Úgy gondolom a december már az a hónap, amikor lehet értékelni az első fél évét a csapatnak. Lehet majd újra kövezni, mint nyáron, amikor állítottam, h megnyerjük a Bl csoportot és összességében nem lesz ellenfél a PSG stb....
Sajnos az az érzésem van, mint 2008-ban. Van egy "alakulat" tele sztárokkal, de ez egy alakulat, nem csapat. Nincs vezér, nincs elképzelés, csak az egyéni villanások hoznak 3 pontokat. A csapatra már régesrég egy hatalmas átalakítás ráfért volna már.
Legfontosabb pont, hogy mint anno Dinhonál, sztem a csapat megérett Messi eladására. Az argentín egyszerűen túlnőtte a csapatot, sokszor azt érzem, h a 10 ember azért küzd, h Messinek jó kedve legyen, meg sikerüljön gólt rúgnia nem pedig, h nyerjenek. Sztem komoly problémák vannak az öltözőn belül, de az öreg Curyff már a szezon elején megmondta ezt, vakon.
Nincs középpályánk. NINCS. Az Iniesta-Rakitic-Busquets 3as annyira nem működik, h az hihetetlen. Iniesta nem találja önmagát játszótárs nélkül, Rakitic lézeng, szerel, becsúszik de vmi hiányzik. Busquets esete a legérdekesebb, sztem a Pep féle csúcs foci után váltani kellett volna a posztján. Egy sokkal agresszívabb vkp kellene, azt hiszem tökéletes pl Touré.(impossible)
De érezhető mennyivel direktebb támadóbb a játékunk ha Mascherano játszik a helyén, beívelések, kapura lövéseket látunk, nem pedig csak 1 érintőket a kezdőkörben.
A védelem az olyan szinten vicc kategória, h van értelme róla írni? Nincs jobb oldali védőnk.Alvesről komolyan mondom semmit se írok inkább. Alba kb a lőhetőtt volna minden 2. meccsen gól, de rengetegszer át se tudja venni a labdát.
És, h mi a baj? Számomra Egy Ancelotti-Mourinho-Guardiola 3as rá se nézne egy ilyen Douglas-re. Vagy azt komolyan elhiszi vki, h ez a Mathieu egy igazi Barca szintű játékos?
Itt akkora sportszakmai hibák vannak a háttérben, h ezt legjobb a francia el classico utáni nyilatkozata mutatja be: ,, Én magam is meglepődtem, h a bal oldali védő voltam."
Sajnos mi is meglepődünk, azon, amit látunk hétről hétre.
Komolyan változtatásokra lenne szükség, amiből leghamarabb 2-3 év múlva lehetne látni a végeredményt, de ezt még el se kezdtük....