Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Pocsa11
Jugador del Barça

2015.10.30. 12:29:26

visca el barca írta:"durva sértegetés".
Goromba, durva, sértő kifejezéseket használ. :) Ha emlékezetem nem csal, akkor így van a szabályban leírva. Amúgy egy, csak a kötőszónak használt "b@szd meg"-ért is jár a kiállítás. Van aki ezt nem hallja meg, de az sem rossz, ha valaki nem engedi el a füle mellett. Más kérdés, ki mennyire szigorú. De egy jv-vel akkor sem lehet így beszélni, bármekkora fogalmatlan nímand az illető. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.30. 12:06:03

visca el barca írta:amúgy előre látom, hogy a két fő fogyatékosból fogják az egyiket küldeni (mallenco vagy lahoz)... lusta vagyok utána nézni, de az elmúlt évekből, mindig ezek közül kaptuk vmelyiket (talán egyszer manzano is volt :-k majd palesz utána néz :D )
tévedtem, borbalan lett a nyertes. ez lesz a 3. derbije, az elsőn rögtön bemutatkozott 3 pirossal :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2015.10.27. 17:13:13

Az eset után én csak azt nem értem Suarezt pl. miért nem állítják ki minden meccsen. Szinte az összes ellene irányuló jogos, vagy jogtalan döntés után magyaráz a sporiknak, és nem hiszem, hogy az "ejnye ez nem volt jó döntés" szavak hagyják el a száját :)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.27. 16:32:09

Bob_Marley írta:Minden sportban azt büntetik a legjobban ha a bíróval kekeckedsz.
igen. csak itt az a baj, hogy a bíró egyéni lelkivilága dönti el, hogy adott esetben röhög egyet és továbbot int, vagy kiállítja a játékost, úgy, hogy 4 meccsre eltiltják. gondolom nekik a szabálykönyvben vmi olyasmi szerepel, hogy "durva sértegetés". na most az milyen?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2015.10.27. 16:24:21

Nem nagyon emlékszem sok ilyen esetre, ahol pofázásért egyből piros lett volna. Itt pedig egy szezonon belül már 2 is volt.... Vagy oké, játszunk így, de akkor minden meccsen minden pofázás legyen azonnal piros. Ami úgy baromság ahogy van, mert a végén a két edző gombfocizna egymással, mert hogy a pályán nem maradna senki, az 100.

Azt pedig írtad, hogy a rúgás a játék része. Na a pofázás akkor hatványozottan igaz. Ez kábé egy pavlovi reflex. Főleg itt, amikor fel vagy spanolva, valakit meglöksz, az elesik, a bíró fúj, az első dolgod az lesz, hogy hisztizel, hogy miéééééért. Ha ezért sárgát kapsz, akkor tuti lesz 1-2 aki ilyenkor kezd el hisztizni, hogy de miééééééééért. De ezekben nem hal meg senki (bár tény, hogy még olyat nem láttam, ahol a pofázás és reklamáció bármilyen számukra pozitív eredményt ért volna el).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.27. 15:52:04

Rúgás a "játék része", harapás és pofázás pedig nem. Nem hiába van idézőjelben a dolog. A spanyol bírók gyengék ennyi a történet, ide-oda tudnak fújni hülyeséget. Minden sportban azt büntetik a legjobban ha a bíróval kekeckedsz. Lehet mondani, hogy 11 vs 11 és ő azért van, hogy helyretegye őket, ezt is csinálja ha valaki ezt megkérdőjelezi akkor pedig figyelmeztetnek. A bíró a testületet is képviseli ahogyan mint írtam egy rendőr pedig egy államot. Ha átléped a határt, akkor megfognak ezért büntetni ezt mindenki tudja is, ezért Mascherano büntetése sem meglepő. az hogy lerúgsz valakit ugyanúgy büntetendő, de nem a szövetség ellen követsz el dolgot. Nem mondom, hogy ez teljesen helyes így, hozzáteszem hogy a játékosok így is védve vannak, mert a spanyoloknál mindent lefújnak és szerintem ez sem jogos, mert nem kisasszonyok játéka, de azt el kell fogadni, hogy a bíróknak nem lehet pofázni. És ha ez lenne az első akkor azt mondom oké, de ott a cikk hogy ugyanilyenért szórtak négy meccset, Piquenek is szórtak idén a Rayo-s Ebertnek is szórtak négy meccset, nem velünk akarnak kicseszni, egész egyszerűen a mundér becsületét sérti a dolog és keményen rámentek.
Kép
Kép
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2015.10.27. 15:21:55

Nem tudom. Én másképp látom kicsit. Persze tisztelni kell minden embert, a bírót is, de hogy ő a főnök, az úr, és róla kell szólnia a meccsnek? NEM! Ez egy játék. 11 játszik 11 ellen. Ők a szereplők. A bírók és partjelzők pedig azért felelnek, hogy a játék rendben menjen és a kétes helyzeteket, esetleges szabálytalanságokat észrevegye. Ő asszisztál a játékhoz. A focisták hozták létre az ő szakmájukat és itt a focisták a sztárok, ők azok, akikből a világon nincs olyan sok, mert nagy sztár nem lehet akárki. Ahhoz tehetség kell, míg bíró bárkiből lehet, akinek megvan hozzá az elszántsága.

Én úgy gondolnám, hogy van a foci. 11 játszik 11 ellen, és a játékvezetőknek az a kötelessége, hogy helyretegye a meccset. A lest és a szabálytalanságokat vegye észre, a gólnál pedig mérlegelje, hogy az szabályos volt-e. Vezesse a mérkőzést normálisan. A legfőbb érték a játékos. A játékosokat kellene nagyon, de nagyon védeni. Jobb esetben egy játékosnak van 10-12 igazán jó éve. Ehhez viszont elengedhetetlen az, hogy a játékost ne rúgják péppé minden meccsen. Messi játékában (és a hasonló technikás játékosok esetén is) bármikor benne van sajnos a sérülés. Rossz nézni, hogy ők mennyit kapnak egy meccsen. Rafinhát is szépen elintézték. Ez lehetett volna a nagy éve, de így simán benne van, hogy egy Racing szerű csapatnál lesz csere 3 év múlva. Elég sok ilyenre volt már példa. Van Bommel is a sérüléséig nagyon jó volt. Ronaldo is egészen más volt 20-as évei elején.

A játékosokat kellene védeni, nem pedig erőt fitogtatni. Persze példát kell mutatni, de ha megnéznek egy meccset több millióan, akkor miből látnak rossz példát, ha valaki aljas módon elborult aggyal rácsúszik valakire, vagy ha egy játékos beszól a bírónak(?), amit jó esetben 5 ember hall? A ligák is elmehetnek a búsba, mert a bírók még csak-csak hibázhatnak, de ha rajtam múlna minden, belépőt lehetne utólagos eltiltással büntetni, még azokat is, amikért még csak szabadrúgást sem ítéltek a meccsen. A szándékot ha észrevenném, akkor azonnal dobálnám rájuk a sok meccses eltiltásokat. Gusztustalan az, hogy mindent védenek csak a focisták testi épségét nem. Suarez harapásért még ma sem játszhat Uruguay színeiben, és mennyire meghurcolták már? Oké undorító amit művelt, de kb. hatása semmi nem volt. Az, akit megharapott simán játszik tovább, nem kell mankóval bicegnie 1,5 hónapot, aztán rehabon töltenie még 4-5-öt. Őt a tettéért még olyan helyen is eltiltották, ami jóformán nem is a hatásköre a szervezetnek, mert válogatott meccsen történt, és klubcsapatban sem játszhatott sokáig. A tette egy elborulás volt, az más kérdés, hogy ez épp harapásban mutatkozott meg. Viszont elborulása hány embernek volt már? Miért jobb ettől az, amikor Ramos a classicón a végén a felezővonalnál Messit láthatóan rommá akarja rúgni mert lila köd van az agyán (itt szerencsére lemaradt róla, de ha jól emlékszem a saját csapattársát rúgta le)?

Azzal sem számolnak a bírók, hogy ezek azért nem kis meccsek. Nagyon nagy tétje van, mindenki 200%-on pörög, és mindenki fel van spanolva. Saját csapattársukat is elküldik egy meccsen a búsba.

Egy szó mint száz, oké tisztelet, de azért piros lap az ilyenekért borzasztóan nagy túlzás....
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.27. 15:16:15

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Ebert négy meccs pofázásért idén, tisztán emlékszem rá, ment ugatni a bírónak. Nem tudom mit kell ezen meglepődnie Mascheranonak vagy bárkinek, én is volt hogy szóltam a sporinak, de ésszel kell. Ha a rendőrbe belekötsz bevisznek, ez mindenhol és mindenben így működik. A bíró mindenek felett áll a pályán ezt el kell fogadni.
Ezt máshogy látom.
Sporttárs a megszólítása. Társ. Lehet értelmezni a szót. Kölcsönös tisztelet járna ki, a spanyol bírók meg folyamatosan tiszteletlenek a játékosokkal, és a játékkal ezekkel az ítéleteikkel.

Szóval megint ez olyan,hogy elvárják maguk felé a tiszteletet, de ők meg nem tisztelik a játékosokat.
Ez jogos, hogy társ, s pont a tisztelet miatt állítgatják ki aki pofázik. :D Az meg hogy mit ítél az másodlagos, tovább víve a gondolatot egy bíróságon a bírói székben elfoglalt személy szava dönt és ha rossz ha jó a döntése azt el kell fogadni. A bírói testület küld rossz bírókat, vagy fogalmazva úgy hogy gyengék a spanyol bírók de ez így van.

A Collinás példák azért nem jók véleményem szerint, mert különböző országok bírái. Spanyolban is volt pl Mejuto Gonzalez, akinek nagy reputációja volt. Ez egy fiatal sporti volt, nem akorra tapasztalattal. Ő fújt amit fújt, de ez nem jogosítja fel se Mascheranot se mást, hogy őt ugassa le. A bíróság példánál maradva, ha te felállsz hogy kedves bíró úr a----------------megfognak és elvisznek, tök mindegy hogy a bíró döntése amúgy helytelen volt. Sajnos ez így van, lehet fellebbezni és spec azt is tesszük. :D

Amiket írtál amúgy hasonlóan látom, viszont attól még a pofázás és anyukaszidás pont az, amivel a tisztelet faktort sértik egyik oldalról. Az hogy valaki mit ítél az nem lehet sértő. Maximum bosszantó és vita tárgyát képezheti.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.27. 14:43:13

amúgy előre látom, hogy a két fő fogyatékosból fogják az egyiket küldeni (mallenco vagy lahoz)... lusta vagyok utána nézni, de az elmúlt évekből, mindig ezek közül kaptuk vmelyiket (talán egyszer manzano is volt :-k majd palesz utána néz :D )
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.27. 14:27:32

ZBarca írta:Én is jobban örülnék annak, ha külföldről jönne bíró. Tőlem aztán Torrente is vezetheti a meccset, csak ne egy "nagynevű" spanyol játékvezető legyen a spori.
Hahha, Torrente vezetné a Barca-Atletit akkor semmi esélyünk se lenne :mrgreen: :mrgreen:

Real ellen is kicsit érdekes lenne,szerintem még bíztatná is a játékosokat hogy nyugodtan nyírják ki egymást :lol:

Amúgy szerintem is külföldi bíró lenne a legjobb megoldás.
Akárhogy nézzük, szinte mindegyik spanyol bíró a 2 közül valamelyik félhez húz mindenképp, mégiscsak számukra hazai bajnokság.
Azért aki pl tegyük fel Barca felé húz, szerintem nehezebben állítana ki pl második sárgával és jól meggondolná.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.27. 14:01:54

Én is jobban örülnék annak, ha külföldről jönne bíró. Tőlem aztán Torrente is vezetheti a meccset, csak ne egy "nagynevű" spanyol játékvezető legyen a spori.
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.27. 13:52:07

defender3 írta:Nem tudom ki, hogy van vele de én el tudnám azt képzelni, hogy nem spanyol vezeti majd a klasszikust.
Jobb lenne mind2 félnek az biztos. Spanyol honban hírhedt a játévezetés gyengesége, de máshol se sokkal jobb. Olasz vagy éppen az angol bajnokságban is rengeteget hibáznak, talán még a BL a legelfogadhatóbb ebből szempontból, ott mégiscsak a jobbakat válogatják ki az országokból.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.27. 13:50:07

visca el barca írta:
én amúgy már azt várom, hogy a klasszikuson valamelyik fogyatékos asszisztens benézzem durván vmit :lol: nah abból milyen háború lesz majd :lol:
szerintem ez garantált, úgyhogy várjuk szeretettel a háborút.
Majd az lesz mint a klasszikusokon az utóbbi években rendszeresen,hogy rúgnak faragnak, lapok nélkül, tőlünk meg valaki odarúg egy keményebbet repül is a lap -> totális káosz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
defender3
Entrenador del Barça

2015.10.27. 13:48:31

Nem tudom ki, hogy van vele de én el tudnám azt képzelni, hogy nem spanyol vezeti majd a klasszikust.
raul72
Barça B

2015.10.27. 13:48:11

Szerintem mindkét fél hibás. A bírók teljesítménye 0 , a játékosk meg habzó szájjal üvöltöznek egyfolytában , meg hisztiznek a bírónál. Egyik se tiszteli a másikat :) Kérdezzetek meg egy bírót, hogy rühelli a focistákat . Annyi mondjuk , hogy a bíró nem megy k*rva anyázni a játékoshoz, míg a bíróhoz odamennek. Szerintem elsődlegesen a játékosoknak kéne sokkal szerényebben, a bírónak meg megfelelő teljesítményt kéne lerakni az asztalra :)
recrea
Llegenda del Barça

2015.10.27. 13:46:13

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Ebert négy meccs pofázásért idén, tisztán emlékszem rá, ment ugatni a bírónak. Nem tudom mit kell ezen meglepődnie Mascheranonak vagy bárkinek, én is volt hogy szóltam a sporinak, de ésszel kell. Ha a rendőrbe belekötsz bevisznek, ez mindenhol és mindenben így működik. A bíró mindenek felett áll a pályán ezt el kell fogadni.
Ezt máshogy látom.
Sporttárs a megszólítása. Társ. Lehet értelmezni a szót. Kölcsönös tisztelet járna ki, a spanyol bírók meg folyamatosan tiszteletlenek a játékosokkal, és a játékkal ezekkel az ítéleteikkel.

Szóval megint ez olyan,hogy elvárják maguk felé a tiszteletet, de ők meg nem tisztelik a játékosokat.
Pontosan így látom én is, ennek a hétvégi jól fésült ecsetfejű idiótának akkor arca volt, h kinyitották neki a duplaajtót a bejáratnál, lerítt róla, h felsőbbrendűnek képzeli magát.

Collina, Puhl, Merk, Busacca, Frisk...csak néhány a legnagyobbak közül, akiket a legnagyobb sztárok is tiszteltek, esetekben féltek tőlük, mint a tűztől, mégsem volt egyikük sem flegma vagy arcos. Ezek a maiak összekeverik ezt a magabiztossággal meg a határozottsággal.

Hogy ne legyen off: Odaát Özilre emlékszem, h duma volt a kiállítás oka pár évvel ezelőtt, más eset nincs meg és arra sem emlékszem, h hány meccset kapott.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.27. 13:43:06

palesz77 írta:Gondolom Ramos nem lépte át azt a bizonyos határt, és nem szidta a rokonokat...
mégis mit lehet a bíró pofájába üvölteni 10 centiről? "szabályos szerelés volt, hát nem tetszett látni?" vagy mit? "kedves sporttárs! a játékvezetői szabálykönyv 7. fejezetének 6. bekezdése szerint ez az eset nem büntetendő sárga lapos figyelmeztetéssel!"

én amúgy már azt várom, hogy a klasszikuson valamelyik fogyatékos asszisztens benézzem durván vmit :lol: nah abból milyen háború lesz majd :lol:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.27. 13:40:09

Gondolom Ramos nem lépte át azt a bizonyos határt, és nem szidta a rokonokat..

Alapból nem tudom minek kell pofázni, enélkül nem lehet meccset lejátszani, vagy mi? Ini és Messi emlékeim szerint nem szoktak bírózni minden apróság után, de megkockáztatom, hogy Puyi se, pedig ő is védő volt.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.27. 13:33:06

raul72 írta:
ZBarca írta: Hopsz, igazad van, viszont az első kép a hétvégi Celta Vigo - Real Madridon készült.
Az első is a PSG elleni meccsen készült :)
És tényleg... #-o Mindegy, a lényeg ugyanaz. :D
Kép
raul72
Barça B

2015.10.27. 13:26:28

ZBarca írta: Hopsz, igazad van, viszont az első kép a hétvégi Celta Vigo - Real Madridon készült.
Az első is a PSG elleni meccsen készült :)
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.27. 13:23:11

Alfa írta:
ZBarca írta:Apropó dumálás:

KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3

Gondolom ő sem Karinthyt szavalt. :D
Ez a BL-ben történt és a bíró ha jól látom Rizzoli ő pedig olasz ;).
Hopsz, igazad van, viszont az első kép a hétvégi Celta Vigo - Real Madridon készült.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2015.10.27. 13:13:38

ZBarca írta:Apropó dumálás:

KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3

Gondolom ő sem Karinthyt szavalt. :D
Ez a BL-ben történt és a bíró ha jól látom Rizzoli ő pedig olasz ;).

Valóban mindenki felett áll (a pályán) viszont az a baj , hogy ezzel a hatalommal a spanyol bírók nem tudnak mit kezdeni ( tisztelet a kivételnek). Folyamatosan nyomják a játékosoknak , hogy ők bizony feljebb vannak azon a bizonyos ranglétrán és ezzel pont az ellenkezőjét érik el , magyarán a játékosok nem fogják tisztelni őket. És mivel nem kapja meg a tiszteletet ezért máshogy próbálja meg kiharcolni ( pofázásért piros és stb). És nem azt mondom , hogy viselje el a bíró , hogy 90 percen keresztül az anyukájának a feltételezett munkájáról van szó , de minden egyes káromkodásért ne adjon már pirosat . A rendőrös példa kiváló ezért tovább is vinném. Melyik rendőr a szimpatikusabb aki a szavaival, tetteivel próbálja hangsúlyozni , hogy ő bizony feletted áll vagy az aki teljesen egyenrangú félként kezel téged? Nekem az aki teljesen normálisan viselkedik velem és ezzel maximálisan eléri , hogy tiszteljem.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.27. 13:10:21

csababarca írta:Sporttárs a megszólítása. Társ. Lehet értelmezni a szót. Kölcsönös tisztelet járna ki, a spanyol bírók meg folyamatosan tiszteletlenek a játékosokkal, és a játékkal ezekkel az ítéleteikkel.

Pont az a gond amit írsz. Azt hiszik, hogy ők a valakik és érinthetetlenek, minden döntésük szentírás. Pedig közel sincs így, sőt... Ha legalább jó döntéseket hoznának az esetek 90%-ában, akkor még azt mondom, hogy jó, tényleg ők azok, akiket a játékosoknak tisztelniük kell. De ha még egy NB 3-as bíró is jobban vezetné a meccseket, mint ők, akkor mire fel kéne őket tisztelni? Gondolom sok játékosnak a pökhendi stílusuk nem(/sem) jön be, e mellé társulnak még a rossz ítéletek is. Phulnak pl tök igaza volt tegnap a Harmadik Félidőben, mikor a Celta - Real meccs játékvezetőjének ténykedését komolytalannak nevezte. Sajnos addig amíg a játékvezetés színvonala Spanyolországban a 0-át súrolja alulról, addig mindig lesz 4-5 rossz döntésük meccsenként.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.27. 12:54:55

Ezt máshogy látom.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.27. 12:42:20

Ebert négy meccs pofázásért idén, tisztán emlékszem rá, ment ugatni a bírónak. Nem tudom mit kell ezen meglepődnie Mascheranonak vagy bárkinek, én is volt hogy szóltam a sporinak, de ésszel kell. Ha a rendőrbe belekötsz bevisznek, ez mindenhol és mindenben így működik. A bíró mindenek felett áll a pályán ezt el kell fogadni.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése