miihii írta:
~75 milla

min 30 gool
Ha ekkora zseni...

Akkor Cr9 lesz az aranycipős!
Gondolom mindenkinek fáj Eto'o valószínűsíthető elvesztése
Én úgy vagyok vele hogy nem hiszem el hogy a Barcelona vezetés eldöntötte volna hogy mindenképpen megpróbálja a tőle való megszabadulást, és elküldené. És Eto'o valamint ügynöke(..) állítólagos követeléseit sem hiszem el nagyon..
Talán a kettő között lehet valahol a megoldás. Talán..
Ami tény: Ha minden a mostani tempóval halad, akkor akár ma, holnap, néhány napon belül 1 IKONNAL, 1 világklasszis csatárral, 1 egyedi személlyel lesz kevesebb a Barca.
Persze nem nagyon értem hogy alakult ki a mostani szituáció, valamelyest megpróbált még a klub egy "jutalom" vagy hála szerződést ajánlani amit ő nem fogadott el.
Nem tudni miért.
És nem is akarom tudni mi vezetett idáig, kialakult a helyzet, kár és felesleges okoskodni. Emlékezzünk csak a szépre, csak a jóra. Teszem hozzá Ronaldinho távozásakor is ezt mondtam pedig Samu Barcás pályafutása alatt sosem esett vissza és mindig hajtott.
Ide jutottunk, sajnos ez van. Szorítsunk neki mert rengeteget tett a klubért.
Pénz.. Két dolog szerintem igazán jellemző a korra és a csapatra.
Az egyik hogy nem lehet hagyni félmegoldást, bizonytalanságot illetve az esélyét hogy a világ egyik legjobb csatára ingyen hagyja el a csapatot.
A másik pedig hogy filozófia ide vagy oda, nem tarthat örökké az átigazolási rekord. Ez van és el kell fogadni, lépni kell ha fejlődni akarunk, bár inkább szint fenntartás is megfelelne nekem
És érzésem szerint Zlatan az egyetlen labdarúgó aki maximálisan tudná pótolni Samut. Mert jobb csatár mint Villa.
Mondjuk semmi nem változtatná meg a véleményem de nyomatékosítom hogy csak szerintem, nehogy Villa vs Ibra topic születését ( bár inkább folytatását) eredményezzem..
És végül a jelenlegi helyzet értékelésénél számomra a legfontosabb pontok.
1: David Villa cselekedete nem csak hogy szép és jó hanem egyedi is, csak azt ne feledjük el hogy 1 klasszis csatárról van szó, aki címeket szeretne nyerni és 1 Bl-re esélyes csapatban játszani legyen az a klub a Barcelona vagy 1 bizonyos madridi illetőségű.
Mert ami tény hogy mind2 csapat részére tett egy nagyon szép gesztust. Nem mintha nem lenne szimpi és 1 zseni csatár, de ez axióma..
2: Pénz.. Nem lehet elvárni hogy mindörökké megmaradjon a 40 millás plafon. Változik a kor, a piac, a gazdasági helyzet és a cél. Ezt a szintet fenn kéne tartani, 1 világklasszis csatárral és ez csak úgy megoldható ha a gyakorlatilag a piaci ár nélküli Eto'o-t belevesszük az üzletbe. Ki kell fizetni ezt az árat. Ettől még nem változik meg semmi. Még mindig hűek leszünk 1 stílushoz és remek akadémiánk ifjoncainak sem vesszük el álmát hogy a nagyban kergessék a bőrt. Akarva akaratlanul a madridhoz való hasonlítás fog jönni, amivel nem kell törődni, a habfehér drukkerek úgy fogják vélni hogy elárultuk az elveinket míg a mi részünkről jön a hasonlítás meg matekozás Ibra illetve KAká és Cr9 árairól.
3: Ibrahimovic. Milyen ember? Nagyképű. Arrogáns. Zseni.
Aki gondolhatják sokan csak magának játszik. Lehet. És akkor gondolom nagyigényű is. Mert akkor spanyol címeket még nem nyert, klasszikuson még nem bizonyíthatott, Bl-re esélyes és címvédő csapatnál még nem játszott, spanyol gólkirály, aranycipős még nem volt, korszakot még nem írt.
Miért ne tehetné meg nálunk?