Áthozom ide, talán itt jobb helyen van. Ha nem, akkor légyszi, valamit csináljatok vele (töröljétek, tegyétek más topikba), S. Agüero, Palesz, vagy valaki, aki tudja, mit kell, vagy hová kéne ilyeneket írni.
ALEXDP a Bajnoki Mérkőzések 18-19 topikban írta:Pont azt mondom, hogy külön kell választani, azt , hogy a köz megítélése a döntő, vagy más ...
Nekem is nagyon bejött amikor nyolc tíz sajátnevelés alázta a világot, a válogatottban is...
Mindenki ide akart igazolni, és a többi..
Ez esetben ugyanaz igaz, amit már írtam is, aki erre vár, annak türelemből sok kell...
Aktualizálva a dolgot, jelenleg ki játszik jó focit? Senki..
Másik ..
Miért azonosítjá(tok)k sokan a klub filozófiát meg a Barca focit a Pep érával?
Akkor kiteljesedett sokminden, de nem ezt jelenti valójában a Barca mentalitást.. az egy kiteljesedett, kimaxolt helyzet volt.
Egy szóval nem mondtam, hogy azt várom, hogy 10 sajátnevelés alázza a világot...
Én arra utaltam csak az utánpótlás szétcseszésével, hogy olyan posztokra is igazoltak full fölösleges embereket, ahova lett volna tehetség az utánpótlásból. Nem Messi-szintű, nem Puyol-szintű, nem Iniesta-szintű, de simán kezdőben, vagy stabil csereként, megbízható kispadosként, harmadikszámú védőként lehetett volna találni embereket. Ehelyett jött Mathieu, a mindig sérült Vermaelen, Turan, Gomes, most Malcom, mer' #ennyipénzértigenjóüzletvolt. Nem mintha Malcommal bajom lenne, szerencsétlen csóri gyerek 100 percet nem kapott még...
És erre most mi van pluszban? Már a Barca B-be is brazíliából igazolják a 18-20 éves csodacsávókat. Én kérek elnézést, ha szeretnék látni olyan gyerekeket futkozni Barca-mezben, akik tudják is, mit jelent Barca-mezben focizni, és bár nem olyan tehetségesek, mint a legnagyobb ászok, a legdrágább játékosok, de nem alibiznek, nem lötyögnek, hanem szántják a pályát, mint Puyol, például... Szerintem Puyol sem volt, illetve nem lett volna akkora nagy játékos, ha nincs meg benne a "Barca-szív". Félre értés ne essék, tehetséges volt, meg amúgy is jó védő lett volna, de szerintem más csapatban nem lett volna ennyire jó. A klub iránti szeretete, fanatizmusa hozta ki belőle azt a jó értelemben vett állatot, amitől addig spanolta magát, hogy a világ egyik legjobb védője lett. Mentalitásból, akaratból. Persze tehetség is kellett hozzá, de remélem nagyjából érthető, hogy miért hiányolok fiatal tehetségeket az akadémiáról.
Szerintem rajtad kívül senki még csak érintőlegesen sem említette Pep nevét, vagy a Pep-érát. Szóval nem értem ezt a kérdésedet.
Ellenben az komolyan érdekel engem, hogy Te miben érzed, hogy "más" ez a klub, mint a többi? Jelen pillanatban mitől több ez a klub, mint bármely más klub a világon? Számodra mit jelent ez?
Mert itt játszik Messi? A klub mai filozófiája szerint Messit valószínűleg hagyták volna a fenébe Bartóék, túl nagy pénzügyi kockázat lett volna...