visca el barca írta:tök mind1 h minek hívod azt a posztot, nálunk az ő szerepe abszolut speciális. az ő posztjára olyan játékos kell aki labdabiztos, tud cselezni, aktívan részt vesz a szervezésben is és ami a legfontosabb szinte minden 3szögelésben jelen van, állandóan megjátszható.. őszintén, nézel barca meccseket, te el tudod képzelni h masch tolja a körömpasszokat, meg a fél zsebkendőnyi területeken a háromszögeket, mindezt ugy, hogy közben BÁRMIKOR megjátszható (mert busquets ebben világklasszis, félelmetesen jól tud helyezkedni, mikor 3 an másznak xavira/iniestára, busi mindig tisztán megjátszható, és már veszi is át a két szervező feladatát a szabad területen). az argentin kis tulzással max arra lenne képes h felrugja akinél a labda van, nem hogy értse a "tikitakát".
biztos sokan kinevetnek, de talán busi (volt) a legfontosabb láncszemünk. én soha nem hangoztattam h világklasszis, de h vmi közhelyet is ellőjek, ő ebbe a gépezetben a tökéletes fogaskerék. az aki leírja, hogy nem is olyan jó játékos (és akkor még utána írja h külön néztem mit csinál...) és abszolut pótolható lenne egy natur vkp-vel az egyszerűen nem érti h itt mi merre hány óra.
azért örülök ennek a fejtegetésednek, mert Busi nekem régen egy talány és néha bíztatom magam, hogy sikerült megértenem, de abból nem egészen az jön ki amit te itt leírtál.
az hogy speciális szerepe van máris sántít, a VOLT lenne igazán ok. - a Guardiola féle játékban. jelenleg a játéka éppen hogy szegényes, egysíkú és passziv.
baj van a labdabiztonság jelződdel is. sajnos elég sok és emlékezetesen kártékony labdavesztése él az emlékeimben.
a sok passz az teljesen ok. az is hogy megjátszható de milyen áron? azért, mert azonnal szabadul a labdától egy "élő-mandíner". ezzel mutatnék rá a mai játéka fogyatékosságaira is egyben: ad ugyan egy beidegzett biztonságot a középpályás labdatartásnak de egyben lassítja is a játékot és ezerszer tolja át a felelőséget a csapattársaira azzal, hogy "na ittvan vidd a francba"...
nekem az a meggyőződésem, hogy a mai és pláne a jövő Barcájába ezen a poszton egy komplettebb, gyorsabb, előre aktívabb, hátra jobban romboló játékos kell.
különösen és fájóan szembetűnő ez olyan (nem is túl erős !!) csapatok esetében ahol és amikor egy bátor-gyors-néhány húzásos középpályás játékkal találjuk szemben magunkat. Busi ilyenkor csak a kétségtelenül jó pozíciós játékából él ha gyorsan fordulni, vagy egy cikázó támadásba kell belépni bajban van, többnyire csak lekövetni képes.
röviden: lehet igazad abban hogy amit a sokpasszos háromszögelében elért(ek) az világklasszis de ma már ez az egész úgy ahogy van nem elég! nem elég jó, nem elég hatékony, más játék kell és más adottságú játékos(ok).
tudom ez Masch. posztja nos ő még itt nem igazán lett kipróbálva eltemetni sem méltányos tehát én bízom benne, hogy ahová megy majd bizonyít.