2008.02.08. 19:00:39
Jelenleg nem téma az edzőkérdés, ez vitán felül igaz. Nyárig marad minden a régiben, ebben a keretben bármennyire is szenvedünk mostanában, több van annál, minthogy lebőgjünk és 8. helyen zárjuk a szezont. A BL-helyek egyike tuti meglesz, ezalatt értem az 1-4 bármelyikét, bár a bajnoki esélyek nem túl nagyok az is tény. Így hát nincs más hátra, mint várni hétről hétre, hátha elindul valami. Azzal egyetértek, hogy nem kizárólag az edző a felelős, viszont az is vitathatatlan, hogy ha idén semmi sem jön össze, akkor másodlagos, hogy 2. helyen voltunk és mondjuk eljutottunk a BL-elődöntőig, Rijkaardnak mennie kell. Még egy cím nélküli szezont nem lenne szabad egy ilyen csapatnál simogatással elintézni.
Így azt gondolom, ha nem lesz semmi cím, akkor Rijkaard távozása kötelező lenne. Amennyiben erre sor kerül, ez önmagában nem lesz elegendő. Az elmúlt években nagy csatákat nyert csapaton is változtatni kell, idáig nagyjából az volt a jellemző, hogy vettünk, meghatározó játékosok nem távoztak. Ha eredménytelen lesz a szezon, ez is elkerülhetetlen. Ez nem azt jelenti, hogy kijelentem, R10, vagy Messi távozzon, kár nevekről beszélni a szezon végéig. Ráérünk megvitatni, ha gáz lesz, bízzunk benne, hogy ez nem fordul elő. De akkor mélyrehatóan át kell értékelni azokat a posztokat, ahol cserélni kell. Jelenleg egyébként szerintem Deco távozására van a legnagyobb esély, de természetesen több játékossal kapcsolatban is merülhet fel kétely.
Szóval azt gondolom, hogy jelenleg a cél, hogy bizonyítsunk, tegyünk meg mindent a címekért, az eredményekért és mivel az elnökség nyíltan és egyértelműen kijelentette, Rijkaard-al képzeli el a jövőt még mindig, az a feladat, hogy térjünk vissza a nekünk járó helyre/szintre, ebben a mi feladatunk, hogy támogassuk a csapatot. Véleményem nekem is van, de Budapestről egy fórumon nem váltom meg a világot. Nálam már Rijkaard rég nem lenne edző, de el kell fogadni, hogy nem én döntök. Fejeket fel és hajrá Barca!!!