Gerardo Martino

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted jó döntés volt 'Tata' kiválasztása

A szavazás 2013.08.22. 13:14:28-kor befejeződött.

Igen
75
86%
Nem
12
14%

Szavazatok száma: 87
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.06. 12:36:51

mess2009 írta:Martínónak mostanra rá kellett jönnie: az elképzelései legnagyobb gátja, az állomány (fizikai) alkalmatlansága. számomra szinte megdöbbentően hatott Xavi nyilatkozata arról amit már régen látok a pályán: ezek az emberek "egy bizonyos mozgásformára vannak kiképezve" másra nem képesek! nem képesek - klasszist nyújtani! két tiszta út van tehát:vagy tökéletesíti a "Barcastílust" a mostani adottságokkal, vállalva a kockázatot (hogy ti. lehet e? egyáltalán), vagy kicseréli az állományt.(ahol kell!!)
amúgy a példa ott van előtte: úgy hívják hogy Guardiola/Bayern
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a gátja a rotáció hiánya. Nem változtatott gyökeresen a taktikán csak néhány elemet hozzátett módosított és amíg tudta forgatni a csapatot nem volt gond.
Néhány elem, mint az agresszív letámadás ugyanúgy megvolt régen viszont Xavi erre már nem képes. Ezért is van az, hogy Cesc-el sokkal jobban működik, több labdát tudunk szerezni.
Ini formahanyatlása, ha egyáltalán beszélhetünk komolyan ilyenről, szerintem nem ebből fakad. Az ő szerepköre nem sokat változott és a Bilbao ellen sem mondanám, hogy rosszul játszott az a bizonyos labdavesztéséig.
Szerintem jó úton halad, végre látunk helyenként egész pofás kontrákat, ráadásul az sem egyszerű feladat, hogy be kell építeni Neymart. Abban is benne lehet a keze, hogy Alexisnek elmúlt az a görcsössége, nagyobb önbizalommal játszik. Nem hiszem, hogy csak úgy gondolt egyet és a csapat gólkirályává vált.
Azt se feledjük, hogy szinte az utolsó pillanatban került a csapathoz, úgy hogy még nem is nagyon járt Európában.

Én pozítívan látom az eddigi munkásságát, akkor lehet majd igazán ítéletet mondani, ha az egész keret (legalábbis a nagyja) a rendelkezésére áll.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.06. 08:32:17

mess2009 írta:amúgy a példa ott van előtte: úgy hívják hogy Guardiola/Bayern
Majd amikor Robben, Ribery, Lahm stb. kezdenek kiöregedni, és kiismerik a játékukat akkor térjünk erre vissza. Nálunk ugyanis a csapat motorjai messze nem úgy muzsikálnak, mint fénykorukban...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mess2009
Director del Fútbol

2013.12.06. 08:09:19

Martínónak mostanra rá kellett jönnie: az elképzelései legnagyobb gátja, az állomány (fizikai) alkalmatlansága. számomra szinte megdöbbentően hatott Xavi nyilatkozata arról amit már régen látok a pályán: ezek az emberek "egy bizonyos mozgásformára vannak kiképezve" másra nem képesek! nem képesek - klasszist nyújtani! két tiszta út van tehát:vagy tökéletesíti a "Barcastílust" a mostani adottságokkal, vállalva a kockázatot (hogy ti. lehet e? egyáltalán), vagy kicseréli az állományt.(ahol kell!!)
amúgy a példa ott van előtte: úgy hívják hogy Guardiola/Bayern
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.05. 21:38:30

"Carles tökéletes fizikai állapotban van. Hogy igazolunk-e mégis a télen? Erről még nem akarok beszélni, nincs eldöntve.”

ehhez képest 1-2 napja volt egy cikk, hogy 2 meccset nem bír végigtolni és ment vmi klinikára leszivatni vmit a térdéből...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.02. 18:26:40

Deus írta:Tata ellenzőknek:

http://barcanoticias.blog.hu/2013/12/02" target="_blank ... a_nap_kepe

nem vagyok Tata ellenző, de azért azt is figyelembe kell venni,hogy Pep egy romokban lévő csapatot kapott meg 2008 nyarán, Tata pedig egy viszonylag jót.
De amúgy nem is az eredményekkel van itt a baj szerintem,hanem a mutatott játékkal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2013.12.02. 18:23:22

Deus írta:Tata ellenzőknek:

http://barcanoticias.blog.hu/2013/12/02" target="_blank ... a_nap_kepe

Mihu írta:Vaaaaagy, lehet hogy úgy küldte fel őket az első félidőben, hogy ne kapjunk gólt, de ne is rúgjunk.
A mondat első felével egyetértek, de a második fele... Ez abszolúte nem vallana rá, sem a Barcára.
Cinikusan írtam :) Egyáltalán nem gondolom, hogy Tata ilyen taktikával menne ki...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.02. 18:16:47

szerintem egyértelmű, hogy hagyni kell tovább dolgozni.

picit lebutítanám.
felismerte, hogy szükség van a letámadásra, hogy szükség van a direktebb játékra, hogy szükség van a rotációra, és azt, hogy a messi függőséget orvosolni kell.

1. nyomokban láthatjuk, de sajnos mint már valaki írta korábban, nehézkes a xavi-iniesta duóval napjainkban aktív letámadást folytatni.

2. a direktebb játékkal az a gond, hogy több a labdavesztés, és ez egy "normális" csapatnál nem lenne gond, de amikor a barcelona csak a félpályán is labdát veszít, már görcsbe rándul a gyomrunk, annyira szétkontrázható a védelem.
szóval az irányvonal jó, de kell egy megbízhatóbb hátsó alakzat, és az 1-es pontban említett letámadás jobb hatékonysága ahhoz, hogy a direktebb játék működjön.

3. a rotáció egyértelmű, jól forgatta a csapatot (emlékezhetünk rá, hogy 1-1 fordulóban mindig még a keretből is kimaradt valaki, pique, pedro vagy cesc akár) csak közbeszólt ez a sérülés hullám, most kényszerből kell összerakni a csapatot, mert szinte konkrétan nincs padunk.

4. ez pedig egy olyan dolog, hogy nem 2-3 hónap alatt alakult ki, hanem évek alatt, így megszűnni sem fog csak úgy, nem beszélve arról, hogy ez minden csapatra igaz.
mármint hogy függ a legjobbjától, főleg, ha az a világ legjobbja.
talán ennél a pontnál lesz a legnehezebb dolga.

azt mondom, idő kell neki, ha marad szegény tito, vagy rourát nevezik ki (vagy egy la masia-s arcot, mint például enrique) akkor sem lennénk előrébb.
Deus
Boixos Nois

2013.12.02. 12:35:20

Tata ellenzőknek:

http://barcanoticias.blog.hu/2013/12/02 ... a_nap_kepe" target="_blank

Mihu írta:Vaaaaagy, lehet hogy úgy küldte fel őket az első félidőben, hogy ne kapjunk gólt, de ne is rúgjunk.
A mondat első felével egyetértek, de a második fele... Ez abszolúte nem vallana rá, sem a Barcára.
KépKép
Mihu
Director del Fútbol

2013.12.02. 12:27:12

Deus írta:Nem akarom támadni Tatát, mert nagyon bírom őt. De ezen megakadt a szemem:

„Egészen a 70. percig, amikor az Athletic gólja született, jobbak voltunk, fölényben játszottunk, és nem csak az első félidőben volt így, hanem a második félidő első 20 percében is. Az Athletic gólja jelentett egyfajta mélyütést a számunkra."

Nem tudom, hogy melyik meccset nézte, vagy az Atletico csapattal cserélt fel... Egyáltalán nem voltunk jobbak. Hova tűnt az a kritikus Tata? Múlt héten szétszedte a csapatunkat a sajtóban, most meg... ugye, értitek mire gondolok. Kell ez a fajta agresszív kritika tőle minden gyenge meccs után, nem pedig ez a "mivoltunkajobbakdenemjöttössze" duma.
A hétközi savazás nem jött össze, így gondolta, hogy ha nem megy csúnyán, akkor meg kell próbálni szép szóval. Meglátjuk mi jön össze belőle...Vaaaaagy, lehet hogy úgy küldte fel őket az első félidőben, hogy ne kapjunk gólt, de ne is rúgjunk. Akkor teljesen helytálló a nyilatkozata.
Kép
connor
Jugador d'estrella

2013.12.02. 12:23:20

Remélhetőleg Martino nem gondolja komolyan amit mondott. Csak "tűzoltót" játszik.
A tegnapi meccs most az eredménytől eltekintve is - lehetett volna akár 0-0 - az idény egyik legrosszabb meccse volt. Szinte teljesen eltűnt a játékunkból az a pontosság, ami miatt korábban a csúcsra tudtunk érni. Az ellenfelek felkészültsége miatt pedig ez a játékoskeret alkalmatlan lett a győzelemre. Ha labdát tartunk, akkor az ellenfél betömörül, kettős falat húznak fel a kapujuk elé, ami ellen nem tudunk mit tenni, mivel a csatársorunk és a középpályánk fizikálisan túl gyenge az áttöréshez. Ha viszont átadjuk a labdát és megpróbálunk kontrázni, akkor a védelmünk alacsonysága és szervezetlensége miatt nem leszünk képesek kapott gól nélkül lehozni a meccseket. Teljes csapattal, Messi zsenijének köszönhetően vagy 1-1 egyéni teljesítménynek köszönhetően tudunk meccseket nyerni, de amint bejön 1-2 sérülés harmatos lesz a csapat, ami tökéletesen mutatja a taktikánk alkalmatlanságát. Nagyon jó példa erre a tavalyi Bayern - akárki esett ki a csapatból, ugyanolyan jól játszottak - és nyertek. Ahogyan mi is megtettük 2009-ben vagy 2011-ben. Kieshetett Iniesta, Puyol, Abidal vagy épp Henry, nyertünk.
Nagyobb vérfrissítés kellene, ami nem csak a keretre, hanem a taktikára is érvényes. Sajnos nem úgy tűnik, hogy ez így lesz, a BL-ben pedig ez újra csúnya vereségekhez fog vezetni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.12.02. 12:09:59

Tegnap jóval hamarabb kellett volna változtatni szerintem. Az első cserét a 77. percben lépte meg, pedig már jóval korábban látszott, hogy 1-2 játékosunk csak vergődik a pályán és fizikálisan elkészült az erejével. :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.02. 11:07:23

haj... "de az első félidő játékában nem találtam kivetnivalót"

akárcsak deus szerint, sztem sem egy meccset néztük az öreggel.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.12.02. 09:27:54

Nem akarom támadni Tatát, mert nagyon bírom őt. De ezen megakadt a szemem:

„Egészen a 70. percig, amikor az Athletic gólja született, jobbak voltunk, fölényben játszottunk, és nem csak az első félidőben volt így, hanem a második félidő első 20 percében is. Az Athletic gólja jelentett egyfajta mélyütést a számunkra."

Nem tudom, hogy melyik meccset nézte, vagy az Atletico csapattal cserélt fel... Egyáltalán nem voltunk jobbak. Hova tűnt az a kritikus Tata? Múlt héten szétszedte a csapatunkat a sajtóban, most meg... ugye, értitek mire gondolok. Kell ez a fajta agresszív kritika tőle minden gyenge meccs után, nem pedig ez a "mivoltunkajobbakdenemjöttössze" duma.
KépKép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.27. 09:01:27

Amióta írtam, hogy Rob nem játszik eleget, azóta szinte minden meccsen ad neki pár percet Tata, jó lesz ez. 8) Hamarosan jön a kupa, akkor végre kezdhet is. Másik pozitívum, hogy Tata a nyilatkozatai alapján tényleg bízik benne. :) Kíváncsian várom, mi lesz a srácból. (Mellesleg tegnap nagyszerűen szállt be a meccsbe, tetszett a játéka.)

Azért az szép, hogy idáig húztuk veretlenül, Tatának pedig jár a pacsi, miért felrázta a csapatot a szünetben... Bár az első félidő katasztrófa volt.

Ami még érdekes, és kapcsolódik Tata munkásságához: Barça haven't conceded a set piece goal for 890 playing minutes since Javi Guerra scored for Valladolid at Camp Nou.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.11.20. 20:13:38

Ma ünnepli 51. születésnapját a Mester! Hasonló folytatást a szezon további részére, mint eddig!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2013.11.11. 00:11:19

Hatalmas piros pont, jól nyúlt bele a meccsbe, ezzel a kisebb taktikaváltással. Sokszor 2 csatárunk is bent volt középen, és a beívelt labdák szépen mentek is be. Alkalmazhatnánk ezt gyakrabban is. :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.10. 23:20:56

shutterisland írta: mind bartra, mind song nagy meccset hozott le.
Bartranak órási grat ! =D>
Songnak is, nagy meccset hozott le ő is.
Sergi Roberto végre lehetőséget kapott, de sok értelme nem vt utólag. Ha kapott háromszor labdát, ebből készer elvették, egyszer meg ugyan szép passzt adott, de les vt. De legalább játszott.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.10. 23:09:27

fogtam a fejem, mikor messi sérülése után cesc-et tolta fel hamis kilencesnek a helyett, hogy behozta volna sanchezt.
utólag nagyot húzott, ahogy pique és busquets pihentetése is igazolható neki utólag, mind bartra, mind song nagy meccset hozott le.
Rumig
Entrenador del Barça

2013.11.10. 13:34:29

Gareth Tello írta:...de azért volt jó néhány olyan találkozó is, amelyen - két- vagy háromgólos vezetésnél - simán kaphatott volna pár percet Rob.
Igen, csak ezeken a találkozókon zömmel kispadon sem volt. Ha nincs egyszerre több sérült + rotáció miatt kimaradó, akkor nem fér oda, így nincs esély a beállítására, hiába alakul úgy a meccs, h sima a vége.
De ma bent van a keretben, úgyhogy én is remélem, h lehetőséget kap.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
barca0417
Entrenador del Barça

2013.11.10. 12:11:30

Egyetértek Sergi Roberto ügyében. Így tényleg soha nem derül ki hogy képes e a megfelelő szinten teljesíteni. Pedig nemsokára szükség lehet egy középpályásra, és ha ő megfelelne az lenne a legegyszerűbb. tényleg kaphatna lehetőséget.
De amúgy Tata munkája eddig meggyőző, Titonál nem éreztem ennyire jó kezekben a csapatot.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.10. 11:49:31

Eddig minden elismerésem az övé, elképesztő ez a szezonkezdet, ezt nem vártam volna tőle. Az alapstílust meghagyta, de sok kis részleten változtatott, a rotáció, a presszing nagyon tetszik, ahogy az is, hogy nem "ijedt meg" a sztároktól, Messit is gond nélkül lecserélte, amikor úgy látta jónak. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, hibák nyilván vannak még, de ezeket ő is látja és igyekszik is kiküszöbölni őket, jó lesz ez.
Ami még nagyon szimpatikus benne, azok a nyilatkozatai, a sajtóhoz való hozzáállása, semmi szájkarate, semmi üzengetés, se bírózás (ezt mondjuk átvehetnék tőle egy páran a csapaton belül, ugye, Gerard?).

Egy valamit nem értek még, ez pedig Sergi Roberto esete. Amikor kialakult ez a folyamatos rotálás, amikor lehetett látni, hogy nagyjából sohasem lesz olyan, hogy két egymást követő meccsen ugyanazt a kezdőcsapatot fogja kiküldeni a pályára Tata, akkor kezdtem reménykedni, hogy Rob is kap majd lehetőséget, elvégre az előszezonban nagyszerűen játszott meccsről meccsre. Ehhez képest eddig ez a 21 percnyi játékidő a ligában borzasztóan kevés. Oké, hogy nehéz mérkőzéseink voltak különösen a szezon elején, illetve Iniestáékat sokat kell játszatni már csak azért is, hogy minél hamarabb hozzászokjanak az új taktikai elemekhez, a letámadáshoz, és még sorolhatnám, de azért volt jó néhány olyan találkozó is, amelyen - két- vagy háromgólos vezetésnél - simán kaphatott volna pár percet Rob.

No mindegy, hamarosan jön a két kupameccs a Cartagena ellen, illetve két gyakorlatilag tét nélküli csoportmeccs a BL-ben, remélem, legalább ezeken az összecsapásokon láthatjuk az ifjú Sergit a pályán. Továbbá az sem lenne rossz, hogy ha nem is kezdőként, de legalább csereként lehetőséget kapna egynéhány bajnokin...

(Tudom, hogy vesszőparipám az, hogy játszassuk minél többet a saját nevelésű fiatalokat, néha talán túl sokat is panaszkodom ennek a hiánya miatt, de úgy érzem, ez esetben jogosan "sírok", javítsatok ki, ha nem így van. :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2013.11.28. 10:52:01-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.07. 00:38:53

"A Barcelonának szüksége van alternatívákra ahhoz, hogy továbbra is két vállra tudja fektetni az ellenfeleit, illetve hogy az ellenfelek ne legyenek biztosak abban, mit is fog játszani."

ezt vártam tőle, vagy az új edzőtől, ez lehet annak a kulcsa, hogy fenn tudjuk tartani a sikerességet.
az alap maradjon, de legyen mindig máshogy megfűszerezve.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.11.05. 21:46:51

Nagyon bírom ezt a manust 8)

Marha jó ez az interjúja, meg a háborús filmes rész benne.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Tivornya
Capitá del Barça

2013.11.02. 12:49:33

Nagyon tetszik, ahogy Tata függetlenítette a csapat eredményességét Messitől, így 1 ember helyett ismét 11 emberről szólnak a meccseink. Ha ezt Messi is tudja majd értékelni, akkor lesz igazán varázslatos a Tata-csapat :P
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
sjd
Llegenda del Barça

2013.11.02. 12:36:10

barca99 írta: Valószínűleg Piqué celebkedik kevesebbett.

Ez előbb emlegetett gyenge Piqué igazából tegnap is MoM lett, szerintem elég jól látható, hogy neki kifejezetten jól jött, hogy többször vagyunk normális csapat, aki egyre többször áll fel normálisan védekezni, ergo olyan feladatokkal néz szembe, mint egy normális védő. Az nem igazán normális, hogy a félpályán állsz, 50 méteres területtel mögötted.
Nem kisebbítve Tata és a védőink érdemeit, azért a tavalyi Valdes-zel a kapuban valószínűleg jóval többször megzörgették volna a hálónkat. Szerintem legalább egy 5-6 gól differencia van abban, hogy róla nem befelé, hanem kifelé jönnek a labdák. (Kezdve a 2 kivédett büntetővel, CR ziccere, a Celtic elleni védése stb.).
Természetesen a védekezés jobban működik, főleg, hogy sok meccsen nem agyig feltolódva játszunk, ugyanakkor szerintem az ellenfél helyzeteinek száma nem lett kevesebb. Most erre jó példa a Celta elleni meccs, meghúztuk egész mélyen a védelmi vonalat, ennek köszönhetően viszont az ellenfél röhögve játszotta ki a letámadó kp-t+csatárokat, és hatalmas terület volt előttük.
Lezárt