Bajnoki Mérkőzések 07-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Pedro10
Jugador del Barça

2007.12.24. 15:43:54

"Játékvezető barátom is megmondta, hogy ez 11-es"

Madridos a spori? :D
Azáldójátnéki.
Léfe
Entrenador del Barça

2007.12.24. 15:43:09

Xavi 1 tipikus vizhordó játékos és nem igaz, hogy se nem védekezik se nem támad. Szerintem mind a kettőben jó de egyikben sem klasszis. Ennek ellenére minden csapatba kell minimum 1 ilyen játékos. A lényeg ott van, hogy Ő nem egy mérkőzéseket eldöntő klasszis, de nem is baj. Neki tipikusan akkor megy, ha megy a csapatnak. Beleilleszkedik a játékba, de nem dönti el a találkozokat.
Fecó
Maxi
Entrenador del Barça

2007.12.24. 15:23:17

10robinho írta:Akkor csak 2 kérdés: eltalálta a védő a lábát vagy nem? Eltalálta a védő a labdát vagy nem? ha az elsőre igen, a másodikra nem a válasz, akkor 11-es volt, és eléggé elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy ne ez legyen a válasz. Játékvezető barátom is megmondta, hogy ez 11-es. az volt a baj,h robinho túl látványosan esett, de ettől függetlenül felrúgták. Az pedig 11-es. Na de ez már lényegtelen, a lényeg,h nyertünk. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Mindakettőre nem a válaszom!Robinho feldobta magát és kész!Béke és kellemes ünnepeket!(akkor sem volt tizi :wink: )
Forca Barca
10robinho
Barça C

2007.12.24. 15:20:48

Akkor csak 2 kérdés: eltalálta a védő a lábát vagy nem? Eltalálta a védő a labdát vagy nem? ha az elsőre igen, a másodikra nem a válasz, akkor 11-es volt, és eléggé elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy ne ez legyen a válasz. Játékvezető barátom is megmondta, hogy ez 11-es. az volt a baj,h robinho túl látványosan esett, de ettől függetlenül felrúgták. Az pedig 11-es. Na de ez már lényegtelen, a lényeg,h nyertünk. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Maxi
Entrenador del Barça

2007.12.24. 15:17:14

Pedro10 írta:Nem volt 11-es.Igaz Robinho bolondot csinált pár védőből.Főleg Puyolból.
Feldobta magát.
Köszönöm!Már azthittem én vagyok hülye!A többi viszont igaz, Puyolt nem egyszer megetette!
Forca Barca
Pedro10
Jugador del Barça

2007.12.24. 15:15:25

Nem volt 11-es.Igaz Robinho bolondot csinált pár védőből.Főleg Puyolból.
Feldobta magát.
Azáldójátnéki.
Maxi
Entrenador del Barça

2007.12.24. 15:12:54

10robinho írta:
Maxi írta:
Ennyi erővel az első félidőben egy szögletet követően Deco beadásánal is kézzel ért bele Ramos a labdába, akkor az is tizi lett volna!Sztem Robinho esetének köze nem volt tizihez, ezt ő is tudta különben jobban reklamál!
Arra gondolsz amikor az arcához kapta reflexből a kezét mert fejbelőtték volna? mert a szabályok szerint az nem 11-es. (amúgy igy se látszott tisztán, hogy fejbelőtték v kézzel ért bele) Ellentétben azzal, hogy valakinek kirúgják a lábát miután elhúzta a labdát. Ha te azt nem láttad 11-esnek, akkor nem tudom nálad mi a 11-es. ennyire nem kéne elfogultnak lenni. Elhúzta a labdát a védő lekésett és elrúgta a bokáját. Tipikus 11es, örülj, hogy nem adta meg.
Ezért írtam, hogy ennyi erővel, mivel az sem volt az!Egyáltalán enm vagyok elfogult mivel ha az lett volna beismerem, de nálam az nem volt tizenegyes, ahogy Robinhonál sem mivel nem is reklamált érte, márpedig ha az lett volna hidd el elég hevesen reklamál!Nálam akkor sem volt tizi ha 20 állítjátok!a másik meg az, hogy lehet jobban örültem volna egy 0-3nak ha végre benő Laporta feje lágya és elküldi ezt a dilettánst(By:Varga Tamás)És mint mondtam egy másik topicban megérdemeltétek a győzelmet!
Hol itt az elfogultság?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maxi 2007.12.24. 15:13:57-kor.
Forca Barca
10robinho
Barça C

2007.12.24. 15:05:44

Maxi írta:
10robinho írta:bocsi, nem akarok senkibe belekötni, de ha a bíróval vagytok elfoglalva, akkor érdemes megemlíteni, hogy a legnagyobb hibáját a Real kárára követte el, amikor nem adott 0-1-nél 11-est robinho felrugásáért, ami pedig egyértelműen az volt.
Ennyi erővel az első félidőben egy szögletet követően Deco beadásánal is kézzel ért bele Ramos a labdába, akkor az is tizi lett volna!Sztem Robinho esetének köze nem volt tizihez, ezt ő is tudta különben jobban reklamál!
Arra gondolsz amikor az arcához kapta reflexből a kezét mert fejbelőtték volna? mert a szabályok szerint az nem 11-es. (amúgy igy se látszott tisztán, hogy fejbelőtték v kézzel ért bele) Ellentétben azzal, hogy valakinek kirúgják a lábát miután elhúzta a labdát. Ha te azt nem láttad 11-esnek, akkor nem tudom nálad mi a 11-es. ennyire nem kéne elfogultnak lenni. Elhúzta a labdát a védő lekésett és elrúgta a bokáját. Tipikus 11es, örülj, hogy nem adta meg.
Maxi
Entrenador del Barça

2007.12.24. 15:00:00

Nerazzuri írta:Hát azt állítani, hogy Makelele fizikai adottságai hasonlóak mint Xavié az kb annyira felel meg a valóságnak mint, hogy (ja és ez a másik kedvencem) Messi látványosabban játszik mint CRonaldo...
Pedig igenis!C.Ronaldo 70% fölöslegesen csinálja a cselt, nálam az nem látványos, ez nem azt jelenti, hogy nem nagy focista!Messi nem csinál "kamu" cseleket!
Forca Barca
Maxi
Entrenador del Barça

2007.12.24. 14:57:53

10robinho írta:bocsi, nem akarok senkibe belekötni, de ha a bíróval vagytok elfoglalva, akkor érdemes megemlíteni, hogy a legnagyobb hibáját a Real kárára követte el, amikor nem adott 0-1-nél 11-est robinho felrugásáért, ami pedig egyértelműen az volt.
Forca Barca
Nerazzuri
Barça C

2007.12.24. 14:55:36

Hát azt állítani, hogy Makelele fizikai adottságai hasonlóak mint Xavié az kb annyira felel meg a valóságnak mint, hogy (ja és ez a másik kedvencem) Messi látványosabban játszik mint CRonaldo...
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2007.12.24. 14:43:59

Nerazzuri írta:Teljesen egyetértek Ftorres9-el... Elég sok Barcelona meccset láttam már de abszolút nem érzem úgy, hogy Xavi egy a szó valódi értelmében "klasszis" lenne..Persze nyilván jó játékos, másképp nem játszana ott ahol, de véleményem szerint nem klasszis! Védekezésben már csak fizikai adottságai miatt sem nyújthat kiemelkedőt, passzai meg közvetlen környezetére korlátozódnak. Gondolom valami hasonlót kellene játszania mint Pirlonak a Milanban , de azért ég és föld a kettő....(itt a végső passzokra gondolok amelyek közvetlen gólhelyzetet teremtenek)
Makelele egy vasgyúró talán??
Na-na...én úgy látom Xavi azér nem kis lasztikat ad....!Nem mindig a gólpasszt kell nézni....lehet,h előtte volt egy sokkal fontosabb passz is!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
10robinho
Barça C

2007.12.24. 14:38:56

bocsi, nem akarok senkibe belekötni, de ha a bíróval vagytok elfoglalva, akkor érdemes megemlíteni, hogy a legnagyobb hibáját a Real kárára követte el, amikor nem adott 0-1-nél 11-est robinho felrugásáért, ami pedig egyértelműen az volt, ezt mintha sokan elfelejtenék, vagy lehet, hogy mindenki akkor ment ki egy sörért, csak gondoltam, hogy megjegyzem.. ha az bemegy, és 2-0, akkor végképp vége lett volna...
Nerazzuri
Barça C

2007.12.24. 14:38:40

Teljesen egyetértek Ftorres9-el... Elég sok Barcelona meccset láttam már de abszolút nem érzem úgy, hogy Xavi egy a szó valódi értelmében "klasszis" lenne..Persze nyilván jó játékos, másképp nem játszana ott ahol, de véleményem szerint nem klasszis! Védekezésben már csak fizikai adottságai miatt sem nyújthat kiemelkedőt, passzai meg közvetlen környezetére korlátozódnak. Gondolom valami hasonlót kellene játszania mint Pirlonak a Milanban , de azért ég és föld a kettő....(itt a végső passzokra gondolok amelyek közvetlen gólhelyzetet teremtenek)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.24. 14:35:25

FTorres9 írta: De kérdem én mire olyan jó a posztján? Egy egyszerű középpályaközépső, se nem védekező se nem támadó. Egyszerűen feleslegesnek tartom azt, hogy erre foglalkoztassanak vkit, h rápasszolunk majd ő 5 méteres körben elosztogatja a labdát a társaknak. Ez a 90%os passzolási arány is már csak olyan h emeljünk ki vmit a játékából. Az biztos ha könyvet jelentetne meg "passzaim 5 méteren túl" címmel nem lenne vmi nagy tartalmú. És a félreértések elkerülése végett, elismerem h jó játékos de mint a barcába egy felesleges poszton nem sok hasznát vesszük, addig a válogatottban kifejezetten jobban szokott játszani, mivel más feladattal van ellátva, más taktikai felállásban más szerepkörben játszik.
Ő is belefásult ebbe a taktikába, ahogy a többiek is. Biztos vagyok benne, egy másik edző alatt, egy másik stratégiában, ahol nem egyénekben merül ki a támadójáték Ő is azt hozná, amit régen. Az a teljesítmény pedig nem 5méteres passzokból állt, hanem 40-50métereskből...

Akik nem hiszik, annak sokadszorra ajánlok videókat a youtube-ról:
http://www.youtube.com/watch?v=4soXPW6P9rg
http://www.youtube.com/watch?v=QiBz9iV0eSg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2007.12.24. 14:40:35-kor.
FTorres9
Jugador del Barça

2007.12.24. 14:27:08

Frányó István írta:De Xavi sztem a posztján a világ egyik legjobbja! Neki nem a támadások befejezése a feladata, hanem a labdák megtartása és elosztása, ami nem jelent feltétlenül közvetlen gólpasszt! De ha megnézzük a meccsek végén, h hány passzából hány ment emberhez, akkor azt hiszem 90% alá nem nagyon szokott lemenni, ami egészen félelmetes, főleg a Barça gyors, egyérintős focijában!
De kérdem én mire olyan jó a posztján? Egy egyszerű középpályaközépső, se nem védekező se nem támadó. Egyszerűen feleslegesnek tartom azt, hogy erre foglalkoztassanak vkit, h rápasszolunk majd ő 5 méteres körben elosztogatja a labdát a társaknak. Ez a 90%os passzolási arány is már csak olyan h emeljünk ki vmit a játékából. Az biztos ha könyvet jelentetne meg "passzaim 5 méteren túl" címmel nem lenne vmi nagy tartalmú. És a félreértések elkerülése végett, elismerem h jó játékos de mint a barcába egy felesleges poszton nem sok hasznát vesszük, addig a válogatottban kifejezetten jobban szokott játszani, mivel más feladattal van ellátva, más taktikai felállásban más szerepkörben játszik.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.24. 14:23:17

Valóban nagy butaság Xavi ilyen szintű leírása.
Xavi bármely focihoz jobban értő szakember szerint klasszik középpályás, s sokan nemcsak sokra tartják meg is szeretnék szerezni, ha realitás lenne. Most nem fogom részletesen elmondani a véleményem róla, s hogy miért hasznos, inkább: ha ezt az El Clásicon való játéka miatt mondtad ,akkor miért nem említem meg kedves W. Sneijdert, vagy Rault, akik sztem nem tettek le többet nála, és a holland még hasonló poszton is játszott, bár őt az oldalakon is használják.
Én nagyon szeretem és tisztelem Xavit, nálam abszolút kezdő a Barcában!!!
És ne feledjük, hogy a válogatottban is jól szerepel, kulcsember évek óta, és nagyszerű szezonokat produkált eddig a Barcában is.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Frányó István
Jugador del Barça

2007.12.24. 14:03:20

[quote="FCB_gábor
Igazából nem is tudom Xavinak mi a szerepe a Barcaban. A labda megtartásán kívül csinál valamit? Persze néha napján védekezik és mégritkábban ad egy jó vagy szökőévente egy gólt érő passzt. Ennyi? Ez elég ahhoz, hogy állandó Barca kezdő legyen?

Ezzel abszolút nem tudok egyet érteni! Az igaz, hogy a kp-aink nem gólerősek, de nem is az a dolguk, és ne felejtsük el, h amikor a Barça szárnyalt éveken keresztül és 3 gólt vágtak meccsenként, akkor is ez a kp sor állt fel (és akkor még nem beszéltünk Davids-ról, Gerard-ról vagy Gabriról, akik akkoriban is itt voltak, szintén nem túl nagy gólátlaggal). De Xavi sztem a posztján a világ egyik legjobbja! Neki nem a támadások befejezése a feladata, hanem a labdák megtartása és elosztása, ami nem jelent feltétlenül közvetlen gólpasszt! De ha megnézzük a meccsek végén, h hány passzából hány ment emberhez, akkor azt hiszem 90% alá nem nagyon szokott lemenni, ami egészen félelmetes, főleg a Barça gyors, egyérintős focijában! Úgyh sztem a kerettel abszolút nincs gond, kivéve Ronaldinho-t. És csatlakoznék azokhoz, akik azt mondják, h aki ebből a keretből nem tud győztes csapatot faragni, annak mennie kell! Az edzői szakma csúcsa Arsene Wenger, de őt sosem tudnánk idehozni, úgyh hívjuk csak bátran a nagy José-t!
El Madridismo
Barça B

2007.12.24. 13:37:53

Ronaldinho&Barca írta:Egy sorsolást nemtudna valaki belinkelni nekem 2007-2008-ast? :roll:
Ki vagyok csapva a madridistáról, úgyhogy nem tudom belinkelni, de ha fenn a hírkeresőnél beírod, hogy sorsolás, ki fogja adni :)

(márha az idei PD sorsolásra gondolsz :oops: )
Madrid
Capon
Llegenda del Barça

2007.12.24. 12:33:25

Amit lejebb is emlitettek, hogy [auto_cenzúra] alapanyagból... meg jó alapanyagból mit lehet csinálni. Tegnap olyan alapvető hibák voltak, hogy szánalmas és nem feltétlenül Rijekaard hibája. Amig a nagy "sztár" játékosaink nem tanulnak meg 5 kibaszot méterre pontosan passzolni addig mit akarunk? Ütempasszról már nem is merek beszélni. Olyan helyezkedési hibák voltak, hogy még véletlenül se tudd megjátszani a csapattársadat mert az direkt beál a madridi védő mögé. Én sem akarom látni Rijekaardot már februártól a csapatnál mert csak szenvedés lessz az az idény is. De az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a játékosaink is már jól vannak lakva és nem nagyon eszi öket a fene, hogy tegyenek valamit a csapatért.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.24. 12:23:38

Hogy a real kereténél jobb e a miénk, arra nem csak én mondom, hogy igen...
Ez pedig méginkább aláhúzza Rijkaard felelősségét.
Rivaldo-A Legnagyobb.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.24. 12:22:12

Rivaldo11 írta:
FCB_gábor írta: Mit számít, hogy mennyire színes a játékos anyag? Miköze ennek az eredménnyességhez?
Általában elég sok köze szokott lenni hozzá. De ez csak a dolgok egyik fele. Rossz alapanyagból nem lehet jó ételt főzni, vagy sz.ból nem lehet várat építeni. De itt kiváló "alapanyag" van.
Egy sor jó játékos még nem csapat. Az edzőnek kellene belőlük csapatot csinálni.
a válogatottak sem színesek és elég hasonló tipusú játékosokból állnak. :)
Jó keretünk van, természetesen ezt nem vitatom, de nem a legjobb(nem is kell, hogy az legyen) és nem is jobb a real kereténél. Számunkra szimpatikusabb, szerethetőbb és csak annyival jobb amennyivel közelebb áll hozzánk.
Persze egy sor kiváló játékos nem csapat, pontosan. Vannak akik akármekkora játékosok is kevésbé hasznosak egy csapatnak, mint a kevésbé tehetséges ellenben teljes mértékben alázatos focisták.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2007.12.24. 12:20:19

amíg Frank ül a padon, addig nem igazán tudok egy játékost sem hibáztatni :!:

az edző feladata a csapatjáték, taktika színezése, variálása és a
játékosok motiválása. mint egy felsővezető. ha rossz az irány, a munkások fejetlenül dolgoznak, nincs meg az összhang, akkor legelőször a főnök, jelen esetben Rijkaard felelősségét kell vizsgálni és kezdetnek tőle kell megválni.

persze szerintem is vannak hibás igazolások (Ezqu, Guddy, Henry -bár még türelemmel vagyok felé), de a többieknek mindenféleképpen adnék egy lehetőséget új edzőnél :!:
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.24. 12:13:18

adam94 írta: jüjjün van basten azzal az a baj hogy csak az Eb után hadja ott a holland válogatottat
meg igazából Van Basten nem is jó edző :roll: Óriási játékos volt de edzőként hát.. ugyanugy ahogy Stoichkov is nagy játékos volt de edzőként nem alkotott valami nagyott (még)
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.24. 12:12:57

FCB_gábor írta:
Rivaldo11 írta: Akkor mondj légyszives olyan csapatot, ahol a játékosanyag ennyire színes.
Előre is köszönöm.
Mit számít, hogy mennyire színes a játékos anyag? Miköze ennek az eredménnyességhez?
Általában elég sok köze szokott lenni hozzá. De ez csak a dolgok egyik fele. Rossz alapanyagból nem lehet jó ételt főzni, vagy sz.ból nem lehet várat építeni. De itt kiváló "alapanyag" van.
Egy sor jó játékos még nem csapat. Az edzőnek kellene belőlük csapatot csinálni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lezárt