Balinho írta:
A helyzet az, hogy általában a más futballkultúrából érkezőknek jó idő kell, hogy beilleszkedjenek. Van ellenpélda is persze, de azért a többségnek idp kell... De itt nem is Pirloval, van a gond, még nem is Trezzel (aki mondjuk jól megértetné magát Henryval annyi szent)
Ezzel teljesen egyetértek. De én inkább arra gondoltam ennél, h ne csak 20 - 21 éves játékosokat vegyünk, hanem beérett rutinosokat is. Itt néhányan azt gondolják, h aki 27 év felett van az már kiöregedő, nem éri meg a pénzét. Henryt számításba se veszik, de Benzemát/Huntelaart már a kezdőcsapatba követelik. Sokszor mondtam és amúgy is közhely, de nem 2-3 év múlva szeretnénk Bajnokságot, BLt nyerni, hanem a következő idényben.
Balinho írta:
Néhány példa: Keita (29 éves 14M csere védekező középpályás (kis körültekintéssel tavaly a 24 éves Tourét 9Mért igazoltuk a kezdőbe.
Keita 28 éves, bőven jó kor és van olyan remek játékos, h versenyezni tud a kezdőcsapatba kerülésért. Tud játszani középső középpályásként is.
A Sevillából jött, ezért volt ennyi az ára. Mindannyian ismerjük del Nidot, egyszerűen nem lehetett olcsóbban elhozni, ennyi volt a kivásárlási ára.
Balinho írta:
2. Garayt elszalasztottuk, tudom ez keveseknek fáj, de akkor minek igazoljuk le helyette Cacerest 17ért??? Egyrészt nem ugyanaz a klasszis (egyikük a Racingot UEFA Kupa környékére vezette, a másik a kiesés ellen harcolt, Garay bizonyított, Caceres még nem sokat.
Garayt tényleg elszalasztottuk, pedig nagyon közel voltunk hozzá. Caceres meg nagyon drága volt. 16,5 millió úgy, h tapasztalatlan és tejfölösszájú

De biztos hatalmas tehetség, ha 1 év alatt egy Recreativoban képes volt úgy teljesíteni, h a Real és a Barca is leakarta igazolni. Bevallom, én nem emlékszem a játékára, de hiszek a játékosmegfigyelőinkben.
Balinho írta:
3. Zambrotta: nagyon olcsón ment el. 8,5M nevetséges összeg érte, újabb bizonyíték hogy a vezetőség kapkod. Nagyon kellett a lovetta a gyors (és átgondolatlan) igazolásokhoz.
A Milan nagyon ügyesen csinálta. Tudta, h megfogjuk venni Alvest, Zambrottára nem tartunk igényt, nagy változások lesznek, ezért nem volt hajlandó nagy összeget ajánlani érte. Igaz, h nem nyújtotta azt amire számítottunk, de ennél tényleg sokkal többet ér. Ezt én is a kapkodás számlájára írom.
Balinho írta:
4. Giovani Dos Santos: A Tottenham híresen szórja a pénzt, csak hogy egy idei példát említsünk Modricsért 24M-t. Ezek után 6+5ért adtuk el az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott játékost??? Ha nem kapkodnak hanem megkérik az árát lett volna vevő rá 20ért is! És nem arról van szó hogy én megtartottam volna, mert pont hogy nem, többek között az ilyen hozzáállás mint az övé volt a csapat tavalyi mételye. De azért ez a 11M iszonyat vékony (ha Keitáért 14et adtuk egy összegben)
Ismét egyetértünk, de csak azért tudtunk volna nagy összeget kérni érte, mert állítólag hatalmas tehetség. Nálunk nem mutatott nagyon semmit, igaz kár volt ilyen hamar beledobni a mélyvízbe. Szóval, ha a teljesítményét nézzük akkor tényleg nem ér sokkal többet.
Amúgy, azt ne felejtsük el, h van egy olyan záradék az eladásában, h, ha két éven belül eladják, akkor az összeg 20%-a minket illet, ha meg 2 év után akkor 10% részesedést kapunk. Tehát, ha tényleg akkora tehetség, és ez egy-két év alatt bebizonyosul, akkor úgy is elviszi egy nagy klub 20-30millióért. Ekkor kapunk 4 - 6 milliót pluszba. Ha két év után viszik el akkor 2 - 3 milliót kaphatunk.
Balinho írta:
5. Ronaldinho: Mindenkinek jobb lenne lezárni ezt az ügyet. Én Laportáék helyében megmondanám hogy várom az ajánlatokat aki egy héten belül nem tesz ajánlatot, azzal többet nem állunk szóba. Akkor tiszta minden, nem kell sem a Milannak sem a Chelseanek mehet kemény valutáért a Citybe (más választása nem lévén). De jelenleg, hogy az ügynöke benyögi hogy mind a kettőnek kell soha nem lesz lezárva az ügy. Az idő a pénz miatt minket szorít. Minél később zárul le a transzfer annál kevesebb zseton jut nekünk.
Szerintem ez a Ronaldinhos ügy nem a vezetőségen múlik. A viselkedése miatt nem hajlandóak a nagy klubbok sokat adni érte, aprópénzért meg nem fogjuk eladni. Dinho a Milanba szeretne menni, de ők skótok. A Man City megadná az érte kért pénzt, de Dinho meg nem szeretne ott játszani. Ördögi kör.
Balinho írta:
6. Ja igen: Irányítónak se híre se hamva (Hleb nagyon nem az). Most benyögődött Moutinho, de eddig semmi. Pedig a csapat legsarkallatosabb pontja ez lenne. Jelenleg van a topon jónéhány Barca-kaliberű irányító. Mélyen zsebbe kéne érte nyúlni, de ha Alvesre (ami azért nem a leglényegesebb poszt) volt 35, akkor a csapat eszére pláne kellene annyi. Diego, Van der Vaart, Lucho González, Moutinho, Nasri, Ben Arfa, Aimar (!!! olcsó lenne) mind megszerezhető lenne, de úgy tűnik ez a poszt csak kiegészítő szerepet játszik az átigazolási politikánkban...
Nem vagyok biztos benne, h muszáj nekünk ide egy vérbeli irányító. Más csapatok is megvannak nélküle. Én bőven elégedett lennék egy Hlebbel is. Remekül tudná ő is szervezni a játékot.
Az a baj, h felsoroltál 3 teljesen éretlen, de amúgy kiváló játékost. ( Nasri, Moutinho, Ben Arfa) Szerintem ők nem lennének kezdők egyből, idő kellene nekik. Időnk meg nincs

De szépen lassan egy Hleb mellett beépülhetne valamelyikük.
Diego, Vdv, Lucho szerintem képes lenne ellátni a feladatot, de még mindig azt mondom, h Hleb is megcsinálná ugyanezt, csak sokkal olcsóbban. Szerintem vele akarját betölteni ezt a posztot.
Aimar csillaga meg leáldozott már, de cserepadra szvsz nagyon jó lenne.
Balinho írta:
Példának okáért a pletykák királynője a csatárkérdés ...... Persze tudom, hogy nagy részük újságírói találmány, de a helyzet az hogy ezzel lehet hülyíteni a népet, ezzel lehet elterelni a figyelmet a tavalyi szezonról, az idei elhibázott döntésekről. És jelenleg ez áll Laporta cselekedeteinek hátterében: népbutítás...
Itt a lényeg, h a nagy részüket az újságírók találták ki. De abban teljesen igazad van, h szavazás és a gyenge idény miatt akarják ilyen gyorsan lezavarni az igazolásokat. Ezt a "népbutítást" meg úgy is csak az értelmi fogyatékosok veszik be. Található itt egy-kettő a fórumon, nem mondok neveket, mindenki tudja kik azok

Ha a goal.com vagy a foci24 lehoz valami hírt, akkor egyből fröcsögésbe kezdenek, mert a gondolkodás nem megy.