Arda Turan

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.07.03. 12:12:43

Ha ezeket zokszó nélkül tűrni fogja, és odateszi magát, akkor lehet végre beváltja a hozzá fűzött reményeket is.. Remélem kicsit átgondolja a dolgokat, mert csúcsformában tényleg nem rossz ő - bár nekem még mindig kérdéses, hogy a mi játékunk mennyire passzol hozzá, lévén már megunta a robotolást -, de azért elég felháborító nekem ez a hozzáállás, amit eddig produkált. Nagyon sokat kell javulnia, remélem Lucho is tisztázta ezt vele, és nem néz el neki már semmi apróbb gikszert se.
Tromort77

2016.07.03. 12:04:23

Tegnap róla volt szó a Catalunya Radio-ban. Az első évéről és a további tervekről. Itt a cikk róla:
http://www.weloba.com/the-staffs-discom ... erformance

-A FIFA ban káros volt rá, mert alapból nagyon könnyen szed fel plussz súlyt.
-A szakmai stáb túl elnéző volt vele és sokszor engedték haza Törökországba.
-Jól beilleszkedett a csapatba, de azon játékosok között is volt akik a legtöbbet szerettek eljárni szórakozni.

Ezért

-Július 19-től azaz a szezon első napjától figyelni fognak a súlyára.
-Heti kétszer az edző központban kell ennie, orvosi felügyelet alatt.
-Kevesebbet fogják hazaengedni Törökországba.
-Tanácsolni fogják neki, hogy járjon el kevesebbet éjszakánként.

Remélem ez a pocsék EB is jó hatással lesz rá és magára talál, mert ilyen mentalitással nem lehet. Szükségünk lenne egy jó Arda-ra.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.06.12. 16:24:30

Elképesztően gyenge volt ma. Amikor bejött Yilmaz akkor esett le, hogy basszus Arda a pályán volt. Remélem sikerül visszanyernie a formáját mert ez ide kevés lesz...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.06.10. 10:25:17

Kezdő gondolom idén is Iniesta-Rakitic. ( remélem idén nem ők fognak idén is 90%ban játszani, vkinek pihenni és kéne...)

Továbbá SR, aki szerintem bizonyított már.

Rafinha, sztem van benne potenciál, de nincs játékban.

Denis Suarez fiatal játszatni kell mindenképp.

Nem is értem LE-t, miért nem váltogatja a kp-t sűrűbben, az első 3as a döntő úgyis Busquets meg stabil kezdő.

Arda mit keres itt???? :lol: Egyhelyben álló, futni nem bíró játékával?? Pedig úgy bírtam Madridban, sőt mondhatni utáltam, mert annyira labdabiztos volt.
Kép
palesz77

2016.04.14. 12:13:08

LG írta:Nekem egyébként tegnap tetszett a játéka, kicsit tudott is lendíteni a csapat támadójátékán. A világot nem váltotta meg, de úgy gondolom, a jobbak közé tartozott csapaton belül. Annyit bántottuk mostanában, hogy ezt most le kellett írnom.
Egyetértek, a tegnapi kevés pozitívumok egyike ő volt nekem is. A véleményem mondjuk még mindig nem változtatta meg, mert a jó játékában se volt túl sok átütőerő nekem, de lefelé nem lógott ki tegnap, sőt. Pacsi a tegnapiért neki.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.14. 12:12:41

Bizok benne, hogy jó lesz idővel. Azért az Atletico meghatározó embere volt tavaly, és bizony nem gyengék a madridiak.
De még egyenlőre nem tud színt vinni a csapatunk játékába.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.14. 12:02:36

Nekem egyébként tegnap tetszett a játéka, kicsit tudott is lendíteni a csapat támadójátékán. A világot nem váltotta meg, de úgy gondolom, a jobbak közé tartozott csapaton belül. Annyit bántottuk mostanában, hogy ezt most le kellett írnom.
Feast4
Director del Fútbol

2016.04.10. 18:12:24

S.Agüero írta:Annyira adná magát, hogy szerdán továbblő minket a volt csapata ellen. :D
Vagy hozzávagja valakihez a cipőjét és emberhátrányban kell letollni a meccset.

Amúgy már azon is elgondolkodtam nem e a Bayern módszert alkalmaztuk a megvételekor."Inkább padozzon nálunk mint az ellenfélet erősítse." címszó alatt.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.10. 17:37:59

Annyira adná magát, hogy szerdán továbblő minket a volt csapata ellen. :D
palesz77

2016.04.10. 10:30:47

Zozzy 5 írta:a vállalt cselezési próbálkozásokról meg a szerelési kísérletekről tud vki dobni egy statot (akár a tegnapi meccsekről, akár másról)? egy középpályáshoz képest elég vállalhatatlannak érzem így szemre, de hátha tévedek és más a valóság.
Bl-ben 2x13 perc alatt se cselezési kísérlet, se szerelési. Bajnokságban 776 perc alatt 42 szerelési kísérlet, abból 17 sikeres. 20-ból 4 fejpárbajt nyert meg, 10 interceptionje van, és 21 szabálytalansága - egyedül Rakiticnek van több, aki majdnem 3-szor annyit játszott.. 23 cselkísérletből meg eddig 6 jött össze neki.

Itt vannak a statok a többiekével összesítve ha valakit érdekel - Ardánál át kell állítani a Spanyol Bajnokságra. Azok alapján nem vészes - ebből látszik mennyire mutatja be a statisztika a valós képet -, bár a szabálytalanságokban durva nagyon, meg 1v1-ben is elég gyér. Rafinhánál a tavalyit néztem, idén 250 perce sincs, annak nem lenne sok értelme, de át lehet állítani arra is.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.10. 09:56:11

palesz77 írta:A legutobbi 135 lejatszott perce alatt 3 sargat szedett ossze, ez 45 percenkent 1. Valencia ellen eltiltott lesz ha jol olvastam.
Tegnap eléggé rágyúrt a 2. sárgára is, meg is lett volna neki szvsz, ha LE nem kapja le. :? Én a védői közé tartozom, de irritáló, amit a pályán művel.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.04.10. 07:02:18

a vállalt cselezési próbálkozásokról meg a szerelési kísérletekről tud vki dobni egy statot (akár a tegnapi meccsekről, akár másról)? egy középpályáshoz képest elég vállalhatatlannak érzem így szemre, de hátha tévedek és más a valóság.
palesz77

2016.04.09. 22:47:45

A legutobbi 135 lejatszott perce alatt 3 sargat szedett ossze, ez 45 percenkent 1. Valencia ellen eltiltott lesz ha jol olvastam.
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.08. 22:19:26

Zozzy 5 írta:...
Ugyanígy gondolom én is.
Azt gondolja, hogy elég lehet 1-2 körömpassz, és a többit Messiék megoldják, az ünneplésnél meg odateszem magam. Kb. Ilyen felfogása lehet, mert az akarat 1 százaléka sem látszik rajta.
Suàrez is kihagyott csomót, a posztja sem volt meg, mégis odatette magát, kapart stb.
Sétálgat, futni nem tud, és ha ez nem változik akkot nyugodtan távozhat.
Nagyon meglepődnék ha nyârig változna a teljesítménye.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.04.08. 21:16:24

nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha megelégedett volna azzal, hogy révbe ért és megérkezett álmai csapatába, aminek végre ő is tagja, nem pedig a pénisz rossz oldalán állva aszisztál ahhoz, hogy kigurigázzák stb (mert ugye volt is ilyen nyilatkozata, amiben elmondta, hogy mennyire örül, hogy végre nem elszenvedni kell Messiéket, hanem velük együtt játszani). ebben tudom meglátni annak az okát, hogy semennyire nem töri magát. és az a nagyon nem biztató, hogy csereként beállva sem változik ez lényegesen, szóval nincs az, hogy basszus, most csere voltam, de beállok és megmutatom. ugyan úgy lötyög. nem tudom, hogy ez mitől változna meg, lehet, hogy egyszerűen tényleg nem illik ide, és túl volt misztifikálva az ő szerepe mint "nagy küzdő" az Atletis korszakában is.

ha nyárig folytatódik úgy nagyjából ez, amit most csinál, akkor szerintem is nyugodtan eladhatjuk, ahogy veb is írta korábban, az ő posztján van a legnagyobb választék a piacon. és valszeg már házon belül is felmerült a probléma, hogy ez így nem lesz jó, ha szárnyra kapnak már olyan hírek, hogy vmi kínai klub mennyit ajánlana meg ilyenek...
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.08. 19:00:03

Ibra volt szidva anno, hogy jobb napjain is erzodott, hogy nem itt kene jatszania, en a toroknel erzem most ezt. Es nyilvan palcat nem torok felette, javulhat meg. De jovore rajta kivul lesz 3 olyan kozeppalyas a keretben, akik vele fognak versenyezni a 12. jatekos szerepert, csak kozben stilusra jobban passzolnak ide, es melle tobb poszton is bevetheto mindegyikuk.
Régi téma, de én Ibrával is vitatkoznék. Szerintem jó lehetett volna is, ahogy az elején jó is volt, a visszaesésében meg nagy szerepe volt Guardiolának is, illetve kettejük viszonyának, + Messi középre kerülésének. Suarez is akkor lett igazán jó, mikor Messi kikerült jobb szélre, belőle meg igazi 9-es lehetett.

Abban igazad van, hogy már most is van, és még lesz is konkurenciája. De küzdjenek csak meg a helyért. Ha továbbra is ennyire súlytalan lesz a török, többieknek úgysem lesz nehéz dolga. Én egyébként jobban is örélnék, ha a saját nevelések közül kerülne ki a 12. ember, de azért ha már ennyi pénzért idehoztuk Ardát, nézzük meg, mit is tud, ne hamarkodjuk el az ítélkezést felette. LE-nek gondolom voltak, sőt, még vannak is tervei vele, és eddig Douglast leszámítva elég jól igazolt, de ő meg külön kategória. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.08. 17:42:37

Mindenki többet vár(t) tőle, de szerintem még bizonyítványt nem lehet így osztani, hogy hiába edzett csak kihagyott fél évet. Ha ugyanez van mondjuk Decemberben akkor bőven meg kell kongatni a harangokat.

Hozzáteszem minden kritika jogos felé, én is kivagyok akadva hogy ennyi, főleg melóban, de amíg nem kap egy teljesen új lapot egy felkészülés után, mindenféle eltiltás nélkül, addig nem tudom ezt kijelenteni hogy pl adjuk el.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.04.08. 17:27:00

palesz77 írta:
Ehhez kepest Arda eddigi teljesitmenyebol nem ez jon le nekem. Volt 2-3 jo meccse - az elso meccsen engem is jol "beetetett" :D -, de donto tobbsegben lassu es lotyogos jatekot mutat. Ibra volt szidva anno, hogy jobb napjain is erzodott, hogy nem itt kene jatszania, en a toroknel erzem most ezt. Es nyilvan palcat nem torok felette, javulhat meg. De jovore rajta kivul lesz 3 olyan kozeppalyas a keretben, akik vele fognak versenyezni a 12. jatekos szerepert, csak kozben stilusra jobban passzolnak ide, es melle tobb poszton is bevetheto mindegyikuk. Egyedul a rutin szol a torok mellett veluk szemben, de en nem latom azokat a kepessegeit egyelore, amikkel a mi jatekunkat cserekent beallva javithatna.. Itt is szinte mindenki a vedekezeset emeli ki, ami valoban magas szintu - volt a Ticoban -, de a masik 3 delikvens is vedekezik kokemenyen, szoval ennel tobb kene azert.

Ugyhogy ha egy zsiros kinai ajanlat jonne erte, es ennek hala meg tudnank jobban erositeni a keretet - nem elszornank Pogba fele sztarigazolasokra a pluszpenzt -, akkor en siman eladnam, mert nelkule is siman meg tudjuk oldani a kozeppalyas kerdest. Ha marad az se zavar, de jovo ilyenkorra szerintem 7. szamu kozeppalyas lenne akkor mar - remelem ramcafol.

Mondjuk 40 millioert - vagy 47, nem is emlekszem mar - en annal boven tobbet varnek.. :D
Ezt nagyon adom. Nem azt vártam tőle, hogy megváltja a világot, de ennél azért sokkal többet képzeltem. Főleg hozáállásban. Azt se lehetne mondani, hogy egy faék játékos, mert az ATMA talán legkreatívabb játékosa volt. (lehet mondani, hogy az nem nehéz stb. de látszott rajta, hogy technikás) Itt ebből semmit nem látunk. Nem arra gondolok, hogy a farkán pörgesse a labdát és sarokkal adja a gólpasszokat, de annyira idegen test, hogy nem igazán tudom ráfogni a kihagyásra. Lehet olyan, hogy nem jönnek be a megoldásai, mert fél év az fél év, de nem látom azt, hogy ez megváltozna.
Nyilván kell még adni neki időt és én szeretném a legjobban, hogy beváljon, de nem egy rutintalan játékos, aki még hibázhat de benne van a fejlődés lehetősége. Naagyon reménykedem benne, de jelenleg ami mellette szól az az ára.
Jelenleg SR-t is elé helyezném, de ha Rafinha ott folytatja ahol abbahagyta és még fejlődik (mert benne megvan ez a faktor) nem tudom mennyire lenne értelme itt tartani.
Még egyszer hangsúlyozom, nem mondtam le róla, de eddig attól a szinttől távol van, amire számítottam a kihagyását is beleszámítva.
Forca Barca!!!!
palesz77

2016.04.08. 16:59:59

LG írta:Rakiticre is sokan mondták, hogy nem ide való, azóta meg kulcsember lett. Persze ehhez kell az alázat, és a rengeteg munka amit elvégez, és ez az, amit eddig egyáltalán nem látok a törökben, és ami meglepő, és egyben szomorú számomra, mert az Atleticoban nem ilyen volt. De hátha LE be tudja törni.
Rakitic az elso felkeszulesi meccstol latszott, hogy stilusra passzol ide. Az, hogy ki mennyire van megelegedve a mutatott jatekaval mas teszta, de szerintem senki nem latja ugy, hogy "idegen test" lenne. Vidalnal nekem szinten ez a helyzet, passzolni passzol ide, csak sanszos, hogy kezdo nem lesz. Pedig o is kihagyott fel evet, es a jateka is megkerdojelezheto sokszor, megis teljesen mas a ket szitu. Suarezzel is ez volt, nyomiskodott eleget, de erezni lehetett, hogy ha elkapja a fonalat vegre, akkor nagyon beindul..

Ehhez kepest Arda eddigi teljesitmenyebol nem ez jon le nekem. Volt 2-3 jo meccse - az elso meccsen engem is jol "beetetett" :D -, de donto tobbsegben lassu es lotyogos jatekot mutat. Ibra volt szidva anno, hogy jobb napjain is erzodott, hogy nem itt kene jatszania, en a toroknel erzem most ezt. Es nyilvan palcat nem torok felette, javulhat meg. De jovore rajta kivul lesz 3 olyan kozeppalyas a keretben, akik vele fognak versenyezni a 12. jatekos szerepert, csak kozben stilusra jobban passzolnak ide, es melle tobb poszton is bevetheto mindegyikuk. Egyedul a rutin szol a torok mellett veluk szemben, de en nem latom azokat a kepessegeit egyelore, amikkel a mi jatekunkat cserekent beallva javithatna.. Itt is szinte mindenki a vedekezeset emeli ki, ami valoban magas szintu - volt a Ticoban -, de a masik 3 delikvens is vedekezik kokemenyen, szoval ennel tobb kene azert.

Ugyhogy ha egy zsiros kinai ajanlat jonne erte, es ennek hala meg tudnank jobban erositeni a keretet - nem elszornank Pogba fele sztarigazolasokra a pluszpenzt -, akkor en siman eladnam, mert nelkule is siman meg tudjuk oldani a kozeppalyas kerdest. Ha marad az se zavar, de jovo ilyenkorra szerintem 7. szamu kozeppalyas lenne akkor mar - remelem ramcafol.
Bob_Marley írta:És örülnénk mi ha két évvel ezelőtti Robi szintet hozna. :D
Mondjuk 40 millioert - vagy 47, nem is emlekszem mar - en annal boven tobbet varnek.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.08. 16:38:38

Igen, ez nem szó szerinti kihagyás, de látható hogy totál idegenként mozog, ergo hiába edzett a többiekkel valami mégse klappol. Én csak erre a fél év meccs nélküli időszakra tudok gondolni.

És örülnénk mi ha két évvel ezelőtti Robi szintet hozna. :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.08. 16:35:09

Bob_Marley írta:Egyelőre feltétlenül meg kell legyen felé a bizalom, mert fél év kihagyás az azért sok.
azért tegyük hozzá, hogy a fél év kihagyás, az meccsnélküliséget jelent. edzeni, taktikát gyakorolni, fizikailag készülni bőven volt ideje. neki kellene lennie a legpörgősebb, legharapósabbnak a keretből, egyrészt a frissessége, másrészt a habitusa alapján, erre nagyjából a 2 évvel ezelőtti sergirobi szintjét hozza.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.08. 15:05:33

Egyelőre feltétlenül meg kell legyen felé a bizalom, mert fél év kihagyás az azért sok. Én nem tudom elképzelni hogy valakivel ekkorát forduljon a világ, csak a kihagyásnak tudom be. Bakker az elején még poénkodtunk vele, hogy majd kell neki pár nyugtató, mert alapvetően annyira pörgős kis játékos (ezt láttuk az Atleticoban tőle) és kapar, dobálózik cipővel, stb. Most meg mintha csak kóvályogna sokszor és keresi a helyét. Lemegy ez az időszak, egy felkészülés és utána már valóban nem lehet kifogás, de most így még azt mondom hogy nem lehet őt megítélni. Én szurkolok neki, mert ilyen emberekre mindig nagy szükség van, akik több poszton bevethető csupaszív emberek, ebből egyelőre nem sokat látni, de ez volt a TIcoban....
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.08. 12:31:40

A szezon végét várjuk meg legalább, mielőtt pálcát törünk felette. Ha a maradék időben sem tud épkézláb teljesítményt felmutatni, akkor azt mondom én is, hogy talán jobb lesz túladni nyáron. De ha lesznek biztató meccsei, akkor én adnék neki lehetőséget a következő szezonban, mert azért vmit igenis tud a srác, amiért ide hoztuk, még akkor is, ha eddig semmit nem mutatott belőle. De az új igazolásoknak nálunk azért idő szokott kelleni a beilleszkedésre, + a fél szezon kihagyás sem mindegy. Lehet mondani, hogy Rafinha is kb. ennyit hagyott ki a sérülése miatt, de ő itt nevelkedett, + a felnőtt csapatban is lehúzott már jó pár meccset, szóval neki nem kell tanulnia a játékunkat.

Rakiticre is sokan mondták, hogy nem ide való, azóta meg kulcsember lett. Persze ehhez kell az alázat, és a rengeteg munka amit elvégez, és ez az, amit eddig egyáltalán nem látok a törökben, és ami meglepő, és egyben szomorú számomra, mert az Atleticoban nem ilyen volt. De hátha LE be tudja törni.
Feast4
Director del Fútbol

2016.04.08. 08:56:10

Mit lat benne?Szerintem a megvétele leginkább egy: Tudunk neves játékost eltiltás alatt is venni! kirohanás volt.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2016.04.07. 23:35:14

palesz77 írta: D. Suárezt visszavesszük a nyáron - 99% -, lesz 3 olyan játékos a középpályán, akik jobban passzolnak - szerintem - a csapatba, még ha máshol a török lehet jobb lenne náluk. Ha meg a kínaiak vinnék, akkor nem keveset kaszálhatnánk vele, ami a nyári erősítéseknél még jól jöhetne.
Én igazából ezt emelném ki. Ne felejtsük el, hogy a Lucho-féle középpálya lényege, hogy megszűrjék az ellenfél támadásait, a védekezést már legalább a félpályánál megkezdjék illetve a labdabiztosság. Ennek gépezetként kell működnie. Egyénieskedésre ott az MSN.

A török esetében szó sincs arról, hogy a belét kihajtaná a pályán, viszont a gépezetbe sem illik - még - bele. Az, hogy jól fedezi a labdát az édeskevés, ha nem tudja jól leadni. Annyi játékideje pedig nem lesz a feljavulásra, mint Iniesta-nak, Piqué-nek vagy Alves-nek volt... :roll:
Őszintén szólva nem tudom Lucho mit lát benne, mert nálunk olyan poszt nincs a csapatban, ahol a török eddig játszott. Nálunk soha nem lesz az igazi. A csatárposztra kevés, a középpályához pedig pontatlan és körülményes.
Lezárt