Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
mess2009
Director del Fútbol

2012.06.28. 21:43:17

lehet, hogy sokan a Németeket várják a döntőbe én nem tartoztam közéjük, ezuttal dokumentálva ittvan valahol a keddi hsz.-emben. az viszont még most igaz, hogy a meccsnek nincs vége, de a véleményem nem változott az Olaszok mennek tovább. miért ? mert a Spanyol mellett a leg jobb a védelmük és a Cassano_ Balotelli kettőssel szemben csak Gomez áll !
az első félidő ezt igazolni is látszik, a Németek támadásaiból hiányzik az a kreativitás ami az Olasz védelem áttöréséhez kellene. egyelőre!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.28. 21:41:24

Podolskit nagyon le kéne hozni, mert fos az egész EB-n, ezen a meccsen meg aztán igazán.

Sajnos innen nincs túl nagy esély, a védelem nevetséges hibái miatt odalehet ez az EB is. De azért még bízok, h valahogy sikerül megfordítani, pl. ha Balotteli kiállítatná magát. az segítene vmit.

De attól tartok, h rengeteg helyzetük lesz a németeknek, de az olaszok szokásukhoz híven mindent megúsznak, aztán rosszabb esetben még a 3-at is bemákolják.

Érdekes, h Balotteli a spanyolok meg az angolok ellen kihagyta helyzeteit, itt meg belövi...miért van olyan érzésem, h a döntőben megint mindent kihagy? De már megszoktam. :mrgreen:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.28. 21:39:02

Balotelli ezeknél a gólörömöknél mit érez? Kész van a tag. :lol:

Sikerülne belepumpálni valahogy még mondjuk, kb. 3 iq pontot kajak jó játékos lehetne. De ezt tudjuk róla rég.

Olaszok innen sztem behúzzák.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.28. 21:38:46

Na, eddig elég pofás kis meccs.
Balotelli 2. gólja nem volt kicsi, de a gólöröme... annyira buta egy ember lehet (ahogy ki is néz).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.28. 21:36:47

Mihu írta:Mindenki annyira biztos volt benne, hogy a németek majd itt szépen bemennek a döntőbe, majd ott simán megverik a spanyolokat, én meg már mikor kiderült hogy olasz-német elődöntő lesz, akkor mondtam hogy várjunk még azzal...ez az olasz válogatott nagyon jó, és szerintem a támadófocit szerető közönség számára kifejezetten jó játékot játszik. A spanyolok ellen is abszolút eséllyel mennének fel a pályára. Én egyáltalán nem szeretem az olasz focit, mert állandóan csak védekeznek, de ez az olasz válogatott számomra kifejezetten tetszetős játékot mutat.
Részben igaz, de semmilyen újdonsággal nem hat az olasz játék, masszív jó középpálya remek védőkkel akik nagyon jók, Bonuccira gondolok vagy Balzarettire és elől megy gyorsan próbálják kiugratni a csatárokat.Ezt játsszák ősidők óta :D Most szerencsére Mario betalált s amúgy teljesen megérdemelten vezetnek az oalszok, okosan fociznak.S az egész EB alatt érezhető frissek, felszabadultak, Prandelli meg tényleg remek munkát végzett velük.

Mondjuk Balotelli második gólja után féltem le kell cserélni, mert nem tudja visszavenni a mezt :mrgreen:
Óriási játékos amúgy, kár hogy buta mint a főd.....
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.28. 21:36:37

ha az olaszok jutnak a döntőbe, én nekik foguk szurkolni! amugy is szeretem őket, és prandelli nagyon jó csapatot csinált a semmiből! és a masodik meccs után ugy formaciot váltottak, telejesen zökkenőmentesen sikerült átállniuk.

ha a 70. perc környékéig kihuzzak, onnan már meg lesz nekik. bár sztem a why always me lő még egyet :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.06.28. 21:36:25

Nem hiába, Prandelli alatt más focit játszik a csapat. Már az elődöntő is nagy szó a csapattól, de ha a döntő is meg lenne, az csodás lenne. És akkor nem folytatom, hogy mi lenne ha.. Na de először még be kell jutni, Forza Azzurri!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
geridoss
Director del Fútbol

2012.06.28. 21:32:25

Mihu írta:Mindenki annyira biztos volt benne, hogy a németek majd itt szépen bemennek a döntőbe, majd ott simán megverik a spanyolokat, én meg már mikor kiderült hogy olasz-német elődöntő lesz, akkor mondtam hogy várjunk még azzal...ez az olasz válogatott nagyon jó, és szerintem a támadófocit szerető közönség számára kifejezetten jó játékot játszik. A spanyolok ellen is abszolút eséllyel mennének fel a pályára. Én egyáltalán nem szeretem az olasz focit, mert állandóan csak védekeznek, de ez az olasz válogatott számomra kifejezetten tetszetős játékot mutat.
Sajnos egyet kell értenem veled, az EB előtt óriási olasz lebőgést vártam, de ez a csapat pozitív csalódás. Élvezetes, kreatív játékot játszanak, támadni és védekezni is tudnak, megtalálták a megfelelő egyensúlyt.
Németeknek szorítok, most sokkolt ez az első félidő. Bizakodom, hogy Löw egy kis életet lehel a srácokba, és a második félidőben sikerül egyenlíteni... Gomez kevés labdát kap, nem sokat van játékban, ezen kéne változtatni, és mindjárt más lehetne a meccs képe...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.28. 21:29:03

Mindenki annyira biztos volt benne, hogy a németek majd itt szépen bemennek a döntőbe, majd ott simán megverik a spanyolokat, én meg már mikor kiderült hogy olasz-német elődöntő lesz, akkor mondtam hogy várjunk még azzal...ez az olasz válogatott nagyon jó, és szerintem a támadófocit szerető közönség számára kifejezetten jó játékot játszik. A spanyolok ellen is abszolút eséllyel mennének fel a pályára. Én egyáltalán nem szeretem az olasz focit, mert állandóan csak védekeznek, de ez az olasz válogatott számomra kifejezetten tetszetős játékot mutat.
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2012.06.28. 21:27:05

odaniiii-a :D

Gabonatelli dupla.
Abi & Tito
Erxy
Entrenador del Barça

2012.06.28. 21:25:54

Hatalmas arc ez a Balotelli.. :lol:
Ezt most szépen bevágta, bár csúnyán beragadt ott a védő.
2-0!
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.28. 21:24:03

Piffff, Bal(fallosz)otelli!!!

Nah a csodanémetek ( :lol: :lol: ) picike bajban.

így tovább!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.28. 21:09:04

Ez az :twisted: Na akkor jöhet a beton catenaccio catenaccioja, németek mehetnének már igazán haza!!!! :twisted: Végre lassan elérkezik ez az idő is! :lol:

És hát az iq betyár meg csak betalált! :lol:

SUPERMARIO :mrgreen:
Idézem magamat, Balotelli sokkal jobb mint bármelyik német csatár, bizonyítja :D
Lassan kezd főni a kávé, hál Istennek!
Kép
Kép
Kép
Firefox
Capitá del Barça

2012.06.28. 21:08:15

Vezetnek a digók 8)
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
TT
Capitá del Barça

2012.06.28. 21:07:34

na de szépen összehozta Cassano, szép fejes 8)
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.28. 20:48:22

Azért félelmetes látni az olaszok arcát a himnusz alatt. Egy emberként énekelték végig, teljesen átszellemült arcca, nem csak úgy az orruk alatt motyogva, hanem teli torokból. A kispadon lévők is. Félelmetes. Valami ilyesmit gondolom hazafiság alatt. Mikor átérzik azt, hogy ők egy országot, annak állampolgárait képviselik a világ előtt.

Másik oldalról meg érdekes volt, hogy ugye az olaszoknál minden játékos igazi olasz. A németeknél viszont csak az igazi német játékosok énekelték a himnuszt. Özil vagy Boateng arcán lehetett látni, hogy abbbbbbbszolút semmi érzést nem váltott ki belőlük a himnusz. Gomez úgy vigyorgott, mint aki leküldött már 3 felest meg egy sört.
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.28. 20:18:15

Jó mérkőzést várok.
Németeknek szurkolok, mivel szeretném őket látni a döntőben, ám a Spanyolokat akarnám végső győztesnek, és igy nehezebb dolguk lesz.
Mindenesetre győzzön a futbal, hajrá!!!
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2012.06.28. 20:05:01

egy újabb unalmas meccs. néhány helyzetecske, de inkább laza labdajáratás 120 percig... azért ez eléggé csalódás, mert a Barca labdajáratását sikerült átvennie VDB-nek, de azért amikor Messi-Vill-Alexis ott vannak +Ini, Xavi, vagy Cesc akkor elég gólerősek!!! jelenleg a spanyol válogatottban nem igazán látom, ki is lenne az aki rugdosná a gólokat számolatlanul...
ma este az olaszok is tolnak egy 0-0-át, aztán a döntő is ugyanez lesz... ezen az EB-n ha 4-5 jó meccs volt, a többi "taktikus küzdelem", vagyis lazsálás, alibizés... semmi kiemelkedő... '86-tól nézem a világversenyeket, de ennyire semmilyen tornát..... :? alig várom, hogy kezdődjön a szezon és láthassam Messit, Villát és a többieket!!! 8)
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.06.28. 20:00:16

Na akkor jöjjön aminek jönnie kell! FORZA ITALY :D nagyon szerethető válogatott ez a talján :wink:

Off: a himnuszokat legalább annyira várom,mint a meccset :lol: imádom mind2t igazi lelkesítő,szinte már-már csataindulószerű dalok. A Magyar himnusz helyett én pl. a Hazám-Hazámot játszanám sportesemények ELŐTT,az okokat gondolom nem kell magyarázni
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.28. 19:59:02

Olaszország: Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Marchisio, De Rossi, Montolivo - Pirlo - Balotelli, Cassano.
Németország: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski - Gomez.

Forza Italia!
miihii
KHAL

2012.06.28. 19:58:03

sjd írta:
matador írta: A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.

Akárki akármit mond, a Barca-féle tiki-taka az egyik legdurvább, leginkább taktikus játékstílus, ami valaha kialakult. De tényleg, full taktika. Nem a támadófocira alapoz amúgy se elsősorban, hanem a labdabirtoklásra, és ez hatalmas különbség. Ha a támadófocira akarna alapozni, akkor nem lenne ennyi passz, nem akarnák ennyire dajkálni a labdát.

Jelenleg nálam a konkrét támadófocit a Real csinálja (annak ellenére, hogy nagyon nem bírom őket). A Barcáé abszolút labdabirtoklós játék, ami legalább annyira védekező, mint támadó, csak itt pont a labdatartás a védekezés eszköze.
Ok, elismerem, ez egy védekező taktika.
De még mindig ezzel a védekező taktikával lövik az 5-6 gólokat, és nem a Chelsea-féle focival. Valamint ez még mindig nem magyarázza meg pl. az angol válogatott nézhetetlen szenvedését. Ahogy azt sem, hogy ezzel szemben a németek látványos támadófocival is át tudtak gázolni (majdnem) mindenkin az elmúlt 2 év során.
Azért ki ne hozzátok már belőle,h bunkerfocit játszunk :mrgreen:

Nyilván igaz az alapelv,h a labda birtoklása az elsődleges cél,több okból is. Ha nálunk van,nem tud támadni az ellenfél,plusz ugye sanszosabb,h mi tudunk.Plusz ugye tényleg gyakorlatilag a védekezés is ebben merül ki,mivel inkább megtartjuk,minthogy elveszítve tényleges védekezésre kényszerüljünk,azaz hátra kelljen zárnunk.Valamint ugye fárasztóbb a labda nyomozása,mint a megtartása.
A különbség abban merül ki,h mit is akarunk a labdával.A BARCA játéka sokkal támadóbb alapesetben,jelzi a mindenkori 4-3-3, 3-4-3 felállás.Nem a 90 percen keresztüli darálás és presszió,de a folyamatos labdajáratással a rések keresése,altatás és időről-időre egy hirtelen ritmusváltással indul a bugi. És van a spanyol verzió,amiben a lényegében 4-6-0,4-5-(Torres=0) felállásban is megvan a labdatartás,de lényegében ezzel ki is merül a dolog.A ritmusváltás,gólratörés minimalizálva van és ezért unalmasabb ez a verzió.Előfordul,h a Blaugrana meccse is elég izzadtságszagú és statikus,de azért mégis minden pillanatban benne van a lehetőség,h egy villámgyors háromszögelésből hipp-hopp ott vagyunk a kapu előtt.A válogatottnál ez a jelenség sajnos elenyésző és nem annyira nem is lehet rá számítani,látva a meccseket.Pötyögnek,aztán ha találnak egyet,pötyögnek tovább.Ha nem,akkor is pötyögnek tovább,aztán max a 90 percből egy negyed óra a magasabb sebességre kapcsolás,de sajna ez is több periódusban esetleg. Van a BARCÁ-nál is ilyen "legyünk már túl rajta" meccs,nem is egy,de mégis sokkal több izgalom,tényleges akció,támadószellem fedezhető fel benne,még akkor is,ha nem szaggatják az istrángot.

A korábbi felvetésre annyit,h szerintem sem a BARCA okolható,h ennyire védekezőbb lett a foci.Amikor még csak nyomokban volt felfedezhető A JÁTÉK nálunk,akkor már gőzerővel dolgoztak a defenzív stratégián jó páran.A görög EB győzelem talán jobban okolható,mert ott csúcsosodott ki,h nulla futballal is lehet eredményt elérni.Aztán jött az edzőfejedelem és társai,akiknek lételeme a "taktikus" foci és sikereket értek el vele.Ráadásul a lóvé egyre nagyobb uralma is azt a csapásirányt erőlteti,h első a trófea,második a szép játék,tehát welcome célfutball.A tendencia már javában tobzódott a nemzetközi fociban,amikor mi elkezdtük ezt az űrfocit,ami valóban szinte belekényszeríti az ellent a defenzív stratégiába.De nem mindig ellenünk játszanak azok a csapatok,amelyek gyakran inkább leparkolják a buszt és inkább tördelik az ellenfél játékát,mintsem próbálnának építkezni.

Bár ezt a célfutballt,taktikus stratégiát át lehetne nevezni Bob-focinak,esetleg Bob-ozásnak :twisted: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.06.28. 20:03:29-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.28. 19:51:23

Capon írta: Az kizárt dolog mert nem tudom... :)
Lehet a szabadrúgásai 20 % eltalálta a kaput (az egész szezon során), de a tegnapi meccsen ez az arány nem emlékszem pontosan, de a 0-val vetekszik. És az egész EB-n ilyen fantasztikus eredményességgel lőtt kapura is!! Szóval nem értem mi volt a problem a hsz-emmel.
Bárki más ennyi kapurálövésből ilyen statot produkálna az az edzéseken 2 hétig nem kap labdát büntetésből.

szerk.: egyébként meg tisztán emlékszem, hogy odaát is nem keveset elégedetlenkednek, hogy miért mindig neki kell lőni szabikat. Annyira mégsem lehet olyan jó.
#-o #-o #-o

Úgylátom hogy nagyon nem ment át...a probléma ott volt a hsz-eddel, hogy azt írtad, hogy jó hogy Ronaldo nem rúgott 11-est, mert a meccsen is mindent talált, csak kaput nem. Erre meg írtam, hogy az, hogy lövésből és szabadrúgásból nem talál kaput, rohadtul nem függ össze azzal, hogy hogy lövi a 11-est. Arra írtam, hogy a Real-ban is ha a szabadrúgásainak a 20%-a találta el a kaput, már lehet sokat mondok, és ez egy borzalmas szám, viszont a 11-eseknél meg szinte sose hibázik. Lehet hogy egy meccsen 10 szabadrúgásból 5-öt 4 méterrel a kapu fölé rúg, 5-öt meg 4-el mellé, de 2 büntetőből 2-t kegyetlenül berúg. Úgyhogy nagy valószinűséggel tegnap is hiába lövöldözött össze-vissza mezőnyből, ha a büntetőpárbajban odaállt volna, szinte biztos hogy berúgta volna.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.28. 19:03:24

matador írta:
sjd írta: Azt még értem, hogy a Barca vagy a spanyolok ellen még a legattraktívabb csapat is 10 védővel fut ki, de BL-ben vagy egy világversenyen még ott van 14 v 30 csapat, akik nyugodtan alkalmazhatnának egy bátor játékot az össze többi meccsen. Arról nem is beszélve, hogy a 2009-es menetelésnél ösztönzőbb dolog nem is igazán volt a támadófutballra nézve az utóbbi időben, ld. a németek példáját, akik szintén rájöttek erre
A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.

Akárki akármit mond, a Barca-féle tiki-taka az egyik legdurvább, leginkább taktikus játékstílus, ami valaha kialakult. De tényleg, full taktika. Nem a támadófocira alapoz amúgy se elsősorban, hanem a labdabirtoklásra, és ez hatalmas különbség. Ha a támadófocira akarna alapozni, akkor nem lenne ennyi passz, nem akarnák ennyire dajkálni a labdát.

Jelenleg nálam a konkrét támadófocit a Real csinálja (annak ellenére, hogy nagyon nem bírom őket). A Barcáé abszolút labdabirtoklós játék, ami legalább annyira védekező, mint támadó, csak itt pont a labdatartás a védekezés eszköze.
Ok, elismerem, ez egy védekező taktika.
De még mindig ezzel a védekező taktikával lövik az 5-6 gólokat, és nem a Chelsea-féle focival. Valamint ez még mindig nem magyarázza meg pl. az angol válogatott nézhetetlen szenvedését. Ahogy azt sem, hogy ezzel szemben a németek látványos támadófocival is át tudtak gázolni (majdnem) mindenkin az elmúlt 2 év során.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.28. 18:48:06

matador írta:
sjd írta: Azt még értem, hogy a Barca vagy a spanyolok ellen még a legattraktívabb csapat is 10 védővel fut ki, de BL-ben vagy egy világversenyen még ott van 14 v 30 csapat, akik nyugodtan alkalmazhatnának egy bátor játékot az össze többi meccsen. Arról nem is beszélve, hogy a 2009-es menetelésnél ösztönzőbb dolog nem is igazán volt a támadófutballra nézve az utóbbi időben, ld. a németek példáját, akik szintén rájöttek erre
A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.

Végre vki korrekten megfogalmazta. Azért a Barca legalább a tiki-taka mellett gólszerzésre is törekszik, lő is szép számmal. A spanyol válogatottról ez már nem nagyon mondható el, ők szépen ellabdázgatnak mióta Del Bosque az edző, a gólszerzés már kevésbé fontos, főleg ha már egyet találtak nem nagyon törik magukat, h növeljék az előnyt. Azért érdekes, h azok a csapatok, akik találnak egy gólt, aztán beállnak bekkelni, a fórumon mindig pocskondiázva vannak, holott a spanyolok ugyanezt teszik, csak passzolgatnak Az ő játékukban sincs semmivel több őszinte foci. Ezen az EB-n is hallhattuk gyakran a füttyszót, úgy látszik, a közönségnek is megvan a véleménye erről a játékról. De az is elgondolkodtató, h itt a fórumon is sok olyan emberek gyomra sem veszi már be, akik egyébként a spanyoloknak szurkolnak.
Tudnának ők mást játszani, attól függetlenül is, h nincs Villa, hiába próbálják sokan erre kenni a dolgot. Érdekes módon voltak olyan momentumok az EB-n, mikor a spanyolok egy kicsit nyomni kezdtek(pl. tegnap hosszabbítás, v. az olaszok elleni utolsó harmada a meccsnek), akkor egyértelműen dominálni tudtak, az ellenfélnek akkor esélye sem volt. Sokkal simábban is eljuthattak volna a döntőbe a spanyolok, ha nem egy ilyen idióta edzőjük lenne. Ha megnyerik az EB-t, akkor persze Del Bosque lesz az isten, mert BL-t, VB-t, EB-t is tudott nyerni, de azért olyan nagy érdemrésze egyikben sem volt, főleg az utolsó kettőben. :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.28. 18:29:21

matadorral egyet értek ezeket már én is leírtam párszor, hogy ha a taktikus futballt vesszük akkor abban mi vagyunk a csúcs :D Illetve kiegészíteném azzal, hogy mi szó szerint lefárasztjuk olykor az ellenfeleinket s akkor jönnek az elcsúszások védekezésben.Barca ellen rohadt nehéz játszani nem csak a magas labdaképzettség miatt hanem a rengeteg labdanélküli mozgás, illetve a kollektív azonalli labdaszerzés miatt, amit írt is matador szó szerint arra kényszerítjük az ellenfelet menjen hátrébb-hátrébb s a végén ott a gól.

Mihu Puyolos okfejtéssel is egyet értek, ez lehagytam, illetve kiegészíteném hogy összességében mint ember is nagyon hiányzik a sörény a válogatottból.

off:
Minden csapatjáték alapja a jó védekezés, igen lesarkítva fontosabb, hogy ne kapjunk gólt ez az elsődleges.Amit írnak páran, hogy 10-15 vagy még régebben látványosabb volt a foci, ezzel nehéz vitatkozni ez így van, okok??
Elsődlegesen a területvédekezés magas szintre jutása véleményem szerint.Ezzel párhuzamosan jelentek meg a szélső védők nagyobb arányú szerepe, hogy támadásban + 2 embert fel lehessen küldeni és esetleg a szélen megbontani a jól védekező csapatot.És védekezésben meg a vkp-k szerepe nőtt meg, manapság gyakorlatilag a legfontosabb poszt a pályát széltében-hosszában be kell tudni játszani és gyakorlatilag egy mini kis söprögető ez a szerepkör, ráadásul most már (utóbbi 6-8 év) a támadásépítésben is komoly szerep hárul a vkp-ra, legkomplettebb legnehezebb poszt.Miért van ez így?Ismét csak a területvédekezés, aminek az alapja, hogy mindig a labdakörül minimum 2 embernek kell helyezkedni védve a passzsávokat, s ezt jól csinálva előre fele nem tud jönni az ellenfél csak oldalra illetve több emberrel csak hátra.Míg régebben sokkal több 1-1 elleni szitu alakult ki, amiből lehetett cselezni meghúzni stb, látványosabb volt, addig manapság gondosan ügyel mindenki erre véletlenül se kerüljön sor, ahogy pl átjátsszák a kp-át vagy lekésik valaki a mai fociban és azonnal ott a lehetőség a kapura lövés.Így a középpálya szerepe még inkább megnőtt, ahol a legtöbbet megy át a labda, s belül kell ovlasni a legjobban a játékot, hevidens, hogy minél távolabb legyen a kapunktól a labda, s lehetőleg szélen, ebben a vkp-nak van fontos szerepe, hogy a belső védőknek hátra besegítsen, oldalra besegítsen támadásban meg labdabiztos kell legyen, ott véletlenül sem lehet eladni a labdát, azonnal jön az ellentámadás lendületből a védelemre.

Úgy gondolom, hogy nem csak a videóbíró bevezetése lesz aktuális pár éven belül, de bizony a szabályok terén is lehetne mit megreformálni, tudom teljesen más a 2 sportág teljesen más izomzat kell hozzá s felkészültség de a kosárlabdában, pl ott is a játékot látványra a területvédekezés ölte meg.NBA-ben is lehet zónázni, de vannak megkötések (3 mp szabály) de látható pl ott is, aki jól csinálja a zónát annak nagyon nehéz pontot dobni, belülről lehetetlen is, csak külső dobások, ahogy fociban is 20-25 méteren belülre NEM LEHET bekerülni, plusz ugye itt 11 ember van, még nehezebb elosztani és körbe járatni a labdát üresre.NBA-ben is anno megreformálták, hogy ne lehessen 3 mpig a gyűrű alatt védekezni, pont azért mert drasztikusan esett a látvány, illettve sokkal pontszegényebbek lettek a meccsek.Össze lehet hasonlítani, hogy pl az EU kosárlabdában mennyivel másabb a játék, nyilván fizikálisan is gyengébbek a fehér játékosok illetve dinamikában, de azért ott is sok az amerikai ugróegér, s látható hiába elvileg gyorsabb a játék a zóna többek között ezért is jött létre, hogy lassítsa a játékot, s aki jól csinálja válhat az egész "unalmassá", mert az egyik capat passzol, másik körbe mozog majd vissza.Ugye kosárban van még támadóidő ez sincs fociban így igen "meg lehet ölni" a látványt totálisan.

A példa csak szemléltetés a kosárlabdával, bár azért sok hasonlóság van a 2 labdajáték között!

szerk: azt még elfelejtettem hogy viszont nagy módosítások nem lesznek, s ez a videóbíróra is igaz, még mindig a legnézettebb sportág, "felesleges" rajta változtatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.06.28. 19:18:31-kor.
Kép
Kép
Kép
Lezárt