Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.23. 11:14:52

kristop írta:fogalmam sincs valaki megemlítette már, de ha nem akkor én most, hogy thiago a bajnokság elején épült fel pont, aztán egyből újra megsérült, és hiába kezdődött már el augusztosban a bajnokság, ő november közepéig nem is játszott. ezért lehet meg ez a keveset játszott, ezért lett ilyen kevés a kivásárlási ára.
És gondolom, nincs olyan záradék a szerződésben, hogy ha sérülés miatt nem tudja elérni az x meccsszámot, akkor nem csökken a kivásárlási ára. :?

@socio: Nem vagyok biztos benne, hogy a Unitedban vagy a Cityben több lehetőséghez jutna, mint itt. Manchester vörös felén nem is illene bele a felállásba (4-4-1-1-ben szélső lenne? Vagy RvP mögötti visszavont ék?), a pénzes felén meg rengeteg vetélytársa lenne a csatár mögötti irányító posztján, Agüero, Silva, Tévez is tud ott játszani, ha meg Iscót viszi magával Pellegrini, akkor pláne nem lenne sok esélye ott Thiagónak.
kristop
Entrenador del Barça

2013.05.23. 11:06:48

fogalmam sincs valaki megemlítette már, de ha nem akkor én most, hogy thiago a bajnokság elején épült fel pont, aztán egyből újra megsérült, és hiába kezdődött már el augusztusban a bajnokság, ő november közepéig nem is játszott. ezért lehet meg ez a keveset játszott, ezért lett ilyen kevés a kivásárlási ára.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
socio66

2013.05.23. 09:05:45

azért ne csak a saját érdekeinket nézzük, van az éremnek másik oldala is.
thiago sokkal több játékpercet szeretne, mi pedig ezt nem tudjuk megadni neki, ő még néhány évig itt továbbra is kiegészítőember lesz, a rotáció 13.-14. tagja.
xavi-t a rangadókon biztosan előbb dobjuk be, iniesta megkérdőjelezhetetlen, fabregas pedig sokba került, és bármennyire is akadozik, származására és múltjára tekintettel továbbra is meg fogja kapni a lehetőséget.
ezek pedig nem nagy kilátások thiago-nak, és az hogy idén semmit nem fejlődött, szerintem őt is gondolkozásra készteti, várjon-e 22 évesen éveket itt a kezdőtagságra, amit más csapatnál egyből megkaphat.
hozzáteszem én is nagyon kedvelem őt, de pont ezért érteném meg a távozását, már fabregas megvételét is zokon vehette, teljes joggal, ha nem érzi a vezetőség bizalmát, ragaszkodását, én nem fogom megkérdőjelezni a döntését.
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.05.23. 08:33:23

Hát én ezeket megverem, ha elengedik Thiagót, az biztos! Ekkora baklövést nem tudom, hogy hogy lehetne elkövetni. Menjen akkor Fábregas, ha ritkítani akarják a középpályát, de ne egy olyan játékos, aki ha játszik, akkor gyors, lendületes, hasznos, és szórakoztató is egyben. El nem lehet mondani, hogy ezt mekkora marhaságnak tartom. Ha ez megtörténik, Rosell bácsi előttem véglegesen leszerepel - bár már Abidal miatt is rezeg a léc...
Replay
Director del Fútbol

2013.05.22. 18:50:54

Marca - amely ugyancsak szereti keverni a sz-t - szerint Thiago is szívesen menne, mert eléggé berágott Tito-ra, hiszen a fontos meccseken tényleg alig játszott.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.05.22. 17:52:36

Gareth Tello írta: Áhh, nagyszerű.
Adjuk csak el, vegyük meg helyette Gündogant, aki klasszisokkal jobb játékos, és boldogan vághatunk neki a következő szezonnak.

Elismerem, talán egy kicsit elfogult vagyok Thiagóval kapcsolatban, de én nagyon sokat látok benne, jelenleg talán csak a labdaeladásokat kellene csak kinőnie, ami sikerülhet (lásd Busquets), ez esetben pedig minden adott ahhoz, hogy a jövő Barça-középpályájának alapköve legyen a srác. Hogy Xavi-poszton vagy sem, az már más kérdés, de szerintem meg lehet találni a helyét.

A hibáit elismerem, de az számomra egyértelmű, hogy néha (mostanában egyre gyakrabban) olyan ösztönös zsenialitásra valló mozdulatokat, cseleket, passzokat láthatunk tőle, amelyek arra utalnak, hogy van potenciál a fiúban bőven.
Meg kell adni neki a lehetőséget, hogy fejlődhessen, ennyi a lényeg. Ha marad, szerintem az idő előrehaladtával egyre többet játszhat majd Xavi helyett, és szépen lassan alapemberré nőheti ki magát.

Nem csiszolatlan gyémántról van szó, mert már elkezdtük a csiszolását, és jól is haladunk vele (a szezon eleje óta szerintem sokat fejlődött a játék szinte minden elemében), véleményem szerint minimum az évtized hibája lenne, ha túladnánk rajta.

Abban bízom csak, hogy hiába tesz le érte a United vagy a City 18 milliót Rosell asztalára, Thiago azt fogja mondani, hogy maradni szeretne. Elvégre ez a hazája, itt nőtt fel, a barátai veszik körül, a csapat játékstílusa tökéletes számára, és fokozatosan egyre több játéklehetőség előtt áll. Manchesterben sem biztos, hogy sokkal többet szerepelhetne a középpályán, mint itt.

Alakuljon bárhogyan is a sorsa, örökre az egyik legnagyobb kedvencem lesz.

Vamos Thiago!
Szóról szóra egyetértek! Óriásit hibáznánk, ha elengednénk. Engem is sokszor bosszantanak a könnyelmű labdaeladásai, de a vak is láthatja, hogy ez a srác ösztönös zseni és ilyenből nem sok terem. Nem tudom elhinni, hogy ezt Titoék nem látják.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.22. 17:45:44

Replay írta:Mundo Deportivo tovább erősíti (RAC1 rádióra hivatkozva) a távozásáról szóló pletykákat. Ráadásul a 90 milliós kivásárlási ára leesett 18 millióra, mivel keveset játszott. Állítólag a Man UTD és Man City is röhögve kifizetné ezt az összeget.
Áhh, nagyszerű.
Adjuk csak el, vegyük meg helyette Gündogant, aki klasszisokkal jobb játékos, és boldogan vághatunk neki a következő szezonnak.

Elismerem, talán egy kicsit elfogult vagyok Thiagóval kapcsolatban, de én nagyon sokat látok benne, jelenleg talán csak a labdaeladásokat kellene csak kinőnie, ami sikerülhet (lásd Busquets), ez esetben pedig minden adott ahhoz, hogy a jövő Barça-középpályájának alapköve legyen a srác. Hogy Xavi-poszton vagy sem, az már más kérdés, de szerintem meg lehet találni a helyét.

A hibáit elismerem, de az számomra egyértelmű, hogy néha (mostanában egyre gyakrabban) olyan ösztönös zsenialitásra valló mozdulatokat, cseleket, passzokat láthatunk tőle, amelyek arra utalnak, hogy van potenciál a fiúban bőven.
Meg kell adni neki a lehetőséget, hogy fejlődhessen, ennyi a lényeg. Ha marad, szerintem az idő előrehaladtával egyre többet játszhat majd Xavi helyett, és szépen lassan alapemberré nőheti ki magát.

Nem csiszolatlan gyémántról van szó, mert már elkezdtük a csiszolását, és jól is haladunk vele (a szezon eleje óta szerintem sokat fejlődött a játék szinte minden elemében), véleményem szerint minimum az évtized hibája lenne, ha túladnánk rajta.

Abban bízom csak, hogy hiába tesz le érte a United vagy a City 18 milliót Rosell asztalára, Thiago azt fogja mondani, hogy maradni szeretne. Elvégre ez a hazája, itt nőtt fel, a barátai veszik körül, a csapat játékstílusa tökéletes számára, és fokozatosan egyre több játéklehetőség előtt áll. Manchesterben sem biztos, hogy sokkal többet szerepelhetne a középpályán, mint itt.

Alakuljon bárhogyan is a sorsa, örökre az egyik legnagyobb kedvencem lesz.

Vamos Thiago!
LG
Az Év fórumozója 2016

2013.05.22. 17:24:55

Replay írta:Mundo Deportivo tovább erősíti (RAC1 rádióra hivatkozva) a távozásáról szóló pletykákat. Ráadásul a 90 milliós kivásárlási ára leesett 18 millióra, mivel keveset játszott. Állítólag a Man UTD és Man City is röhögve kifizetné ezt az összeget.
Ez már mekkora böszmeség lenne Titojéktól, ha igaz lenne. Legalább annyit játszatták volna, hogy ez az opció ne lépjen életbe.
Remélem kacsa, vagy ha igaz is, hogy mehetne ilyen olcsón, ő inkább marad. Bár én nem csodálnám, ha elmenne, hisz abban a korban van, ahol szüksége lenne a játéklehetőségre, amit itt nem kap meg, és félő, hogy nem is fog, amíg Tito az edző.
Replay
Director del Fútbol

2013.05.22. 17:01:05

Mundo Deportivo tovább erősíti (RAC1 rádióra hivatkozva) a távozásáról szóló pletykákat. Ráadásul a 90 milliós kivásárlási ára leesett 18 millióra, mivel keveset játszott. Állítólag a Man UTD és Man City is röhögve kifizetné ezt az összeget.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.19. 22:52:34

Na, legalább egy 30 percet kapott.
Nagyon tetszett ma a játéka, csereként beállva gyorsan fel tudta venni a ritmust, voltak ügyes labdaszerzések, laza ütempasszok, minden, ami kell. Csak így tovább!
Nem hiszem, hogy eladnánk nyáron.
Chino
Llegenda del Barça

2013.05.15. 20:30:03

Nem hiszem, hogy tervezné a klubvezetés az eladását. Max. akkor ha kölcsönadtuk volna és le lehetne gombolni 2-3 eurot, mert vissza nem hoznánk az sicher.
Először én is inkább Ini helyén tudtam volna elképzelni, de egyértelműen lehet "Xavi-utód". Attól, hogy a stílusuk eltérő nem zárja ki. Ő is nagyon jól lát a pályán, érzi az összjátékot, benne vannak a lábában azok a gyilkos passzok, amik Xavit jellemzik, de egyelőre még rutintalan és egy kicsit fegyelmezetlen. Ezen kell javítani és simán átveheti a stafétát. Bármennyire is a kedvenceim közé tartozik, szerintem az első "igazi" szezonjához képest kb. optimális játékpercet kapott. Nyílván lehetett volna olykor őt kezdetni/becserélni, de nem lehet azt mondani, hogy nem számítanak rá, főleg, hogy milyen konkurenciája van..
Jövőre már biztosan többet játszik/többször lesz kezdő (legalábbis nagyon remélem), akár Xavi, Fabregas kárára, és folyamatosan fejlődhet. Az eladását és a kölcsönadását felejtsék el, ha már a tesókát elpasszoltuk.
Forca Barca!!!!
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.05.15. 19:25:13

jó lenne, ha megkapná a szükséges játékperceket. talán kölcsön kellett volna adni, mert így nem fog fejlődni. én Iniesta helyén tudnám elképzelni a srácot. abszolút nem xavi típusú játékos. összekötőként sokkal hasznosabb, a kapura is veszélyes, illetve az eladott labdái nem jelentenek akkora gondot. sosem lesz Xavi utód, Fabregasnak kellene betöltenie a jövőben ezt a szerepet.

sokkal több szerepet adnék neki, hiszen övé a jövő. azt a hülyeséget, hogy eladjuk gyorsan felejtsék el a felsőbb körök. ő lesz a következő Iniesta.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.05.15. 18:55:16

Hát ha eladjuk őt én nem is tudom mit csinálok.
Ő azon kevés fiataljaink egyike (kb azon 2-3), akikben látok jövőt a csapatban. Még nyilván sokat kell fejlődnie, de hiszem, h belőle nagy spíler lehet itt is.
Remélem nem megy!
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.05.15. 16:54:44

Ha levetkőzi felelőtlen cseleit, eladott labdáit, akkor nagyon jó kis középpályás lehet belőle. De ehhez az is kell, hogy ne csak a pályán legyen vele minden rendben, hanem azon kívül is, gondolok itt a faterjára, aki rendszerint elégedetlen azzal a játékperccel, amit kap a fia a csapattól.
Kép
Kép
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.05.15. 11:57:34

Nálam ő is bele tartozik abba a kalapba, akiket semmiképp sem engednék el és szerintem ezt a vezetőség is látja, illetve látniuk kell, hogy az egyik legjobb játékossá nőheti ki magát belátható időn belül.

Kizártnak tartom, hogy távozzon nyáron.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.15. 11:36:38

Replay írta:A Mundo szerint eladhatják, ha érkezik megfelelő ajánlat.
Remélem, csak április elsejét játszanak a lapnál...
Annyira csak nem vak a vezetőség, hogy elengedjék Thiagót.

Mondjuk kit érdekel, ha elengedik, majd 3-4 év múlva visszavásároljuk 40 millióért.
salas9
Entrenador del Barça

2013.05.15. 11:11:42

Pont most olvastam én is. Remélem nem gondolják komolyan a dolgokat. Az egyik legtehetségesebb játékosunk (nekem például kedvencem). Én azt is olvastam, Guardiolat érdekelné, ő szereti Thiago játékát.
Kép
Replay
Director del Fútbol

2013.05.15. 10:56:59

StickyFingaz írta:
100 milláért vihetik. :mrgreen:

Amúgy nem 80 milla a kivásárlási ára?
90

Persze nem azt írják, hogy konkrétan el akarják adni, de nem tartozik az "érinthetetlenek" csoportjába, vagyis a piacon van ő is.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.05.15. 10:53:23

100 milláért vihetik. :mrgreen:

Amúgy nem 80 milla a kivásárlási ára?
Replay
Director del Fútbol

2013.05.15. 10:50:20

A Mundo szerint eladhatják, ha érkezik megfelelő ajánlat.
Gokuci
Jugador del Barça

2013.05.03. 09:16:29

shutterisland írta:
Hatalmas tehetség a srác, kíváncsi lennék egy Busi-Ini-Thiago kp-ra Deulofeu Neymar-Messi trióval előttük.
simán lehet, hogy kevesebbet birtokolnánk a labdát, de még az is, hogy szívnánk vele...de hogy az én szememnek kedvezne, és akkor butítások meg copatások lennének, mint egy ház, az biztos :D

thiagora visszatérve szerintem sem egylábas, vagyis hát az egylábas kifejezés szó-szoros értelmében véve nem az (mint pl robben, vagy di maria) viszont nagyon preferálja a jobbost.
quaresma óta egyébként nem nagyon láttam olyan játékost, aki ennyiszer, és ilyen ügyesen használja a külsőt a játékában.

egyetlen egy hibája van, nem elég labdabiztos, semmi más.
mást csapatban ez beleférne, és kezdő tkp lehetne, itt még fejlődni kell.
Csak az utolsó mondatodra térnék ki.
A fejlődése csak akkor biztosított, ha több meccsen játszik.
Nem negyon értettem pl, hogy minek kell nekünk Xavi meg Iniesta, ne adj Isten Messi a bajnokság utolsó 6 csapata ellen.
Bartra esetében is csak ezt tudom mondani.
Többet kell játszania, mert látszik rajta, hogy nagy lehetőség van benne...
Ahogy Montoyában is.
Dani Alves sztem 2 mankóval is pályán lenne...
Látszik is rajta, hogy fásult...
Na nem a futómennyiségen, hanem a játékminőségen.
De ez igaz Xavira, Iniestára és Messire is.
Egy edzőnek igenis a padra kell Őket rakni, szava kell, hoy legyen az öltözőben, nem úgy gondolkozni, hogy játszani akar, hagy játsszon....
Kiváló netes foci, kézilabda és hokimanager:
Csak ajánlani tudom!

http://www.powerplaymanager.com/r896199" target="_blank
shutterisland
Director del Fútbol

2013.05.03. 00:29:18

Hatalmas tehetség a srác, kíváncsi lennék egy Busi-Ini-Thiago kp-ra Deulofeu Neymar-Messi trióval előttük.
simán lehet, hogy kevesebbet birtokolnánk a labdát, de még az is, hogy szívnánk vele...de hogy az én szememnek kedvezne, és akkor butítások meg copatások lennének, mint egy ház, az biztos :D

thiagora visszatérve szerintem sem egylábas, vagyis hát az egylábas kifejezés szó-szoros értelmében véve nem az (mint pl robben, vagy di maria) viszont nagyon preferálja a jobbost.
quaresma óta egyébként nem nagyon láttam olyan játékost, aki ennyiszer, és ilyen ügyesen használja a külsőt a játékában.

egyetlen egy hibája van, nem elég labdabiztos, semmi más.
mást csapatban ez beleférne, és kezdő tkp lehetne, itt még fejlődni kell.
Cooh
Jugador del Barça

2013.05.02. 16:28:18

Kétség kívül nagyon tehetséges. Remélem marad és nagyon bizalmat kap, hogy rutinosabb legyen. Szerintem sokat dobna a fejlődésén és (ha nem is az ő játékának lenne az utóda) Xavi posztján szépen lassan ott lehetne mint alap ember..
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.02. 16:01:17

Talán a tegnapi meccs legszebb jelenete a részünkről.
http://www.youtube.com/watch?v=KNJ-ljX3jrM
Chino
Llegenda del Barça

2013.05.01. 16:09:22

Nem hiszem, hogy annyira egylábas lenne. Xavi és Ini se nagyon erőlteti a balos passzokat. (messiről nem is beszélve)
Rá is igaz, hogy amíg jobbal így megy neki nem zavar, ha nem használja sokat a "gyengébbiket".

Habár én Ini posztján jobban el tudom képzelni mint Xavién.
Forca Barca!!!!
Lezárt