Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Persze, sok összetevős a dolog, de általában egyénekre lebontva is ki lehet következtetni a főbb tendenciákat. Bravo teljesítményében is elévülhetetlen volt a csapatszintű védekezés, de a chilei pl. a kapura tartó lövéseknél messze jobb volt Casillasnál, Moyánál, meg Diego Alvesnél.Chino írta:A statisztikánál csak a kapott gólok száma torzít jobban. Ebben csapatként van érdem nem egy, sőt nem is két védőnek. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy Bravo miatt kaptunk 19-et, 37 meccs alatt.
Pedig blokkok terén ő a legjobb.Vermát csak poénból tettem be..![]()
A statisztikánál csak a kapott gólok száma torzít jobban. Ebben csapatként van érdem nem egy, sőt nem is két védőnek. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy Bravo miatt kaptunk 19-et, 37 meccs alatt. Vagy Ramos/Pepe annyival rosszabb lenne mint Mathieu?danianevem írta:Amennyire én tudom Enrique akarta Mathieut, a franciában jobban bízik, a kapott gólok száma meg bizonyíték, hogy túlzottan rossz döntést nem hozott. Sajnálom Bartrát, de amíg nem jobb a riválisánál, addig padra szorul...
Összeállítottam egy képet a a középhátvédek statjai alapján, ebből is látszik a tendencia:
a mi 4 vs. a Madrid 2 középhátvédje (aki akar még ilyenekkel szórakozni rajtam kívül, annak ajánlom a Squawka Comparison Matrix-ot)
Mivel statisztika, így torzít is. Bartra pl. elsősorban alsóházi csapatok ellen játszott a ligában.
Pont én nem ismertem ezt a funkciót..danianevem írta:Összeállítottam egy képet a a középhátvédek statjai alapján, ebből is látszik a tendencia:
a mi 4 vs. a Madrid 2 középhátvédje (aki akar még ilyenekkel szórakozni rajtam kívül, annak ajánlom a Squawka Comparison Matrix-ot)
Mivel statisztika, így torzít is. Bartra pl. elsősorban alsóházi csapatok ellen játszott a ligában.
Mindenki ezt az egy esetet hozza fel, de mondjuk meg lehet nézni, hogy kilökte a technikai zónába, csak Bale nem esett el és lendületből tovább tudott menni, amit speciel bartra nem is láthatott, ő csak ment a labdáért. De nem egy eset volt amikor kipenderített játékosokat a vonalon kívülre.palesz77 írta:Azóta tanult belőle, a videóba amit linkeltem 2 hasonló eset is volt, mindkétszer partvonalon túlra tette a támadót. Túl kéne már lépni ezen a szitun szerintem, és nem ez alapján megítélni a srácot, mert az ilyen szitukban láthatóan fejlődött azóta.noname írta:Annyi hozzátennék, hogy Puyol 35, de 20 évesen is okosabban viselkedett volna. Ha Puyol látja, hogy lefutják, ha másra nincs lehetőség, úgy felrúgja Bale-t, hogy még az ükszülei is felnyögnek a sírban. Pont ez a naivitás az, amiért Bartra nehezen kerül be a csapatba.
A fejjátéka az egyik legjobb a csapatban. Piquével és Matyival kb. egy szinten van. Nem tudom a statisztikát, de tavaly szerintem több fejpárbajt nyert mint Piqué, hiába colosabb.palesz77 írta:Bartra fejjátéka semmivel nem rosszabb, mint Mathieué - valamivel több fejpárbajt is nyer meg arányaiban. Csak úgy halkan megjegyezném.. Bartrával sem működnek rosszul a rögzített szituk, sokszor ő is odaér és helyzetbe kerül, szóval ezzel nem éppen értek egyet.
Puyol meg hibázott másban sokat az elmondások alapján, egy fiatal, rutintalan védőtől nem lehet elvárni, hogy mindent jól oldjon meg rögtön. Azon a meccsen amúgy neki köszönhető, hogy egyáltalán egyenlíteni tudtunk, de ezt sokan elfelejtik, csak a rossz.. Azóta tanult belőle, a videóba amit linkeltem 2 hasonló eset is volt, mindkétszer partvonalon túlra tette a támadót. Túl kéne már lépni ezen a szitun szerintem, és nem ez alapján megítélni a srácot, mert az ilyen szitukban láthatóan fejlődött azóta.noname írta:Annyi hozzátennék, hogy Puyol 35, de 20 évesen is okosabban viselkedett volna. Ha Puyol látja, hogy lefutják, ha másra nincs lehetőség, úgy felrúgja Bale-t, hogy még az ükszülei is felnyögnek a sírban. Pont ez a naivitás az, amiért Bartra nehezen kerül be a csapatba.
Bartra fejjátéka semmivel nem rosszabb, mint Mathieué - valamivel több fejpárbajt is nyer meg arányaiban. Csak úgy halkan megjegyezném.. Bartrával sem működnek rosszul a rögzített szituk, sokszor ő is odaér és helyzetbe kerül, szóval ezzel nem éppen értek egyet.Res írta:Mathieu preferálása Bartra rovására nyilván nem véletlen, mint ahogy az sem, hogy állított helyzeteknél - főleg a szögleteknél - látványos javulást értünk el a szezonban mindkét kapu előtt… Ebben nyilván benne van a francia óriás
Csak erre reagálnék, az biztos, hogy nagyon felkapta a média is, így biztos, hogy ő is sokszor visszanézte és nagyon hasznos tanulópénz volt neki, szerintem többet ilyet nem fogunk látni. De egy jelenet alapján megítélni egy játékost nem szabad. Fénykorában Puyol nem ette volna meg, de Bartra nem, hogy nem volt fénykorában és még mindig nincs, hanem minden egyes percért meg kell küzdenie... Azt a jelenetet inkább rutinból lehetett volna megoldani, ami meg a meccsekkel jön.Res írta:Azt viszont még nem bírtam elfelejteni, ahogy Bale lefutotta. Próbálta volna meg ugyanezt a fénykorában Puyollal… Szóval van benne potenciál, meg kellene tartani, amíg kiderül érdemes volt-e. A rövid távú kölcsönt itt én is jó ötletnek tartanám.
Ha LE marad tisztázni kellene, hogy mennyire számít rá és annak irányában dönteni a sorsáról. Végleg semmiképp sem engedném el. Meg lehetne próbálni a kölcsönt. Nem igazán hiszek benne, de talán azzal járnánk a legjobban. Ha egy évre elmenne Matyi már 33 éves, Mascherano 32 (és ki tudja lesz-e valaki Busi alternatívája) Vermaelen kérdés, és ha egy középcsapatban (akár mondjuk a Sevillaban) fut egy jó szezont és megmutatja mit tud folyamatos játéklehetőség mellett vissza lehet hozni. Nem vagyok híve a kölcsönnek, általában nem jövünk ki jól belőle, de még mindig jobbnak tartom, mint, hogy itt legyen 4. (5.) számú védőnek vagy, hogy végleg eladjuk.Vakmacska írta:
Szóval nagyon meg kell gondolni, kit hogyan engedünk el
Utánpótlásról nem nyilatkoznék, lévén veszett rossz évadot zártak.
Azért én úgy gondolom, hogy kimondottan számolt vele, már csak Vermalen sérülése miatt is. A srác eleve sérülten érkezett. Azt nem gondolta, hogy Pique feljavul a pihi után és Matyi is belejön a játékba. Tehát szerintem számolt vele, ha nem is mindig kezdőként. A kérdés továbbra is az, hogy az idén mit kezd vele Lucho. Marasztalja, vagy elengedi. Én úgy tudom a PL-ből két kérője is lenne Bartranak.LG írta:Én ezt eflogadom. De mivel két védőt is hozott a nyakára, azt kell gondolnom, hogy eleve nem nagyon tervezett vele. Akkor ezt miért nem közölte vele, és nyáron már mehetett volna. Persze, lehettek volna sérülések, és akkor odakerülhetett volna a kezdőbe. De azért annál csak jobb játékos, hogy vésztartalék legyen nálunk. Akkor inkább egy spanyol középcsapatban legyen stabil kezdő, többre megy vele.
Ráadásul nem is idén kezdtük, már évek óta szarakodunk vele. Jó, talán az is közrejátszott, hogy minden évben más edzőnk volt. De azt hiszem, most nyáron épp itt ideje, hogy LE eldöntse, mi a szándéka a gyerekkel. 4-5. számú védőnek nehogy itt tartsuk.
Kíváncsi leszek az átigazolási szzeonra. Több játékosunkat is hírbe hozták már más csapatokkal, köztük őt is. Lehet hogy 2016-ig nem húzza ki.LG írta:Én ezt eflogadom. De mivel két védőt is hozott a nyakára, azt kell gondolnom, hogy eleve nem nagyon tervezett vele. Akkor ezt miért nem közölte vele, és nyáron már mehetett volna. Persze, lehettek volna sérülések, és akkor odakerülhetett volna a kezdőbe. De azért annál csak jobb játékos, hogy vésztartalék legyen nálunk. Akkor inkább egy spanyol középcsapatban legyen stabil kezdő, többre megy vele.Normandia írta: Mi van, ha Lucho tudja miért nem játszatja annyiszor, ahányszor itt sokan szeretnék.
Jó pár meccsen, ahol lehetett betette a csapatba. Azt kellene látni, hogy Matyi nem azért játszik többet, mert 20 millába fájt nekünk, ezt akárhogyan nézem nem egy barca tétel, hanem azért, mert az edző így tartja jónak. Valamiért inkább őt preferálja. Itt mi beszélhetünk erről, meg vitázhatunk, de napi szinten ő dolgozik vele, ő látja, hogy mit tud és hogy az elképzeléseibe hogyan fér bele. Láthatjuk, hogy nehezen.
Én továbbra is azt mondom, hogy játszania kellene folyamatosan, de nem itt, hanem kölcsönben egy olyan csapatban, amelyik elég erős bajnokságban szerepel. Az egy, max két év megadná neki azt, amit sokan hiányolnak nála, a meccsrutint. Aztán jöhetne vissza a Matyi helyére. Akkor is még csak 26 lenne, még 6 év minima benne volna.
Ráadásul nem is idén kezdtük, már évek óta szarakodunk vele. Jó, talán az is közrejátszott, hogy minden évben más edzőnk volt. De azt hiszem, most nyáron épp itt ideje, hogy LE eldöntse, mi a szándéka a gyerekkel. 4-5. számú védőnek nehogy itt tartsuk.
Én ezt eflogadom. De mivel két védőt is hozott a nyakára, azt kell gondolnom, hogy eleve nem nagyon tervezett vele. Akkor ezt miért nem közölte vele, és nyáron már mehetett volna. Persze, lehettek volna sérülések, és akkor odakerülhetett volna a kezdőbe. De azért annál csak jobb játékos, hogy vésztartalék legyen nálunk. Akkor inkább egy spanyol középcsapatban legyen stabil kezdő, többre megy vele.Normandia írta: Mi van, ha Lucho tudja miért nem játszatja annyiszor, ahányszor itt sokan szeretnék.
Jó pár meccsen, ahol lehetett betette a csapatba. Azt kellene látni, hogy Matyi nem azért játszik többet, mert 20 millába fájt nekünk, ezt akárhogyan nézem nem egy barca tétel, hanem azért, mert az edző így tartja jónak. Valamiért inkább őt preferálja. Itt mi beszélhetünk erről, meg vitázhatunk, de napi szinten ő dolgozik vele, ő látja, hogy mit tud és hogy az elképzeléseibe hogyan fér bele. Láthatjuk, hogy nehezen.
Én továbbra is azt mondom, hogy játszania kellene folyamatosan, de nem itt, hanem kölcsönben egy olyan csapatban, amelyik elég erős bajnokságban szerepel. Az egy, max két év megadná neki azt, amit sokan hiányolnak nála, a meccsrutint. Aztán jöhetne vissza a Matyi helyére. Akkor is még csak 26 lenne, még 6 év minima benne volna.
Matyival legalább annyi, ha nem több kockázat volt és inkább csak az előzetes megítélése után könyveljük el a teljesítményét ennyire pozitívan. Bőven benne van a játékában a hiba, nem vagyok halál nyugodt, ha Masch helyett őt látom. Ezzel nem ledegradálni akarom, mert kellemes csalódás volt és felnőtt a feladathoz, de Bartra is hozott ilyen teljesítményt. Amellett látszik, hogy tud még fejlődni.Feast4 írta:
Egy tavalyi év után? Mi a csapat legnagyobb érdeke? Felépítsünk egy játékost aki vagy beválik van nem, vagy az hogy több év bugdácsoás után hozzunk egy komoly eredményt nyugalom költözzön az öltözőbe ami biztos alapokat teremt és legyen egy stabil háttér ahol lehet több hozzá hasonlót fel lehet építeni? egyértelmű volt, hogy amikor eredmények elérése került látó távolságba LE nem kockáztat. Neki is a csapatnak is most címek kellenek.
Egy tavalyi év után? Mi a csapat legnagyobb érdeke? Felépítsünk egy játékost aki vagy beválik van nem, vagy az hogy több év bugdácsoás után hozzunk egy komoly eredményt nyugalom költözzön az öltözőbe ami biztos alapokat teremt és legyen egy stabil háttér ahol lehet több hozzá hasonlót fel lehet építeni? egyértelmű volt, hogy amikor eredmények elérése került látó távolságba LE nem kockáztat. Neki is a csapatnak is most címek kellenek.palesz77 írta:Hát de akkor nem értem a kérdést.. Kell annál több ok, hogy ugyan annyi játékkal jobb lehet, mint a "riválisa"?Feast4 írta:Egy szóval se mondtam, hogy a fejlődése elhanyagolható szempont csak azt, hogy ezen felül nincs más ok arra, hogy játszon.
Ahogy mondod. Minden egyej játékos aki kiesik a Barca B-ből egyből megkapja te leszel az új ez te leszel az új az te leszel az új amaz. Egytől egyig így járnak. És szerencsétlen kölykök ott állnak 19-21 évesen és csak néznek magukon körbe te jó isten mit akarnak tőlem? És ezzel olyan terhet raknak már rájuk rögtön az első meccsen, hogy egy idő után szinte mind görcsössé vállik. Sergi Roberto a legjobb példa erre de ez Bartrára tökéletesen igaz.palesz77 írta:Ezt meg szintén nem értem, magyarul ugyan úgy gürizik mint Matyi - csak más stílusban -, de tőle ez kevés, mert máshogy néznek rá? Ez már kb olyan, hogy ha van kalapja az a baj, ha meg nincs akkor az..Feast4 írta:Matyi is elég jellegtelen ilyen szempontból, de ott látom hogy pörög és próbálja meghálálni a bizalmat, ami amúgy Bartrára is igaz, de vele szemben szerintem vannak plusz elvárások szurkolóktól edzőktől is amiknek nem tud megfelelni egyenlőre.
1:00 nál hol a keménység?palesz77 írta:Még hogy nem kemény.. 1:00-tól..mahitoo írta:https://www.youtube.com/watch?v=CPfMl-dSwLc
3:24-től..Kicsit beleszédült abba a kifejelésbe..
Hát de akkor nem értem a kérdést.. Kell annál több ok, hogy ugyan annyi játékkal jobb lehet, mint a "riválisa"?Feast4 írta:Egy szóval se mondtam, hogy a fejlődése elhanyagolható szempont csak azt, hogy ezen felül nincs más ok arra, hogy játszon.
Ezt meg szintén nem értem, magyarul ugyan úgy gürizik mint Matyi - csak más stílusban -, de tőle ez kevés, mert máshogy néznek rá? Ez már kb olyan, hogy ha van kalapja az a baj, ha meg nincs akkor az..Feast4 írta:Matyi is elég jellegtelen ilyen szempontból, de ott látom hogy pörög és próbálja meghálálni a bizalmat, ami amúgy Bartrára is igaz, de vele szemben szerintem vannak plusz elvárások szurkolóktól edzőktől is amiknek nem tud megfelelni egyenlőre.
Csak azért, mert az a szitu tökéletesen lefedte az eddigi karrierjét, lehoz egy komoly meccsen egy rohadt jó teljesítményt, aztán továbbra sem ő van nyomatva..hajnesz írta:palesz, te a PSG elleni meccsen szerettél bele?(eddig mindenre az az 1 meccs volt a magyarázat)
Ez meg relatív, hogy melyik a jobb. Sokszor Matyi aláverek stílusa jön jól, sokszor meg azzal járnánk jobban, ha valaki ésszel oldaná meg a szitukat. Kell mindkettő, én ezt elismerem, de nem kell +1000 percnyivel jobban Matyi stílusa szerintem..hajnesz írta:Mert nem egyformák, Matyinak több tapasztalata van ,ami egy khvnál határozottan nagy előny. Agresszívebb, valamint gyorsabb. Bartra technikásabb, ami jó, csak épp nem ez az első.
Még hogy nem kemény.. 1:00-tól..mahitoo írta:https://www.youtube.com/watch?v=CPfMl-dSwLc
Mert nem egyformák, Matyinak több tapasztalata van ,ami egy khvnál határozottan nagy előny. Agresszívebb, valamint gyorsabb. Bartra technikásabb, ami jó, csak épp nem ez az első. Kölcsön kellett volna adni egy évre, aztán ha úgy jár, mint a fél fórum által istenített Dulifuli, akkor egyszer majd igazat adtok nekem, bár egyáltalán nem azért írok erre az oldalra,hogy valaki is egyetértsen velem.zek meg.. Az elsőnél nem tudom miért elhanyagolható, hogy még bőven van benne potenciál, és így ugyan olyan jó, mint Matyi, hát még ha fejlődhetne is a folyamatos lehetőség mellett. De hát ha ez neked elhanyagolható tény..![]()
Egy szóval se mondtam, hogy a fejlődése elhanyagolható szempont csak azt, hogy ezen felül nincs más ok arra, hogy játszon. És egy 31 éves védő még igazából nem öreg. bartrara visszatérve tényleg nagyon jó, jól mozog jól ér oda de valahogy oylan havérü a játéka. És nem látjuk edzésen mint már ezerszer elmondtam. Amúgy meg ritka lassú az összes középső védőnk.palesz77 írta:Ezek meg.. Az elsőnél nem tudom miért elhanyagolható, hogy még bőven van benne potenciál, és így ugyan olyan jó, mint Matyi, hát még ha fejlődhetne is a folyamatos lehetőség mellett. De hát ha ez neked elhanyagolható tény..Feast4 írta: Miért játszon Matyi helyett azt leszámítva, hogy Matyi 31 lesz ő meg csak 25? És itt most ne jöjjünk elő azzal, hogy még fejlődhet stb. mert ez a korából adódik.
Ráadásul 31 évesen Matyi gyorsabb nála, ami megint vicc mert egy nagy cula és van köztük 10 kiló alsó hangon.![]()
A másodikra meg nem tudom mit lehet írni. Matyi hosszútávon gyorsabb mindegyik középső védőnknél, akkor ők is gázak?
Épp mi beszélgettünk egyszer erről. Az a baj, hogy nagyon jó nagyon jó, de valahogy se Puyol pitbullsága, "Itt nem mész el mert kitaposaom a beled!" se Marquez pimaszsága "Kisfiam minden mozdulatod olvasom mellettem nem mész el akkor veszem el tisztán a elegánsan a labdát amikor akarom!" Hiányzik belőle nekem. Matyi is elég jellegtelen ilyen szempontból, de ott látom hogy pörög és próbálja meghálálni a bizalmat, ami amúgy Bartrára is igaz, de vele szemben szerintem vannak plusz elvárások szurkolóktól edzőktől is amiknek nem tud megfelelni egyenlőre.Bob_Marley írta:Bartraval kapcsolatban múltkor s azt írtam most is azt tudom írni, hogy a tökösség, a "rossz fiú" hiányzik belőle. Lehet ezért nem is tud feljebb kerülni, mert nincs meg benne a 120%-os akarat, ezt nem tudhatjuk. Én azért amondó vagyok nem kell vészharangokat kongatni ez az 1800-2000 perc már nem olyan rossz és még csak 24 éves.
palesz77 pedig erre gondolt a Bale esethez hasonló szitu a Levante ellen volt.
https://youtu.be/MRQ8yTlSC68?t=40
Bartra is villant néha olyanokat, hogy csak les az ember, nem egy gólvonalról való mentése, vagy eszméletlen blokkja volt már - nekem a legemlékezetesebb, amikor a PSG ellen 2-szer mentett a gólvonalról egymás után -, szóval ilyen szempontból nem rosszabb, mint Pique anno.. Benne is ott a szikra, ami meg-megcsillan a meccsek alatt.noname írta:Én speciel mindig nagyon jónak tartottam Piquet első perctől kezdve. Rendszerint volt meccsenként 1-2 apró hibája, de mindre jutott 3-4 fantasztikus szerelés. Sütött róla a tehetség. Bartránál ezt nem érzem annyira. Busquets pedig hülyeséget nem nagyon csinált, csak az zavarta a népet, hogy unalmas volt vele a kp. Touret mindenki imádta(nekem is a kedvencem volt Puyol után).
Bartra nem egy tucatvédő, valóban tehetséges, de sosem lesz olyan szinten, mint Pique vagy előtte Marquez, de olyan harcias sem lesz sose, mint Puyol. Jó védő lesz, de kell mellé egy zseniális védő, hogy jó párost alkossanak, mert ő maga nem az.
Ezt meg köszi, végre látom is a szitut.Bob_Marley írta:palesz77 pedig erre gondolt a Bale esethez hasonló szitu a Levante ellen volt.
https://youtu.be/MRQ8yTlSC68?t=40
Ezek meg.. Az elsőnél nem tudom miért elhanyagolható, hogy még bőven van benne potenciál, és így ugyan olyan jó, mint Matyi, hát még ha fejlődhetne is a folyamatos lehetőség mellett. De hát ha ez neked elhanyagolható tény..Feast4 írta: Miért játszon Matyi helyett azt leszámítva, hogy Matyi 31 lesz ő meg csak 25? És itt most ne jöjjünk elő azzal, hogy még fejlődhet stb. mert ez a korából adódik.
Ráadásul 31 évesen Matyi gyorsabb nála, ami megint vicc mert egy nagy cula és van köztük 10 kiló alsó hangon.