Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Elnézést, erről megfeledkeztem, akkor Busquets helyére nincs más mint Milito.fcbarca0827 írta:Busquets is undorítóban összeszedte a sárgáját, hogy a Real ellen játszhasson.Messithebest írta:Kezdő holnapra:
Oier/Mino
Alves-Piqué-Busquets-Maxwell
Mascherano
Xavi-Iniesta
Pedro-Messi-Villa
Szóval:
Mino - Alves ; Piqué ; Milito ; Maxwell - Mascherano ; Keita ; Xavi - Pedro ; Messi ; Afellay
2-3 góllal nyerünk.
Busquets is undorítóban összeszedte a sárgáját, hogy a Real ellen játszhasson.Messithebest írta:Kezdő holnapra:
Oier/Mino
Mascherano
Xavi-Iniesta
Pedro-Messi-Villa
Ne mondd, h két öngóllal kikapunk.Messithebest írta:Kezdő holnapra:
Oier/Mino
Mascherano
Xavi-Iniesta
Pedro-Messi-Villa
Szerintem a kapusok miatt benne lehet egy esetleges pontvesztés, vagy neadjisten egy vereség, és tartok is ettől.
Tipp: 0-2
G.: Pedro, Waka-Waka(Piqué)
Bíró befújta? Nem. Akkor nem volt az és pont.samy85 írta:most szerintetek kéz volt Pique labdaátvétele? mert minden portál -igaz a Marca-ra hivatkozva-így állítja az esetet.
Szerintem nem volt kéz, de ezt nem csak én állítom így. (:samy85 írta:most szerintetek kéz volt Pique labdaátvétele? mert minden portál -igaz a Marca-ra hivatkozva-így állítja az esetet.
Nálad a pont! Remekül összefoglaltad a lényeget.Gauchomester írta:Engedjétek meg, hogy jómagam is leírjam a véleményem a tegnapi meccsről. Ha röviden tenném, annyit írnék, hogy egyáltalán nem érdekel a játék a hátralevő 2 hónapban, az eredmény a lényeg. Felőlem lehet minden meccsünk 1-0, vagy 2-1, nem érdekel. Amit a csapat ősszel produkált, az világszenzáció, most kicsit fáradtak, de ez természetes. Ez volt a rövid.
Van azonban egy-két dolog, amiről érdemes elgondolkodni. Egy hatalmas pozitívum, hogy több, mint egy hónapja mondogatjuk, hogy így fásult a csapat, meg úgy nem játszik jól, de az előny csak növekszik a bajnokságban, a BL-ben pedig az Arsenal pályán sem volt. Ez hatalmas különbség az elmúlt évekhez képest. Aztán itt vannak még különböző tényezők, mint pl a kapitány, aki egyértelmű szellemi vezér a pályán két hónapja elfekvőben van. A helyettesítését tökéletesen megoldó, a posztjától távol is világklasszis Abidal nem szimplán sérült, a betegségének komoly lelki hatása is lehet a csapatra. Harmadszor pedig kiemelném, hogy minden eddiginél fársztóbb a liga fejben, hiszen a túloldalon egy ízig-vérig profi színművész az edző, aki mindent-de tényleg mindent bevet, és ez elképzelhetetlenül fárasztó lehet hétről hétre.
Tehát aki ezek után fanyalog a bajnokság 3. helyezettje elleni idegenbeli, kapott gól nélküli győzelem után, javaslom kövesse Special One Jo5ét egy teljes körű kivizsgálásra.
Ennel a Villareal-nak hazai pályán a világ bármelyik csapata ellen bármelyik meccsen lenne 4-5 ziccere. A tegnap a tartalékos Barca ellen volt összesen 3!!! Kicsit sötéten látod a dolgokat. Igen, szerencse is kellett ehhez az eredményhez, de ugyanúgy a Villareal-nak is szerencséje volt, hogy nem kaptak még hármat a meccs végéig. A mi szerencsénket tegnap este Victor Valdes-nek hívták, de ez szvsz semmit nem von le a csapat érdemeiből. Egy jó csapat egy klasszis kapussal kezdődik. Szinte minden meccsen be kell mutasson 1-2 bravúrt, ez benne van a csapat játékában, egy ilyen erős Villareal ellen pedig szvsz kifejezetten hízelgő a második félidei statisztika. Egyik mondatodban azt írod, hogy miért nem bombakezdővel állunk ki, kicsivel később meg már magad is beismered, hogy a kulcsembereknek is pihenniük kell valamikor. Az is igaz viszont, hogy a bevethető kulcsemberek közül mindenki játszott, csak Messi maradt ki a legerősebb kezdőbő, de neki is jutott majdnem 1 félidő, amiben el is döntöttük a 3 pontot. Mégis kit hiányoltál a kezdőcsapatból? Egy fél csapatnyi sérültünk van, szerinted mi lett volna a legalkalmasabb kezdő? Komolyan nem értem a logikádat, jó lenne ha konkrétumokról beszélnél és nem feltételes módban gyártanád az elméleteket ("mi lett volna HA kikapunk...?").szkeptikus06 írta:Megvan a 3 pont ez teljesen oké, és értem,hogy nincs a fociban "Ha",de a Villareal az első félidőben 2-őt simán vághatott volna,csak a szerencsénk és a top kapusunk gátolta meg ebben. Végül jól alakultak a dolgok,de nem hinném,hogy jó dolog "feladni" egy meccset,csak mert a rivális kikapott. Ez egy esély volt,amit kihasznált a csapat,habár úgymond a döntetlenért ment a Villareal otthonába. Ezt egyáltalán nem tartom jó hozzáállásnak,mert ezzel a 8 ponttal,amit hangsúlyozom szerencsével sikerült begyűjteni szinte eldöntöttük a bajnokságot és a könnyebb meccseken így pihenhetnek a nagyágyúk (ha ne mis egyszerre,de egyenként). Csak abba nem gondol bele senki,hogy ha ma kikapunk,akkor sokkal nagyobb lett volna a teher a Bernabeuban és kevésbé tudtunk volna a kupára,BL-re koncentrálni. Tudom,hogy nem lehet elvárás a 3 kupa,de jó lenne minél többet begyűjteni,ehhez pedig pihenni is kell a kulcsembereknek néha,ami ezzel a 8 pontos előnnyel most megvalósulhat,míg a reál,ha akar valamit 120%-ot kell nyújtson és ez nem kicsi előny,amit majdnem kiengedtünk a kezünk közül. Azt ,hogy mit jelent,ha Messi pályán van jól láthattad a második féidőben. Ennyit jelent,ha az alapcsapatból többen is a pályán vannak és nem a "Barca-B" játszik.herlius írta:Megvan a 3 pont, nem értem mi a problémád. Szerinted ez a meccs könnyebb lett volna bármivel is, ha egy bombakezdővel állunk fel? Szerintem egyáltalán nem, sőt, kockáztattuk volna a még nem teljesen egészséges játékosok épségét, a válogatottból visszatérők pedig pont a frissesség hiánya miatt nem tudtak volna konstansan jó teljesítményt nyújtani. Egy nagyon nehéz BL meccs előtt pedig teljesen fölösleges lett volna ma komoly kockázatokat vállalni, főleg a Real-meccs eredményének ismeretében. Guardiola szvsz ma zseniálisan taktikázott. Az elmúlt hetekkel ellentétben most nem a meccs elejét nyomtuk meg, hanem a második félidőt. Gyors szélsőjátékkal megfuttatuk a védelmüket, középül pedig a megerősített középpályássor leütközte őket. Az első félidő a Villareal kulcsembereinek kifárasztásáról szólt, a második félidőben pedig jöhetett a tompább Messi, aki bár semmi látványosat nem csinált, mégis egyértelműen feljavult a csapat támadójátéka. Hogy mégsem egy ilyen akcióból született gól, az már szerencse kérdése is. Ahogyan az is szerencse kérdése volt, hogy nem kaptunk gólt a 2-3 Villareal ziccerből, akik pedig mellesleg a második félidőben szinte pályán sem voltak. Komolyan nem értem mi a gondod egy ilyen rendkívűl fontos győzelem után, főleg annak tudatában, hogy milyen állapotban van a csapat. Hogy voltak gyengébb teljesítmények? Borzasztó! Szerintem a Villarealban is volt bőven. Ez márcsak így van egy olyan játékban, ahol 22 ember van a pályán. De hogy egy győzelem után mi értelme van ennek a hőbörgésnek, azt végképp nem értem.
Egyébként pedig az a hsz,amiből a vita kiindult még az első félidő után íródott.
szerk.: ja igen, azt még elfelejtettem,hogy a kemény BL-párharc kapcsán szerintem semmivel sem lesz nehezebb dolgunk,mint ma. Egyáltalán nem lenézve az ukránokat mondom,hogy jó sorsolásunk volt,mert ennél csak nehezebb ellenfelet kaphattunk volna.
Inkább én,mint Te,aki csak vélemény nélkül köt bele a másik mondanivalójába...giefLove írta:a lényegen nem változtat, mert "de ettől függetlenül" sincsen ha, ahogyan azt leírtad. kár, hogy nem te vagy az edző, biztos jobban csinálnád mint pep. de ez már az irónia határait súrolja. mivel nem látsz bele a klub mindennapi életébe, fogalmad sincs róla, hogy melyik játékos mit kér az edzőtől, milyen állapotban van, és mennyire komoly az esetleges sérülése. ezekből kiindulva, nem szidni kéne őket, hanem örülni annak hogy nem mi vagyunk 8 ponttal lemaradva..
A fentiekhez csak annyit tennék hozzá, hogy vesztett pontok tekintetében jobban állunk, mint tavaly ilyenkor, ráadásul tavaly nem játszottunk kupa döntőt sem.Gauchomester írta:...
Mascherano nagyon jól játszott, rengeteg jó keresztlabdája volt. Afellay sem volt olyan rossz, sokszor elment a védője mellett csak a beadásai voltak pontatlanok. Keita csalódás, de ő a "csak húzzuk be vhogy a meccset" meccseken villog és lő gólt általában. Thiago remekül játszott, olyan R10 feelingem volt, amikor nála volt a labda. Most a csapat egyenként nem volt olyan jó, de csapatként remekül muzsikáltak a fiúk. Húzzuk be a 2 klasszikust és ejtsük ki a Sahtart, aztán utána lehet lazázni is. 8 pontTocy írta:8 pont!!! Ez a lényeg. A hétvégén két sorozat is megszakadt, egyik Mou hazai veretlensége, másik a válogatott fordulók utáni pontvesztésünkVillarreal ellen idegenben még bombaformában is szép nyerni! Pozitívat az első félidőben keresni is kár, egyedül Thiago volt képes mosolyra deríteni
Na meg Valdés. Azt nem értem, hogy Keita játékára a jelmondat:"stabil legyen a középpálya"? hol? Hát nem tudom pontosan, de kb 7-8 elszórakozott labdája volt a félpályánál az első játékrészben. Ha hozzá került, elrontotta, védekezésben szintén nulla. Bravo. Afellay se az igazi...persze kevés játékperc, de hát...így ne is nagyon várjon többet. Thiago az összes meccsén, amikor kap lehetőséget, megvillantja, hogy mekkora klasszis lesz, és mekkora tehetség. Ilyet utoljára ennyi idősen Messinél láttam...
Második félidő már jobb volt, érezhetően át tudtuk venni az irányítást, és a Vilarreal visszaszorult. A gólunk nem megszokott, de örülök nekiBár a végén Cazorla még beverhette volna...
Mascherano is nagyon jól játszott. Viszont Afellayra azt írtad, hogy gyenge volt, de én ezzel nem értek egyet. Néhányszor remekül elfutott a baloldalon csak a beadásai voltak mindig pontatlanok. Keita tényleg csalódás volt, de pont mi vagyunk azok akik tudjuk, hogy Keita mindig azokon a meccseken lő fontos gólt, amik olyanok, hogy csak húzzuk be a meccset és készüljünk a BL meccsre
Valdés és Busquets elég érdekesen oldották meg, de én ezt nem bánom. Ha Madridék megcsinálhatták, akkor mi is. Következnek az ukránok...hát megmondom őszintén, bízok abban, hogy Villa és Iniesta is fel tud pörögni. Bár a gyenge formájukból az Arsenal elleni visszavágóra is ki tudtak szakadni, főleg Ini. Messit se ártana rendesen összerakni, mert labda nélkül annyit se mozog mint Valdés. Visszatér Xavi...ő azért kell. Nem tudom, mit várjak![]()
Még megyünk Madridba és jön az Espanyol, plusz sztem a 8pont miatt leeresztés magában hordozhat egy kiscsapat elleni pontvesztést, de tényleg már csak nagyon szélsőséges esetben veszíthetjük el a bajnokságot.