedékeny, akkor meg kerülgeti a szent teheneket?
Azt gondolom, hogy ez egy eszméletlenül nehéz helyzet, amit Enrique csak hellyel-közzel old meg. A hellyel-közzel meg ide kevés... Viszont sajnos nem tudom sorolni, az olyan edzőket, akiben biztos lennék, hogy megoldják ezt.
Mondjuk a tegnapi játékunk kísértetiesen hasonlított a Celta elleni meccsre, semmi középpálya - támadásban -, és az MSN bombázta a kaput. Csak akkor nem ment be semmi, de amúgy egyáltalán nem játszottunk rosszul.visca el barca írta:lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?
A Sociedad ellen nagyon sz@rul meccselt, nem mérte fel jól a helyzetet és eltúlozta a rotálást, lehet hogy a Sociedadot is lenézte kicsit. A később visszaérkezőket pihentetni is akarta, de az lett a vége, hogy benézte. Arról nem is beszélek, hogy összességében a csapat helyzetkihasználása pocsék (volt a RSoc és a Vigo ellen is)...visca el barca írta:lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?
én továbbra is tartom amit mondogattam tito, meg martino alatt is: ezeknek tökmind1 ki az edző, ha van kedvük focizni és a kezdő legalább 2/3-a hozza amit tud, bárkit megvernek még most is.
Ezzel alapvetően egyetértek, de ha tavaly nyáron valaki azt mondja, hogy olyan edzőnk érkezik, aki bátran kísérletezik, az alapfilozófiát megtartja, de a taktikai variációkat, a játékosok pozícióját variálja (uram bocsá' Messit visszateszi szélre), forgatja a csapatot, bátran nyúl a fiatalokhoz, Neymar és Messi formája javulásnak indul, a középpályánk kevésbé lesz átjáróház, mégha a kreativitása csökken is, a legkevesebb gólt kapjuk a ligában, igaz a gép döcögni fog, lesznek igen rossz meccseink, de alapvetően versenyben maradunk minden sorozatban... Hát én aláírtam volna.visca el barca írta: az agyonrotálás, a szereplők álladó forgatása abszolút mutatja h mekkora edző LE.
Szerintem alapvetően sokkal motiváltabban játszunk mint az elmúlt években (Roura/Tata alatt), a tavalyi sétálós, 5km-es Messi idén bajt csinál a saját tizenhatosunknál, mert visszajön védekezni, a letámadás is intenzívebb, hatékonyabb stb...visca el barca írta:... a legtöbb meccsen lévő motiválatlanság
lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?visca el barca írta:Alcantara írta:...
lehet volt valami köze hozzá, de akkor a sociedad, malaga, meg a vigo ellen miért nem mutatta meg mekkora zseni?Alcantara írta:...
mondjuk ez már pepnél is megvolt, pedig ő egy félisten volt. ha kikaptunk, akkor kiismerték a taktikáját, mert nem tud megújulni, ha nyerünk, akkor meg hát ezekkel a játékosokkal bárki nyerne. ez törvényszerű. de ezt szerintem remekül kezeli lucho, (amit szerintem peptől vett át) el is mondja mindig, hogy a vereségekért őt okolják és ne mást.Chino írta:Nem védeni akarom, nem lett se jobb, se rosszabb edző a Soci meccs óta, az alapvető dolgok nem változtak, de azt igazságtalannak tartom, hogy ha veszítünk minden az ő hibája, ha nyerünk, akkor meg csak felküldte a csapatot, ők meg megoldották.
Próbálkoztak, de gyors volt a játékunk és főleg pontos ezért nem tudtak mit kezdeni. Griezmann, Turan, Tiago is folyamatosan támadták le az embereket, de sikerült mindig megtalálni az üres embereket, illetve kihasználni hogy ezzel több terület nyílik az ellenfél térfelén.macgabi írta:
A második félidőben letámadással védekeztek, amit amúgy senki nem szeret, és jobb napokon mi is így csináljuk. Valójában azt nem értettem, hogy ezzel miért várt Simeone a szünet utánig?
Gondolom szerinted semmi taktikát nem mondott nekik, csak annyit: oldjátok meg.visca el barca írta:ez teljesen egyértelmű. felküldte a 11 legjobb formában lévő játékost (ez még nekem is ment volna) és ennyi. onnantól kezdve a csak és kizárólag rajtuk állt a meccs. az, hogy ennyire motiváltak voltak, lehet az ő érdeme.
ez teljesen egyértelmű. felküldte a 11 legjobb formában lévő játékost (ez még nekem is ment volna) és ennyi. onnantól kezdve a csak és kizárólag rajtuk állt a meccs. az, hogy ennyire motiváltak voltak, lehet az ő érdeme.palesz77 írta:Jöhet majd a savazás ezért most, nem érdekel, de ez a meccs azért lett olyan amilyen, mert
1: az MSN a szezonban először a nevéhez méltóan működött
2: az Atletico az első félidőben fele akkora nyomás alá helyezett minket, mint a másodikban, így fickándozhattak a srácok elől..
gg86 írta: ..az első félidőben hatalmas tempót diktáltunk, a vendégek nem is tudtak ezzel mit kezdeni. Törvényszerű volt, hogy a második játékrészben visszább veszünk..