Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tökéletesen egyet értek azzal, hogy hosszú távon nem tudunk mindig klasszist venni.mahitoo írta:Ki helyett játszon? Első körben kisebb meccseken BÁRKI helyett. És még páran mindig ott tartanak, hogy de Matyi kevesebbet hibázott, vagy Masch magabiztosabb. Igen, a plusz párszáz első ligás meccsüknek köszönhetően! Ha a ti logikátokat követjük, akkor csak 25 felett igazolhatunk majd játékost, és csak klasszist. A fiatalokat dobjuk a kukába, mert vannak jobbak, és rutinosabbak. Egy: ez nem a Barcelona lenne. Kettő: erre akkor sem lesz pénzünk hosszú távon.
Mondjuk ezekkel annyira nem értek egyet, eleinte sem Pique sem Busquets nem javított a játékunkon, sok hibával tolták, de folyamatosan nyomatva voltak, és utána kezdett el javulni a szitu.. Bartra fele ennyire se volt tolva szerintem, mint ők ketten. Konkrétan Pique az első évében majdnem 4000 percet játszott, Busi pedig épphogy nem érte el a 3000-et, pedig emlékszem, hogy rengeteg hülyeséget csináltak - Piquenél szintén az volt a baj, hogy nem elég kemény, nem tudom ki emlékszik még -, sokáig szidtuk is őket. De meghálálták a beléjük fektetett bizalmat - amit Bartra még mindig nem kapott meg..noname írta: Busquets megosztotta a játékidőt Touréval, míg belejött.
Piquevell is jobb volt a védelem egyből, mint nélküle.
Csak erre a reszre reagalok, mert a tobbivel egyetertek. A gond az, hogy jelenleg hatalmas versenyfutasra van a csapat itelve, es emiatt a kiscsapatok ellen pont Matyi kellett ehhez a +4 ponthoz. Regen volt lehetoseg beepiteni gyorsabb utemben a fiatalokat, mert a csapat vagy jobban jatszott a szerkezet miatt barkinel, vagy romokban hevert es csak felfele lehetett haladni, sot, a verseny sem volt ekkora. Jelenleg minimalis kulonbseggel dolnek el a bajnoki cimek, nincs lehetoseg mindenkit beepiteni a csapatba, aki nem annyira meggyozo, hogy legalabb elsoszamu csere legyen.mahitoo írta:Ki helyett játszon? Első körben kisebb meccseken BÁRKI helyett. És még páran mindig ott tartanak, hogy de Matyi kevesebbet hibázott, vagy Masch magabiztosabb. Igen, a plusz párszáz első ligás meccsüknek köszönhetően! Ha a ti logikátokat követjük, akkor csak 25 felett igazolhatunk majd játékost, és csak klasszist.
Ami azt illeti, bőven lenne erre is pénz. Inkább csak a modern Barca szurkolók vannak annyira "elkényeztetve" a sok saját neveléssel. Még Rijkaard alatt is kevés volt a saját nevelés a csapatban, főleg eleinte. Kezdőben volt Valdes, Puyol és Xavi. Iniesta, Oleguer, Motta, Gabi...nem feltétlen a kezdőbe voltak szánva. Utána jött a nagy roham, amikor rövid időn belül a kezdőbe került Busquets, Ini, Pique, Pedro, Messi.mahitoo írta:Ha a ti logikátokat követjük, akkor csak 25 felett igazolhatunk majd játékost, és csak klasszist. A fiatalokat dobjuk a kukába, mert vannak jobbak, és rutinosabbak. Egy: ez nem a Barcelona lenne. Kettő: erre akkor sem lesz pénzünk hosszú távon.
Vagy nézd meg Bale elfutását, ha egy meccsről meg lehet ítélni egy embert...Mert most komolyan, szerinted az, hogy Bartra perceit Mathieu perceivel megcserélnénk, vagy egyenlővé tennénk, akkora pusztítást okozna a csapaton belül, hogy nem nyernénk semmit? Vagy emiatt nézhetetlenek lennének a meccseink, és összeomlana a rendszerünk? Nézd meg a PSG elleni második őszi meccsünket újra szerintem, aztán utána mondd őszintén, hogy Bartra nem érdemli meg a perceket.. Vagy hogy Mathieu magabiztosabb..
Na mindegy, ez a srác rohadt megosztó itt úgy látom, lehet bennem van a hiba, hogy sokat látok a gyerekbe, de ennél a "majd jövőre" szerepnél sokkal többet érdemelne.
De ki helyett játszatnád, olyan helyett, aki rosszaabb nála? Itt senki sem küldi el, csak egyszerűen még vannak jobbak nála és ha ő ezzel szemben játszani szeretne, akkor bizony menjen a saját érdekében mmáshova. Vagy kivárja a sorát, vagys lelép. Az, hogy katalán még nem jelent biztos kezdőt. Egyébként meg nem rossz játékos és akkor járna jól ő is meg a barca is, ha kölccsön adják, vagy opcióval adják el.mahitoo írta:Itt páran vagy tényleg nem értik amit írok, vagy a focihoz nem értenek, vagy a gazdasághoz.És ki hasonlította Messihez? Vagy Piqué mikor volt egy izomkolosszus? Úristen srácok, menjen ingyen, vegyünk évente 50-60 milliókért LUTRI! játékosokat, aztán nézzük, hogy megyünk le a süllyesztőbe.
Nagyon kár, hogy kb 15 éve még nem nagyon volt net, meg fórumozás, és a jelenlévők sem tudtak ezáltal, vagy koruknál fogva írogatni. Igazán megnézném, miket írtak volna anno leginkább Puyolról meg Xaviról. És teljesen mindegy a játékos posztja, nem az a lényeg. Még egy dolog: Rafinhát meg Montoyát nem védem, vajon miért?
Mert szemét vagy, és kivételezel Bartrával!mahitoo írta:Még egy dolog: Rafinhát meg Montoyát nem védem, vajon miért?
Mert most komolyan, szerinted az, hogy Bartra perceit Mathieu perceivel megcserélnénk, vagy egyenlővé tennénk, akkora pusztítást okozna a csapaton belül, hogy nem nyernénk semmit? Vagy emiatt nézhetetlenek lennének a meccseink, és összeomlana a rendszerünk? Nézd meg a PSG elleni második őszi meccsünket újra szerintem, aztán utána mondd őszintén, hogy Bartra nem érdemli meg a perceket.. Vagy hogy Mathieu magabiztosabb..hajnesz írta:Nem évről-évre beszéltem, csak épp nem mondhatja azt egy edző sem, hogy kedves mozizó közönség, jövőre ne gyertek, mert be kell építeni Bartrát,meg Rafinhát, valamint lassan ideje Messit is lecserélni, ezért Dongou jövőre már a meccsek felén kezdő lesz helyette. De ne essen kétségbe senki! Jövőre, legfeljebb két év múlva beérnek a tehetségeink, és megint 6 kupát nyerünk. Ne vegyetek jegyet, elég lesz jövőre is!
Ezzel meg teljesen egyetértek.LG írta:Puyol helyzete valóban más volt. De ő rengeteget hibázott, mikor felkerült a nagyokhoz, ennek ellenére újra és újra megkapta a bizalmat. Busquets és Pique sem kezdtek túl fényesen, mégis töretlen volt feléjük Pep bizalma. Persze mindhárom esetben bőven meg lehet hálálva a bizalom. Csak egy kicsit zavar, hogy az olyan játékosok, mint pl. Bartra sosem kapták meg ezt a bizalmat.
Ineista pedig igaz, hogy főként csereként, de rengeteget játszott, így tudott bőven fejlődni.
Bartra viszont nem. Évek óta vesztegel, és ezzel egyre inkább nagyobb, és visszafordíthatatlan károk keletkeznek a pályafutásában.
Nem kéne ez a szarakodás. Az ilyen játékosokkal el kéne dönteni mi a szándékunk. Ha tervezünk velük, játszanak, ha nem, adjuk el őket. Nem is értem, miért csinálja velük ez klub.![]()
Puyol helyzete valóban más volt. De ő rengeteget hibázott, mikor felkerült a nagyokhoz, ennek ellenére újra és újra megkapta a bizalmat. Busquets és Pique sem kezdtek túl fényesen, mégis töretlen volt feléjük Pep bizalma. Persze mindhárom esetben bőven meg lehet hálálva a bizalom. Csak egy kicsit zavar, hogy az olyan játékosok, mint pl. Bartra sosem kapták meg ezt a bizalmat.Puyol helyzete más volt, ő jobbhátvédként indított, és szépen lassan került be középre. Iniesta nagyon sokáig csak csere volt, megkapta a lehetőséget, de Deco mögött padozott elég sokáig.
Nem évről-évre beszéltem, csak épp nem mondhatja azt egy edző sem, hogy kedves mozizó közönség, jövőre ne gyertek, mert be kell építeni Bartrát,meg Rafinhát, valamint lassan ideje Messit is lecserélni, ezért Dongou jövőre már a meccsek felén kezdő lesz helyette. De ne essen kétségbe senki! Jövőre, legfeljebb két év múlva beérnek a tehetségeink, és megint 6 kupát nyerünk. Ne vegyetek jegyet, elég lesz jövőre is!mahitoo írta:Hajnesz. Sikerült összehasonlítanod a 2 legrutinosabb védőnkkel, ez szép öngól, mert pont az lenne a lényeg, hogy végre rutint szerezzen. Meg évről-évre éljen a csapat. Igen, ez sok helyen bejött, az elmúlt kb 10 évben Madridban is.
Fizikum: láttátok már ti meccs után Piquét mez nélkül?Kell még Bartrára izom, de nem ez a leglényegesebb. Maschot is rekták már le test a test ellen, és még csak nem is szimulált akkor.
Feast4 írta:Veramaelen ha játsazni kezd szerintem bűn rossz lesz.
Hát ahogy korábban előttem elmondta szinte mindenki ugyanazokat a köröket futjuk le vele újra és újra és újra!Klaczy írta:Ha okos akkor marad, nyáron nem lesz igazolás és hosszú a szezon.
Másrészről viszont a védelemben egy Vermaelennel többen leszünk, gyakorlatilag olyan, mintha oda jönne egy új igazolás.Klaczy írta:Ha okos akkor marad, nyáron nem lesz igazolás és hosszú a szezon.
Ez amúgy tényleg nem erőssége, de a Bale szitu szerintem inkább volt a rutin hiánya. Idén még Bob(?) említette egy meccs után - amit én nem láttam, azért nem magam hozom fel példának -, hogy szinte tök ugyanolyan szituban próbált meg elmenni mellette valaki, és most a lelátóig lökte kb.Rivaldo11 írta:Csak a testi kontaktusra, és annak kimenetelére céloztam. Mindegy, én ezt látom Bartra gyengeségének-mivelhogy egyéb képzettsége alapján akár alapember is lehetne már...