Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Andris
Adminisztrátor

2008.10.29. 21:29:50

Attila-Raul írta: De kivancsi lennek h ha ezek a "ketes" biroi iteletek ellenetek is bejonnenek...akkor hogyan reagalnanak ra a Barca jatekosai/edzoje/szurkoloi....mikor az egesz munkatad semmibe veszi egy biro es "meglop" a pajan. Lehet ha sokkal civilizaltabban viselkednenek...de azert megneznem :D

Tisztelettel egy Biro`i engedejjel rendelkezo szurkolo :) (Hidd el, egy biro barmit megtud tenni a pajan)
A kétes bírói ítéletek ugyanúgy megvannak nálunk is. Például emlékeztetnélek, hogy a legutóbbi bajnokin, amikor is Cipész úrnál kiverte a biztosítékot a bíráskodás, a mi mérkőzésünkön több gólt vagy nagy helyzetet vettek el tőlünk les címén, illetve ha jól emlékszem volt egy meg nem adott egyértelműen büntető szitu is, csak épp erre ki emlékszik ha így is 5-0ra megyünk fél óra után.
És nincs ez másképpen a többi mérkőzésen sem. Amikor a Villareal, vagy a Valencia jön szembe bárkinek, akkor lehet egy téves ítélet után azt mondani, hogy belenyúlt a bíró a dologba (term. véletlenül), de egy kisebb csapatot le kell gyűrni még így is bőven annak a csapatnak, aki címet akar védeni, vagy arra törni. (és reklamálás nélkül)

Számtalan eset volt már az elmúlt években, amikor a bírók ítéletei nem a Barca szemszögének feleltek meg, és nem hiszem hogy ilyesmit láthattál.
És ami Pep mestert , vagy Laportát, esetleg Puyolékat illeti, erősen kétlem hogy valaha is fogsz hallani tőlük kritikát a bíráskodásra. Maximum megjegyezhetik egy-egy estben, hogy ott véleményük szerint téves ítélet született. De vádaskodást, dobálózást, stb nem fogsz hallani tőlük soha. A szurkolók kissé más tészta, én csak a magam nevében mondom, hogy nem fogsz ilyet látni.

Végezetül kérlek, pillants rá arra a bírói engedélyre, és nézd meg, hogy milyen ly-vel írják a pályát. :P

szerk: szép dolog, hogy az elnök úr visszakozik a sok elszúrt nyilatkozat után, amit az 'alkalmazottjai' elejtettek a napokban, de nagyon más lehetősége nem volt, minek utána a ligában megkérdezett edzők (Pellegrini, Pep, Aguirre, stb ) mind elítélték a bírótestület elleni erős kritikát, illetve pl Del Nido (Sevilla elnök) egyenesen nevetségesnek titulálta a dolgot.

szerk2:
khtomka írta:Szőr Alex 22 év 10 bajnokság 2 BL 1 interkontinentális kupa
V Del Bosque 4 év 2 bajnokság 2 BL 1 interkontinentális kupa
Egyrészt így már magad is jól láthatod, hogy óriási marhaság volt úgy beszélni Sir Alexről, ahogy tetted, másrészt pedig arra kérnélek, vesd össze még a megjelölt időszakokra elköltött pénzmennyiséget, és könnyen lehet hogy majd az egyenlőségjelet is használhatod... :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.10.29. 21:25:08

Varga Tamás írta:Azt gondolom Madridban nagyon félnek tőlünk, tudják: bírók nélkül megállíthatatlannak tűnünk. ez a véleményem.
ennek sajnos van igazság alapja, bár csak az a része hogy megállíthatatlanul robog a Barca vonata (egyelőre) de az se valoszinü hogy a Barca az egész szezonban gálázni fog, azt egyik csapat sem bírja.mellesleg hosszu még a szezon : )
Lampiao
Jugador d'estrella

2008.10.29. 21:25:01

Ezt jó lenne abbahagyni!!!! Elvettek gólokat a Realtól, de ennek semmi következménye nem volt.. Ráadásul az nevetséges, hogy csak velük csinálják a bírók.... KEDVES REALOSOK!!!! Láttátok ti az Athletico Madrid-Liverpool meccset??? Ja ott biztos aazt hitték a bírók, hogy Real meccsen vannak ezért fújtak be teljesen lehetetlen leseket az atma ellen...:D Nevetséges.... Tavaly hányszor kaptatok segítséget??? 3-4 meccs tuti volt... Ja és amit már Sir Alex is említett (Franco idején... akkor is nagyon hátráltattak titeket..). Akkor mit mondjon szegény Wenger? Az Arsenalt pedig tényleg szivatják, mert nincs ott sok angol... Pedig a tavayli Pool elleni meccsük azon úszott el, hogy ellenük befújtak egy 11-est nekik meg nem...

De ti szegények... Csak titeket érnek ilyen kellemetlen döntések... Mártírkodni még korai... 8 meccs volt a szezonban és azért valljuk be nem túl acélos a játéka a Madridnak... Hozza az eredményeket aminek örülni kénem mint majom a farkának, mert ha így ténykedik tovább Schuster akkor már ez sem lesz... Szerintem az egész cirkusz arra sdzolgál, hogy elvonják a figyelmet a rossz szakmai munkáról...
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2008.10.29. 21:20:56

mindorokke_barca írta:ezt a videorbirot nem ugy kell elkepzelni, hogy minden hue kis szabalytalansag utan megnezik hogy ugy volt e, annak idejen amikor errol beszeltek ugy lett volna h mind2 csapatnak lett volna meccsenkent 3 max 5 ilyen lehetosege h kerheti a videobirot, most nem hiszem h ez annyira szagatna a meccset... en kifejezetten tamogatnam ezt a javaslatot, mert tul nagy a tet, ahhoz h ilyen aprosagokon menjenek el meccsek...tavalyelott mi is ugy nyertunk meg egy meccset h messi beutotte kezzel amolyan maradonasan a labdat, sztem nem fair, mint ahogyan gilardino is hasonloan szerzett golt hetvegen... persze utolag eltiltottak 2 meccsre, de az volt a fiorentina elso golja, es ha az nem megy be, lehet nem lett volna ilyen sima meccs... vagy masik pelda, 2004-2005os szezonban a szomoru londoni 4-2nel biztos vagyok benne h ha van videobiro nem adjak meg terry goljat, mivel elotte nem engedte valdest a labdahoz ferni, feltartotta... es 2005 tavaszan is voltunk olyan jok h akar megnyerhettuk volna blt...
Most az utolsó szóig egyetértek....:)
Sztem is jó lenne a videóbíró. Nyilván nem minden szirszar helyzetnél kéne használni, de, h gól volt -e, vagy nem egy adott vitás eset, igenis jó lenne, mert meccsek mehetnek el ilyeneken....
A szabálytalanságok + fetrengések is eléggé megszaggatják a meccseket, de sokszor némelyik bíró is...
Ha egyszer videóbírót IS kéne/lehetne használni, már nem osztana-szorozna. Főleg, ha le lenne szabályozva, h konkrétan milyen szituációkban lehet ezt tenni, valószínű, h egyáltalán nem minden mérkőzésen kellene/lehetne igénybevenni...
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.10.29. 21:17:29

Attila-Raul írta:
Ezen felül pedig büszke vagyok a Barcelonára.
Ez a klub sose csinálná ezt:
A madrid környékén ellenben bármikor bárki belemegy a sárdobálásba, akár kezdeményezőként, akár nem. Legyen szó játékosról, edzőről, szurkolóról, vezetőről. Ez szánalmas, gyerekes, és a normális gondolkodásmódú, vagy értékítélettel rendelkező madridistáknak szomorú is.
Ez mind szep es jo..... tokeletesen igazad van....ezt NEM szabadna csinlani. Szerintem ezt tudja a Presidente is...es `o` nem is mondott semmit...ellenbe Schuszter/MIja/Jatekosok/Szurkolok. Ezt nem kelett volna...

De kivancsi lennek h ha ezek a "ketes" biroi iteletek ellenetek is bejonnenek...akkor hogyan reagalnanak ra a Barca jatekosai/edzoje/szurkoloi....mikor az egesz munkatad semmibe veszi egy biro es "meglop" a pajan. Lehet ha sokkal civilizaltabban viselkednenek...de azert megneznem :D

Tisztelettel egy Biro`i engedejjel rendelkezo szurkolo :) (Hidd el, egy biro barmit megtud tenni a pajan)
A Madrid befejezhetné a bírókra való mutogatást, mert legalább annyi bajnokságot hoztak nekik a konyhára, mint a magyar bírók a Fradinak. Mi csak tudjuk, a Barca számtalan esetben szenvedő alanya volt ennek.
Azt gondolom Madridban nagyon félnek tőlünk, tudják: bírók nélkül megállíthatatlannak tűnünk. ez a véleményem.
Kép
Attila-Raul
Jugador del Barça

2008.10.29. 21:13:30

A madrid környékén ellenben bármikor bárki belemegy a sárdobálásba, akár kezdeményezőként, akár nem. Legyen szó játékosról, edzőről, szurkolóról, vezetőről. Ez szánalmas, gyerekes, és a normális gondolkodásmódú, vagy értékítélettel rendelkező madridistáknak szomorú is.
Ez mind szep es jo..... tokeletesen igazad van....ezt NEM szabadna csinlani. Szerintem ezt tudja a Presidente is...es `o` nem is mondott semmit...ellenbe Schuszter/MIja/Jatekosok/Szurkolok. Ezt nem kelett volna...

De kivancsi lennek h ha ezek a "ketes" biroi iteletek ellenetek is bejonnenek...akkor hogyan reagalnanak ra a Barca jatekosai/edzoje/szurkoloi....mikor az egesz munkatad semmibe veszi egy biro es "meglop" a pajan. Lehet ha sokkal civilizaltabban viselkednenek...de azert megneznem :D

Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.10.29. 21:13:20

khtomka írta:Sacchi: "Ferguson a Real Madridot vádolja, azonban nem feledkezhetünk el arról, amit a Manchester művelt Rossival: az akkor csak 16 éves játékost milyen eszközökkel rabolták el a Parmától

Ennyit Szőr Vén Piásról, meg a véleményéről
Tamás!
Honnan tudod, iszogattál vele?
Ilyen véleményre nem ragadtatnám magam, kevesek vagyunk mi hozzá képest...A labdarúgásról a lába körmében is több van, mint nekünk a fejünkben együttvéve. Még Sacchi is csak jelenthet neki. 31 év edzősködésre 32 cím jut. Lehet utánozni, és felül lehet múlni.
Kép
khtomka
Jugador d'estrella

2008.10.29. 21:11:28

Szőr Alex 22 év 10 bajnokság 2 BL 1 interkontinentális kupa
V Del Bosque 4 év 2 bajnokság 2 BL 1 interkontinentális kupa
"Egy az Isten, egy a Nemzet"
"A Madrid két évig szerencsével nyerte a bajnokságot.2007/08-ban szerencsés 18 ponttal."
2009-hez grat
Andris
Adminisztrátor

2008.10.29. 20:42:30

Én ha helyedben nem sértegetném Sir Alexet, kevés olyan edzőfejedelem volt van és lesz mint ő. Ettől függetlenül nem mindig tudja megítélni szvsz, hogy mit szabad mondani, és mit nem.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
khtomka
Jugador d'estrella

2008.10.29. 20:36:21

Sacchi: "Ferguson a Real Madridot vádolja, azonban nem feledkezhetünk el arról, amit a Manchester művelt Rossival: az akkor csak 16 éves játékost milyen eszközökkel rabolták el a Parmától

Ennyit Szőr Vén Piásról, meg a véleményéről
"Egy az Isten, egy a Nemzet"
"A Madrid két évig szerencsével nyerte a bajnokságot.2007/08-ban szerencsés 18 ponttal."
2009-hez grat
cps46
Entrenador del Barça

2008.10.29. 18:13:33

Capon írta:Én nem vagyok a videó bíró mellett se ellen. Talán nem jelentene akkora változást a meccseken ha nem két hanem 4 partjelző lenne több szem többet lát alapon.
Szerintem meg ez elég nagy káoszhoz vezetne. Például mi van akkor, ha azonos oldalon lévő partjelzők ellentétesen ítélnek? Ezek után mindkét csapat joggal reklamálhatna, hogy az egyik szerint nekik van igazunk...
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Capon
Llegenda del Barça

2008.10.29. 18:04:46

Én nem vagyok a videó bíró mellett se ellen. Talán nem jelentene akkora változást a meccseken ha nem két hanem 4 partjelző lenne több szem többet lát alapon.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
cps46
Entrenador del Barça

2008.10.29. 17:29:12

Tudom, hogy Barça vs Real a topic neve, de szeretném kifejteni a véleményemet a videóbíróval kapcsolatban.

Véleményem szerint a videóbíró bevezetése az európai fociban egyszerűen nem támasztható alá értelmes indokokkal, mert teljes mértékben arra hegyezik ki a dolgot, hogy a játékvezetők téves ítéleteit korrigálják ily módon, ellentétben azokkal a sportágakkal, amiknél már jelenleg is bevett szokásként használják ezt a megoldást (pl: NFL, NHL, tenisz).

1. NFL - Nem tudom pontosan, hogy hány játékvezető működik közre egy mérkőzés alatt, de abban biztos vagyok nekik sokkal nehezebb dolguk van, mint európai kollégáiknak. Nekik a pályán levő 22 játékos szinte mindegyikére egy időben oda kell figyelniük, mert a játék nem csak arról, hogy mindenki a labdára megy, hanem támadásban is, védekezésben is mindenkinek el kell végezni a maga feladatát és szabálytalanságot bármelyik játékos elkövethet. A fociban viszont gyakorlatilag csak a labda körül történnek események, vagyis a játékvezető pontosan tudja, hogy adott pillanatban hova kell koncentrálnia.
Ezen kívül az amerikai fociban nem egyszer előfordul, hogy a játékvezetők azt sem tudják, hogy a nagy embertömegben hol a labda. Vagy azt kellene eldönteniük, hogy melyik volt előbb fél tizedmásodperccel: a játékos elkapta a labdát vagy a térde előbb ért földet, stb. Magyarul a szabályok úgy vannak felállítva, hogy emberi érzékszervekkel nem mindig lehet eldönteni, hogy mi is történt valójában. A mi focinkban pedig olyan dolgok szoktak véleményesek lenni, hogy vajon benn volt-e a labda. Ezt viszont az asszisztens dolga megítélni. 11-esek: hacsak nem háttal áll a bíró, tudnia kell dönteni. Les: ha vonalban áll az asszisztens, akkor simán látja, hogy les volt-e. Ha meg tévesen behúzza, akkor mit érünk a videóbíróval? Ha nem jelez a tényleges lesnél, akkor lenne értelme, de ez az egész csak a támadófoci kárára menne.

2. NHL - Egy nagynak nem mondható gumikorongot kell követni a világ leggyorsabb játékában. Többször láttam olyat, hogy a kapuból visszavágódó korong után ment tovább a játék, mert még a csatár is azt hitte, hogy a kapuvasról jött vissza. Ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

3. Tenisz (challenge-ek) - 200 km/h feletti szervák, ráadásul ilyenkor igencsak deformálódik a labda is földetéréskor, ami az emberi szemnek szintén csemege. Hiába van kb 15 vonalbíró, nem könnyű észrevenni az apró különbségeket.

Ráadásul ez 3 olyan sportág, ahol a játék alapjában véve nem folyamatos, vagyis idő bármikor van lassításokra, elemzésekre. Ez a focira egyáltalán nem mondható el.

Mondanóm lényege, hogy a fociban azért akar mindneki videóbírót, hogy emberi döntéseket bíráljanak felül, de azért valljuk be, a fociban nem nehéz egy adott szituációt megítélni, az már más kérdés, hogy jó-e a döntés vagy nem, de a játékvezetők alapvetően elégséges információval rendelkeznek minden esetben, hogy valamilyen döntést hozzanak. A fent említett többi sportágban szerintem ez nem így van.

Bocs a hosszú offért.

THE DOCTOR
Danka00792
Director del Fútbol

2008.10.29. 15:54:05

Varatrix írta:Meg kell állítani az ídőt, amíg nézik a kivetítőt.
Akkor nem lennének hosszabbítások? :shock: Akkor mikor fujják be a Real-nak a 11-eseket. :lol:
Viccet félretéve, én sem tartom jó ötletnek. Ha gépek vezetnék a meccseket, akkor hogy ismertük volna meg Pierluigi Collina-t? :lol:
rszergej
Capitá del Barça

2008.10.29. 15:53:10

Szerintem meg a videobíró nem kell, mert már egy"jó pár éve" hárman vezetik a meccseket, és ez a videobíró dolog csak elrontaná a meccsek élvezetességét, régen is volt téves bíró ítélet, most is van és a jövőben is lesz. Ettől is szép ez a sport!! Úgy hogy én ellene vagyok, de nagyon :wink:
Varatrix
Director del Fútbol

2008.10.29. 15:49:44

Én abszolút jó ötletnek tartom a videobírót. Nem tudom szoktatok e rögbi meccset nézni, ott például remekül működik a dolog. Viszont az hogy huzza az időt az vitathatalan. Erre ismét csak a Rögbi mérkőzést tudom felhozni példának. Meg kell állítani az ídőt, amíg nézik a kivetítőt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.10.29. 15:42:09

a videobíro sztem nemrossz ötlet...bár kicsit valóban megvalósíthatatlannak tűnik, viszont az 5 bíró valoban jo lenne ahogy Etooka is írta, több szem többet lát.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2008.10.29. 15:19:12

ezt a videorbirot nem ugy kell elkepzelni, hogy minden hue kis szabalytalansag utan megnezik hogy ugy volt e, annak idejen amikor errol beszeltek ugy lett volna h mind2 csapatnak lett volna meccsenkent 3 max 5 ilyen lehetosege h kerheti a videobirot, most nem hiszem h ez annyira szagatna a meccset... en kifejezetten tamogatnam ezt a javaslatot, mert tul nagy a tet, ahhoz h ilyen aprosagokon menjenek el meccsek...tavalyelott mi is ugy nyertunk meg egy meccset h messi beutotte kezzel amolyan maradonasan a labdat, sztem nem fair, mint ahogyan gilardino is hasonloan szerzett golt hetvegen... persze utolag eltiltottak 2 meccsre, de az volt a fiorentina elso golja, es ha az nem megy be, lehet nem lett volna ilyen sima meccs... vagy masik pelda, 2004-2005os szezonban a szomoru londoni 4-2nel biztos vagyok benne h ha van videobiro nem adjak meg terry goljat, mivel elotte nem engedte valdest a labdahoz ferni, feltartotta... es 2005 tavaszan is voltunk olyan jok h akar megnyerhettuk volna blt...
Aprieto

2008.10.29. 15:03:35

Ehhez a videóbíróhoz annyit fűznék hozzá: nagyon necces helyzetekben és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BL mérkőzéseken lenne értelme szerintem így használni.
Így nem lenne széttördelve a játék és a húzós dolgokat meg lehetne még egyszer tekinteni. ( másfél óra alatt ha van 2-3 olyan -és akkor sokat mondok...- egy BL-meccsen mondjuk, hogy átment-e a gólvonalon vagy se... ) Mert én ilyenekre használnám... És esetleg arra, hogy ha leshelyzet után még nem fújt a bíró, csak amikor már hálóban a labda... na akkor nézni vissza.

Befektetésileg nem egy nagy wasistdas.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2008.10.29. 15:01:43

vlxe írta:A videóbíró egy hülyeség..... Kimennél úgy a meccsre, hogy egy vitatható szituáció után nincs miről vitáznod??? ellenben mi lenne a nagy rangadók utáni napon lévő óriási beszélgetésekről (kint volt avagy sem, bent volt avagy sem,tizi volt avagy sem, les volt avagy sem). Szerintem a videóbíró elvenné azt a varázst az egészből amit mi Focinak nevezünk.... 8)
Hát a nagy szurkolói beszélgetések megmaradnának,mert ugyebár a szurkolók most is rengeteg szögből,lelassítva újranézhetnek mindent...

Ezzel inkább a játék varázsa,tempója veszne el...és rengeteg idő a meccsből...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.10.29. 14:55:31

Nem tartom jó ötletnek a videobíró bevezetését. Elveszne egy bizonyos varázs...Ráadásul vannak olyan esetek, amit videóról sem lehet egyértelműen megitélni. Ha mégis el kellene gondolkodni rajta, max olyat tudnék elképzelni, hogy egy meccsen egy egy lehetősége van kérni egy csapatnak a visszajátszást. Ergo vmilyen keretek közé szorítva tudnám ESETLEG elképzelni a használatát.
Rivaldo-A Legnagyobb.
vlxe
Capitá del Barça

2008.10.29. 14:49:57

A videóbíró egy hülyeség..... Kimennél úgy a meccsre, hogy egy vitatható szituáció után nincs miről vitáznod??? ellenben mi lenne a nagy rangadók utáni napon lévő óriási beszélgetésekről (kint volt avagy sem, bent volt avagy sem,tizi volt avagy sem, les volt avagy sem). Szerintem a videóbíró elvenné azt a varázst az egészből amit mi Focinak nevezünk.... 8)
Kép
cps46
Entrenador del Barça

2008.10.29. 14:47:48

Az amerikai sportok teljesen más tészták. Ott az a lényeg max 1 óra játékidőt 3 órán keresztül közvetítsenek. Viszont a mi focinkban pont a játék folyamatossága lenne a lényeg. Így is elég szomorú, hogy a 90 percből a nettó játékidő kb 50 perc körül van.

THE DOCTOR
sub_bass
Príncipe Sastre

2008.10.29. 14:37:52

Valdes, kissé (bocs) begyöpösödött a felfogásod. Az amerikai sportoknál már elég régóta sikeresen működik a visszajátszás. 2 percet megér, hogy visszanézzünk sztem. 5 ember meg ugyanúgy el tud nézni vmit, mint 3. Miért venné el a játék emberiségét? A videót is ember irányítja :P
Lezárt