2008.07.02. 23:17:27
Nem tudom megérteni, hogy most hogy-hogy nincs kérője. 2006-ban még több, mint 50 millió fontot fizetett volna érte Abra... Nem is baj, ha nincsk érője, mert a maradását szeretném. S megértem, hogy Henry számára több lehetőséget szeretnének, s ottvan még Bojan is. S hiába mondják, hogy nem illine bele egy olyan játékrendszerbe, ahol a fejére ívelgetnek... Ez butaság. Messi számomra sosem lesz olan játékos, aki egy meccsen legalább annyiszor ível be szélről, mint próbál befelé kapura törni, s ütempaszokkal operálni. Neki ez a jellegzetessége. Xavi és Iniesta sem ilyen stílusú. Alvés pedig az eddigi pályafutása alatt is bizonyította, hogy képes rövidpasszos, kényszerítős, egyérintős játékra. Eto'o pedig, aza típusú csatár, akit bárhogy nézek, ideálisnak nevezném. Rengeteget védekezik, küzd, harcol, cselezni is tud, gólérzékeny, jó passzai vannak, fürge, s ami a legfontosabb: (s most gondolok itt RVN is, akit azért ítélek el, mert pont az ellenpéldája) nem kell minden egyes passzot a lábára adni, fürge, bármkor lehagyja a védőit, tökéletesen lehet kiugratni ütempaszokkal.
Ezért még mindig megkérdőjelezem Laporta-ék álláspontját (belevéve természetesen Guardiola-t is), hogy miért keresnek mást.
Megértem, hogy a magatartásbeli problémái miatt gyakran kezelhetetlen, s néha nem csupán magát, a klubot rossz fényben mutatja. Azonban ha megy a szekér, akkor ezek a problémák észrevehetetlenek, s termeli a gólokat. A lojalitása is példás, ami egy Barca játékosnál számomra feltétel. (ezért nem szimpatizáltam sosem Deco-val)
Nos, ha a teljesítményével, s az adottságaival ennyire elégedett mindenki, akkor nem hiszem, hogy a belső problémáit nem lehetne rendbe hozni, s ez lenne a fő ok.
Ezért tisztelem én HTC-t, mert ő volt a kapocs Rijkaard, s a játékosok között, nem csupán, mint barát.
Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényezőt sem, hogy Laporta elmondása szerint "vérfrissítés, nagytakarítás" van folyamatban. Ennek ellenére - bár elismerem, az elmúlt évek sikereinek ő szerves része volt, kulcsfontosságú tagja - nem ő az akitől meg kell válni, nem hiszem, hogy ő lenne a megoldás kulcsa. Sokkal inkább a bomlasztó, kevésbé lojális, felelőtlen kulcsjátékosok, akik korábban meghatározták az együttest, az elmúlt években azonban csak káros hatással voltak a csapategységre. Itt Ronaldinho-ra, s Deco-ra gondolok. Képesek voltak hitet adni a többieknek, eldönteni fontos mérkőzéseket. Azonban ők nem profi futballisták, ezt bizonyították, s ez hihetetlen módon befolyásolta az eredméényeket. Azonban Eto'o-t nem sorolnám közéjük, rá a mai napig fel lehet nézni, s lehet benne bízni, ugyanolyan kulcsember maradt, akinek a formáját kell visszanyerni, a motivációjával -annak tudatában, hogy lemondtak róla- nincs gond. Most még inkább feltüzelhezi magát, hogy bizonyítson, miért is ő a világ egyik legjobb támadója.
Ezen gondolatmenet után továbbra sem értem, mi a valós ok, bár valószínűleg ezek azok.
S ha már Adebayor: össze sem lehet hasonlítani Adebayor-ral, semmilyen téren. Nüansznyi eltérések talán vannak, amiben a togói jobb, de összességében... S olyan áron pedig végképp maradjon csak az ágyúsoknál.
Elnézést a hosszas véleménykifejtéshez, bár aligha fogják ezt elolvasni.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton