Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Tromort77

2017.03.04. 14:12:17

csababarca írta:
jaj, én balga, pedig azt hittem ez így működik, sokat kell még ezek szerint tanulnom. :roll:

Viszont nem értjük egymást szerintem, mert nem ezekről beszéltem, egyszerűen most is adott a lehetőség előtte,hogy segítse a csapatot. Sőt adott volt, ha már az igazolásokat szóba hoztad, hogy segítse Lucho döntéseit. Ezek szerint ő is áldását adta nyáron Gomesre pl...ami aggasztó.

Mindegy, meglátjuk mi lesz.
Felhoztam egy értelmes példát, Titot. Teljesen más irányt vett és segédként nyilván nem tudta megvalósítani az elképzeléseit. De edzőként meg tudta mutatni. Ha ezt nem tudod értelmezni és ugyanazt leírod azzal nem tudok mit kezdeni. Nem személyeskedni akartam, vagy megsérteni Téged.

A többi mondatot nem Neked reagálva írtam.

Viszont azt sokan elfelejtik, hogy Spanyolországban nem feltétlen az edző igazol. Hanem sokkal inkább az ezért felelős igazgató. Ez is érdekes, ha történik egy jó igazolás akkor taps a klubbnak, ha meg jön egy rossz akkor meg LE a hibás. Egyáltalán nem tudjuk, hogy mennyire jöttek miatta azok akik jöttek. Kb én Rakitic igazolásánál hallottam azt, hogy kifejezetten az ő kérésére jött. Illetve Bravo volt még ilyen, mert ott elvileg Unzué ajánlotta be LE-nek.

De ott van a csatárkérdés. Vajon így állna ez a szezon ha lenne egy rendes csere támadónk akit be lehetne dobni? Még tavaly Nolito-t akarta télen, megszerezte neki a klub? Nem. Aztán az idei szezonban meg Gameiro-k röpködtek mire kapott egy Paco-t.

Vagy ott van Denis. Denis sem azért jött mert kellett, hanem azért, mert gazdasági szempontból pénzkidobás lett volna nem visszavásárolni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.04. 13:59:56

Tromort77 írta:De nem így működik, hogy a mágnestábla felett kettővel arréb teszi az egyik kp-s embert és láss csodát minden helyre áll és ő ezt titkolgatja Lucho elől.
jaj, én balga, pedig azt hittem ez így működik, sokat kell még ezek szerint tanulnom. :roll:

Viszont nem értjük egymást szerintem, mert nem ezekről beszéltem, egyszerűen most is adott a lehetőség előtte,hogy segítse a csapatot. Sőt adott volt, ha már az igazolásokat szóba hoztad, hogy segítse Lucho döntéseit. Ezek szerint ő is áldását adta nyáron Gomesre pl...ami aggasztó.

Mindegy, meglátjuk mi lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tromort77

2017.03.04. 13:54:38

De nem így működik, hogy a mágnestábla felett kettővel arréb teszi az egyik kp-s embert és láss csodát minden helyre áll és ő ezt titkolgatja Lucho elől.

De nem is feltétlen kell mindenre megoldást találni. Talán csak elég lenne 1-2 rendes igazolás és őket beleültetni ebbe a rendszerbe. Szenvedés ide vagy oda, az "überbrutálisan félelmetes" Real ellen vezetjük a bajnokságot és a kezünkben van a sorsunk. (Hiába az elmaradt meccs, ott az el clásico is). Nyilvan a BL vereség az nagy blama.(ilyen szinten örök optimista vagyok és én még arról se mondtam le) De egy működő csapatunk van amelyet finomhangolni kellene, nem felforgatni.

Alapvetően játékosoknál bennem nincs elfogultság csak azért mert valaki saját nevelés. De edzői vonalon igenis működik ez a modell, hogy klubhoz közeli emberek jönnek. Úgy érzem sokan csak azért akarnak más típusó edzőket mert egyszerűen unalmas ez a vonal. Miközben ez az eredményes vonal, de valahogy sokan ebbe untak bele.

Nekem ez a mantra-m, hogy ameddig MSN van addig azt ki kell maxolni és nem kísérletezgetni. Meg felforgatni ezt a csapatot. Majd ha ők kezdenek kikopni akkor lesz értelme nagyívű változásokra, de amíg ez működik addig csak egy jó irányító kell a vonal mellé és nem egy forradalmár.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.04. 13:17:23

Nekem ezzel az érveléssel az a problémám, hogy nem életképes, hogy ül a bölcsek kövével másodedzőként a padon, és hallgat. Most komolyan ezt nem tudom bevenni.
Elvileg azért segítő, hogy segítsen LE-nek. Nehogy már tudja az utat, és semmibe veszik még hónapokig, utána meg kezébe adják a gyeplőt.

Most szép megideologizálni, hogy tudja a megváltást a kp-s bajainkra, de esélyesebb, hogy ő sem tudja mi a baj, vagy ha tudja is, nem tudnak ellene tenni ketten sem.

Mindegy, elfogadom, ha valaki szerint jó döntés, de itt ezen a fórumon van egy ilyen hullám mindig, hogy a sajátjainkat felmagasztaljuk, holott semmi indok nincs rá. Unzué is ugyanolyan megfáradtnak tűnik mint LE, állítólag a pontrúgásokat ő rakta rendbe, na ha valami leépült még a kp mellett, az pont ez a szegmense a játékunknak. Kivéve Messi szabadjai.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tromort77

2017.03.04. 13:07:42

Ott volt Tito esete. Teljesen más irányba vitte el a csapatot mint Guardiola például. Sokkal inkább egy olyan játékot probált nyomatni ami orvosolta a Guardiola játék hiányosságait. Teljesen más egy vezetőedzői szerep, nyilván vannak javaslatai, de nem ő dönt. Hogy mire képes az csak akkor derül ki, ha tényleg ő kerül a vezetői székbe. Nem akarom Titohoz hasonlítgatni, mert nincs rá garancia, hogy egyáltalán van alapja. Viszont ha maga a klub, belülről látja Unzué képességeit akkor egyáltalán nem elvetemült ötlet. Főleg, ha valóban Lucho is őt nevezte meg, mint javaslat.

Pont, hogy egy Koeman típusú nagyobb kockázatot rejt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.04. 12:44:38

LG írta: Az idei szezon gyengébb teljesítményében nyilván ő is benne van vmilyen szinten, ugyanakkor előny lehet, hogy közelről látja a problémákat, és vezetőedzőként tehetne ellenük.
Másodedzőként is tehetne ellenük. Vagy nem kommunikálhat LE-vel? Vagy olyan a kapcsolatuk, hogy LE egyáltalán nem hallgat rá? Ezt nem tudom elképzelni,hogy ilyen munkaviszonyban vannak.
Vagy Unzué látja a fényt, de elhallgatja LE elől,hogy majd ő ősztől megmutathassa? Ezt sem nézem ki belőle.

Szóval ez elég gyenge érv, hogy majd vezetőedzőként tud javítani a helyzeten, ha akkora zseni lenne, most is tudna, de innentől lásd a fentebbi bekezdésem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.04. 12:22:07

Én Allegrire szavaznék, elsősorban a kíváncsiság miatt. Ugyanakkor előre senkit nem írnék le. A belsősök igen szép eredményeket hoztak az elmúlt években, ezért nem gondolom, hogy pl. Unzué felett előre pálcát kéne törni. Az idei szezon gyengébb teljesítményében nyilván ő is benne van vmilyen szinten, ugyanakkor előny lehet, hogy közelről látja a problémákat, és vezetőedzőként tehetne ellenük.

Azokat a jelölteket sem vetném el, akik máshol kevésbé voltak sikeresek, itt elsősorban a hollandokra gondolok. LE is nagyot bukott Rómában.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.03. 21:34:03

BarcafanTomee írta:Nem tudtam, hova tegyem, de mivel Lucho alatt álltak össze ide hozom:

MSN 326 goals under Luis Enrique:
Messi: 135 goals
Suarez: 110 goals
Neymar: 81 goals

Neymar ahhoz képest nincs is nagyon lemaradva Suareztől, hogy az idei szezonban mennyire gyéren termel. Brutál számok ezek azért.
Ebben a sztoriban az volt a kulcs, hogy Messi bevállalta azt hogy vissza megy a jobbosra. Hogy ez Enrique vagy Xavi érdeme-e azt sose tudjuk meg de lehet hogy magától egyet értett hogy ez a gépezet csak îgy működik.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.03. 20:51:07

Samper írta:Kénytelenek olyat választani, aki képes megtölteni a lelátót.
Valami nagymellű szőke, rövid szoknyában, hosszú combokkal, tuti megtelne a lelátó.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.03. 20:06:06

Nem tudtam, hova tegyem, de mivel Lucho alatt álltak össze ide hozom:

MSN 326 goals under Luis Enrique:
Messi: 135 goals
Suarez: 110 goals
Neymar: 81 goals

Neymar ahhoz képest nincs is nagyon lemaradva Suareztől, hogy az idei szezonban mennyire gyéren termel. Brutál számok ezek azért.
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.02. 23:05:17

Stalkyard írta: Az Enrique-Unzué páros nem tudott szintet lépni, ahogy a többség is írja, páratlan volt a munkájuk az első két szezonban, de idén nagyon látványosan megrekedtek.
Bocsi a kérdésért, de mi az a szint, amit nem tudott LE meglépni? Vagy én értem félre, vagy rosszul fogalmaztad meg?
Azért egy Tata után bizony jócskán lépett szintet, had ne soroljam a trófeákat.
Koemanhoz meg annyit, hogy van annyi identitása, mint másnak. Azért csak lehúzott itt egy pár évet, asszem 5-öt. Van edzői múltja. Én VEB-hez hasonlóan szivesen látnám. Persze, nem mi döntünk, tehát bárki lesz is, annak drukkolni fogok.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.02. 22:11:28

Samper írta:Kénytelenek olyat választani, aki képes megtölteni a lelátót.
Nem az edző tölti meg, hanem a mutatott játék. :)
Sampaoli miért ne töltené meg? :roll:
Samper
Director del Fútbol

2017.03.02. 21:49:12

Kénytelenek olyat választani, aki képes megtölteni a lelátót.
Tromort77

2017.03.02. 21:29:56

Barça board aren't much interested in Sampaoli. They want an ex-Barça player to take over and for that they could hire Valverde. [sport]

Mondjuk nem mintha Valverde olyan nagy karriert futott volna be itt. :D
pep71
Entrenador del Barça

2017.03.02. 21:02:31

Sokkal jobb eredményeket hozott mint amit vártam tőle, nagyon sanálom, hogy ez az év nagyon gyenge eddig, de azért ez a "gyenge" szezon is véget érhet akár egy kupa, bajnokság kombóval is, ami azért nagyon nagy dolog lenne!!
A pótlásáról annyit, hogy nyílván mki mást preferál a saját gondolatai, meglátásai miatt, de szvsz jöjjön akárki, ütős lesz ez a csapat jövőre is, mert a keret azért 1 jhv és 1 minőségi kp kivéletével nagyon rendben van.
Én személy szerint Allegri-t nagyon megnézném a Barca kispadján, tudom, hogy kicsi rá az esély, sőt szinte semmi, van aki pedig, biztos, hogy már a gondolattól is írtózik a neve hallatán :D
Valverde, Sampaoli kettősnek is örülnék, a legrosszabb verzió nálam Unzue lenne, mert ha LE-vel sem tudott újítani, akkor nélküle miért tudna? Nem hiszem, hogyha olyan jó ötlete lett volna monjduk a kp megoldására, akkor Lucho azt nem merte volna meglépni. Unzue is biztos, hogy hozna egy jó szintet, de szvsz pont csak egy kis frissités kell ennek a csapatnak, amit egy új edző hoz és újra a top-on lehet a Barca évekig!
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.02. 20:12:52

Stalkyard írta:
Nero. írta:Előre latom hogy fog füstölni a fejetek amikor kíderul hogy Unzue lesz, mar pedig o lesz.
Gondolom kevésbé provokatívan akkor sem fogod előadni az imádatodat iránta. Nem baj, mosolyogni jó rajta, amikor besül. :D.
Ja hogy te alapból így állsz hozzá, ez ám a győztes pozitív mentalitás. :D

Egyébként egy biztonsági megoldásnak tartom, valami hasonló mint Titoval. Megújulni vele nem fogunk tudni, de annak a 80%át tudni fogja amit Enrique, az meg egy bajnoki címre elég lehet annak tudatában hogy jövőre valószínűleg Simeone már nem lesz az Atleticonál, a Realnal meg újra kell építeni egy csapatot mert ott jelentősen nagyobb a gáz mint nálunk.

Amugy nem okoskodni akarok de szerintem nekünk itt fogalmunk sincs, hogy mi alapján választanak edzot. Valamelyik Barca könyvben le van írva hogy Rijkaard utolso évében a klub már márciusban felvette a kapcsolatot 5-6 edzővel és folyamatosan egyeztettek velük. Mourinho is köztük volt és mindenféle titkos helyeken találkoztak a vezetőkkel ahol több órás prezentációt tartottak hogy mit hogyan csinálnának A-tól Z-ig. Ez nem olyan hogy "hú itt van ez a Sampaoli gyerek a Sevillanal elég jól nyomják ráadásul szimpatikus forma legyen ő." Itt olyan alapos szűrés, meló lehet ilyenkor hogy mi az 1%át se tudjuk hiába hozunk ide totelcampos meg Kompanys blogokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.03.02. 21:07:43-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.02. 20:02:22

21:30-tól Sampaoli vs Valverde. :mrgreen:
Lehet, ez fogja eldönteni. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.02. 19:47:52

Most nem tudom, hogy csak az NSO agyszüleménye vagy sem, de erősen Valverde-t emlegetik. Nem tűnik rossz opciónak ő sem, de még mindig inkább Sampaoli lenne az első nálam.
Elég sok spanyol lap őt említi a legesélyesebbnek. Valószínűleg Unzué/Sampaoli/Valverde/Koeman lesz a befutó.
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.03.02. 19:44:23

Nero. írta:Előre latom hogy fog füstölni a fejetek amikor kíderul hogy Unzue lesz, mar pedig o lesz.
Gondolom kevésbé provokatívan akkor sem fogod előadni az imádatodat iránta. Nem baj, mosolyogni jó rajta, amikor besül. :D

OFF vége

Most nem tudom, hogy csak az NSO agyszüleménye vagy sem, de erősen Valverde-t emlegetik. Nem tűnik rossz opciónak ő sem, de még mindig inkább Sampaoli lenne az első nálam.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.03.02. 19:04:46

Ha Unzué lesz, a bizalmat meg kell adni neki is, előre nem fogom temetni a csapatot azért...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.02. 18:53:51

Előre latom hogy fog füstölni a fejetek amikor kíderul hogy Unzue lesz, mar pedig o lesz.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.03.02. 18:44:44

palesz77 írta:
Subinho írta:Szal ha vissza akarunk kerülni a 2000-es évek elejére, amikor a BL indulásért küzdöttünk, akkor Koeman a választás. Engem egyáltalán nem győzött meg! Ha már exBarcás, akkor inkább Frank De Boer, az Ajax-al elég jól tolta.
Én se vagyok Koeman párti, de ezt viszont nem értem. Mindketten jók voltak az Ajaxnál, Koeman egy picit még jobb is volt ömlesztve, de ahogy látom ennek ellenére kevesebb bajnokságot nyert - gondolom akkor keményebb volt a konkurencia. De ezen kívül Koemannak voltak sikeres szezonjai is máshol, Valencia óta biztos, hogy fejlődött is valamennyit, míg De Boer az Ajaxon kívül egyedül az Internél volt, ahol ahogy olvastam nem csak azért bukott meg, mert a keret olyan volt, ő is ragaszkodott a hülyeségeihez - ismétlem, ebbe csak 70%-ig vagyok biztos. Szóval azt nem értem, hogy ha az egyik igen, a másik miért nem, mikor De Boernek még annyira sincs jó ajánlólevele, mint Koemannak.
Nem kéne a hollnad vonalat elővenni újra. Koeman ellen nálam nem az szól, hogy mit nem alkotott egy amúgy erős Valenciánál. Sokkal jobban zavar, hogy állandó farokméregetésben volt a denevéreknél, amit az akkori csapatkapitány- mellesleg a világ akkoriban egyik legjobb vkp-ja-Albelda, és a másik ikon, Canizares sínylett meg. Ok, magyarázat, indok nélkül tette őket parkolópályára, rommá zúzva a csapategységet. Kétségem nincs, hogy itt is alkotna hasonlót. Egyéniség itt is van bőven.
Egyébként nálam Sampaoli, Tuchel, Valverde a sorrend.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Feast4
Director del Fútbol

2017.03.02. 18:26:24

visca el barca írta:
Feast4 írta:Egy dologban biztos vagyok ebből a 6 névből fog kikerülni az új edzőnk.
ehhez képest az összes spanyol sportlap valverdét látja a legesélyesebbnek :D
Be is... Na mindegy érted! Semmi bajom nincs vele, de ne!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.02. 16:54:33

Feast4 írta:Egy dologban biztos vagyok ebből a 6 névből fog kikerülni az új edzőnk.
ehhez képest az összes spanyol sportlap valverdét látja a legesélyesebbnek :D
Tromort77 írta:Ez, hogy dobájuk a pályaedző kijelentéseket meg eléggé a másik oldal, mert ez a szűklátókörűség netovábbja.
igazad van, hiszen frankie meg pep alatt kapusedző volt, tehát még csak nem is pályaedző :mrgreen: jó, persze értem én mit akarsz mondani, de továbbra sem értem hogy attól mert napi kapcsolatban van a játékosokkal meg ismeri alba kedvenc fogkrém márkáját, attól mivel fogadnák el jobban mint egy külsőst.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2017.03.02. 16:51:07

visca el barca írta:"nem szívessen látnék még egy Tata típusú embert aki ugyan ígéretes de a játékosok nem tudják komolyan venni."

ezt írtad. honnan tudod, hogy unzué nem ilyen, koeman meg igen? semmi valóságalapja, beültettél egy teóriát a fejedbe, de semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani.
De Unzué-nak van napi szintű kapcsolata a játékosokkal. Ismeri a játékosokat, ott van velük nap mint nap. Sőt, már akkor a klubbnál volt amikor egy Messi például bemutatkozott. Ez nyilván nem garancia arra, hogy meg is tudja értetni magát a játékosokkal, de nyilvánvalóan nagyobb és több kapcsolódási pontja van mint bárkinek aki eddig szóba jött. Ez, hogy dobájuk a pályaedző kijelentéseket meg eléggé a másik oldal, mert ez a szűklátókörűség netovábbja.

Azt is leírtam már, hogy ezt a klubnak kell látnia, mert ők megtudják ítélni Unzué személyét, de ha igazak a hírek, hogy Lucho őt szeretné utódjának akkor arra igen erősen hallgatni is kellene. Egy olyan edző aki Rijkaard-tól, Guardiola-tól és LE-től tanulta a szakmát az nekem jobb ajánlólevél, főleg, hogy már a klubnál van és minden szinten ismeri a dörgést.

Tisztelem Klopp-ot és egy nagyon karizmatikus figura, de ne legyünk komolytalanok. Semmi keresnivalója nem lenne itt.
Lezárt