Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Részben igaz, de semmilyen újdonsággal nem hat az olasz játék, masszív jó középpálya remek védőkkel akik nagyon jók, Bonuccira gondolok vagy Balzarettire és elől megy gyorsan próbálják kiugratni a csatárokat.Ezt játsszák ősidők ótaMihu írta:Mindenki annyira biztos volt benne, hogy a németek majd itt szépen bemennek a döntőbe, majd ott simán megverik a spanyolokat, én meg már mikor kiderült hogy olasz-német elődöntő lesz, akkor mondtam hogy várjunk még azzal...ez az olasz válogatott nagyon jó, és szerintem a támadófocit szerető közönség számára kifejezetten jó játékot játszik. A spanyolok ellen is abszolút eséllyel mennének fel a pályára. Én egyáltalán nem szeretem az olasz focit, mert állandóan csak védekeznek, de ez az olasz válogatott számomra kifejezetten tetszetős játékot mutat.
Sajnos egyet kell értenem veled, az EB előtt óriási olasz lebőgést vártam, de ez a csapat pozitív csalódás. Élvezetes, kreatív játékot játszanak, támadni és védekezni is tudnak, megtalálták a megfelelő egyensúlyt.Mihu írta:Mindenki annyira biztos volt benne, hogy a németek majd itt szépen bemennek a döntőbe, majd ott simán megverik a spanyolokat, én meg már mikor kiderült hogy olasz-német elődöntő lesz, akkor mondtam hogy várjunk még azzal...ez az olasz válogatott nagyon jó, és szerintem a támadófocit szerető közönség számára kifejezetten jó játékot játszik. A spanyolok ellen is abszolút eséllyel mennének fel a pályára. Én egyáltalán nem szeretem az olasz focit, mert állandóan csak védekeznek, de ez az olasz válogatott számomra kifejezetten tetszetős játékot mutat.
Azért ki ne hozzátok már belőle,h bunkerfocit játszunksjd írta:Ok, elismerem, ez egy védekező taktika.matador írta: A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.
Akárki akármit mond, a Barca-féle tiki-taka az egyik legdurvább, leginkább taktikus játékstílus, ami valaha kialakult. De tényleg, full taktika. Nem a támadófocira alapoz amúgy se elsősorban, hanem a labdabirtoklásra, és ez hatalmas különbség. Ha a támadófocira akarna alapozni, akkor nem lenne ennyi passz, nem akarnák ennyire dajkálni a labdát.
Jelenleg nálam a konkrét támadófocit a Real csinálja (annak ellenére, hogy nagyon nem bírom őket). A Barcáé abszolút labdabirtoklós játék, ami legalább annyira védekező, mint támadó, csak itt pont a labdatartás a védekezés eszköze.
De még mindig ezzel a védekező taktikával lövik az 5-6 gólokat, és nem a Chelsea-féle focival. Valamint ez még mindig nem magyarázza meg pl. az angol válogatott nézhetetlen szenvedését. Ahogy azt sem, hogy ezzel szemben a németek látványos támadófocival is át tudtak gázolni (majdnem) mindenkin az elmúlt 2 év során.
Capon írta: Az kizárt dolog mert nem tudom...
Lehet a szabadrúgásai 20 % eltalálta a kaput (az egész szezon során), de a tegnapi meccsen ez az arány nem emlékszem pontosan, de a 0-val vetekszik. És az egész EB-n ilyen fantasztikus eredményességgel lőtt kapura is!! Szóval nem értem mi volt a problem a hsz-emmel.
Bárki más ennyi kapurálövésből ilyen statot produkálna az az edzéseken 2 hétig nem kap labdát büntetésből.
szerk.: egyébként meg tisztán emlékszem, hogy odaát is nem keveset elégedetlenkednek, hogy miért mindig neki kell lőni szabikat. Annyira mégsem lehet olyan jó.
Ok, elismerem, ez egy védekező taktika.matador írta:A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.sjd írta: Azt még értem, hogy a Barca vagy a spanyolok ellen még a legattraktívabb csapat is 10 védővel fut ki, de BL-ben vagy egy világversenyen még ott van 14 v 30 csapat, akik nyugodtan alkalmazhatnának egy bátor játékot az össze többi meccsen. Arról nem is beszélve, hogy a 2009-es menetelésnél ösztönzőbb dolog nem is igazán volt a támadófutballra nézve az utóbbi időben, ld. a németek példáját, akik szintén rájöttek erre
Akárki akármit mond, a Barca-féle tiki-taka az egyik legdurvább, leginkább taktikus játékstílus, ami valaha kialakult. De tényleg, full taktika. Nem a támadófocira alapoz amúgy se elsősorban, hanem a labdabirtoklásra, és ez hatalmas különbség. Ha a támadófocira akarna alapozni, akkor nem lenne ennyi passz, nem akarnák ennyire dajkálni a labdát.
Jelenleg nálam a konkrét támadófocit a Real csinálja (annak ellenére, hogy nagyon nem bírom őket). A Barcáé abszolút labdabirtoklós játék, ami legalább annyira védekező, mint támadó, csak itt pont a labdatartás a védekezés eszköze.
Végre vki korrekten megfogalmazta. Azért a Barca legalább a tiki-taka mellett gólszerzésre is törekszik, lő is szép számmal. A spanyol válogatottról ez már nem nagyon mondható el, ők szépen ellabdázgatnak mióta Del Bosque az edző, a gólszerzés már kevésbé fontos, főleg ha már egyet találtak nem nagyon törik magukat, h növeljék az előnyt. Azért érdekes, h azok a csapatok, akik találnak egy gólt, aztán beállnak bekkelni, a fórumon mindig pocskondiázva vannak, holott a spanyolok ugyanezt teszik, csak passzolgatnak Az ő játékukban sincs semmivel több őszinte foci. Ezen az EB-n is hallhattuk gyakran a füttyszót, úgy látszik, a közönségnek is megvan a véleménye erről a játékról. De az is elgondolkodtató, h itt a fórumon is sok olyan emberek gyomra sem veszi már be, akik egyébként a spanyoloknak szurkolnak.matador írta:A Barca abszolút a labdabirtoklásra alapozza a játékát, ami magával vonzza azt is, hogy az ellenfélnek bőven van ideje visszazárni, a Barca védekezésere KÉNYSZERÍTI az ellenfeleket. Ennek a játéknak csakis ez lehet a következménye, hogy az egyik csapat gyors, rövidpasszos játékkal próbálkozik, a másik meg kontrákra rendezkedik be. Lehet, hogy nem vele indult, de a jelenlegi tendencia már nagyon is ennek köszönhető.sjd írta: Azt még értem, hogy a Barca vagy a spanyolok ellen még a legattraktívabb csapat is 10 védővel fut ki, de BL-ben vagy egy világversenyen még ott van 14 v 30 csapat, akik nyugodtan alkalmazhatnának egy bátor játékot az össze többi meccsen. Arról nem is beszélve, hogy a 2009-es menetelésnél ösztönzőbb dolog nem is igazán volt a támadófutballra nézve az utóbbi időben, ld. a németek példáját, akik szintén rájöttek erre