LG írta:A hsz-om második fel Timnek és Jelwaz-nak szól. Úgy beszéltek mintha 30 millió euró csekélyke, kis összeg lenne, pedig nem az, még egy ilyen nagy klubnak sem. Régebben emlékszem, szokott lenni hír a klub éves költségvetéséről is itt az Eurobarcán. Ebben benne szoktak lenni a bevételek, és a kiadások, illetve a tiszta nyereség is. Megjegyezném, h ez utóbbi nem szokott annyira magas lenni, ilyen 20-30M körül szokott lenni, a sikeres években is. Láthattjuk, h pl. a 2009/2010-s szezon is hiába volt sikeres, veszteséges volt(legalábbis Rosell szerint). Szóval az a plusz 30 millió évente máris megkétszerezné a nyereségét a csapatnak!
LG a legnagyobb tisztelettel! Azért az anyagi helyzetet tekintve nem kellene még az ördögöt a falra festeni. Nekem személy szerint nagy sumukálosnak látszik, amit Rosell eddig csinálni. Nem tudom elképzelni, hogy Laporta ennyire rossz gazdasági helyzetet hagyott volna maga mögött, mivel tudta, hogy úgyis el kell számolni vele. És valaki feltette a kérdést, hogy vajon Rosell rosszat akarna-e a Barcának? Én fordítva is feltenném, Laporta rosszat akart?
Aztán ez a költségvetéses dolog. Kérdés, hogy mik vannak a kiadási oldalon? Merthogy a tiszta profit, az az összes költség levonása után jöhet ki (vezetők, játékosok fizuja, utazás fűtés meg minden kiadást beleértve). Ha a kiadási oldalon be van kalkulálva x millió euró játékos igazolásokra meg nem tudom én mikre, akkor az a véleményem, hogy nem kellene így hajhászni a pénzt. Mert lehet, hogy 30 millió nemcsekélyke, de pénzt felhalmozni akkor a végtelenségig is lehetne, 100 millánál jobb a 200, el is lehet érni, kérdés, hogy milyen áron. És, hogy mire kell az a pénz.
Az én álláspontom az, hogy a mezszponzor lenne a legvégső, sőt tovább megyek, csak a klub fennmaradásának veszélyében. Megértem, ha valakinek ez sok, nem is várom el, hogy valaki ezzel egyet értsen. Én magam inkább nézném a Barcelonát a középmezőnyben mezszponzor nélkül egy ideig, mint mezszponzorral BL döntőben. Mert nem érezném a különbséget a Barca és más klubok között, így is sok támadás éri a Barcát, hogy ugyanaz, mint a Real és társai, mit mes que un clubozunk. Ha ennek nincs kézzelfogható bizonyítéka, az nekem is a dolog sántítását jelentené. Máskor is volt nehéz helyzetben a Barca, máskor is volt a mezőny végén, mégis túlélte.
De úgy érzem, hogy az elnök nem is tesz meg mindent ennek elkerülése végett. Annyira kézenfekvő anyagi problémára elővenni a mezszponzorációt. Eddig a lépésig minden más lehetőséget meg kellene ragadni. Reklámfilm forgatás ennek a cégnek, vagy szponzor a melegítőre vagy Guardiola ingére, az Audikra. Ez is sok lehet bizonyos helyzetben, a mezt azonban a végsőkig védeni kell.