Eddig minden elismerésem az övé, elképesztő ez a szezonkezdet, ezt nem vártam volna tőle. Az alapstílust meghagyta, de sok kis részleten változtatott, a rotáció, a presszing nagyon tetszik, ahogy az is, hogy nem "ijedt meg" a sztároktól, Messit is gond nélkül lecserélte, amikor úgy látta jónak. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, hibák nyilván vannak még, de ezeket ő is látja és igyekszik is kiküszöbölni őket, jó lesz ez.
Ami még nagyon szimpatikus benne, azok a nyilatkozatai, a sajtóhoz való hozzáállása, semmi szájkarate, semmi üzengetés, se bírózás (ezt mondjuk átvehetnék tőle egy páran a csapaton belül, ugye, Gerard?).
Egy valamit nem értek még, ez pedig Sergi Roberto esete. Amikor kialakult ez a folyamatos rotálás, amikor lehetett látni, hogy nagyjából sohasem lesz olyan, hogy két egymást követő meccsen ugyanazt a kezdőcsapatot fogja kiküldeni a pályára Tata, akkor kezdtem reménykedni, hogy Rob is kap majd lehetőséget, elvégre az előszezonban nagyszerűen játszott meccsről meccsre. Ehhez képest eddig ez a 21 percnyi játékidő a ligában borzasztóan kevés. Oké, hogy nehéz mérkőzéseink voltak különösen a szezon elején, illetve Iniestáékat sokat kell játszatni már csak azért is, hogy minél hamarabb hozzászokjanak az új taktikai elemekhez, a letámadáshoz, és még sorolhatnám, de azért volt jó néhány olyan találkozó is, amelyen - két- vagy háromgólos vezetésnél - simán kaphatott volna pár percet Rob.
No mindegy, hamarosan jön a két kupameccs a Cartagena ellen, illetve két gyakorlatilag tét nélküli csoportmeccs a BL-ben, remélem, legalább ezeken az összecsapásokon láthatjuk az ifjú Sergit a pályán. Továbbá az sem lenne rossz, hogy ha nem is kezdőként, de legalább csereként lehetőséget kapna egynéhány bajnokin...
(Tudom, hogy vesszőparipám az, hogy játszassuk minél többet a saját nevelésű fiatalokat, néha talán túl sokat is panaszkodom ennek a hiánya miatt, de úgy érzem, ez esetben jogosan "sírok", javítsatok ki, ha nem így van.

)