A Rosell-barto-féle elnökség az igazi sikereit még a Laporta-éra hagyatékának köszönheti, maguktól csak rontottak a klub helyzetén. Anyagilag nem tudom, nem vagyok közgazdász, én csak a klub közeli emberek hivatalos reakcióit, a csapat teljesítményét és az átigazolási politikánk eredményét látom.
Az idei ténykedés pedig minden csak nem építkezés. Nincs standard taktika, kezdő (amit rotálni lehet, de nem meccsről meccsre felforgatni). A két vkp-ással való játékhoz nincs megfelelő alternatívánk Rakitic-re, ha pedig irányítóval játszunk, akkor Xavi-nak nincs utódja, ráadásul Busquets egyedül a kp-ás védekezést nem képes megoldani. Ezek világos problémák voltak már a nyár közepén is, ahogy az is, hogy Alves-t pótolni kellene és az is, hogy középen Mathieu egymagában nem elég. Ezen problémák egyikét sem oldotta meg sem a vezetőség sem Lucho.
A probléma igazából azzal van, hogy a sportszakmai döntéseket megelőzik a gazdasági döntések. Így fordulhatott elő, hogy egy lyukas kp és védelem mellett a pénz nagy része egy olyan sztár csatárra ment el, aki miatt nagyobb lehet a mezeladás, több szurkoló, stb. Suárez hasznos és jó igazolás lehet, de jelen helyzetben csak akkor lett volna indokolt az ő elhozatala, ha előtte az igazi problémák orvoslásra kerülnek. A futball ma sem egyéni sportág, a sztárok is akkor tudnak igazán villogni, ha mögöttük a gépezet jól működik. Náluk pedig lehet MSN elöl, ha mögöttük hulladék a csapat. Jelenleg pedig majdnem ez a helyzet. A vezetői döntések eredménye Lucho padra ültetése is, aki láthatólag nem volt képes több, mint fél év alatt egy alapot lerakni. Persze voltak jó meccseink is, ennyi sztárral elöl még szép, de ez főként nem az edző érdeme. Lucho-nak volt egy jól eltalált taktikája a PSG ellen, ennek ellenére ezt nem akarja továbbvinni, hanem ragaszkodik ahhoz a fejetlenséghez, amit ő kiismerhetetlenségnek titulál. Játékosként sem az eszéről volt híres, nem csoda, hogy nem megy neki edzőként sem...

Ettől a szezontól sem kell sokat várjunk, a bajnoki 2. hely és a BL elődöntő már jó eredménynek számítana. A kupából is úgy hullunk majd ki, mint annak a rendje, de nem csoda, mindkét madridi klub előrébb tart jelenleg nálunk.
Csak reménykedhetünk benne, hogy a nyáron már kiírnak választásokat és akkor elindulhat valami jövőre.
Edzőt igazolhatunk újat vagy ez csak a játékosokra vonatkozik?