Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.12.10. 21:25:01

Maradjunk annyiban az anyagi helyzetről, hogy bármi lehet, én viszont azt igencsak megkérdőjelezem, hogy ez élet-halál kérdése lett volna. Egy ilyen klubnál, szerintem hagyjuk a meséket meg a gyerekeknek...

Evidens, Rosell azért nem akárki, ő maradandót akar alkotni, s félti is a fenekét. Ehhez pedig pénz kell, mert innen fejlődni, másképp nem lehet.

És itt jön képbe az, ez mennyire a klub érdeke, s mennyire az övé?

Persze, a klub érdeke, hogy sikeresen, biztos fundamentumon működjön. Viszont, tegyük fel, a klub nincs csődhelyzetben, ez tény. Kiaknázott egy aduászt, ezt a pénz fejlesztésre költheti, biztosíthatja a klub rövidtávú sikeres működését. Mi lesz eztán? Ha nem jönnek a sikerek, ha valami más történik, ha ennek ellenére lesz olyan helyzet, mint amit ő szeretne bemesélni, s még rosszabb, valódi csőd közeli állapot? Jöhet a játékosok kiárusítása, a Ciutat Esportiva eladása, vagy mi? Várhatunk egy arab sejket? Akárki akármit mond, szép lassan közelítünk azon klubokhoz, akiket épp ezért nem kedvelünk.

Az elvek, azok elvek.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.12.10. 20:27:48

LG írta:A hsz-om második fel Timnek és Jelwaz-nak szól. Úgy beszéltek mintha 30 millió euró csekélyke, kis összeg lenne, pedig nem az, még egy ilyen nagy klubnak sem. Régebben emlékszem, szokott lenni hír a klub éves költségvetéséről is itt az Eurobarcán. Ebben benne szoktak lenni a bevételek, és a kiadások, illetve a tiszta nyereség is. Megjegyezném, h ez utóbbi nem szokott annyira magas lenni, ilyen 20-30M körül szokott lenni, a sikeres években is. Láthattjuk, h pl. a 2009/2010-s szezon is hiába volt sikeres, veszteséges volt(legalábbis Rosell szerint). Szóval az a plusz 30 millió évente máris megkétszerezné a nyereségét a csapatnak!
LG a legnagyobb tisztelettel! Azért az anyagi helyzetet tekintve nem kellene még az ördögöt a falra festeni. Nekem személy szerint nagy sumukálosnak látszik, amit Rosell eddig csinálni. Nem tudom elképzelni, hogy Laporta ennyire rossz gazdasági helyzetet hagyott volna maga mögött, mivel tudta, hogy úgyis el kell számolni vele. És valaki feltette a kérdést, hogy vajon Rosell rosszat akarna-e a Barcának? Én fordítva is feltenném, Laporta rosszat akart?
Aztán ez a költségvetéses dolog. Kérdés, hogy mik vannak a kiadási oldalon? Merthogy a tiszta profit, az az összes költség levonása után jöhet ki (vezetők, játékosok fizuja, utazás fűtés meg minden kiadást beleértve). Ha a kiadási oldalon be van kalkulálva x millió euró játékos igazolásokra meg nem tudom én mikre, akkor az a véleményem, hogy nem kellene így hajhászni a pénzt. Mert lehet, hogy 30 millió nemcsekélyke, de pénzt felhalmozni akkor a végtelenségig is lehetne, 100 millánál jobb a 200, el is lehet érni, kérdés, hogy milyen áron. És, hogy mire kell az a pénz.
Az én álláspontom az, hogy a mezszponzor lenne a legvégső, sőt tovább megyek, csak a klub fennmaradásának veszélyében. Megértem, ha valakinek ez sok, nem is várom el, hogy valaki ezzel egyet értsen. Én magam inkább nézném a Barcelonát a középmezőnyben mezszponzor nélkül egy ideig, mint mezszponzorral BL döntőben. Mert nem érezném a különbséget a Barca és más klubok között, így is sok támadás éri a Barcát, hogy ugyanaz, mint a Real és társai, mit mes que un clubozunk. Ha ennek nincs kézzelfogható bizonyítéka, az nekem is a dolog sántítását jelentené. Máskor is volt nehéz helyzetben a Barca, máskor is volt a mezőny végén, mégis túlélte.
De úgy érzem, hogy az elnök nem is tesz meg mindent ennek elkerülése végett. Annyira kézenfekvő anyagi problémára elővenni a mezszponzorációt. Eddig a lépésig minden más lehetőséget meg kellene ragadni. Reklámfilm forgatás ennek a cégnek, vagy szponzor a melegítőre vagy Guardiola ingére, az Audikra. Ez is sok lehet bizonyos helyzetben, a mezt azonban a végsőkig védeni kell.
Initom
Entrenador del Barça

2010.12.10. 20:15:29

visca el barca írta: ...
amugy vki megtudna mondani h a többi nagycsapat szponzorai (bwin, samsung, fly emirates, aig stb) mennyit adnak az övéiknek?
én sem örülök neki.
Szerintem nagyon kétélű a dolog.Csalódott vagyok mert egy nagy hagyomány szakad meg,ami egyedülálló volt európában.igen így is halmoztuk a sikereket.
DE ez is benne van hogy az utóbbi két évben rengeteg volt a kiadásunk.Nyertünk 6 kupát ami miatt biztos rengeteg bónuszt kellett kifizetni a játékosoknak.Rengeteg pénz ment el igazolásokra,hiába szépítjük sok pénz ment el,és kevés mennyiségű jött vissza.Töredéke annak ami bejött.Tehát az igazolásokból is negatívan jövünk ki.Laporta hangoztatta,hogy + ba zártuk az évet,ám derültek ki ugye itt nagy adósságok,főleg hiányok.És azért - ez a második éle a dolognak-jó is ez a mezponzor. A pénz diktál!Ebből az évi 30-35 millióból nagyon sokat lehet gazdálkodni ilyen szinten!Ez akár 3-4 játékos vételére is elég ha szükséges,bele lehet feccölni a stadionba ami nagyon régóta téma már,Dani Alves nek is kéne pénz,úgyhogy ilyen szempontból jó döntés.

Rosell lehet nem annyira szimpatikus itt több embernek,de az biztos,hogy jó gazdasági szakember.
Biztos vagyok abban,ha nem lett volna szükséges (esetleg önös érdek) akkor nem lett volna megszakítva ez a dicső hagyomány.Ő sem hülye hogy magára haragítsa a culékat,drukkereket!

Másrészt már nem először hangsúlyozom azt,hogy itt mi okoskodhatunk,véleményt nyílváníthatunk,de nem látunk bele a klub életébe.

Elnézést,hosszúra sikeredett,bár még tudnék írni.

A lényeg: A döntés biztosan szükségszerű volt!Ha nem lett volna az nem adtuk volna ki a mezünket szponzornak!

u.i.: És még azt mondom,hogy büszkék lehetünk arra,hogy idáig megmaradt a hagyomány,más klubok régen feladták,vagy nem is létezett náluk! :cry: :) egyik szemem sír másik mosolyog.

a Més que un clúb-hagyományt nem adjuk fel,sőt remélem erősödik.
Csak sajnos vagy nem sajnos ezzel kevesebb lett ...
Abi & Tito
visca el barca
Presidente del Barça

2010.12.10. 19:54:32

most olvastam csak a reggeli hírt, látom termeltetek rendesen, végig sem olvasom... annyit azért leszűrtem, hogy a többségnek nem tetszik a dolog...

gondolom nem csak itthon de külföldön is elég vegyes érzelmekkel fogadták az emberek az uj szponzort..

a legviccesebb az egeszben, hogy 4 vagy 5 éve mondtam haveromnak h figyeld meg, ha egyszer lesz mezszponzorunk tuti, h vmi kuvaiti, szaudi, vagy egyéb arab dolog lesz rajta... bejött... de legalább nem vmi fly emirates, vagy csodapalota építő vállalat, hanem (ha jól értem) vmiféle alapítvány ez, ami az oktatást és egyéb hasznos dolgokat támogatja. (aztán h ezeknek honnan van erre is pénzük a franc se tudja :D)

lehet itt vitatkozni a mes que un clubbal, de egy dolgot be kell látni. ma már mindent a pénz irányít. a 17. században élt egy bizonyos montecuccoli nevű hadvezér, már ő megmondta h a háború megnyeréséhez mindössze három dologra van szükség. pénz, pénz, pénz.
jó, persze lehet mondani, hogy eddig sem volt mezszponzor, mégis halmoztunk minden létező trófeát....

megmondom őszintén én nem örülök neki, de ez mit sem változtat az egészen. próbálom ugy felfogni, hogy ez a pénz mondjuk bőven elég arra, hogy évente vegyünk egy kumma jo jatekost egy esetleges tavozo helyere...

amugy vki megtudna mondani h a többi nagycsapat szponzorai (bwin, samsung, fly emirates, aig stb) mennyit adnak az övéiknek?

(az ns egyebkent ezt irja, csak érdekessegként teszem ide: A Barcelona a hírek szerint keresi annak a lehetőségét, hogy a két reklámot „összekombinálja", ám ha ez nem sikerül, akkor az UNICEF felirata lesz az uralkodó.")
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2010.12.10. 19:22:40

LG írta: A Barca nem azért több mint egy klub, mert nincs mezszponzora, ezt kéne már megérteni.
Mondjuk az is érdekes kérdés,hogy kinek mit jelent a "mes que un club"..
Nyilván mindenkinek más lenne a véleménye ezzel kapcsolatban,de nekem a mezszponzor már nem fér bele.Viszont az is igaz hogy az utóbbi idők játékos igazolásai szintén szembe mentek ezzel az eszmével(különös tekintettel arra hogy nem sokkal Ibra leigazolása előtt ment a savazás a madridi bevásárlással kapcsolatban).Természetesen ettől nem dől össze a világ,de azért hatalmas csalódás ez.Legalábbis nekem,meg pár fórumozónak.

Off:
A "magyar" mentalitással kapcsolatban viszont tévedésben vagy! Nem a fizettessük meg a zemberekkel(mert ez mindenhol így van),hanem inkább a "hát de nehogy már én csináljak valamit,inkább megvárom hogy mi lesz a dologból". :wink:
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 19:11:58

LG írta:A hsz-om második fel Timnek és Jelwaz-nak szól. Úgy beszéltek mintha 30 millió euró csekélyke, kis összeg lenne, pedig nem az, még egy ilyen nagy klubnak sem. Régebben emlékszem, szokott lenni hír a klub éves költségvetéséről is itt az Eurobarcán. Ebben benne szoktak lenni a bevételek, és a kiadások, illetve a tiszta nyereség is. Megjegyezném, h ez utóbbi nem szokott annyira magas lenni, ilyen 20-30M körül szokott lenni, a sikeres években is. Láthattjuk, h pl. a 2009/2010-s szezon is hiába volt sikeres, veszteséges volt(legalábbis Rosell szerint). Szóval az a plusz 30 millió évente máris megkétszerezné a nyereségét a csapatnak!
Magyarországon a nyereség után adóznak a cégek, ezért próbálják úgy lekönyvelni, hogy lehetőleg minél kisebb legyen. Nem rég láttam erről egy táblázatot: a Tesocnak milliárdos bevétele és kiadásai vannak, mégis csak millós nagyságrendű volt a nyeresége. Mindenféle módon próbálják leírni, hogy ne kelljen annyit a közösbe tenni. Gondolom ez hasonlóan megy Katalóniában is. :D Ha nagyon akarták volna, lehetett volna nyereséges is a klub, de mivel nem akarták, ezért nem lett az. Ez adja ki a különbséget a Laporta- és a Rosell-féle matek között. :)
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 19:05:03

Vito írta:tudtam, hogy egy közgazdászvéna ráugrik :D .
mielőtt még mélyebb elemzésbe mennénk, jelzem, hogy én nem vagyok az.
alapvetően érthető az írásod első fele, viszont pont ugyanez a buktató benne. Rosellt nem egy évre választották meg, valószínűleg sokáig a posztján akar maradni és nem az fajta ember, akinek még biliben van a keze, úgyhogy tisztában van vele, hogy ez a mértékű dominancia nem tarthat örökké. most hatalmas pénz mozog a bevételi és a kiadási oldalon is, de ez nem lesz mindig így :arrow: az 'eladási kényszer' megmarad, viszont nem lesz akkora felvevőpiaca a Barcanak, mint terméknek.
akkor majd vagy újabb bankhitel drágábban, vagy rosszabb esetben a részvények eladása, mint Angliában.

azt nem tudom, hogy mennyire van terítve a piac Barcából, mezből, bögréből, de annál jobb reklám, amit az elmúlt 6-8 évben produkált a Barca, szerintem nincs. köztudott, hogy a legtöbb hivatalos szurkolója
az FCB-nek van Európában és Ázsiában. az európai focit tekintve a legnagyobb felvevő Európa és Ázsia, talán még Dél-Amerika. ott jelenleg jók vagyunk. biztos lehetnénk jobbak, de nagyságrendekkel nagyobb pénzt nem hiszem, hogy ki lehet húzni innen.

szét kell nézni a nagy kluboknál. a Milant, az Intert a bűnözők irányítják,
a Roma évek óta a csőd szélén, az angol klubokat kilóra vásárolták fel az arab és amerikai érdekeltségek, a Madridot meg nem kell bemutatni. ott nagyjából bármit meg lehet tenni büntetlenül.
"tudtam, hogy egy közgazdászvéna ráugrik :D ."

:D

Ha tudnád, hogy valójában gépészmérnöknek tanulok... :D Gépész + közgazdász véna = veszélyes keverék. :D

Végeredményben ez egyéni mérlegelés kérdése, hogy mennyire tartják biztosnak a klub anyagi helyzetét. Lehet, hogy ha Laporta marad, akkor egészen mostanáig minden a legnagyobb rendben van, míg Rosellék inkább úgy ítélik meg, hogy bizonytalanabb a helyzet.

A spanyol tőzsdéről nem tudok erről semmit, de nem hiszem, hogy a Barcelona fent lenne a rajta, különben nem lenne semmi értelme a culé-alapú tulajdonosi rendszernek. Ha mégis tőzsdére mennének, akkor szerintem mindenki biztosra veheti: bajban vagyunk. :D

"biztos lehetnénk jobbak, de nagyságrendekkel nagyobb pénzt nem hiszem, hogy ki lehet húzni innen."

Ez valószínűleg így van, de a banknak elég, ha azt látja: a piacról évente képes begyűjteni X összegű pénzt a klub, és már adja is a hitelt.

Egyébként szerintem is inkább hálásnak kell lennünk, hogy Rosell gondol a jövőre is, csak mégis, ezzel egy nagyon szép hagyomány szűnik meg. :(
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.10. 18:32:22

Kardi írta:El Barca es mes que un club! ....ezt a mondatod nem érti Rosell, a mezszponzori szerződéssel már biztos!
Lehet, h inkább te nem érted! A Barca nem azért több mint egy klub, mert nincs mezszponzora, ezt kéne már megérteni.

A hsz-om második fel Timnek és Jelwaz-nak szól. Úgy beszéltek mintha 30 millió euró csekélyke, kis összeg lenne, pedig nem az, még egy ilyen nagy klubnak sem. Régebben emlékszem, szokott lenni hír a klub éves költségvetéséről is itt az Eurobarcán. Ebben benne szoktak lenni a bevételek, és a kiadások, illetve a tiszta nyereség is. Megjegyezném, h ez utóbbi nem szokott annyira magas lenni, ilyen 20-30M körül szokott lenni, a sikeres években is. Láthattjuk, h pl. a 2009/2010-s szezon is hiába volt sikeres, veszteséges volt(legalábbis Rosell szerint). Szóval az a plusz 30 millió évente máris megkétszerezné a nyereségét a csapatnak!
pld. jegyárak emelése. Sőt szerintem
ha azt mondaná ez a derék elnök hogy,küldjön minden szurkoló 10 eurót mert különben el kell adni Messit+Xavit az Internek 15 millióért meg két használt labdáért,akkor is többet keresnének a bolton.
Persze...inkább hajtsuk be a szegény szurkolókon a dolgot, minthogy néhány négyzetcentiért kapjunk hatalmas összegeket. Jó magyar mentalitás kétségen kívül, de nem hiszem, h ez a helyes megoldás. Ha tényleg igazán nagyok az adósságok, nincs mese, ezt is meg kell lépni(mármint a jegyemelést), de mezszponzorral együtt/után csak.
Kardi
Capitá del Barça

2010.12.10. 17:54:03

El Barca es mes que un club! ....ezt a mondatod nem érti Rosell, a mezszponzori szerződéssel már biztos!
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
Tim
Mezei fórumozó

2010.12.10. 17:53:11

jelwaz írta:.. mindenki azt hiszi, hogy az, hogy x millió mínusz van, attól csak úgy lehet megszabadulni, hogy hirtelen eladjuk az autókat meg a mezünket, és az érte kapott pénzt a kiegyenlítésre használjuk.
....
Amúgy meg vagyunk egy úton, amiről nem szabad letérni. És akkor nem kell tüzet oltani. Igen gyanús Rosell jós képessége, ahogy mindent "előre megjósolt".
Nagyjából én is így látom. Ha tényleg ekkora az adósság akkor az a 30 millió bakfitty. Egy BL győzelem többet hozna(100 millió ha jól tudom).Nehéz elhinnem hogy nem volt más megoldás,pld. jegyárak emelése. Sőt szerintem
ha azt mondaná ez a derék elnök hogy,küldjön minden szurkoló 10 eurót mert különben el kell adni Messit+Xavit az Internek 15 millióért meg két használt labdáért,akkor is többet keresnének a bolton.

katar fundésön,mi? Eszem-"komagyűjtőm" megáll..(képzelje ide mindenki Nagy Feró bácsi hangját)
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2010.12.10. 17:34:10

Nos én aztán nem értek hozzá, de úgy látom nem is baj, mert akik értenek hozzá, azok is annyi verziót vázolnak, ahányan vannak. Inkább csak annyit mondanék, hogy majd idővel meglátjuk, hogyan alakul a klub financiális helyzete. Nem ítélkezek előre.
Ha el is jött ez a pillanat a klub történetében, akkor legalább olyan opciót választott az elnökség, amivel nem szúrta hátba saját magát. Ez az alapítványi szponzor a lehető legjobb választás jelen esetben, efelől ne legyen kétségetek.
Viszont bennem felmerül a kérdés, hogy ezzel a gondolkodásmóddal nem férne bele rövid időn belül még1 mezszponzor és akkor 5 év alatt az adósság 90%-a lenne rendezve 50% helyett....Vagy van vmi limit szponzorból? Nem tudom. Ez érdekelne...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Vito
Llegenda del Barça

2010.12.10. 17:10:02

ziipp írta:
"...de most van 3-400 millió mínusz, amit elő kell teremteni máshonnan."

"akik szerint hülyeség a mezszponzoráció, azok valószínűleg nem látják tisztán, hogy jelenleg milyen alapon működik a piacgazdaság."

A modern piacgazdaságban már az adósság nem is igazán nevezhető mínusznak. Ez a trükk az egészben: valójában a cash flow-t (a cégen átáramló pénzfolyamot) és a likviditást (folyamatos fizetőképességet) nézik, nem pedig a konkrét adósságot! Ezt nagyon fontos megérteni, ha tényleg látni akarja valaki, hogy a bankok miképp adnak hitelt manapság. Ebből pedig ugorhatunk a következő lépcsőre: ha hitelképes egy piaci szereplő, akkor az adósság szinte a végtelenségig elhúzható. Ilyen a modern pénzrendszer, ahogy én látom. ;)

"eredményeket tekintve a Klub most van a csúcson, ennél több terméket nem lehet eladni."

Ez tipikusan az a kategória, hogy ezt meg honnan veszed? :D Szerintem az idei meg a jövő évi eladások még bőven felül múlják majd a korábbi éveket, mert idő kell, amíg a csapat népszerűsége keresletben is megjelenik. (Ez már most is megjelent, de az 5-0 és a további jó szereplés után még nagyobb lesz.)

"a közvetítési jogokra elegendő pénzt kap, ennél több bevétel szintén nem jöhet."

Lásd előbb. Nagyon sok helyen nem közvetítenek még Barca meccseket. A folyamat megint csak ugyanaz, ha továbbra is jól szerepel a klub, akkor egyre több igazgató tanács fog úgy dönteni, hogy megveszi a közvetítési jogokat.

Érdekes módon a fentebb leírtak indokolják a szponzorálást is: most igazán nagy pénzt lehet vele leszakítani, és Rosellék úgy gondolhatják, hogy ennél előnyösebb tárgyalási pozícióban már nem lesznek.
tudtam, hogy egy közgazdászvéna ráugrik :D .
mielőtt még mélyebb elemzésbe mennénk, jelzem, hogy én nem vagyok az.
alapvetően érthető az írásod első fele, viszont pont ugyanez a buktató benne. Rosellt nem egy évre választották meg, valószínűleg sokáig a posztján akar maradni és nem az fajta ember, akinek még biliben van a keze, úgyhogy tisztában van vele, hogy ez a mértékű dominancia nem tarthat örökké. most hatalmas pénz mozog a bevételi és a kiadási oldalon is, de ez nem lesz mindig így :arrow: az 'eladási kényszer' megmarad, viszont nem lesz akkora felvevőpiaca a Barcanak, mint terméknek.
akkor majd vagy újabb bankhitel drágábban, vagy rosszabb esetben a részvények eladása, mint Angliában.

azt nem tudom, hogy mennyire van terítve a piac Barcából, mezből, bögréből, de annál jobb reklám, amit az elmúlt 6-8 évben produkált a Barca, szerintem nincs. köztudott, hogy a legtöbb hivatalos szurkolója
az FCB-nek van Európában és Ázsiában. az európai focit tekintve a legnagyobb felvevő Európa és Ázsia, talán még Dél-Amerika. ott jelenleg jók vagyunk. biztos lehetnénk jobbak, de nagyságrendekkel nagyobb pénzt nem hiszem, hogy ki lehet húzni innen.

szét kell nézni a nagy kluboknál. a Milant, az Intert a bűnözők irányítják,
a Roma évek óta a csőd szélén, az angol klubokat kilóra vásárolták fel az arab és amerikai érdekeltségek, a Madridot meg nem kell bemutatni. ott nagyjából bármit meg lehet tenni büntetlenül.
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.12.10. 16:55:24

Enjoy írta:Most miért kell lámulni? Vagy szövegértéssel vannak bajok?
Mondtam én ilyet?

Hogy értsd:
Esetleges válságnál (érintse ez a játékot, vagy csupán az eredményességet) a Barca-nak a talpra álláshoz sokkal több időre van szüksége, mint a Madridnak. Mert kevesebb a pénz..
Jajj, hagyjuk már, és még én lámulok (Capon-t meg nem is kommentálom...). Add1, hirtelen mindenki közgazdász. mindenki azt hiszi, hogy az, hogy x millió mínusz van, attól csak úgy lehet megszabadulni, hogy hirtelen eladjuk az autókat meg a mezünket, és az érte kapott pénzt a kiegyenlítésre használjuk. Hát elárulom, hogy én sem vagyok közgazdász, de volt közgáz tárgyam, és annyit tanultam, hogy ez nem így megy.
Amúgy meg vagyunk egy úton, amiről nem szabad letérni. És akkor nem kell tüzet oltani. Igen gyanús Rosell jós képessége, ahogy mindent "előre megjósolt".
De amúgy mondd, hogy Madridban nem volt pénz, mit értek vele? A Chelsea? Man. city?
A Barca a legnépszerűbb, legjobb leg mittomén milyen klub jelenleg. Ezt ki kell használni. Lássuk Rosell milyen jó elnök, legyen kreatív.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.12.10. 16:30:52

Ennyi pénzért, főleg hogy ugyanúgy megmarad az Unicef felirat, hülye lenne a vezetőség nem belemenni az ilyen bizniszbe. A cikkben is levan írva, rekord összegű pénzt kapunk ezért. HA törölték volna az Unicef feliratot, akkor érteném az okát a felháborodásnak, de így nem igazán. Ez a pénz, jó lesz az olyan esetekre mint amilyen Alvesé, nyugodtabban lehet akár nagyobb fizetéseket is adni meghatározó játékosoknak. Ez mindenesetre egy jó pont eddig Rosell-nél! :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 16:21:34

Vito írta:a Klub egy gazdasági társaság és, mint ilyen önfenntartónak (sőt jobb esetben) profitorientáltnak kell lennie.
sajnálatos, hogy egy ilyen régi hagyományt kell felrúgni, de most van 3-400 millió mínusz, amit elő kell teremteni máshonnan.
mezekből, relikviákból több pénzt valószínűleg nem lehet csinálni. eredményeket tekintve a Klub most van a csúcson, ennél több terméket nem lehet eladni. a közvetítési jogokra elegendő pénzt kap, ennél több bevétel szintén nem jöhet. játékosokat nem adunk el, inkább veszünk, pénzt ebből sem tudnak csinálni. az eredmények miatt a játékosoknak szánt kifizetések (fizu, bónuszok) folyamatosan nőnek.
akik szerint hülyeség a mezszponzoráció, azok valószínűleg nem látják tisztán, hogy jelenleg milyen alapon működik a piacgazdaság. minden, ismétlem minden a pénzről szól, jelen pillanatban az ideológiákkal ki lehet törölni az autócenzúránkat. ha nem tetszik, el kell menni tüntetni a globalizáció ellen :wink:
"...de most van 3-400 millió mínusz, amit elő kell teremteni máshonnan."

"akik szerint hülyeség a mezszponzoráció, azok valószínűleg nem látják tisztán, hogy jelenleg milyen alapon működik a piacgazdaság."

A modern piacgazdaságban már az adósság nem is igazán nevezhető mínusznak. Ez a trükk az egészben: valójában a cash flow-t (a cégen átáramló pénzfolyamot) és a likviditást (folyamatos fizetőképességet) nézik, nem pedig a konkrét adósságot! Ezt nagyon fontos megérteni, ha tényleg látni akarja valaki, hogy a bankok miképp adnak hitelt manapság. Ebből pedig ugorhatunk a következő lépcsőre: ha hitelképes egy piaci szereplő, akkor az adósság szinte a végtelenségig elhúzható. Ilyen a modern pénzrendszer, ahogy én látom. ;)

"eredményeket tekintve a Klub most van a csúcson, ennél több terméket nem lehet eladni."

Ez tipikusan az a kategória, hogy ezt meg honnan veszed? :D Szerintem az idei meg a jövő évi eladások még bőven felül múlják majd a korábbi éveket, mert idő kell, amíg a csapat népszerűsége keresletben is megjelenik. (Ez már most is megjelent, de az 5-0 és a további jó szereplés után még nagyobb lesz.)

"a közvetítési jogokra elegendő pénzt kap, ennél több bevétel szintén nem jöhet."

Lásd előbb. Nagyon sok helyen nem közvetítenek még Barca meccseket. A folyamat megint csak ugyanaz, ha továbbra is jól szerepel a klub, akkor egyre több igazgató tanács fog úgy dönteni, hogy megveszi a közvetítési jogokat.

Érdekes módon a fentebb leírtak indokolják a szponzorálást is: most igazán nagy pénzt lehet vele leszakítani, és Rosellék úgy gondolhatják, hogy ennél előnyösebb tárgyalási pozícióban már nem lesznek.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.12.10. 16:07:34

Vito írta:...
sajnos ez így van. rosell ezzel annak az érdekében IS tett, hogy a Klub a jövőben stabil anyagi lábakon álljon, meg tudjon tenni olyan lépéseket, amikhez majd pénz kell, ha esetleg visszaesés van a teljesítményben. 100-szor nagyobb felháborodás lenne katalóniában és itt a fórumon is, ha az a foci sínylené meg rosell elnökségét, amit most mindenki csodál és amit most jelent a Barca a futball szempontjából. lehet mondani sok mindent, de a játék az igazi értékmérő és a Boixos is előbb fogja szétverni a szektort (persze ez a véglet, értsd jól..) amiatt, mint egy kiírás miatt a mezen.
ziipp
Capitá del Barça

2010.12.10. 15:55:29

Enjoy írta:Tegyük fel a következőt:
A közeljövőben (remélem soha nem fog bekövetkezni :D ) visszaesik a csapat játéka, s nem nyer semmit, sőt még BL-csoportkörből sem jut tovább, akkor a helyzet a következő:
Vannak hatalmas fizetésű játékosaink, akiknek a fizetése nem fog csökkeni csak azért, mert kevésbé eredményes a csapat...
De ott van az utánpótlás, szervezés...stb, ami hatalmas költségekkel jár.

Ergo a költségek állandóak, bevételek meg csökkennek...
Ez 1-2évig így menne, akkor azt vesszük észre, hogy eladjuk a játékosainkat, rosszabb esetben arra jut a klub, mint az angol csapatok mindegyike: magánkézbe jut. S akkor már tényleg sírhatunk a hagyományok végett.
Egy kicsit visszás, de ha a kevesebbet nyer a klub, akkor csökkennek a költségek, mivel nem kell annyi prémiumot kifizetni. Ha jól emlékszem, így volt ez a Laporta-éra első évében is, amikor a közgazdászok végeredményben örültek ennek, mert így jobb lett a "cég" mérlege.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.10. 15:54:12

Katar
Miért nem lepődök meg egy arab országon. A törökök után az arabokkal is sikerült lepaktálni. Szép.
Kép
"And my heart will leave you never."
Capon
Llegenda del Barça

2010.12.10. 15:49:29

Vito írta:a Klub egy gazdasági társaság és, mint ilyen önfenntartónak (sőt jobb esetben) profitorientáltnak kell lennie.
sajnálatos, hogy egy ilyen régi hagyományt kell felrúgni, de most van 3-400 millió mínusz, amit elő kell teremteni máshonnan.
mezekből, relikviákból több pénzt valószínűleg nem lehet csinálni. eredményeket tekintve a Klub most van a csúcson, ennél több terméket nem lehet eladni. a közvetítési jogokra elegendő pénzt kap, ennél több bevétel szintén nem jöhet. játékosokat nem adunk el, inkább veszünk, pénzt ebből sem tudnak csinálni. az eredmények miatt a játékosoknak szánt kifizetések (fizu, bónuszok) folyamatosan nőnek.
akik szerint hülyeség a mezszponzoráció, azok valószínűleg nem látják tisztán, hogy jelenleg milyen alapon működik a piacgazdaság. minden, ismétlem minden a pénzről szól, jelen pillanatban az ideológiákkal ki lehet törölni az autócenzúránkat. ha nem tetszik, el kell menni tüntetni a globalizáció ellen :wink:
Hasonlót szerettem volna írni én is.
A klub a csúcson van innen már nem igazán van hová tovább fejlődni nem lehet a végtelenségig növelni a bevételeket viszont a kiadások évről évre egyre magasabbak. Annak ellenére hogy ilyen jól szerepel a csapat és elért ennyi mindent az utóbbi időben az adósságunk ennek ellenére csak nőt. Nem kell nagyon sokat gondolkozni azon, hogy 1-2 sikertelenebb év után milyen nehézségek léphetnek fel vagy mikor lesz teljesen kezelhetetlen az adósság állományunk.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.10. 15:46:31

Bányász írta:Igazából mindenki elsorolja azt,h ez milyen remek üzlet és,h mennyire jól jár vele a klub anyagilag.Viszont ezt senki sem vitatta vagy kérdőjelezte meg.Bár a szükségességét azt igen de az más kérdés.

Akik ellene vannak a dolognak mind elvi alapon vannak ellene.De tisztában van vele mindenki,h ez a dolog rengeteg hasznot jelentene...
Tökéletesen igaz!Ez a kettősséget nehéz megemészteni, s furcsa is lesz!De bízni kell Rossellben, hogy a klub érdekeit tartja szem előtt!S minden hátsó szándék nélkül (nem is feltételezem) tevékenykedik, s még ha fájó is, de meghúzza ezt!Én bízom benne ezer százalékig!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.12.10. 15:40:15

Igazából mindenki elsorolja azt,h ez milyen remek üzlet és,h mennyire jól jár vele a klub anyagilag.Viszont ezt senki sem vitatta vagy kérdőjelezte meg.Bár a szükségességét azt igen de az más kérdés.

Akik ellene vannak a dolognak mind elvi alapon vannak ellene.De tisztában van vele mindenki,h ez a dolog rengeteg hasznot jelentene...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.10. 15:35:45

rivaldo90 írta:...
Egyetértek. A pénz nagy úr. És ha csak azzal hogy egy 5 centi magas, 30 centi széles felirat miatt 30-35 millió eurót kap egy csapat 1 évben, az REMEK üzlet!
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.10. 15:34:01

Fecooo írta:
torrentkiller írta:Most is csak perez megalomániája miatt van ennyi pénzük...
meg az ezredfordulós edzőközpont-stikli miatt... mondanom se kell szintén pérez... ha akkor nincs az a tranzakció sztem nincsenek galaktikusok se, amiből megszedték magukat...
Hát igen, de ezt így nem akartam leírni, mivel akkor megkaptam volna a magamét 1-2 madridistától hogy hogyan merek ilyet feltételezni róluk :lol:
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
rivaldo90
Barça B

2010.12.10. 15:30:37

Már én is írtam ezzel kapcsolatban egy üzit, de ENJOY fogalmaztatta meg legjobban a dolgot. Az elmült 5-6 évben a barca tulajdonképpen megnyert mindent és még így sem volt igazán nyereséges, mondhatni veszteséges volt, az adósság mára több 100 millió euró. Ha néhány év múlva esetleg nem nyernénk semmit az adósság tovább növekedne (hiszen amikor mindent megnyertünk egy évben abból befolyt 50-100 m. euró, csak a trófeákért) és akkor az lenne mint Valenciában, eladunk mindenkit. Eladjuk Messit, Init, Piquét 300-400 m. euróért, ami nem igazán lenne jó. Az 5 év alatt befolyt 150 m. euró tulajdonképpen eltüntetné az adósság felét, ha a barca a következő években nem lesz veszteséges, ami egy rohadt feliratért szerintem megéri.
A hagyományokról meg csak annyit, hogy a Madridot mindig a galaktikos jellemezték (Puskás, Di Stefano, Ronaldo, Figo, Zidane), az elmúlt években pedig olyan "csürhék" játszottak(nak), mint a 2 Diarra, Khedira, Benzema, Drenthe és még sorolhatnám. Az egyik legnagyobb múltú "erősen jobboldali" olasz csapatnál, a Lazio SS-nél például 40-50 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy színes bőrűek legyenek a csapatban. Tudomásul kell venni, hogy a változik a foci is és ha tetszik, ha nem, a pénznek egyre fontosabb szerepe lesz.
Vito
Llegenda del Barça

2010.12.10. 15:26:34

a Klub egy gazdasági társaság és, mint ilyen önfenntartónak (sőt jobb esetben) profitorientáltnak kell lennie.
Lezárt